Community discussions

Search found 23 matches

by Bi11
Tue Oct 15, 2019 5:53 pm
Forum: General
Topic: RB4011iGS+ occasionally become inaccessible
Replies: 8
Views: 1283

Re: RB4011iGS+ occasionally become inaccessible

automatic-supout: yes watchdog-timer: no The autosupout.rif file was generated, so it did have a software failure. autosupout.rif is over 400kb but it shows only a few content in supout.rif reader (mikrotik website), most of them is 'died with signal 6'. Watchdog is disabled in my current settings. ...
by Bi11
Tue Oct 08, 2019 12:04 pm
Forum: General
Topic: RB4011iGS+ occasionally become inaccessible
Replies: 8
Views: 1283

Re: RB4011iGS+ occasionally become inaccessible

The most important is that RB4011 became inaccessible and only the power reset can bring it back.

I don't know why and I can't reproduce the issue on demand, maybe the loop, maybe not.
by Bi11
Sun Sep 29, 2019 5:56 pm
Forum: General
Topic: RB4011iGS+ occasionally become inaccessible
Replies: 8
Views: 1283

RB4011iGS+ occasionally become inaccessible

I've an issue with newly purchased RB4011iGS+. It occasionally become inaccessible. It happened twice, today and two or three months ago. When it happens, - Inaccessible via ssh, winbox, www. - Only responds to ICMP ping. - RSTP is not working. - Logging to file is stopped. - Other services seems wo...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 8:12 pm
Forum: General
Topic: PPPoE client status not ended with 'Disabled', tested on 6.5
Replies: 0
Views: 500

PPPoE client status not ended with 'Disabled', tested on 6.5

When disabling a connected PPPoE client, the status stays at 'Terminating... administrator requests', but not 'disabled'. Disabling a not actived dial-on-demand PPPoE client, the status goes 'disabled'. I use a script to detect pppoe real status, (it has a delay between disabled and disconnected), i...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 7:58 pm
Forum: General
Topic: CPU profile tool is not working in ROS 6.5 mipslbe
Replies: 2
Views: 1041

Re: CPU profile tool is not working in ROS 6.5 mipslbe

Thanks, it works after restart the router.
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 12:31 pm
Forum: General
Topic: 6.5 released!
Replies: 185
Views: 69806

Re: 6.5 released!


ROS 6.5 bricked my RB951G-2HnD too, I fixed it followed this.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=77999
To clarify, it's not "bricked", if you can fix it so easily.
... half-bricked, what every.
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 12:26 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: New RB951G-2HnD bricked? [Solved with Netinstall]
Replies: 28
Views: 47594

Re: New RB951G-2HnD bricked?

ROS 6.5 bricked my RB951G-2HnD too, with updating from 5.26 . I've upgraded from 5.26 to 6.4, downgraded back to 5.26. But upgrading from 5.26 to 6.5 makes RB951G-2HnD bricked. Since 6.5 has some issues to me so I want to downgrade back to 5.26, but I'm afraid it bricked again when I upgrade it to ...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 12:04 pm
Forum: General
Topic: device dead after update
Replies: 4
Views: 1325

Re: device dead after update

Download netinstall, install it, run it and hook up your PC to ether1. Hold down the reset switch on the back of the unit and power cycle.

any video how to use Netinstall for metal rb5
I followed instructions here:
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=13&t=77999
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 10:53 am
Forum: General
Topic: Web skin is not working in MetaRouter on RouterOS 6.5
Replies: 0
Views: 543

Web skin is not working in MetaRouter on RouterOS 6.5

Web skin is not working in MetaRouter on RouterOS 6.5, Model 951G-2HnD Current Firmware 3.10 When save new skin in webfig, the json file created under skins, but both webfig and system/users/groups can select the new skin, only default. The skin works in my main router configs. The skin works in mai...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 10:47 am
Forum: General
Topic: CPU profile tool is not working in ROS 6.5 mipslbe
Replies: 2
Views: 1041

CPU profile tool is not working in ROS 6.5 mipslbe

CPU profile tool is not working in RouterOS 6.5 on my RB 951G-2HnD . (firmware updated to 3.10) In winbox the profile window titled runnning but the window is empty. It is no response if I use '/tool profile' in terminal. But cpu profile tool working in meta-router. It even shows a window that can c...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 10:12 am
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

Ok, If ATU do something wrong, I do it the same wrong because i have the same problem and can't find a solution. Simply... simple queue does not work You can add/enable queue tree rules one by one, and watch the counters. Once the counters frozen, the rule just added has the most suspicious to caus...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 9:59 am
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

still bugged in version 6.5
You are doing something wrong. Bug reported by Bi11 is fixed long time ago.
my queue tree is working fine and i can't see anyone else complaining lately, so jump to conclusions yourself
My queue tree is working too since ROS 6.5
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 9:56 am
Forum: Beginner Basics
Topic: New RB951G-2HnD bricked? [Solved with Netinstall]
Replies: 28
Views: 47594

Re: New RB951G-2HnD bricked?

ROS 6.5 bricked my RB951G-2HnD too, with updating from 5.26 . I've upgraded from 5.26 to 6.4, downgraded back to 5.26. But upgrading from 5.26 to 6.5 makes RB951G-2HnD bricked. Since 6.5 has some issues to me so I want to downgrade back to 5.26, but I'm afraid it bricked again when I upgrade it to 6...
by Bi11
Tue Nov 05, 2013 9:47 am
Forum: General
Topic: 6.5 released!
Replies: 185
Views: 69806

Re: 6.5 released!

My 493G not booting any more after upgrading firmware included in ROS 6.5 (from v3.08 to v 3.10). LEDs lid but no beeps or anything! Any ideas? Please help ASAP! I'm having the same problem! Seems that Mikrotik people screwed up their code and now we have an expensive brick. Hello, Mikrotik, anybod...
by Bi11
Wed Oct 16, 2013 7:06 pm
Forum: Virtualization
Topic: Is RB915G affected by MetaRouter random freezing issues too?
Replies: 1
Views: 2357

Is RB915G affected by MetaRouter random freezing issues too?

Is RB915G affected by MetaRouter random freezing issues too? Two days early I set up a metarouter on RB915G. At afternoon today, when I hit redo in winbox, the router is not responded, so I clicked redo a few more times. Soon I noticed the CPU reached 100% and the router is frozen, Winbox was discon...
by Bi11
Wed Oct 16, 2013 11:41 am
Forum: General
Topic: How could traffic graph exceed the real limits?
Replies: 0
Views: 557

How could traffic graph exceed the real limits?

I connected a PPPoE through ADSL modem, over a Ethernet port. ADSL modem is connected to the ISP telephone line. The PPPoE bandwith is limit to 4Mbps by ISP. Connection between the Ethernet port and the ADSL modem is 100Mbps, which is showed on the interface status page. Here is a weird graph, on pp...
by Bi11
Tue Oct 15, 2013 7:51 pm
Forum: General
Topic: PPPoE redial time interval
Replies: 1
Views: 1045

PPPoE redial time interval

My ISP may block PPPoE temporarily if I re-dialed too fast. I need a few second interval before the next retry. Currently so it re-dials immediately after disconnected, so I can't get connected because ISP blocks me, may it think this is a brute-force attack? When this happens, I have to disable the...
by Bi11
Tue Oct 15, 2013 7:26 pm
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

I've already sent the email when I finished detailed post here.
The support says
Thanks, problem repeated, we are working on a fix.
Should be included in release of v6.5
Thanks.
by Bi11
Mon Oct 14, 2013 6:29 pm
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

ros6_queue_s7.png
s7, Really, the packet in mangle increased but the queue counter were froze.

This a temporary test router so here is the supout.
supout.zip
by Bi11
Mon Oct 14, 2013 6:23 pm
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

ros6_queue_s4.png
s4, It back to normal when I disabled all the children
ros6_queue_s5.png
s5, Enable one child is OK
ros6_queue_s6.png
s6, Again, the counter stopped when I enabled the second
by Bi11
Mon Oct 14, 2013 6:10 pm
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

I can't upgrade the main gateway again for the screen shot. So I installed a x86 version and the bug can be easily reproduced. /queue tree add max-limit=5M name=queue1 packet-mark=A,B parent=global queue=default add name=queue2 packet-mark=A parent=queue1 queue=default add name=queue3 packet-mark=B ...
by Bi11
Sun Oct 13, 2013 11:32 am
Forum: General
Topic: How can I filter packet by matching binary content?
Replies: 0
Views: 467

How can I filter packet by matching binary content?

I want to drop some incoming UDP packet by matching binary content e.g. <UDP header><fix length binary data>\x00\x00<any binary data> How can I do that? I only found two ways to filter the packet 1. filter content rule. this only match simple fixed data (\x00 is not working) 2. L7 protocol cannot ma...
by Bi11
Sat Oct 12, 2013 6:20 pm
Forum: General
Topic: 【Bug】6.xx Queue tree Bug
Replies: 38
Views: 14883

Re: 【Bug】6.xx Queue tree Bug

Ditto happened to me. After I upgraded routeros to 6.4 from 5.2, the queue tree shows all zeros and is not working at all. I guess the bug is happened when calculating the max-limit for each queue. parent max-limit=5m +- child max-limit not set is not working. may be it was treated the max-limit to ...