Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 49 matches

by michalkos
Tue Oct 13, 2009 12:36 am
Forum: The Dude
Topic: Problem with Torch
Replies: 0
Views: 493

Problem with Torch

I was install Dude 3.4 on RB600. In torch I have reversed IP address - It's normal?
When I used torch in WinBox, IP addresses are OK, but in Dude not.
torch.jpg
Correct IP address is 192.168.5.105 !!!
by michalkos
Sun Jul 13, 2008 9:01 pm
Forum: General
Topic: Hotspot & Radius
Replies: 0
Views: 422

Hotspot & Radius

I have HotSpot whitch work fine. When I enable Radius auth., logged user can red error message: no free IP address

Why?

Without RADIUS hotspot work fine, user get valid IP address.
In user mng., I red in log : authorization success

I don't know where is the problem.

Thank's.
by michalkos
Sat Feb 23, 2008 9:23 pm
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

Re: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

W1,W2 is not bridget port.
Rule no. 36 is test rule not correct, I know.

Bridge contain: DMZ, Lan, CoWW, CoWW2 interfaces.
by michalkos
Sat Feb 23, 2008 7:20 pm
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

Re: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

YES! I have set it. ... use-ip-firewall=yes I know this set. Some rules used bridge port work fine, but some not. Example: When I use combination bridge port W1 (eth) and DMZ (bridge port) rule not work ! or LAN (bridge port) and CoWW (bridge port) not work wery well. Hmm. It's mystics :o) When I us...
by michalkos
Sat Feb 23, 2008 2:24 am
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

Re: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

... or when I use src.address or dst.address filtering instead bridge port filtering ... filtering work fine.

... but bridge port filtering ... problem :(
by michalkos
Sat Feb 23, 2008 2:21 am
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

Re: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

I try it! ... on ROS 2.9.xx work fine ! I use these rules on more firewalls 2.9.xx and bridge filtering work fine. On ROS 3.x I have problem. Some packets catch on this rule, but some not. I try your example as first think, last week. I find out, that some traffic like as "not new connection state",...
by michalkos
Sat Feb 23, 2008 12:53 am
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

Re: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

yes :o) look: I need filter traffic from interface W1 (ethernet) to Bridge on port DMZ (I need enable all). When I enable all traffic using rule: ... chain=forward action=accept connection-state=new in-interface=W1 out-bridge-port=DMZ ... chain=forward action=accept connection-state=established chai...
by michalkos
Fri Feb 22, 2008 5:00 pm
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

Re: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

:o) I try say something else :o)

hmm, traffic:

chain=forward action=accept connection-state=new in-interface=W1 out-bridge-port=DMZ
chain=forward action=accept connection-state=established

not same as:

chain=forward action=accept in-interface=W1 out-bridge-port=DMZ

!!! This is bug, I think so.
by michalkos
Wed Feb 20, 2008 11:59 pm
Forum: General
Topic: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !
Replies: 6
Views: 1385

Re: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !

Sorry, I wrote (I know this settings): "I have ROS 3.3 with this bridge configuration: Settings: use-ip-firewall: yes use-ip-firewall-for-vlan: yes " I have problem with bridge filtering. I try this on three ROS and filtering doesn't work correctly. I have 4 and more ethernet interfaces in bridge. W...
by michalkos
Wed Feb 20, 2008 12:44 pm
Forum: General
Topic: POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !
Replies: 12
Views: 2011

POS 3.3 Bridge port filtering AND connection-state=new BUG !

When I use this IP Firewall rule:

chain=forward action=accept connection-state=new in-interface=W1 out-bridge-port=DMZ

it doesn't work correctly!

When I cut "connection-state=new", then work fine !
It's BUG?
by michalkos
Wed Feb 20, 2008 12:40 pm
Forum: General
Topic: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !
Replies: 6
Views: 1385

Re: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !

I find out where is the problem !


When you use "connection-state=new" bridge port filtering doesn't work correctly !

Please correct this bug.

Thanks.
by michalkos
Tue Feb 19, 2008 3:13 pm
Forum: General
Topic: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !
Replies: 6
Views: 1385

Re: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !

I have created "FW_LAN1.LAN2" ! When I use in-bridge-port or out-bridge-port in filter rule, this rule sometimes work, sometimes not without change. After reboot ROS, rules work fine, but after time doen't work again! This rule still not work: chain=forward action=accept connection-state=new in-inte...
by michalkos
Sun Feb 17, 2008 6:40 pm
Forum: General
Topic: ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !
Replies: 6
Views: 1385

ROS 3.3 - Firewall filter and bridge - doesn't work !

Hello, I have ROS 3.3 with this bridge configuration: Bridge: R name="Bridge" mtu=1500 arp=proxy-arp mac-address=00:16:17:16:DF:80 protocol-mode=rstp priority=0x8000 auto-mac=yes admin-mac=00:00:00:00:00:00 max-message-age=20s forward-delay=15s transmit-hold-count=6 ageing-time=5m Settings: use-ip-f...
by michalkos
Tue Dec 11, 2007 2:32 am
Forum: General
Topic: 3.0RC11 - PPP filters & bridge not work
Replies: 0
Views: 945

3.0RC11 - PPP filters & bridge not work

I try create PPP profile with assigned Bridge, this function not work ! I monitored bridge ports and no new ports was created! When I assign FW filter to PPP profile and I dialed VPN, new PPP chain was created, but couters was blank and no data flow over this chain. Why? >>> I need secure dynamics V...
by michalkos
Thu Dec 06, 2007 11:56 am
Forum: General
Topic: Bug in RC11 Bridge
Replies: 5
Views: 1523

Re: Bug in RC11 Bridge

YES ! I have checked this options :o)
by michalkos
Wed Dec 05, 2007 12:12 pm
Forum: General
Topic: Bug in RC11 Bridge
Replies: 5
Views: 1523

Re: Bug in RC11 Bridge

Hmm, I have same problem, FW rules not work very well with bridge !

I can't control interfaces included in bridge ! 2.9.xx versions work well. I turn on IP firewall on bridge settings.
by michalkos
Thu Nov 29, 2007 4:57 pm
Forum: General
Topic: 3.0RC11 - Filter in PPP profile not work
Replies: 6
Views: 1587

3.0RC11 - Filter in PPP profile not work

I try use filter for securing my VPN clients in PPP profile - not work.

I used Incoming filter, and in filter I used LOG rule.
I didn't see any log messages in log viewer.

Bridge option didn't work too.
by michalkos
Thu Nov 29, 2007 1:05 am
Forum: General
Topic: 3.0RC11 - Bridge firewall - need help
Replies: 1
Views: 975

3.0RC11 - Bridge firewall - need help

I have 2 interfaces A,B in bridge.
I need control access from A to B inside bridge.

I was enable IP firewall in Bridge and I was set firewall filter:

In. bridge port: A
Out. bridge port: B

- it doesn't work ! Why? It's wrong?
In 2.9.xx it was working.
by michalkos
Wed Nov 28, 2007 12:07 pm
Forum: General
Topic: VPN problem 3.0rc10
Replies: 18
Views: 4505

Re: VPN problem 3.0rc10

WORKING !!!

RC11 work well. Tkank's.
by michalkos
Wed Nov 21, 2007 12:32 am
Forum: General
Topic: VPN problem 3.0rc10
Replies: 18
Views: 4505

Re: VPN problem 3.0rc10

Cool, I will test it.
by michalkos
Sat Nov 10, 2007 1:04 am
Forum: General
Topic: VPN problem 3.0rc10
Replies: 18
Views: 4505

VPN problem 3.0rc10

Problem with L2TP, PPTP connection is not resolved.

Som my l2tp connection doesn't connect to other mikrotik 2.9.xx and 3.0rcxx versions !
When I change L2TP server settings on 3.0rc10 I lose some static VPN interface in PPP !!!
by michalkos
Mon Oct 29, 2007 11:10 am
Forum: General
Topic: 3.0RcXX - L2TP problem !
Replies: 1
Views: 1316

3.0RcXX - L2TP problem !

I have problem connect to L2TP server. This is MT <-> MT L2TP connection, whitch work on 2.49.xx version ! When I change MTU and MRU under 1270, connection work well, but from my notebook doesnt! One of more connections write to log - "problem with sync" Other one write to log - "Waiting for call .....
by michalkos
Fri Oct 26, 2007 2:52 am
Forum: General
Topic: 3.0rc8 - Address list problem with 32bit mask
Replies: 4
Views: 1356

Re: 3.0rc8 - Address list problem with 32bit mask

Yes :o)

I have similar "fix" - [:pick $ddnsip 0 ([:len $ddnsip] -3)]]

Because why it on 3.0rc6 work and 3.0rc8 don't !
Is it "bug" or "repair" change.
by michalkos
Fri Oct 26, 2007 1:37 am
Forum: General
Topic: 3.0rc8 - Address list problem with 32bit mask
Replies: 4
Views: 1356

Re: 3.0rc8 - Address list problem with 32bit mask

It's not true !

When you run:

:global ddnsip [ /ip address get [/ip address find interface=$ddnsinterface] address ]

you get IP address with format xx.xx.xx.xx/xx

If I get IP with this format, i need put them to other input with this format! Old versions support this format.
by michalkos
Thu Oct 25, 2007 1:44 pm
Forum: General
Topic: 3.0rc8 - Address list problem with 32bit mask
Replies: 4
Views: 1356

3.0rc8 - Address list problem with 32bit mask

I have this row in script (DDNS script) and after update 3.0rc6 -> 3.0rc8 this row add bad IP address to address list !

/ip firewall address-list add list=Test_IP address=192.168.99.10/32

this row real add this address list value: 0.0.0.0-255.255.255.223
by michalkos
Wed Oct 03, 2007 2:53 pm
Forum: General
Topic: L2TP server problem - RC5 & RC6
Replies: 1
Views: 1060

L2TP server problem - RC5 & RC6

I have 5 L2TP tunels (without IP sec) from MT to MT. On version 2.9.xx this work fine, but on RC5 and RC6 (x86) work fine 3 of 5 tunels.
Why?

I try change MTU, Auth mode (chap, pap, mschap2), a more other things. I have rule in mangle for changing MSS - clamp to pmtu.
by michalkos
Tue Sep 25, 2007 12:39 pm
Forum: Scripting
Topic: Dynamic variable
Replies: 1
Views: 846

Dynamic variable

I need use dynamic variable:

:local a "b";
:local $a "My text"; > "$a" represent "b" variable
:log info $$a; > wtite "My text"

Last row don't work. Do you now how is correct syntax for get value of "b" variable? I need use dynamic syntax (as PHP) $$a - it represent $b variable.

Thanks.
by michalkos
Thu Sep 13, 2007 2:30 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

I have very simple config ! I try reset it !
I can't make RIF file because when my MT was broken, this options didn't work!
by michalkos
Mon Sep 10, 2007 2:04 pm
Forum: General
Topic: resource monitor for cpu and ram usage on 3.0
Replies: 3
Views: 1439

Re: resource monitor for cpu and ram usage on 3.0

I know, but for testing sometimes suffice block of packages. When I find out, that system package load CPU on 100% - I know what I must test.
by michalkos
Mon Sep 10, 2007 11:27 am
Forum: General
Topic: resource monitor for cpu and ram usage on 3.0
Replies: 3
Views: 1439

Re: resource monitor for cpu and ram usage on 3.0

Yes ! I agree. I need this future, too.
I have same problem with CPU !
by michalkos
Mon Sep 10, 2007 11:22 am
Forum: General
Topic: Upgrade from 2.9 to 3.0
Replies: 5
Views: 1829

Re: Upgrade from 2.9 to 3.0

I try RC1 to RC4 - this version are not stable, used more CPU time than 2.9.xx.
by michalkos
Fri Sep 07, 2007 4:43 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

:o) I think so. It's slow, unstable !
by michalkos
Fri Sep 07, 2007 10:26 am
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

I don't use web proxy and I use Flash drive as my system and boot medium.
I return my stable 2.9.xx versions.

3.xx version is it not stable today !
I try something for resolve this problem. I didn't resolve it.

I am wait for new RC5 or 3.0 stable final version.
by michalkos
Mon Sep 03, 2007 3:13 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

My HW is OK :o) When I red this forum, many peoples has same problem. I try RC4 on:

3x PC
1x RB133

on 2.9.xx version on some HW - no problem !!!!!!!!
by michalkos
Mon Sep 03, 2007 12:49 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

I wrote (top), that I don't use dude and calea package!

I disabled this packages! But this issue don't resolve my problem.
by michalkos
Mon Sep 03, 2007 12:33 pm
Forum: General
Topic: 3.0 RC1 to RC4 problem with 100% CPU load !
Replies: 2
Views: 1291

Re: 3.0 RC1 to RC4 problem with 100% CPU load !

Passthru traffic bandwidth is about 1400kbs - slow DSL connection, other MT has about 3000 kbs. This is no problem with limitation of bandwidth. When my MT routers hangs up, traffic id 0 kbs, I can't ping it, I can log on to console, but resource monitor showd me that CPU is on 100%. There is proble...
by michalkos
Mon Sep 03, 2007 11:17 am
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

No I try RB133 and PC with 2GHz Celeron.
I have same problem with both platforms.
by michalkos
Mon Sep 03, 2007 1:08 am
Forum: General
Topic: Correct DHCP settings for PXE boot
Replies: 3
Views: 14772

Re: Correct DHCP settings for PXE boot

I use DHCP with Win2003 server - with RIS server. This is my config - it works. 0 PXE 66 66 server IP address 1 PXE 60 60 PXEClient 2 PXE 67 67 OSchooser\\i386\\startrom.com (file path) 3 PXE 43 43 01 04 00 00 00 00 FF
by michalkos
Sun Sep 02, 2007 10:43 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

I put new configuration - manualy (not import) - still problem with 100% CPU usage ! Please, repair this important bug! Why mikrotik doesn't have resource monitor by packages? I need see how many memory, cpu take some packages, for example: CPU MEM dude 10% 1250kb dhcp 1% 200kb system 25% 125kb ... ...
by michalkos
Sun Sep 02, 2007 4:59 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

Uf. It's hard work, but I try it.
by michalkos
Sat Sep 01, 2007 5:43 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

I update to RC4 - same problems !
My CPU was hangs up with 100% CPU load !
by michalkos
Sat Sep 01, 2007 5:41 pm
Forum: General
Topic: 3.0 RC1 to RC4 problem with 100% CPU load !
Replies: 2
Views: 1291

3.0 RC1 to RC4 problem with 100% CPU load !

I have still problem with 100% CPU load on i386 platform without calea and dude packages ! This version is a RC version, not beta. I don't find out who service load my CPU to 100%. I can logon to console, but any network services is down. How i find out whitch service load my CPU to 100% ?! I try la...
by michalkos
Sat Sep 01, 2007 3:09 am
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Re: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

Ok. I upgrade it now to rc4 :o)
by michalkos
Fri Aug 31, 2007 12:45 pm
Forum: General
Topic: Problem with 3.0 RC3 version - it hangs
Replies: 22
Views: 3759

Problem with 3.0 RC3 version - it hangs

I try RC3 version and after time (15min - 3 hours) my router was break down ! I can't ping it. I try it on 2 PC - whitch work ok with ver. 2.9.xx with same configuration !
I uninstalled Dude and calea package because it hang my MT pernamently !
My router hang again! It's unstable!

Plase help me.
by michalkos
Thu Jun 15, 2006 9:59 am
Forum: General
Topic: Shaping with more connections
Replies: 10
Views: 1952

I need shape all connection by protocol: download (on local) to 1500k upload (on side wan from my LAN ) to 512K When I connect (for example FTP) from WAN and "download" from my LAN server a use limit DSL 512, but when i connect from LAN PC to some public FTP i need limitation 1500K - DSL limitation....
by michalkos
Thu Jun 15, 2006 12:28 am
Forum: General
Topic: Shaping with more connections
Replies: 10
Views: 1952

I should drink ! It miss me :cry:
by michalkos
Wed Jun 14, 2006 11:00 pm
Forum: General
Topic: Shaping with more connections
Replies: 10
Views: 1952

:o)

:o)

OK It's work, but I have second problem with this solution :shock:

I use (shaping) FTP ->
1. client from LAN to WAN a need limit 1500Kbs
2. client from WAN to LAN a need limit 512Kbs

=> DLS line type

Thanks for help.
by michalkos
Sun Jun 11, 2006 11:55 pm
Forum: General
Topic: Shaping with more connections
Replies: 10
Views: 1952

Shaping with more connections

I have DSL line. Via this line I use this connection: - 2x IP tunel - L2TP connection - PPTP connection :o) I need use shaping for this services (for example): - RDP - Http - Smtp I don't know, how I mark packets for this services. I need set services as independe on connection, because, all connect...