Community discussions

MikroTik App

Search found 17 matches

by viktorc
Thu Nov 15, 2018 10:34 am
Forum: Scripting
Topic: Property "disabled" sometimes missing in print/getall results.
Replies: 1
Views: 600

Property "disabled" sometimes missing in print/getall results.

Hello, I noticed strange bug in 6.43.4. Some records returned by getall (or print) API command sometimes has and sometimes has not property "disabled". Record which has not this property and are effectivelly enabled, are not returned if query ?disabled=false is set. API commands /ip/firewall/mangle/...
by viktorc
Wed Dec 13, 2017 11:54 am
Forum: Scripting
Topic: Fetch for .json files in an automated script
Replies: 3
Views: 2274

Re: Fetch for .json files in an automated script

Hello,

have same problem without solution.

See viewtopic.php?f=9&t=98385&p=632029#p631506
by viktorc
Wed Dec 13, 2017 11:42 am
Forum: Scripting
Topic: Webfig skins and provisioning
Replies: 2
Views: 1698

Re: Webfig skins and provisioning

Hi, I tried to upload and run script via tr069-client - but this is run as user "*sys" too. I tried fetch txt file and store it (dst-path) as json - without success. I tried to elevate "*sys" priviledges via ssh to localhost as admin - without success ("*sys" can't run ssh client?). I can't find met...
by viktorc
Fri Dec 08, 2017 4:58 pm
Forum: Scripting
Topic: Webfig skins and provisioning
Replies: 2
Views: 1698

Re: Webfig skins and provisioning

Hi, I needed same thing and failed. Reason is (IMHO), flashfig is not running as admin, but "*sys" - which has lower privileges. This is not enough to download .json file from ftp server. How to reproduce: - create skin.json (in WebFig) and upload it to FTP server - rename it to skin.txt and upload ...
by viktorc
Thu Mar 16, 2017 12:08 pm
Forum: General
Topic: Force reboot
Replies: 17
Views: 67062

Re: Force reboot

I think, the best way to force reboot (until there is no support for confirmation=no switch) is to create one-time scheduler, which starts 10s after creation and calls /system reboot command (no confirmation required then): /system scheduler add name=reboot on-event="/system reboot" start-time=([/sy...
by viktorc
Wed Jun 22, 2016 11:03 am
Forum: Scripting
Topic: Finding in /ip arp by DHCP flag don't work
Replies: 0
Views: 681

Finding in /ip arp by DHCP flag don't work

In RouterOS 6.35.2 find by DHCP flag in /ip arp don't work. It looks as if DHCP keyword is not recognized (printed in red color), but after pressing TAB, there is keyword DHCP in help: /ip arp> :put [find <TAB> .dead  .nextid  address  complete  dynamic    invalid      published .id    DHCP     comm...
by viktorc
Fri Oct 07, 2011 1:44 pm
Forum: General
Topic: DHCP Server on VLAN Issue
Replies: 6
Views: 12512

Re: DHCP Server on VLAN Issue

I downgraded my lab router to 4.17, then 4.10 and behaviour is the same (dhcp server on physical ethernet responds to queries incomming on vlan + stripping 802.1q tags by packet sniffer). Maybe it's hardware related. It's Intel Core, MB Asus P7550 Pro, NIC Intel 1000 PT and integrated on MB (same be...
by viktorc
Thu Oct 06, 2011 5:44 pm
Forum: General
Topic: DHCP Server on VLAN Issue
Replies: 6
Views: 12512

Re: DHCP Server on VLAN Issue

There is bug(?) on 5.7 at x86: if you have first dhcp server (dhcp1) on ethernet interface and second dhcp server (dhcp2) on vlan interface attached to this ethernet, both dhcp servers catches (and replies to) dhcp requests comming to vlan interface . Is on client choice which of this two offered ip...
by viktorc
Thu Jun 23, 2011 11:41 am
Forum: General
Topic: Remote syslog on 5.5 not working without src-address set
Replies: 1
Views: 834

Remote syslog on 5.5 not working without src-address set

Remote logging don't work if src-address is not set (in default configuration). src-address is missing from actions list: [admin@MikroTik] /system logging action> print detail Flags: * - default 0 * name="memory" target=memory memory-lines=100 memory-stop-on-full=no 1 * name="disk" target=disk disk-...
by viktorc
Fri May 13, 2011 12:35 pm
Forum: The Dude
Topic: Ping not working on Windows 7 Ultimate 64 bits
Replies: 10
Views: 10104

Re: Ping not working on Windows 7 Ultimate 64 bits

Disabling UAC is needed only for creating "The Dude Server" service (menu Local server -> as service).
After that, Dude can be running with UAC enabled connecting to Dude server running as service.
(Tested on Win 7 64-bit, Dude 4.0beta3).
by viktorc
Fri Apr 08, 2011 12:42 pm
Forum: General
Topic: "snmp print" timeouts after boot on v5.0
Replies: 0
Views: 373

"snmp print" timeouts after boot on v5.0

After reboot, command /snmp print "hangs" for 1 minute and then print message: "action timed out - try again, if error continues contact MikroTik support and send a supout file (13)" This command starts working after cca 90s uptime. Tested on RB532A, RB711, v5.0 On v4.17 command works immediately af...
by viktorc
Fri Apr 08, 2011 12:30 pm
Forum: General
Topic: Cannot SSH after system reset-configuration on v5.0
Replies: 1
Views: 813

Cannot SSH after system reset-configuration on v5.0

After "/system reset-configuration" and automatic reboot cannot connect to router by ssh. Router terminates connection before user authentication starts. After manual reboot everything works fine. The reason (I think) is invalid/missing server SSH keys. They are not generated after first automatic b...
by viktorc
Thu Mar 31, 2011 12:47 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IGMP Querier invalid source ip
Replies: 0
Views: 1116

IGMP Querier invalid source ip

IGMPv2 Membership query packets are sent with invalid source ip address. I think, this is not fatal, because reply to this query are sent to multicast address, not query source address. There is only IGMP proxy configuration: /routing igmp-proxy interface> print status Flags: X - disabled, I - inact...
by viktorc
Tue Dec 14, 2010 2:14 pm
Forum: General
Topic: PCQ no more than 5Mbit per user
Replies: 8
Views: 1586

Re: PCQ no more than 5Mbit per user

PCQ queues give me no more as 10Mbps (any setting of rate, limit, total-limit at queue type). ROS 4.10 x86, CPU load cca 20%. Single user test, cca 20 connections at uTorrent. If I change queue type to pfifo, speed is rising and is limited only max-limit settings at queue. At Mikrotik newsletter 29 ...
by viktorc
Thu Apr 17, 2008 4:16 pm
Forum: General
Topic: Compatible: Mikrotik With Chipset P35 Motherboard??
Replies: 13
Views: 4337

Re: Compatible: Mikrotik With Chipset P35 Motherboard??

I had the same problem. Solution I found is:
install MikroTik on USB flash drive via NetInstall (3.7).

Kernel used in 3.7 doesn't support PATA controller used on P35 chipset.

My MB is ASUS P5KC
by viktorc
Thu Apr 17, 2008 4:15 pm
Forum: General
Topic: Installation Problem
Replies: 15
Views: 13094

Re: Installation Problem

I had the same problem. Solution I found is:
install MikroTik on USB flash drive via NetInstall (3.7).

Kernel used in 3.7 doesn't support PATA controller used on P35 chipset.

My MB is ASUS P5KC
by viktorc
Wed Oct 10, 2007 1:13 pm
Forum: General
Topic: L2TP server problem - RC5 & RC6
Replies: 1
Views: 1156

Re: L2TP server problem - RC5 & RC6

I can confirm this behaviour. At RC6 (server) I reset config to default, assign IPs, enable L2TP server and create secret: 0 name="test" service=any caller-id="" password="***" profile=default local-address=192.168.10.200 remote-address=192.168.10.1 routes="" limit-bytes-in=0 limit-bytes-out=0 At cl...