Community discussions

Search found 82 matches

by jrpaz
Tue Oct 15, 2019 6:23 pm
Forum: General
Topic: MacOS Catalina, iOS, Catalyst, SwiftUI & Wine
Replies: 81
Views: 9812

Re: MacOS Catalina, iOS, Catalyst, SwiftUI & Wine

Everything is working.

The only issue is importing/exporting addresss.

I bypassed that by copying the Addressses.cdb from the working 3.19 to 3.20 x64
by jrpaz
Mon Sep 30, 2019 2:22 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN: 5 GHz "initializing"
Replies: 2
Views: 1448

Re: RB4011iGS+5HacQ2HnD-IN: 5 GHz "initializing"

Does the 5 GHz work on the RB4011iGS+5HacQ2HnD now with beta v2?
by jrpaz
Sat Sep 14, 2019 7:59 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: VLAN hAP AC2
Replies: 9
Views: 2309

Re: VLAN hAP AC2

@jrpaz - not sure about your setup, can you share the full export /export hide-sensitive ? When setting the VLAN interface to the bridge it doesn't work. /interface bridge add name=Bridge_LAN protocol-mode=none /interface vlan add comment=vlan10 interface=Bridge_LAN name=vlan10 vlan-id=10 /interfac...
by jrpaz
Wed Sep 11, 2019 6:22 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: VLAN hAP AC2
Replies: 9
Views: 2309

Re: VLAN hAP AC2

I was able to get VLAN's to work when I assigned the VLAN to a single port and not the bridge.
I noticed that disabling the VLAN before making changes helps.
I had the router lock up on me when making the change.
by jrpaz
Wed Sep 11, 2019 3:12 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: VLAN hAP AC2
Replies: 9
Views: 2309

Re: VLAN hAP AC2

It's a VLAN assigned to the bridge interface. Edited to include config /interface/bridge> print Flags: X - disabled, R - running 0 R name="Bridge_LAN" mtu=auto actual-mtu=1500 l2mtu=1598 arp=enabled arp-timeout=auto mac-address=74:4D:28:D5:36:DB protocol-mode=none fast-forward=yes igmp-snooping=no p...
by jrpaz
Wed Sep 11, 2019 7:45 am
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: VLAN hAP AC2
Replies: 9
Views: 2309

VLAN hAP AC2

1. Routeros-7.0beta1-arm.npk
2. RBD52G-5HacD2HnD-TC
3. Has anyone gotten VLAN tags to work on v7?
by jrpaz
Sun Mar 31, 2019 3:50 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.45beta [testing] is released!
Replies: 305
Views: 71262

Re: v6.45beta [testing] is released!

It's not on the security blog. I'm assuming it will be there sooner rather than later.
by jrpaz
Sun Mar 31, 2019 3:28 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.45beta [testing] is released!
Replies: 305
Views: 71262

Re: v6.45beta [testing] is released!

it can not be considered as a bug or vulnerability
That's not what they are saying here viewtopic.php?f=2&t=147048
They are talking about CCR's and CHR's crashing I don't know what more resources people need.
by jrpaz
Thu Mar 28, 2019 7:13 pm
Forum: General
Topic: Running IPv6 on Mikrotik? You're out of business in 12 days time
Replies: 32
Views: 15434

Re: Running IPv6 on Mikrotik? You're out of business in 12 days time

/ipv6 export file=hahahanoipv6foryou.rsc /system package disable [find name=ipv6] /system reboot Thankfully I'm in the position to do the above (and just have on my edge routers, in fact). I am nothing short of apoplectic that I've had to, however. Secretly hoping that either 6.44.1 was a fix for t...
by jrpaz
Thu Mar 28, 2019 7:12 pm
Forum: General
Topic: UKNOF 43 CVE
Replies: 223
Views: 40094

Re: UKNOF 43 CVE

The fix is in v7 guys c'mon
by jrpaz
Fri Mar 15, 2019 6:35 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.44.1 [stable] is released!
Replies: 86
Views: 18569

Re: v6.44.1 [stable] is released!

Has anything done about the problem in connection tracking? (it is not listed in the changes, but neither was the change that introduced the problem) loose-tcp-tracking is no longer working! after upgrade and reboot all existing TCP connections across the router are stuck, and firewall logs "tcp (A...
by jrpaz
Wed Mar 13, 2019 7:49 pm
Forum: General
Topic: v6 RC and v7 BETA
Replies: 126
Views: 24473

Re: v6 RC and v7 BETA

WRONG so WRONG
by jrpaz
Tue Mar 12, 2019 2:33 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels
Replies: 250
Views: 90725

Re: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels

Why is everyone upset? It's all fixed in v7
by jrpaz
Fri Mar 08, 2019 2:18 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: should i replace CCR1072 with baltic vengangce? 1072 with 5 full feeds only 5 Gbps?
Replies: 6
Views: 964

Re: should i replace CCR1072 with baltic vengangce? 1072 with 5 full feeds only 5 Gbps?

because I wanted to have a proven, good running solution that I can rely on at BGP. No DIY. Unfortunately, no such router was to be found on the MUM. Also from MT there was nothing new. Very sad ... I know the feeling last year at MUM we were looking for something similar and found nothing. I’m jus...
by jrpaz
Thu Mar 07, 2019 1:44 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: MUM Europe 2019: new hardware
Replies: 61
Views: 11967

Re: MUM Europe 2019: new hardware

ROS v7 2020
by jrpaz
Tue Mar 05, 2019 5:54 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.45beta [testing] is released!
Replies: 305
Views: 71262

Re: v6.45beta [testing] is released!

The new package is in ROS v7 along with every other fix needed.
by jrpaz
Thu Feb 07, 2019 2:24 pm
Forum: General
Topic: 802.11ac Wave2 Support?
Replies: 33
Views: 7459

Re: 802.11ac Wave2 Support?

V7 will fix all issues Release date TBD

My RB4011 is performing well but nothing like the Wave2 stuff from other manufacturers.

Sad
by jrpaz
Fri Jan 11, 2019 9:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4011 wireless performance?
Replies: 26
Views: 3714

Re: RB4011 wireless performance?

Ok, great! I hope we don't have to bombard support with emails to get some more performance out of the RB4011 like the HAPac2.
by jrpaz
Fri Jan 11, 2019 3:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4011 wireless performance?
Replies: 26
Views: 3714

Re: RB4011 wireless performance?

Is there any throughput dropout like on the HAP ac2?
by jrpaz
Fri Jan 04, 2019 2:52 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels
Replies: 250
Views: 90725

Re: Feature Request: OpenVPN [ovpn] udp tunnels

I bet 2022 by then everything will be obsolete.
by jrpaz
Thu May 17, 2018 3:54 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.2 [current]
Replies: 65
Views: 14515

Re: v6.42.2 [current]

CRS125 & RB750Gr3 no issues on the update and DHCP Client Issue fixed.
by jrpaz
Wed May 16, 2018 6:04 am
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 557
Views: 113422

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

DHCP Client seems to be sorted out and working now!
by jrpaz
Wed May 09, 2018 4:14 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 557
Views: 113422

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

sent
by jrpaz
Tue May 08, 2018 11:40 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 557
Views: 113422

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

DHCP Client still broke.

6.41.x was that last stable release......
by jrpaz
Wed May 02, 2018 6:56 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 272
Views: 45634

Re: v6.42.1 [current]

So the DHCP issue will be addressed in the next RC as per support's replies.
by jrpaz
Mon Apr 30, 2018 3:40 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 272
Views: 45634

Re: v6.42.1 [current]

Same here lets hope they fix soon.
by jrpaz
Sun Apr 29, 2018 3:16 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 272
Views: 45634

Re: v6.42.1 [current]

WAN IP Lease expires on daily basis Since upgrading to 6.42.1, I noticed that on a daily basis I get the following log entries apr/24 15:16:35 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN IP> - lease expired 12:28:52 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN I...
by jrpaz
Sat Apr 28, 2018 8:09 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 272
Views: 45634

Re: v6.42.1 [current]

It's happening to me on all routers (RB2011,HEX2,CRS125) running 6.42.1.

The DHCP client is stuck on renewing until the lease expires.

I opened a support ticket lets see what they say.
by jrpaz
Sat Apr 28, 2018 2:49 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 272
Views: 45634

Re: v6.42.1 [current]

WAN IP Lease expires on daily basis Since upgrading to 6.42.1, I noticed that on a daily basis I get the following log entries apr/24 15:16:35 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN IP> - lease expired 12:28:52 dhcp,critical,error dhcp-client on ether1 lost IP address <WAN I...
by jrpaz
Thu Apr 26, 2018 1:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP ac^2 Problems---Extremely Poor Performance found in 2.4G and 5G WiFi
Replies: 288
Views: 61031

Re: hAP ac^2 Problems---Extremely Poor Performance found in 2.4G and 5G WiFi

Still seeing issues with the RX on the hAPac^2 it doesn't get over 100 Mbps on IPERF,
However TX from the hAPac^2 is very much improved well over 300 Mbps.

Tests done about 5m away from hAPac^2
by jrpaz
Tue Apr 17, 2018 4:11 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 28121

Re: v6.42 [current]

No improvement on the hAP ac^2. Similar results to the ones above.
by jrpaz
Thu Apr 12, 2018 2:36 am
Forum: Virtualization
Topic: What machine for 40Gbps Edge Router?
Replies: 21
Views: 4149

Re: What machine for 40Gbps Edge Router?

I would love to see if anyone has it working at close to 40 Gbps.
by jrpaz
Wed Apr 11, 2018 2:48 pm
Forum: Virtualization
Topic: What machine for 40Gbps Edge Router?
Replies: 21
Views: 4149

Re: What machine for 40Gbps Edge Router?

They don't even push close to 40 Gbps.
by jrpaz
Sat Mar 31, 2018 3:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac² noisy when using WiFi
Replies: 7
Views: 1658

Re: hAP ac² noisy when using WiFi

Just got mine today no noise. I am using PoE-In to power it.
by jrpaz
Sat Mar 24, 2018 7:51 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: 6.4x OpenVPN + OSPF trouble
Replies: 8
Views: 2357

Re: 6.4x OpenVPN + OSPF trouble

Can confirm this is annoying. I only have five sites and to get OSPF to work I added each /32 to the network tab, and it's working. This seems like an urgently needed fix for larger deployments. *Make sure to set netmask to 32 on the OVPN server. It's like the OVPN Server doesn't respect that settin...
by jrpaz
Tue Mar 13, 2018 3:49 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710
Replies: 3
Views: 754

Re: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710

I think. v7 is rumored to have an updated linux kernel.
by jrpaz
Mon Mar 12, 2018 7:30 pm
Forum: General
Topic: New router OS
Replies: 46
Views: 12273

Re: New router OS

I just want compatibility with Intel XL710.
by jrpaz
Thu Mar 08, 2018 12:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Testing LTE MiniPCIe Quectel E25
Replies: 3
Views: 975

Re: Testing LTE MiniPCIe Quectel E25

Yes it supports it! I have my wAP-R running it.

Follow the steps for RouterOS v6.39 it has worked for me.
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Cellular ... _modems_01
by jrpaz
Thu Mar 08, 2018 12:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710
Replies: 3
Views: 754

Re: Support for St. Helens 80G4S-XL // Intel XL710

AFAIK you have to wait for ROS v7.
by jrpaz
Sat Feb 03, 2018 3:33 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 1240

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

Really just move the queue rules up or how?
by jrpaz
Sat Feb 03, 2018 12:21 am
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 1240

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

I don't need them but If I want them 75% performance hit sigh.
by jrpaz
Fri Feb 02, 2018 9:48 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 1240

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

Unfortunately, I need to keep masqarade on so I guess fast track it is.
by jrpaz
Fri Feb 02, 2018 5:12 am
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 1240

Re: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

I never used notrack
by jrpaz
Tue Jan 30, 2018 4:33 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?
Replies: 13
Views: 1240

RB750Gr3 1Gbps w/o Fasttrack?

Has anyone been able to get a 1Gbps throughput on an RB750Gr3 w/o Fasttrack?

Disabling Fasttrack yields about 220 Mbps maximum throughput.
by jrpaz
Mon Dec 18, 2017 3:07 pm
Forum: General
Topic: Sierra Wireless MC7750 on Verizon Wireless
Replies: 9
Views: 1642

Re: Sierra Wireless MC7750 on Verizon Wireless

Try running at+qcfg="usbnet",1 on the EC25-V to allow it to go to ECM mode AKA LTE interface.

It worked for me and I have it running with my wAP-R I get about 15/5 Mbps up/down
by jrpaz
Fri Dec 15, 2017 3:08 pm
Forum: General
Topic: wAP-R Compatible LTE Modem?
Replies: 4
Views: 1032

Re: wAP-R Compatible LTE Modem?

It's working now I needed to go to ports - firmware and set the ignore-direct-ip-driver to yes & it reboot.

The issue I have is the same one I had with the Novotel 730L that it would reboot every few seconds and drop the connection.
by jrpaz
Thu Dec 14, 2017 3:55 pm
Forum: General
Topic: wAP-R Compatible LTE Modem?
Replies: 4
Views: 1032

wAP-R Compatible LTE Modem?

Hi All, I have an RBwAPR-2nD with a Quectel EC25-V LTE running on RC RoS 6.41.61 and the LTE card just shows up as android under the USB device section. Do anyone have a wAP-R working with a 3rd party LTE card? https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Peripherals is pretty much useless at this point as...
by jrpaz
Sun Nov 19, 2017 8:15 pm
Forum: General
Topic: LTE Interface Drops Consistently
Replies: 9
Views: 1256

Re: LTE Interface Drops Consistently

Novatel 750 or 730 because I had the same issue with the 730 and ended up returning it.
by jrpaz
Fri Oct 13, 2017 3:43 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123668

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

Same issue with the RB750gr3 had to downgrade back #sad
by jrpaz
Wed Oct 11, 2017 4:48 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123668

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

The Novotel 730L is still unable to stay connected it constantly loses DHCP leases even after this release.
by jrpaz
Wed Oct 04, 2017 10:17 pm
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 3682

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

Still the same issue with 6.41rc38
by jrpaz
Tue Oct 03, 2017 2:32 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123668

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

I have a Novotel 730 which was added in 6.41r6 & it still is function it reboots when ever I try to pass traffic through it. I already emailed support hopefully they can help me figure this out.
by jrpaz
Fri Sep 29, 2017 4:40 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 3682

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

logerror.png
That's what I get in the logs every time it goes down.
by jrpaz
Thu Sep 28, 2017 5:33 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 3682

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

I got a error message that says unknown modem at the same time the connection drops. Have you still on RC6 ?
by jrpaz
Mon Sep 25, 2017 10:04 pm
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 3682

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

I have auto-connect set and the signal levels are great. So this is interesting.
by jrpaz
Mon Sep 25, 2017 3:57 pm
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 3682

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

With the hAP AC & Hex3, it's a full-size USB port but the interface goes link down every 60 seconds.
It doesn't lose power as the lights are green.
I am assuming you set DHCP Client on the Interface right?
When I connect it to my PC it never goes down.
by jrpaz
Mon Sep 25, 2017 12:17 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L
Replies: 17
Views: 3682

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem USB730L

Does the 730 interface reboot frequently for you?
by jrpaz
Fri Jan 13, 2017 2:34 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v7.0 beta1 - when?
Replies: 609
Views: 154877

Re: RouterOS v7.0 beta1 - when?

I would like to go ahead and put RouterOS v7 on my Christmas list for 2018.
by jrpaz
Thu Nov 03, 2016 3:17 am
Forum: General
Topic: Decline of Mikrotik?
Replies: 102
Views: 26606

Re: Decline of Mikrotik?

- Routing filters often need to be disabled/re-enabled to make them work. Bain of my existence.
by jrpaz
Tue Oct 25, 2016 5:49 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE default route fails on boot
Replies: 1
Views: 547

Re: PPPoE default route fails on boot

Any updates on this we are running 6.36.3 and the issue is still happening.
by jrpaz
Sat Oct 01, 2016 7:10 am
Forum: General
Topic: Linux Client unable to connect via OpenVPN since 6.36
Replies: 4
Views: 2021

Re: Linux Client unable to connect via OpenVPN since 6.36

I would suggest you generate new certificates at 2048 vs 1024. Did that and have not encountered any issues.
by jrpaz
Thu Sep 08, 2016 4:01 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36.3 [current] is released!
Replies: 43
Views: 13510

Re: v6.36.3 [current] is released!

PPPoE on 6.36.3 does fast track work?

Currently on 6.36 debating if I should upgrade.
by jrpaz
Sat Aug 27, 2016 9:22 pm
Forum: General
Topic: Public-Mikrotik-Bandwidth-Test-Server(s)
Replies: 574
Views: 418535

Re: 3.5 GIG - Public-Mikrotik-Bandwidth-Test-Server

Doing good work sir!
by jrpaz
Wed Aug 24, 2016 5:02 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE default route fails on boot
Replies: 1
Views: 547

PPPoE default route fails on boot

I just ran into an issue with an RB2011 running 6.36 & 6.34.6 where it lost power, and the PPPoE client would not load the default route upon reboot. I would have to manually deselect the add default route off and then select it again to restore the route. The PPPoE server is a CCR1036 running 6.36 ...
by jrpaz
Wed Aug 24, 2016 12:56 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36 [current] is released!
Replies: 183
Views: 42090

Re: v6.36 [current] is released!

I just ran into an issue with an RB2011 running 6.36 where it lost power, and the PPPoE client would not load the default route upon reboot. I would have to manually select the add default route off and then on to restore the route. The PPPoE server is a CCR1036 running 6.36 also.

Thanks
by jrpaz
Mon Aug 08, 2016 3:59 pm
Forum: General
Topic: Driver 40Gbps Intel XL710 QSFP+
Replies: 1
Views: 1094

Re: Driver 40Gbps Intel XL710 QSFP+

Does the XL710 work at SFP+ ?
by jrpaz
Wed Jul 27, 2016 8:06 pm
Forum: General
Topic: Dell N4032F's VLAN's & CCR 1036's
Replies: 0
Views: 318

Dell N4032F's VLAN's & CCR 1036's

Good Afternoon, I am having a hell of a time trying to successfully operate a bond the two SFP+ interfaces on the CCR1036's to the N4032F's. I configured a LAG group on the Dell N4032F's for the Bonded Pair of the Mikrotik. Randomly the VLAN traffic that is associated with that bond drops or creates...
by jrpaz
Thu May 05, 2016 4:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterOS x86 Max Memory
Replies: 9
Views: 4044

Re: RouterOS x86 Max Memory

by jrpaz
Wed May 04, 2016 8:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterOS x86 Max Memory
Replies: 9
Views: 4044

RouterOS x86 Max Memory

Hi All,

What is the maximum memory that you can have with RouterOS V6 on an x86 Platform?

Regards
by jrpaz
Wed Apr 27, 2016 10:40 pm
Forum: General
Topic: Tagged and Untagged Bridges
Replies: 1
Views: 356

Re: Tagged and Untagged Bridges

Once I added a Loopback Bridge the issue cleared up.


Thanks
by jrpaz
Wed Apr 27, 2016 7:01 am
Forum: General
Topic: Tagged and Untagged Bridges
Replies: 1
Views: 356

Tagged and Untagged Bridges

Good Evening. Our ISP assigned us a /29 on a vlan of 200. I created the VLAN and assigned it ether1. It works great. Now here is the kicker I wanted to assign a IP from the /29 to ether2 with out vlan tagging. I have tried creating a bridge with ether2&vlan202 and it didn't work. I also tried switch...
by jrpaz
Wed Jul 08, 2015 2:51 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: VoIP VLAN Routing
Replies: 2
Views: 1265

Re: VoIP VLAN Routing

We added some VRF's and it worked !
by jrpaz
Mon Jul 06, 2015 10:15 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: VoIP VLAN Routing
Replies: 2
Views: 1265

VoIP VLAN Routing

Good Afternoon, We currently have an MPLS working across 3 sites we would like to create a separate VLAN just for VoIP that allows it to communicate over the MPLS with the VoIP servers instead of the Open Internet. We already created the VLANs at each site how do we route it back to the VoIP servers...
by jrpaz
Tue Feb 24, 2015 1:03 pm
Forum: General
Topic: SNMP Returns Multiple Variables need help deciphering.
Replies: 5
Views: 1151

Re: SNMP Returns Multiple Variables need help deciphering.

There are InOctets and OutOctets for every interface...

So what you are seeing in there is for every interface on your router.
That was it I changed my request and it sorted it all out. Do you happen to know what is the best practice to measure dropped packets in a queue tree ?

Thanks.
by jrpaz
Mon Feb 23, 2015 5:38 pm
Forum: General
Topic: SNMP Returns Multiple Variables need help deciphering.
Replies: 5
Views: 1151

Re: SNMP Returns Multiple Variables need help deciphering.

We are using sensu to pool the mirkotik's here is the command and out put. ruby /etc/sensu/plugins/snmp-bulk-metrics.rb -C public -h happy.fun.zone -O 1.3.6.1.2.1.31.1.1.1.6.2,1.3.6.1.2.1.31.1.1.1.10.2 -s gw happy.fun.zone.gw.IF-MIB::ifHCInOctets.3 298542649.0 1424701185 happy.fun.zone.gw.IF-MIB::if...
by jrpaz
Mon Feb 23, 2015 5:18 pm
Forum: General
Topic: SNMP Returns Multiple Variables need help deciphering.
Replies: 5
Views: 1151

SNMP Returns Multiple Variables need help deciphering.

Good Morning,

Why does the Mikrotik return multiple octets when you poll IF-MIB::ifHCInOctets & ifHCOutOctets them. Which octet is representative of bytes in and out respectively.

Thanks.
by jrpaz
Thu Feb 05, 2015 5:02 pm
Forum: General
Topic: SNMP Rx Rate Tx Rate for Wired interfaces.
Replies: 3
Views: 1395

Re: SNMP Rx Rate Tx Rate for Wired interfaces.

You can find Rx/Tx packets and bytes count on interface in standard IF-MIB, not in mikrotik.mib.

Any monitoring system supports SNMP counters on interfaces
But I am looking for a way to find out TX/RX Rate for interfaces just like the wireless interfaces on the Mikrotik.
by jrpaz
Thu Feb 05, 2015 3:09 am
Forum: General
Topic: SNMP Rx Rate Tx Rate for Wired interfaces.
Replies: 3
Views: 1395

SNMP Rx Rate Tx Rate for Wired interfaces.

Good Evening,

I was looking through the mikrotik.mib file and I can not find a Rx Rate/Tx Rate for wired interfaces. How does one monitor traffic on a wired interface through snmp.

Any help would be appreciated.

Thanks.
by jrpaz
Tue Aug 12, 2014 4:36 pm
Forum: General
Topic: RB2011UiAS V 6.18 Issues with Adtran 3884T & OSX/Windows
Replies: 3
Views: 622

Re: RB2011UiAS V 6.18 Issues with Adtran 3884T & OSX/Windows

And it's fixed apparently if you have a Adtran fixed to 100 Full Duplex I only works when you connect it to the 10/100 ports on the RB2011.
by jrpaz
Tue Aug 12, 2014 9:02 am
Forum: General
Topic: RB2011UiAS V 6.18 Issues with Adtran 3884T & OSX/Windows
Replies: 3
Views: 622

Re: RB2011UiAS V 6.18 Issues with Adtran 3884T & OSX/Windows

Yup talked to XO they hard coded it to 100Mbps/FD. Issue stays the same.
by jrpaz
Tue Aug 12, 2014 5:25 am
Forum: General
Topic: RB2011UiAS V 6.18 Issues with Adtran 3884T & OSX/Windows
Replies: 3
Views: 622

RB2011UiAS V 6.18 Issues with Adtran 3884T & OSX/Windows

Ok so here is the issue I am having it's driving me insane. We currently have a 20MB/s wan connection from XO and they deployed a adtran 3884T gateway. We configured our RB2011 and we can report we have wan connectivity. "so far so good". Here is the Major disparity I have discovered. When you run a...
by jrpaz
Wed Jun 05, 2013 5:56 am
Forum: Scripting
Topic: Find External IP ?
Replies: 14
Views: 37713

Re: Find External IP ?

is there any way you can make it print the variable or does it have to save to a file.