Community discussions

MikroTik App

Search found 30 matches

by riza
Sun May 31, 2009 10:08 pm
Forum: General
Topic: RouterOS V3.24 release
Replies: 26
Views: 3239

Re: RouterOS V3.24 release

Limiting interface using simple queue didn't work in 3.23. Did it work in 3.24 ?? yep... what do you mean 'limiting interface'? We have several vlan interface for transit customer through our router. All incoming and outgoing traffic to our customer will passthrough that vlan interface. So we just ...
by riza
Sat May 30, 2009 3:23 am
Forum: General
Topic: RouterOS V3.24 release
Replies: 26
Views: 3239

Re: RouterOS V3.24 release

Limiting interface using simple queue didn't work in 3.23.
Did it work in 3.24 ??
by riza
Sat Apr 25, 2009 12:41 am
Forum: General
Topic: RouterBoard 44GV ports randomly stop working
Replies: 17
Views: 4994

Re: RouterBoard 44GV ports randomly stop working

The solution is using gigabit switch for RB44GV because fast ethernet switches didn't support jumbo frames and will lock up after several hours. That's why all of our RB44GV was connected to gigabit switch and working fine until today. Or you can cross connect the port of your RB44GV to other port i...
by riza
Sun Feb 15, 2009 6:28 pm
Forum: General
Topic: Metarouter and Xen? Which is which?
Replies: 12
Views: 3254

Re: Metarouter and Xen? Which is which?

I tried to create a MetaROUTER on a RB433AH with the test v3.21 package. The CPU usage was too high - 100% with no traffic passing through the virtual router. The CPU usage of the RouterBoard at normal operation is lower than 30%. So I expected to see CPU usage go to 40-50% but not to 100% (even wi...
by riza
Sat Oct 04, 2008 5:24 pm
Forum: General
Topic: PPTP Client problem in RB1000 with ROS 3.13/3.14
Replies: 1
Views: 640

PPTP Client problem in RB1000 with ROS 3.13/3.14

i have problem with my pptp client interface in my Mikrotik RB1000 (using ROS v3.13/v3.14). If i try to turn off or remove that interface, my RB1000 always reboot itself. After reboot, it shows this message in our log router jan/01/1970 07:00:04 system,error,critical System rebooted because of kerne...
by riza
Thu Jul 31, 2008 3:18 am
Forum: General
Topic: RouterOS v3.11 got kernel failure using Xeon Processor
Replies: 4
Views: 1151

Re: RouterOS v3.11 got kernel failure using Xeon Processor

When it becomes stable ? Because in v3.6, my router has no problem at all and its uptime more than 18 weeks now. uptime: 18w5d21h44m32s version: "3.6" free-memory: 1570800kB total-memory: 1945848kB cpu: "Intel(R)" cpu-count: 4 cpu-frequency: 1595MHz can routerOS v3.11 use same linux kernel with ROS ...
by riza
Sat Jul 26, 2008 2:06 am
Forum: General
Topic: RouterOS v3.11 got kernel failure using Xeon Processor
Replies: 4
Views: 1151

Re: RouterOS v3.11 got kernel failure using Xeon Processor

Yes, multi cpu was turned on.
by riza
Fri Jul 25, 2008 6:37 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v3.11 got kernel failure using Xeon Processor
Replies: 4
Views: 1151

RouterOS v3.11 got kernel failure using Xeon Processor

We got kernel failure after upgrade to RouterOS v3.11 and got message like this after that jul/25/2008 21:07:28 system,error,critical System rebooted because of kernel failure Our router was using Quad Xeon Processor 2.0 Ghz with Intel S5000 motherboard. Any problem with kernel RouterOS after v3.6 ?...
by riza
Wed May 28, 2008 3:36 am
Forum: General
Topic: ROS V3.10 is out
Replies: 12
Views: 2744

Re: ROS V3.10 is out

still can't support wireless compression in RB411 as wireless client. If wireless compression in any AP and RB411 as client enabled, all tx signal from RB411 dropped suddenly. If wireless compression in our AP set to disable, RB411 came back alive. Any solution for this ? ROS v3.10 still can't fix t...
by riza
Fri May 09, 2008 5:32 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 3.8 is out
Replies: 6
Views: 1769

Re: 3.8 is out

I have problem with RB532A(not R5).
After upgrade, cpu load always peak at 100%.
Back to v.3.7 and normal again .. :(
by riza
Fri May 09, 2008 5:28 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CPU Resource 100% on RB532A (not R5) while using v3.8
Replies: 1
Views: 949

CPU Resource 100% on RB532A (not R5) while using v3.8

Hi, We have a problem after upgrade our routerOS in RB532A(not R5) from v3.7 to v.3.8. CPU resource always peak at 100% and we couldn't print all routes/bridge port in telnet mode. We have tried to upgrade firmware from 2.13 to 2.14, but still couldn't stop cpu load at 100% peak load. So, we decided...
by riza
Fri Mar 21, 2008 4:57 am
Forum: General
Topic: Failed 3.4 to 3.5 upgrade x86
Replies: 20
Views: 4012

Re: Failed 3.4 to 3.5 upgrade x86

It's ok now ... everything seems normal after i upgrade routerOS to v3.6
Our router with Xeon processor (Quad core) has been working normal and no problem with the upgrade process.
by riza
Thu Mar 20, 2008 5:39 am
Forum: General
Topic: upgrade to 3.4 failed
Replies: 14
Views: 3296

Re: upgrade to 3.4 failed

I got message "Loading E...." in console monitor after upgrade from 3.3 to 3.5.
My router was using Quad Core Xeon processor with Intel S5000 chipset.
by riza
Sun Mar 09, 2008 6:10 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude in WINE - cannot connect to remote server
Replies: 7
Views: 5516

Re: The Dude in WINE - cannot connect to remote server

If you want to connect using dude client normally, you can try to limit your dude client downlink traffic to 256k (max). I have difficulty to connect dude server under wine, specially if i use wireless connection to remote our dude server. Using PCQ connection with dst-address classifier and rate=25...
by riza
Sat Mar 08, 2008 2:18 pm
Forum: General
Topic: Upgrade OS v3.0 in Quad Core Xeon
Replies: 0
Views: 524

Upgrade OS v3.0 in Quad Core Xeon

Hi, I have problem to upgrade RouterOS v3.0 in our quad core xeon processor. If i tried to upgrade from 3.2 to 3.3 or 3.3 to 3.4, after reboot my router always Hang and in the console monitor was showing "Disabling Interrupt 5" or "Disabling Interrupt 10". So , i couldn't login to router using conso...
by riza
Fri Jan 04, 2008 2:14 am
Forum: General
Topic: Problem with Sangoma/Cyclades Synchronous card in 3.0rc13
Replies: 0
Views: 1097

Problem with Sangoma/Cyclades Synchronous card in 3.0rc13

We have problem with sangoma V35 synchronous card after upgrade from routeros v2.9.50 to routeros 3.0rc13. They can't enable automatic after system reboot, we must re-enable manualy and they will work again. Here is our setting for sangoma V35 synchronous card 0 R name="sangoma1" mtu=1500 line-proto...
by riza
Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Forum: General
Topic: IP Accounting not work in 3.0rc4
Replies: 10
Views: 1322

Re: IP Accounting not work in 3.0rc4

Yes, you're absolutely right.
It worked now in 3.0rc5
Thanks guys ..... :D
by riza
Mon Sep 24, 2007 11:22 am
Forum: General
Topic: Routing Filter in 3.0rc5
Replies: 1
Views: 552

Routing Filter in 3.0rc5

I have a problem with routing filter in mikrotik 3.0rc5 for bgp filter. If i need to setup a bgp filter, i can't apply it from winbox and must apply from console command (terminal command). The most problem for me was rule to change set-in-nexthop for incoming bgp peer. Always failed to change a gat...
by riza
Wed Sep 19, 2007 5:15 pm
Forum: General
Topic: Traceroute not working in 3.0rc5
Replies: 1
Views: 1436

Traceroute not working in 3.0rc5

Hi, Please fix a script for traceroute in Mikrotik RouterOS v3.0rc5 (x86) I try to traceroute a website from Mikrotik v3.0rc5 and see this [riza@R-Gateway] > /tool traceroute www.kompas.co.id Script Error: missing required values invalid value for argument address [riza@R-Gateway] > So, i try anothe...
by riza
Sat Sep 08, 2007 3:00 pm
Forum: General
Topic: IP Accounting not work in 3.0rc4
Replies: 10
Views: 1322

Re: IP Accounting not work in 3.0rc4

Thank you for the report. IP accounting does not work at x86 boxes, it should work at RB500/333/100. As well you may consider more powerful tool for traffic monitoring/collection (as Traffic-flow or any other) We use x86 router for counting our traffic usage and it can not replace by RB500/333/100....
by riza
Thu Sep 06, 2007 5:57 pm
Forum: General
Topic: IP Accounting not work in 3.0rc4
Replies: 10
Views: 1322

IP Accounting not work in 3.0rc4

Hi,

Just inform that ip accounting feature didn't worked in 3.0rc4.
So after we switched back to 2.9.46, all accounting was working again.

Please fix it in Mikrotik RouterOS next version.
by riza
Thu Sep 06, 2007 3:14 am
Forum: General
Topic: BGP Advertise not work correctly in 3.0rc4
Replies: 1
Views: 1229

BGP Advertise not work correctly in 3.0rc4

We have a problem with bgp network advertise using mikrotik x86 3.0rc4. After we advertise our network for example 202.65.113.0/24 using bgp network, we get a dynamic routing in our routing table like this Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - o...
by riza
Thu Aug 09, 2007 4:30 pm
Forum: General
Topic: Bridge with 3.0rc1 in RB500
Replies: 7
Views: 1131

Re: Bridge with 3.0rc1 in RB500

I have bridge an eoip interface and ethernet interface (ether1) in RB500 series. It can't passthrough any traffic , not only http. But if i bridge ether1 and ether2 (physical interface) in same router, nothing happened for all traffic and work normal as usual. I think bridge will not work with tunne...
by riza
Sat Aug 04, 2007 6:01 am
Forum: General
Topic: Bridge with 3.0rc1 in RB500
Replies: 7
Views: 1131

Bridge with 3.0rc1 in RB500

Hi,

We have a trouble to passthrough http traffic on bridge interface after upgrade to Mikrotik 3.0rc1. Did any one have same problem with me ?
by riza
Sun Jun 10, 2007 6:49 am
Forum: General
Topic: EoIP Problem
Replies: 2
Views: 720

Re: EoIP Problem

Hi,

Please try to create a bridge interface and you can put your remote address for eoip tunnel in that interface. So, if you disable your internet gateway and enable again that remote address will not invalid.
by riza
Sat Jun 09, 2007 2:40 am
Forum: General
Topic: Hotspot Advertisement
Replies: 2
Views: 5069

Re: Hotspot Advertisement

Ok, i will try your suggest.
Thanks
by riza
Fri Jun 08, 2007 6:21 am
Forum: General
Topic: Hotspot Advertisement
Replies: 2
Views: 5069

Hotspot Advertisement

Hi, Anyone can help me to setting up hotspot advertisement function? I have tried to setup, but the banner couldn't show up. Pop-Up Blocker was disabled in my browser, still can't show up. [admin@MikroTik] ip hotspot user profile> pr detail Flags: * - default 0 * name="default" idle-timeout=none kee...
by riza
Mon Apr 11, 2005 7:07 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Syslog
Replies: 1
Views: 952

Mikrotik Syslog

can we download Mikrotik Syslog ?
how we can do it, if it can download that ?
by riza
Mon Feb 28, 2005 7:11 pm
Forum: General
Topic: Features Request Double Processor
Replies: 18
Views: 5675

We believe that you've tested on all condition and got good performance. But, we have used MT to drop all connection from other networks that send a DDOS traffic to our network. MT CPU Usage went to 70% for 24 Mbps with 50k packets/second. You can see our winbox capture screen in this url http://pre...
by riza
Sat Feb 26, 2005 4:16 am
Forum: General
Topic: Features Request Double Processor
Replies: 18
Views: 5675

Features Request Double Processor

Can MT v2.9 support double processor feature ?