Community discussions

MikroTik App

Search found 22 matches

by norepto
Tue Jan 12, 2021 11:43 am
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Any news?
by norepto
Thu Nov 19, 2020 11:26 am
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Hi all,

Now i can manage the devices but icmp to IP of the device is very unstable...
by norepto
Mon Nov 16, 2020 7:07 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Below you can download the SwOS 2.13rc5 version for the CSS610-8G-2S+ device. https://box.mikrotik.com/f/2d3d33561426401a8697/?dl=1 It should improve the management connectivity for the SFP+ interfaces. Other fixes and improvements are coming, but I cannot comment when the stable version will be re...
by norepto
Mon Nov 16, 2020 2:25 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Can you please share the RC somewhere?
Hi,

I go to ask MKT support first if i can share de direct link from them or i can share by my self....
by norepto
Mon Nov 16, 2020 12:59 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Hi all,

I was in contact with MKT support. They had email me with a RC release. It works and i can manage the switch by the SFP+ but i'm waiting for a final release with the corrected bug...
by norepto
Thu Nov 12, 2020 11:08 am
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Guys, seriously? This is NEW product. Not really tested by earth and fire. If you're planning a commercial install based on an untested product - it's not MKT problem, it's your risk management. you missed the point completely bugs do exist, in any product, new or not new. what we are criticizing i...
by norepto
Wed Nov 11, 2020 2:53 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Hello Same issue I contacted technical support: Description: Problem: It is not possible comunicate with device CSS610-8G-2S+ through SFP+ ports (I,II) [Mikrotik S+RJ10 /r2]. Web interface is inaccesible, PING to device failed, (DHCP lease failed) and static IP on the device do the same. Standard 1...
by norepto
Wed Nov 11, 2020 2:36 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Same problem... I have 33 new units of this model. My dead line is in 7 days. If i don't have any solution i go to return the units. return them so Mikrotik support will learn what you get when someone submits a very annoying (and easy to fix) bug and their answer is "NO ETA" In the last ...
by norepto
Wed Nov 11, 2020 2:14 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port
Replies: 183
Views: 17809

Re: CSS610-8G-2S+ Management Access from SFP+ Port

Same problem... I have 33 new units of this model. My dead line is in 7 days. If i don't have any solution i go to return the units.
by norepto
Wed Nov 11, 2020 2:12 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS610-8G-2S+IN SFP+ Management acces problem from trunk SFP1+
Replies: 2
Views: 455

CSS610-8G-2S+IN SFP+ Management acces problem from trunk SFP1+

Hi all, I did the conf like that: https://i.postimg.cc/ts5yPB8y/System.jpg https://i.postimg.cc/phj6QTy8/VLAN.jpg SFP1+ Trunk (VLAN69) Eth1 Trunk (VLAN69) Eth8 Acces (VLAN69) https://i.postimg.cc/zVG46qQm/VLAN1.jpg When the CSS is connected by the port eth1 to another swith (trunk) everything works ...
by norepto
Wed Mar 23, 2016 6:04 pm
Forum: General
Topic: IGMP Snooping
Replies: 137
Views: 69194

Re: IGMP Snooping

+1 IGMP Snooping
by norepto
Sat Mar 21, 2015 9:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 493G - Devices seems to be dead.
Replies: 4
Views: 1815

Re: RouterBOARD 493G - Devices seems to be dead.

RouterBOOT booter 3.22 RouterBoard 493G CPU frequency: 680 MHz Memory size: 256 MiB NAND size: 128 MiB Press any key within 2 seconds to enter setup.. writing settings to flash... OK loading kernel from nand... OK setting up elf image... OK jumping to kernel code Starting... failed to open /dev/flas...
by norepto
Sat Mar 21, 2015 9:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 493G - Devices seems to be dead.
Replies: 4
Views: 1815

Re: RouterBOARD 493G - Devices seems to be dead.

The same for 10 rb493g... but with one microsd installed it works. WHAT is HAPPENING??¿!?!!?!? if not installed... loading kernel from nand... OK setting up elf image... OK jumping to kernel code Starting... Oops[#1]: Cpu 0 $ 0 : 00000000 00000000 d00be000 cfc04d60 $ 4 : d00be800 00000000 00000000 8...
by norepto
Sat Jun 07, 2014 10:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 56
Views: 49113

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

in some cases it would be helping to disable the auto-negotiation on on or both sides. Thanks, I'll try that out next I'm in front of them or get some new ones. As said they are in production now so not going to play with them :) I have similar problem, i resolved it upgrading to 6.13 and after i m...
by norepto
Wed Jun 04, 2014 8:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S SFP Problem.
Replies: 6
Views: 2442

Re: CCR1036-12G-4S SFP Problem.

Solution.

I make a factory defaults and just later start to work fine.

Thanks.
by norepto
Wed Jun 04, 2014 7:18 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S SFP Problem.
Replies: 6
Views: 2442

Re: CCR1036-12G-4S SFP Problem.

I have this router with MikroTik S-3553LC20D This is using LC connector, T1310nm/R1550nm, which works for connections up to 20km and supports DDM. Is the other side (Meridian MS8GT4GX4) also supporting this? (T1310nm/R1550nm) Or only plain Sx or Lx standards!? Yes and we are trying with pair of mS-...
by norepto
Wed Jun 04, 2014 6:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S SFP Problem.
Replies: 6
Views: 2442

Re: CCR1036-12G-4S SFP Problem.

Hello, I have this router with MikroTik S-3553LC20D pairs, i put the SFP blue one in the router and in the other site i have the yellow one in a Meridian MS8GT4GX4. When the fiber is connected i see ALL OF THE 4 SFP LIGHTS ON BUT NOT FLASHING and there is ONLY ONE SPF MODULE plugged in the mikrotik...
by norepto
Wed Jun 04, 2014 5:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems
Replies: 56
Views: 49113

Re: CCR1036-8G-2S+ SFP Problems

I have this similar router with MikroTik S-3553LC20D pairs, i put the SFP blue one in the router and in the other site i have the yellow one in a Meridian MS8GT4GX4. When the fiber is connected i see SFP LIGHT ON and i don't have connection between them. In the Winbox i see the interface registered ...
by norepto
Wed Jun 04, 2014 3:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S SFP Problem.
Replies: 6
Views: 2442

Re: CCR1036-12G-4S SFP Problem.

The led's problem, like a beginner... System Led's... but still the problem with the connectivity... only TX... link up... nothing more...
by norepto
Wed Jun 04, 2014 12:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PPPoE performance
Replies: 0
Views: 777

PPPoE performance

Hello,

I have a PPPoE server in a CCR1016-12S and the client in a CCR1009-8G-1S. Everything work fine but when i make a bandwindth test only reach about 150Mbps UDP in both. I try with different ports and with different ethernet cables...RouterOS 6.13...

Thank you.
by norepto
Wed Jun 04, 2014 11:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1036-12G-4S SFP Problem.
Replies: 6
Views: 2442

CCR1036-12G-4S SFP Problem.

Hello, I have this router with MikroTik S-3553LC20D pairs, i put the SFP blue one in the router and in the other site i have the yellow one in a Meridian MS8GT4GX4. When the fiber is connected i see ALL OF THE 4 SFP LIGHTS ON BUT NOT FLASHING and there is ONLY ONE SPF MODULE plugged in the mikrotik ...
by norepto
Fri Sep 13, 2013 8:08 pm
Forum: General
Topic: Ver 6.4
Replies: 2
Views: 812

Ver 6.4

Sorry for my english, this is my problem...

433AH ver 6.4+CM9+Radar detect=Kernel failure and restart in loop...