Community discussions

MikroTik App

Search found 38 matches

by cdavis
Tue Oct 30, 2007 9:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

Re: entire AP disconnected, inactivity

There are about 55 clients that connect. I am pasting the config here because it won't let me attach any file. # jan/02/2000 20:26:42 by RouterOS 2.9.46 # software id = 90Y3-3TT # / interface ethernet set ether1 name="ether1" mtu=1500 mac-address=00:0C:42:0A:45:C0 arp=enabled disable-running-check=y...
by cdavis
Mon Oct 29, 2007 7:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

Re: entire AP disconnected, inactivity

Sorry, I put a SR2 in place, changed the hw-retries=7 as suggested.
by cdavis
Mon Oct 29, 2007 6:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

Re: entire AP disconnected, inactivity

I tried this and things still do not work correctly. Now my pings are around 500-600 ms after most of the clients connect.
by cdavis
Sun Oct 28, 2007 6:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

Re: entire AP disconnected, inactivity

We have had major problems with atheros based AP's in the past with random disconnects.
by cdavis
Sun Oct 28, 2007 6:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

Re: entire AP disconnected, inactivity

This is a 532a running 2.9.48. This is a 2511 card. I have tried hw-retries 15, 7 and 0 and they all eventually lock up the radio. 4 name="wlan5" mtu=1500 mac-address=00:02:6F:44:8D:BF arp=enabled disable-running-check=no interface-type=Prism prism-cardtype=200mW radio-name="00026F448DBF" mode=ap-br...
by cdavis
Sun Oct 28, 2007 2:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

Re: entire AP disconnected, inactivity

I did that and they all disconnected again requiring me to stop and start the card.
by cdavis
Sun Oct 28, 2007 2:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: What is disconnected, decided to deauth: reserved (0)
Replies: 4
Views: 1091

Re: What is disconnected, decided to deauth: reserved (0)

Yes, every client is disconnected until I stop and restart the wireless card. I am doing radius authentication and no encryption. There are about 60 clients off of this POP.
by cdavis
Sat Oct 27, 2007 8:35 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: What is disconnected, decided to deauth: reserved (0)
Replies: 4
Views: 1091

Re: What is disconnected, decided to deauth: reserved (0)

RB532A
MT 2.9.48
Most of those clients are CB3, some are Deliberant radios and two WET11. There are also a few MT clients with xr2, sr2, and 2511.
by cdavis
Sat Oct 27, 2007 4:06 am
Forum: Wireless Networking
Topic: What is disconnected, decided to deauth: reserved (0)
Replies: 4
Views: 1091

What is disconnected, decided to deauth: reserved (0)

What is a more thorough definition of disconnected, decided to deauth: reserved (0)? Oct 26 19:31:26 66.158.169.74 wireless,info 00:02:6F:30:46:52@wlan5: disconnected, decided to deauth: reserved (0) Oct 26 19:31:26 66.158.169.74 wireless,info 00:02:6F:34:1E:DF@wlan5: disconnected, decided to deauth...
by cdavis
Fri Oct 26, 2007 3:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: entire AP disconnected, inactivity
Replies: 12
Views: 1939

entire AP disconnected, inactivity

What could be causing this mass disconnecting and idleness? I have looked into everything I can think (replace antenna, card, upgrade MT software to 2.9.48) of and can't find the answer. This happens after about 45 minutes of connection. All I have to do is disable and enable the card and everyone r...
by cdavis
Fri Aug 10, 2007 4:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unstable ping
Replies: 8
Views: 1427

Re: unstable ping

You may want to try to set your ack timing manually if you have not already.
by cdavis
Fri Aug 10, 2007 4:15 pm
Forum: General
Topic: winbox log in
Replies: 4
Views: 692

Re: winbox log in

Perhaps you do not have the routes setup correctly? Or when entering IP's I frequently forget to type in the /24 at the end. IE you should enter a new address on MT as 192.168.0.1/24 and not just 192.168.0.1
by cdavis
Fri Aug 10, 2007 3:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Help decipher wireless dump
Replies: 2
Views: 554

Re: Help decipher wireless dump

The problem appears off and on. Most of my customers use cb3's. My clients always connect with good signals but occasionally they cannot pass any data at all (this problem only started last week, and we did not make any changes). At 28 byte pings sometimes can get a packet through but at about 80-90...
by cdavis
Thu Aug 09, 2007 10:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Help decipher wireless dump
Replies: 2
Views: 554

Help decipher wireless dump

Can someone please help me determine what is going on with my wireless network. I have captured some of the traffic and cannot make heads or tails out of it, but something seems way wrong. I have attached a screen shot of what I see, and can post the raw dump I downloaded from MT.
Screenshot.png
by cdavis
Thu Jun 21, 2007 10:33 pm
Forum: Scripting
Topic: Deleting an imported file within script
Replies: 4
Views: 1836

Re: Deleting an imported file within script

When I do it that way it works as well. This makes me think it is a delay issue. When I run it and check the jobs tab, it completes long before 10 seconds. Do I have something wrong in how I ask it to delay so that it can import the entire script first? It is importing about 510 lines.
by cdavis
Fri Jun 15, 2007 2:10 pm
Forum: Scripting
Topic: Deleting an imported file within script
Replies: 4
Views: 1836

Re: Deleting an imported file within script

Version 2.9.43
by cdavis
Thu Jun 14, 2007 9:22 pm
Forum: Scripting
Topic: Deleting an imported file within script
Replies: 4
Views: 1836

Deleting an imported file within script

Below is my script. Everything works except removing the file. I have tried many things and just cannot get it to delete. If I run: :delay 10; /file remove [/file find name=queue.rsc] from the terminal it deletes fine. ****************************************************** :if ([:len [/file find nam...
by cdavis
Wed Nov 01, 2006 2:31 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz-B/G mode with CB3 clients
Replies: 13
Views: 1817

What cards are everyone using that are having problems? I am using a CM9 but think I will try a 2511 200mw or an SR2 to see if that makes a difference. Anyone know if one would work better than the other?
by cdavis
Tue Oct 31, 2006 1:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz-B/G mode with CB3 clients
Replies: 13
Views: 1817

I just tried to scan setting an onmi on the same tower to station and it cannot find the ssid of the RB. If I run snooper on the RB I can see all of my clients, but only if I set snooper to show errors, and it never shows the ssid of them?
by cdavis
Tue Oct 31, 2006 1:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz-B/G mode with CB3 clients
Replies: 13
Views: 1817

But I have all different firmware versions of CB3's. Do you have any other radio trying to connect? I have a few old wet11's as clients. And when I took the old AP offline every client I had connected. I would think that I should get some clients connecting, and sometimes I get 1 or 4 but never all ...
by cdavis
Tue Oct 31, 2006 2:50 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz-B/G mode with CB3 clients
Replies: 13
Views: 1817

We set a static IP and ssid and usually set the rate to 11 instead of auto. Other than that they are default (other than username and password)
by cdavis
Mon Oct 30, 2006 9:50 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz-B/G mode with CB3 clients
Replies: 13
Views: 1817

I cannot get them to associate at all. I have set it to 2.4 B only and Long preamble. I am not sure what else I would have to set? I have about 55 connecting to a wrap currently that I want to switch to a RouterBoard
by cdavis
Mon Oct 30, 2006 7:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz-B/G mode with CB3 clients
Replies: 13
Views: 1817

I cannot get my CB3's to connect at all. Is there any trick that you had to do?
by cdavis
Mon Oct 30, 2006 5:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hotspot ssl error issue [SOLVED]
Replies: 4
Views: 2716

I am starting to suspect that the only ssl support is for hotspot signon pages (the docs allude to this). Can someone please confirm this and is there any way to have web page conf put in an ssl tunnel?
by cdavis
Mon Oct 30, 2006 5:42 pm
Forum: Scripting
Topic: How to upload a script using FTP?
Replies: 9
Views: 4043

Could you post an example of the script1.rsc and import_scripts. It seems like it makes sense, but I would like to see an example to hammer it home.
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 3:11 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Is it correct to use the same SSID on one tower?
Replies: 5
Views: 1241

The way we avoided that was to have sectors and a single omni. This provided some redundancy if one of the sectors went down.
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 3:01 pm
Forum: Scripting
Topic: How to upload a script using FTP?
Replies: 9
Views: 4043

Can you elaborate on how you do this to update fw rules? I want to use this method to udpate queue speeds for people depending on what they are paying for.
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 2:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What is the button on the RB112
Replies: 1
Views: 1278

What is the button on the RB112

What does the button on the RB112 do?
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 2:38 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Help with very simple routed AP setup
Replies: 5
Views: 1067

Yes, after adding that route everything worked fine. I was so caught up in trying to figure out why I couldn't get a new device to work I forgot the basics. Thanks!
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 2:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hotspot ssl error issue [SOLVED]
Replies: 4
Views: 2716

I uploaded the host.key file and it seems to be negotiating the ssl between the browser and the RouterOS board, however, now there is no data at all on the www-ssl? Is this the same as www where you can get access to configuration details?
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 2:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hotspot ssl error issue [SOLVED]
Replies: 4
Views: 2716

I am having the same problem, however I suspect it is how I am doing my certificate. Here is what I did, hopefully someone can tell me what I am doing wrong. openssl genrsa 1024 > host.key openssl req -new -x509 -nodes -sha1 -days 365 -key host.key > host.cert I uploaded host.cert to RouterOS and im...
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 1:18 pm
Forum: General
Topic: DNS issue
Replies: 5
Views: 1183

do you have to set primary-dns=80.80.160.8? Can RouterOS be a dns cache without any upstream dns and query root name servers directly?
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 3:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Is it correct to use the same SSID on one tower?
Replies: 5
Views: 1241

I think that if I had my network to do over again I would do all of the same SSID in one town/tower and make sure everyone was using dhcp. I think this is likely the best scenerio from a scalability and redundancy standpoint.
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 3:50 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Help with very simple routed AP setup
Replies: 5
Views: 1067

Thanks, but I don't want it to masq. I want it to actually route those IP's and leave the packets unaltered. If I can get this working it will go into a network of private IP's that all get masq'd at the core router where all of the traffic shaping, disconnectes, etc. takes place.
by cdavis
Sun Oct 29, 2006 2:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Help with very simple routed AP setup
Replies: 5
Views: 1067

Help with very simple routed AP setup

I am new to Mikrotik (recovering StarOS user). I have an RB112 with a CM9. I cannot seem to get a simple AP working. Here is what I have done so far, I believe I am just missing something in the huge number of featuers there appears to be. I can connect to the AP with the SSID I set and ping the IP ...
by cdavis
Tue Aug 03, 2004 12:10 am
Forum: General
Topic: Disable chap for hotspot?
Replies: 3
Views: 1555

Do you have auth-mac-password set to yes? My users don't actually enter any information, it is completely mac based.
by cdavis
Mon Aug 02, 2004 10:00 pm
Forum: General
Topic: Disable chap for hotspot?
Replies: 3
Views: 1555

I was able to solve this issue of users not logging in. Mikrotik is passing all caps MAC address to the radius server. Even though I have radiusd.conf set to lowercase both username and pass, apparently when using CHAP it doesn't matter. Now my quesiton is if there is any way to change the MAC that ...
by cdavis
Sun Aug 01, 2004 3:47 am
Forum: General
Topic: Disable chap for hotspot?
Replies: 3
Views: 1555

Disable chap for hotspot?

I found this post which is supposed to disable chap: Change the 'allow-unencrypted-passwords' argument to 'yes' in the 'ip hotspot' menu and then also modify the Hotspot login page HTML (login.html) - remove this string from that page: '%main%' I have done this and it still sends chap passwords. I a...