Community discussions

Search found 65 matches

  • 1
  • 2
by jrpaz
Fri Jan 11, 2019 9:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4011 wireless performance?
Replies: 24
Views: 1334

Re: RB4011 wireless performance?

Ok, great! I hope we don't have to bombard support with emails to get some more performance out of the RB4011 like the HAPac2.
by jrpaz
Fri Jan 11, 2019 3:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4011 wireless performance?
Replies: 24
Views: 1334

Re: RB4011 wireless performance?

Is there any throughput dropout like on the HAP ac2?
by jrpaz
Fri Jan 04, 2019 2:52 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels
Replies: 221
Views: 71586

Re: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels

I bet 2022 by then everything will be obsolete.
by jrpaz
Thu May 17, 2018 3:54 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.2 [current]
Replies: 65
Views: 11482

Re: v6.42.2 [current]

CRS125 & RB750Gr3 no issues on the update and DHCP Client Issue fixed.
by jrpaz
Wed May 16, 2018 6:04 am
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 558
Views: 93799

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

DHCP Client seems to be sorted out and working now!
by jrpaz
Wed May 09, 2018 4:14 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 558
Views: 93799

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

sent
by jrpaz
Tue May 08, 2018 11:40 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 558
Views: 93799

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

DHCP Client still broke.

6.41.x was that last stable release......
by jrpaz
Wed May 02, 2018 6:56 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 273
Views: 35471

Re: v6.42.1 [current]

So the DHCP issue will be addressed in the next RC as per support's replies.
by jrpaz
Mon Apr 30, 2018 3:40 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 273
Views: 35471

Re: v6.42.1 [current]

Same here lets hope they fix soon.
by jrpaz
Sun Apr 29, 2018 3:16 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 273
Views: 35471

Re: v6.42.1 [current]

WAN IP Lease expires on daily basis Since upgrading to 6.42.1, I noticed that on a daily basis I get the following log entries apr/24 15:16:35 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN IP> - lease expired 12:28:52 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN I...
by jrpaz
Sat Apr 28, 2018 8:09 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 273
Views: 35471

Re: v6.42.1 [current]

It's happening to me on all routers (RB2011,HEX2,CRS125) running 6.42.1.

The DHCP client is stuck on renewing until the lease expires.

I opened a support ticket lets see what they say.
by jrpaz
Sat Apr 28, 2018 2:49 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 273
Views: 35471

Re: v6.42.1 [current]

WAN IP Lease expires on daily basis Since upgrading to 6.42.1, I noticed that on a daily basis I get the following log entries apr/24 15:16:35 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN IP> - lease expired 12:28:52 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN I...
by jrpaz
Thu Apr 26, 2018 1:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP ac^2 Problems---Extremely Poor Performance found in 2.4G and 5G WiFi
Replies: 279
Views: 42448

Re: hAP ac^2 Problems---Extremely Poor Performance found in 2.4G and 5G WiFi

Still seeing issues with the RX on the hAPac^2 it doesn't get over 100 Mbps on IPERF,
However TX from the hAPac^2 is very much improved well over 300 Mbps.

Tests done about 5m away from hAPac^2
by jrpaz
Tue Apr 17, 2018 4:11 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 22047

Re: v6.42 [current]

No improvement on the hAP ac^2. Similar results to the ones above.
by jrpaz
Thu Apr 12, 2018 2:36 am
Forum: Virtualization
Topic: What machine for 40Gbps Edge Router?
Replies: 10
Views: 1516

Re: What machine for 40Gbps Edge Router?

I would love to see if anyone has it working at close to 40 Gbps.
by jrpaz
Wed Apr 11, 2018 2:48 pm
Forum: Virtualization
Topic: What machine for 40Gbps Edge Router?
Replies: 10
Views: 1516

Re: What machine for 40Gbps Edge Router?

They don't even push close to 40 Gbps.
by jrpaz
Sat Mar 31, 2018 3:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac² noisy when using WiFi
Replies: 7
Views: 1311

Re: hAP ac² noisy when using WiFi

Just got mine today no noise. I am using PoE-In to power it.
by jrpaz
Sat Mar 24, 2018 7:51 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 6.4x OpenVPN + OSPF trouble
Replies: 8
Views: 1171

Re: 6.4x OpenVPN + OSPF trouble

Can confirm this is annoying. I only have five sites and to get OSPF to work I added each /32 to the network tab, and it's working. This seems like an urgently needed fix for larger deployments. *Make sure to set netmask to 32 on the OVPN server. It's like the OVPN Server doesn't respect that settin...
by jrpaz
Tue Mar 13, 2018 3:49 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710
Replies: 3
Views: 486

Re: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710

I think. v7 is rumored to have an updated linux kernel.
by jrpaz
Mon Mar 12, 2018 7:30 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: New router OS
Replies: 46
Views: 9838

Re: New router OS

I just want compatibility with Intel XL710.
by jrpaz
Thu Mar 08, 2018 12:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Testing LTE MiniPCIe Quectel E25
Replies: 3
Views: 588

Re: Testing LTE MiniPCIe Quectel E25

Yes it supports it! I have my wAP-R running it.

Follow the steps for RouterOS v6.39 it has worked for me.
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Cellular ... _modems_01
by jrpaz
Thu Mar 08, 2018 12:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710
Replies: 3
Views: 486

Re: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710

AFAIK you have to wait for ROS v7.
by jrpaz
Sat Feb 03, 2018 3:33 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 834

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

Really just move the queue rules up or how?
by jrpaz
Sat Feb 03, 2018 12:21 am
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 834

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

I don't need them but If I want them 75% performance hit sigh.
by jrpaz
Fri Feb 02, 2018 9:48 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 834

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

Unfortunately, I need to keep masqarade on so I guess fast track it is.
by jrpaz
Fri Feb 02, 2018 5:12 am
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 834

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

I never used notrack
by jrpaz
Tue Jan 30, 2018 4:33 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 834

RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

Has anyone been able to get a 1Gbps throughput on an RB750Gr3 w/o Fasttrack?

Disabling Fasttrack yields about 220 Mbps maximum throughput.
by jrpaz
Mon Dec 18, 2017 3:07 pm
Forum: General
Topic: Sierra Wireless MC7750 on Verizon Wireless
Replies: 9
Views: 1216

Re: Sierra Wireless MC7750 on Verizon Wireless

Try running at+qcfg="usbnet",1 on the EC25-V to allow it to go to ECM mode AKA LTE interface.

It worked for me and I have it running with my wAP-R I get about 15/5 Mbps up/down
by jrpaz
Fri Dec 15, 2017 3:08 pm
Forum: General
Topic: wAP-R Compatible LTE Modem?
Replies: 4
Views: 662

Re: wAP-R Compatible LTE Modem?

It's working now I needed to go to ports - firmware and set the ignore-direct-ip-driver to yes & it reboot.

The issue I have is the same one I had with the Novotel 730L that it would reboot every few seconds and drop the connection.
by jrpaz
Thu Dec 14, 2017 3:55 pm
Forum: General
Topic: wAP-R Compatible LTE Modem?
Replies: 4
Views: 662

wAP-R Compatible LTE Modem?

Hi All, I have an RBwAPR-2nD with a Quectel EC25-V LTE running on RC RoS 6.41.61 and the LTE card just shows up as android under the USB device section. Do anyone have a wAP-R working with a 3rd party LTE card? https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Peripherals is pretty much useless at this point as...
by jrpaz
Sun Nov 19, 2017 8:15 pm
Forum: General
Topic: LTE Interface Drops Consistently
Replies: 9
Views: 865

Re: LTE Interface Drops Consistently

Novatel 750 or 730 because I had the same issue with the 730 and ended up returning it.
by jrpaz
Fri Oct 13, 2017 3:43 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 110519

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

Same issue with the RB750gr3 had to downgrade back #sad
by jrpaz
Wed Oct 11, 2017 4:48 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 110519

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

The Novotel 730L is still unable to stay connected it constantly loses DHCP leases even after this release.
by jrpaz
Wed Oct 04, 2017 10:17 pm
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 2897

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

Still the same issue with 6.41rc38
by jrpaz
Tue Oct 03, 2017 2:32 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 110519

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

I have a Novotel 730 which was added in 6.41r6 & it still is function it reboots when ever I try to pass traffic through it. I already emailed support hopefully they can help me figure this out.
by jrpaz
Fri Sep 29, 2017 4:40 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 2897

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

logerror.png
That's what I get in the logs every time it goes down.
by jrpaz
Thu Sep 28, 2017 5:33 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 2897

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

I got a error message that says unknown modem at the same time the connection drops. Have you still on RC6 ?
by jrpaz
Mon Sep 25, 2017 10:04 pm
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 2897

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

I have auto-connect set and the signal levels are great. So this is interesting.
by jrpaz
Mon Sep 25, 2017 3:57 pm
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 2897

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

With the hAP AC & Hex3, it's a full-size USB port but the interface goes link down every 60 seconds.
It doesn't lose power as the lights are green.
I am assuming you set DHCP Client on the Interface right?
When I connect it to my PC it never goes down.
by jrpaz
Mon Sep 25, 2017 12:17 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 2897

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

Does the 730 interface reboot frequently for you?
by jrpaz
Fri Jan 13, 2017 2:34 pm
Forum: RouterOS v7
Topic: RouterOS v7.0 beta1 - when?
Replies: 353
Views: 90764

Re: RouterOS v7.0 beta1 - when?

I would like to go ahead and put RouterOS v7 on my Christmas list for 2018.
by jrpaz
Thu Nov 03, 2016 3:17 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Decline of Mikrotik?
Replies: 97
Views: 21681

Re: Decline of Mikrotik?

- Routing filters often need to be disabled/re-enabled to make them work. Bain of my existence.
by jrpaz
Tue Oct 25, 2016 5:49 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE default route fails on boot
Replies: 1
Views: 478

Re: PPPoE default route fails on boot

Any updates on this we are running 6.36.3 and the issue is still happening.
by jrpaz
Sat Oct 01, 2016 7:10 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Linux Client unable to connect via OpenVPN since 6.36
Replies: 4
Views: 1763

Re: Linux Client unable to connect via OpenVPN since 6.36

I would suggest you generate new certificates at 2048 vs 1024. Did that and have not encountered any issues.
by jrpaz
Thu Sep 08, 2016 4:01 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36.3 [current] is released!
Replies: 43
Views: 11763

Re: v6.36.3 [current] is released!

PPPoE on 6.36.3 does fast track work?

Currently on 6.36 debating if I should upgrade.
by jrpaz
Sat Aug 27, 2016 9:22 pm
Forum: General
Topic: Public-Mikrotik-Bandwidth-Test-Server(s)
Replies: 498
Views: 301155

Re: 3.5 GIG - Public-Mikrotik-Bandwidth-Test-Server

Doing good work sir!
by jrpaz
Wed Aug 24, 2016 5:02 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE default route fails on boot
Replies: 1
Views: 478

PPPoE default route fails on boot

I just ran into an issue with an RB2011 running 6.36 & 6.34.6 where it lost power, and the PPPoE client would not load the default route upon reboot. I would have to manually deselect the add default route off and then select it again to restore the route. The PPPoE server is a CCR1036 running 6.36 ...
by jrpaz
Wed Aug 24, 2016 12:56 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36 [current] is released!
Replies: 183
Views: 37297

Re: v6.36 [current] is released!

I just ran into an issue with an RB2011 running 6.36 where it lost power, and the PPPoE client would not load the default route upon reboot. I would have to manually select the add default route off and then on to restore the route. The PPPoE server is a CCR1036 running 6.36 also.

Thanks
by jrpaz
Mon Aug 08, 2016 3:59 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Driver 40Gbps Intel XL710 QSFP+
Replies: 1
Views: 971

Re: Driver 40Gbps Intel XL710 QSFP+

Does the XL710 work at SFP+ ?
by jrpaz
Wed Jul 27, 2016 8:06 pm
Forum: General
Topic: Dell N4032F's VLAN's & CCR 1036's
Replies: 0
Views: 256

Dell N4032F's VLAN's & CCR 1036's

Good Afternoon, I am having a hell of a time trying to successfully operate a bond the two SFP+ interfaces on the CCR1036's to the N4032F's. I configured a LAG group on the Dell N4032F's for the Bonded Pair of the Mikrotik. Randomly the VLAN traffic that is associated with that bond drops or creates...
  • 1
  • 2