Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 36 matches

by mikrostart
Sat Mar 11, 2017 9:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Crackling sound on boot, instead of a beep - RB433AH
Replies: 5
Views: 1101

Re: Crackling sound on boot, instead of a beep - RB433AH

........... have you tried a different power source?.... This actually solved my problem! I made a successful netinstall with 6.38.5. Thanks, I owe you a favor. To try with a different power supply didn't occurred to my mind. But I'm wondering why: I had issues with a 24V 1,5A powers source. After ...
by mikrostart
Fri Mar 10, 2017 11:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB433UAH not bootig after upgrade to latest firmware (6.37.5)
Replies: 16
Views: 1922

Re: RB433UAH not bootig after upgrade to latest firmware (6.37.5)

Two days ago I posted same symptoms: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=119335 Tried netinstall with no luck, the device starts the netinstall procedure ( says "farmating and partitioning"), then starts transfering the OS, and after 20% of the transfer the device reboots, and then again ...
by mikrostart
Thu Mar 09, 2017 12:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Crackling sound on boot, instead of a beep - RB433AH
Replies: 5
Views: 1101

Crackling sound on boot, instead of a beep - RB433AH

Greetings, I've upgraded my RB433AH with latest RtOS and latest firmware 3,24. Decided to add a 1GB micro SD card for a backups/files. After the first boot the card was not recognized, after the second boot the device is making a one time crackling sound, instead of the normal beep. Removed the micr...
by mikrostart
Thu Nov 24, 2016 3:34 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.37.2 [current] is released!
Replies: 50
Views: 14349

Re: v6.37.2 [current] is released!

Thats right. i changed to the bridge and it works now. 6.37.2 seems to correct my configuration mistake. Yes, worked for me also on 6.37.2. Last time something went wrong when trying dhcp on the bridge. Now testing, hope everything will be ok. Anyway, whats the reason not to use slave interface as ...
by mikrostart
Wed Nov 23, 2016 7:03 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.37.2 [current] is released!
Replies: 50
Views: 14349

Re: v6.37.2 [current] is released!

................It's a wAPac so no master slave ports !!!.......................
.................Do you have DHCP-client on slave interface?

I think we really need a bug fix.
This version 6.37.2 is not very friendly to the wireless DHCP part of the OS.
Or I'm missing something?
by mikrostart
Wed Nov 23, 2016 2:06 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.37.2 [current] is released!
Replies: 50
Views: 14349

Re: v6.37.2 [current] is released!

micromaxi - Please write to support@mikrotik.com and send backup file so we can test it by ourselves. I have tested this and with default configuration I do not see any problems after upgrade; darkprocess - Make sure that DHCP client is configured on master interface. It must not be configured on s...
by mikrostart
Sun Dec 28, 2014 7:29 pm
Forum: General
Topic: "Rooter rebooted bacause of a kernel failure"
Replies: 0
Views: 354

"Rooter rebooted bacause of a kernel failure"

Greetings, My configuration: RB532 @400MHz ROS 6,24; downgraded to 6,22 'cause of SMB working good on 6,22. wlan1 - client @ 2,4; R52Hn - with two indoor antennas/chains. wlan2 - AP @ 2,4; R52n - with two indoor antennas/chains. Today I got twice this above-mentioned error. "Rooter rebooted bacause ...
by mikrostart
Sun Dec 14, 2014 9:30 pm
Forum: Announcements
Topic: 6.23 released!
Replies: 143
Views: 54704

Re: 6.23 released!

Can you, please, make the SMB shares to be able to be accessed with android os apps again! Before I had no problems to share the CF card of my board, and to access it via ES file axplorer e.g. Now I can see the shares, but when try to copy / download something there's only failed errors. I haven't c...
by mikrostart
Sun Nov 09, 2014 1:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Just downgraded, and it worked like a charm!

Now I can use it for wireless vacation hub :)

Thanks!

P.S.: On the first try I got connected @ 11Mbps ...
Can you share the settings in MT?
Only for the AR9271 adapter.

BR
by mikrostart
Sun Nov 02, 2014 6:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Congrats!
Obviously with the Alfa the things looks better.
From where did you bought it?
I may try to change my tplink :)
by mikrostart
Sun Nov 02, 2014 1:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Just downgrade the MT OS to 5.26 and you well be able to start the Alfa. I used tplink 722n and it is working but can not get more than 1mbs. Also the link is working only when no encryption is enabled. Read the whole topic.
by mikrostart
Thu Sep 04, 2014 12:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Have you tried this?
by mikrostart
Wed Sep 03, 2014 3:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

ok, I just want to upgrade that part of MT OS, which will not mess up my wireless (and keeping the usb wifi working). Is it possible to do this by iploading all new packages in "files", except the wireless.ipk and rebooting? Now I'm with 5.26, but need some of the functionality of 6.19, so is it pos...
by mikrostart
Sat Aug 16, 2014 9:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Other reqirement are: the USB hardware must "expose" directly the Atheros chipset, no one "softwlan" is working on this way...
Does that mean that the ar9271 is not "exposed"?
by mikrostart
Sat Aug 16, 2014 8:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

ok, so why no more drivers are supported?
Other chipsets, like Ralink, or other atheros...
by mikrostart
Sat Aug 16, 2014 7:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Why actually MT decided to develop USB drivers only for the AR9271
by mikrostart
Sat Aug 16, 2014 7:03 pm
Forum: General
Topic: Chipset atheros 9271 not working well with Mikrotik?
Replies: 9
Views: 3080

Re: Chipset atheros 9271 not working well with Mikrotik?

Resurection of the topic :)

"Any news for the USB support?"

c'mon, why is this so impossible, it could not be only for unstable drivers. Look OpenWRT, are they too unstable while working on every router?
by mikrostart
Sat Aug 02, 2014 11:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

does the USB power reset imitates ejecting and pluging in the usb device? Is it possible to make a script which to reset the USB power in case of ping loss? So far I can not see any problems with WN722N, but I'm asking in case of a reset precausions :) Another problem occured: whatever settings I d...
by mikrostart
Wed Jul 23, 2014 10:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

does the USB power reset imitates ejecting and pluging in the usb device?
Is it possible to make a script which to reset the USB power in case of ping loss?

So far I can not see any problems with WN722N, but I'm asking in case of a reset precausions :)
by mikrostart
Sat Jul 12, 2014 7:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

I've just installed ROS 5.26. So far so good-it works. I'm having some dificulties with the configuration, wchich are not problematic because of the usb adapter. The thing I noticed is the usb adapter is getting too hot, while using it. I tried to decrease the txpower, but I'm about to evaluate that...
by mikrostart
Sat Jul 12, 2014 2:44 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Sorry after RouterOS 5.26 don't support USB wlan because it caused system instability in RouterOS v6 mikrostart : Can you try ROS 5.24 or older? http://download2.mikrotik.com/routeros/5.24/routeros-mipsbe-5.24.npk I can try to downgrade but will this destroy my license in any manner? I can try with...
by mikrostart
Sat Jul 12, 2014 12:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Up & down. ...
Does somebody knows if the USB wlan devices are working correctly on open wrt?
by mikrostart
Fri Jul 11, 2014 6:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

You should be just right, but there are a lot of obvious records in the Web that wn722n used to work on RB like mine. How to mark it as a support call? Edit the first post in this thread and then click the angle under the subject and safe this again. Submit this post as a bug report to MikroTik Tec...
by mikrostart
Fri Jul 11, 2014 7:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

You should be just right, but there are a lot of obvious records in the Web that wn722n used to work on RB like mine.
How to mark it as a support call?
by mikrostart
Thu Jul 10, 2014 11:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

MikroTik not support WLAN over USB Seriously? http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware#USB_wireless_cards Yes, sorry, I omit to not x86 systems. WN722N are not listed and on 6.x version some drivers are removed... (check forum posts about this...) Isn't taht an error in the MT's product phy...
by mikrostart
Thu Jul 10, 2014 6:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

MikroTik not support WLAN over USB Seriously? http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware#USB_wireless_cards Exactly this is confusing me. I've bought an adapter (WN722N), and despite the wiki says that it is supported, it is not working. The behaviour is the same as in the 1st post. According...
by mikrostart
Wed Jul 09, 2014 6:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work
Replies: 40
Views: 9316

Re: RB751G-2HnD + WN722N(AR9271) doesn't work

Hello. I use RB751G-2HnD (6.13) I plug USB WiFi WN722N(chipset AR9271) Make restart. It appears in reosurces->USB as 1:2 ATHEROS USB2.0 WLAN 12345 480Mbps. But there is no interface in wlan interfaces (Just standart wlan0 for builtin wlan). Please help me. Thanks a lot! Is there any news on that?! ...
by mikrostart
Wed Sep 04, 2013 12:03 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: "this key is upgraded and have changed software ID"
Replies: 6
Views: 1593

Re: "this key is upgraded and have changed software ID"

I got your email. My MikrotikOS is now upgraded to 6.2 and fully functional!
Thankyou very much for your support!
Your bosses should promote you!
by mikrostart
Wed Sep 04, 2013 11:38 am
Forum: Beginner Basics
Topic: "this key is upgraded and have changed software ID"
Replies: 6
Views: 1593

Re: "this key is upgraded and have changed software ID"

Ok, here is the text, that I sent (I answered directly from my mail, not from the support form) ------------------------------------------------------------------------------------------------ Greetings! Upon advice by Mr. Normunds Rustanovičs from your team, I'm sending you my Software ID's. Old: X...
by mikrostart
Wed Sep 04, 2013 1:24 am
Forum: Beginner Basics
Topic: "this key is upgraded and have changed software ID"
Replies: 6
Views: 1593

Re: "this key is upgraded and have changed software ID"

Com'on Normis I count on you!!!
by mikrostart
Tue Sep 03, 2013 4:58 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: "this key is upgraded and have changed software ID"
Replies: 6
Views: 1593

Re: "this key is upgraded and have changed software ID"

1. Thank you for answering! 2. Dont go away! 3. Here's what I exactly did: 3.1 Had 2.9 and upgraded version with general package to 3.25 - reboot 3.2 Pressed update key within winbox's license window (had internet) 3.3 Said key not found at least 100 times. 3.4 after all said done! restart required ...
by mikrostart
Tue Sep 03, 2013 3:32 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: "this key is upgraded and have changed software ID"
Replies: 6
Views: 1593

"this key is upgraded and have changed software ID"

normis wrote: This causes the SoftID to be different, so the server replies - you already upgraded this router once, and had a different key then. You will need to write to support to get a new key. Do not downgrade v4 to v3 ! Greetings! Can I kindly ask you for your help? I'm experiencing the same ...
by mikrostart
Mon Sep 02, 2013 10:00 pm
Forum: General
Topic: Licence updating failed after upgrade ROS 3.30 to ROS v4
Replies: 37
Views: 19390

Re: Licence updating failed after upgrade ROS 3.30 to ROS v4

ok another one "bites the dust" :)

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=13&t=44230

issues with updating old installations are still a threat form many users.
my problem is even smaller than this: I have updated the key I got a messaghe "done" but the router board' OS can't "understand" it :)
by mikrostart
Fri Aug 30, 2013 10:38 am
Forum: Beginner Basics
Topic: failed: this key is upgraded and have changed software ID!
Replies: 6
Views: 3264

Re: failed: this key is upgraded and have changed software I

this usually happens when you do this: 1. Upgrade to v4 2. Update the key to new format 3. Downgrade back to v3 which has a key related bug 4. Upgrade again to v4 This causes the SoftID to be different, so the server replies - you already upgraded this router once, and had a different key then . Yo...