Community discussions

Search found 57 matches

by Belgarion186
Mon Jul 27, 2015 3:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

Hi Belgarion168, could you please tell us exactly what hardware you used in that setup on the photo? I won a MikroTikRB953GS at the MUM in Zürich, and want to use it as a 5GHz Home Router, because the 2,4 GHz Band here is so overloaded. I could not find the Case online anywhere with the nice Mikrot...
by Belgarion186
Tue May 05, 2015 3:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

thanks Belgarion186 I only have the option to buy the old model.Does it make sense to wait for the new board to be available? If you're using the MikroTik case and antenna, then there is no difference. Just get the correct adapter (SMA to MMCX or RP-SMA to MMCX). Mine is the old version with SMA co...
by Belgarion186
Tue May 05, 2015 3:55 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

ok.got it.one more thing: cna you please tell what kind of connectiors are you using from board to case -> in which you connect the antenas? RSMS -> RSMA ? I have 3 RP-SMA and on the site i can buy from( http://wifimag.ro/cabluri ) i can;t see any of this. thank you. The older RB953GS-5HnT has SMA ...
by Belgarion186
Sun May 03, 2015 4:03 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

What kind of antenas can i use with this board?
And how many ? 3 or 2?
Standard ones from MikroTik. Here's mine :

Image
by Belgarion186
Sun May 03, 2015 4:01 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB953GS-5HnT For home use
Replies: 19
Views: 2626

Re: RB953GS-5HnTFor home use

Depends on the bandwidth of your WAN connection. This thing does 400-480Mbps (100% CPU load) with a basic set of stateful firewall rules and without any policy-based routing.

For my case, it's grossly underpowered and I've since replaced it with a CCR1009-8G-1S-1S+PC.
by Belgarion186
Sun Oct 12, 2014 5:04 am
Forum: General
Topic: v6.20 released!
Replies: 146
Views: 59097

Re: webfig: </ip dhcp-server network> broken

I upgraded an RB2011 from 6.12 to 6.20. Now the configuration of networks for DHCP Server in webfig does not work anymore.
Facing the same problem with Webfig on the RB850Gx2 too (ROS 6.20).

Had to use Winbox to configure DHCP Server - Networks.
by Belgarion186
Sun Oct 05, 2014 4:47 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB850Gx2 - Release date?
Replies: 193
Views: 47769

Re: RB850Gx2 - Release date?

We will start shipping it on Monday.
Any performance figures to share ? Eg. NAT throughput.
by Belgarion186
Sun Oct 05, 2014 4:44 am
Forum: General
Topic: v6.20 released!
Replies: 146
Views: 59097

Re: v6.20 released!

My 6to4 tunnel to tunnelbroker.net broke with 6.20. Can't even get them working again if I redo the configuration completely.
Thanks for the heads up.

I was too busy the past few days to upgrade mine to 6.20 (they're currently on 6.19). Guess I'll leave them at 6.19 till the problem is fixed.
by Belgarion186
Sat Oct 04, 2014 3:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Is there something wrong with ccr1009-8g-1s-1s+ ?
Replies: 21
Views: 6745

Re: Is there something wrong with ccr1009-8g-1s-1s+ ?

It definitely seems to be a QA issue because we have dozens in service with no issues but then we hit a block of three in a row that failed like this then back to another string of no failures...
Hi, were those 3 failures in a row from the latest batch (i.e. Sep 2014) ?

Thanks.
by Belgarion186
Thu Sep 25, 2014 3:33 pm
Forum: General
Topic: 6.20 release candidate special version
Replies: 36
Views: 20259

Re: 6.20 release candidate special version

No one sentence about wireless improvenments, so it means - no improvenments in this package?
Yeah I'm disappointed with that too because my problem lodged under ticket number 2014080266000118 is still unresolved :

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=88808
by Belgarion186
Thu Sep 25, 2014 3:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB850Gx2 - Release date?
Replies: 193
Views: 47769

Re: RB850Gx2 - Release date?

RB850Gx2 is now in the products page.

Any plan to list the 'Performance Test Results' for this model ?
by Belgarion186
Sun Sep 07, 2014 3:53 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Model that supports NAT and routing at 1 Gbit/s?
Replies: 8
Views: 1838

Re: Model that supports NAT and routing at 1 Gbit/s?

Thanks. By the sounds of it I'll have to look into the CCR models. Of the throughput figures posted among the specs, is the slowest one the most realistic use-case? I'd say the bottom of the 512 byte throughput figure is a fairly good indicator of what you'll be able to achieve (without Mangle / PB...
by Belgarion186
Sat Sep 06, 2014 3:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Model that supports NAT and routing at 1 Gbit/s?
Replies: 8
Views: 1838

Re: Model that supports NAT and routing at 1 Gbit/s?

A RB1100-AHx2 will also do it, including the low memory version. But taking in account that it's price is in a similar range with the CCR1009 i would recommend the CCR. I have 920Mbps DL from my provider with 85% processor load on the 1100. Thanks for the info. Do you have any mangle rules in your ...
by Belgarion186
Fri Sep 05, 2014 3:00 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Model that supports NAT and routing at 1 Gbit/s?
Replies: 8
Views: 1838

Re: Model that supports NAT and routing at 1 Gbit/s?

Recent speedtest done on my CCR1009 :

Image

CPU load was about 9 to 10% during the test.
by Belgarion186
Fri Sep 05, 2014 2:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Serious compatibility problem - SXT G-5HPacD and NetBox 5
Replies: 0
Views: 1000

Serious compatibility problem - SXT G-5HPacD and NetBox 5

Hi, I'm facing some serious compatibility problem with the SXT G-5HPacD. Problem remains unsolved in ROS 6.18 and 6.19. I have an SXT Lite 5 (Station Bridge) connected and working flawlessly with the NetBox5 (AP Bridge). This is what happens when the SXT G-5HPacD (Station Bridge) connects to the Net...
by Belgarion186
Thu Aug 28, 2014 6:55 am
Forum: General
Topic: Update 6.19 bricked my RB2011.
Replies: 2
Views: 1029

Re: Update 6.19 bricked my RB2011.

Re-install ROS using Netinstall
by Belgarion186
Sat Aug 09, 2014 3:00 am
Forum: General
Topic: v6.18 SFP Port Flapping Fixed, Auto Negotiate Issue Created.
Replies: 2
Views: 1141

Re: v6.18 SFP Port Flapping Fixed, Auto Negotiate Issue Crea

I'm rather puzzled. Are you saying that prior to ROS 6.18, you're able to get the 1G SFP transceiver in SFP+1 cage to auto-negotiate with the CCR1036-12G-4S ?

As far as I know, 1G SFP transceivers (or 10G SFP+ manually set to 1G) on the CRS226 just don't work on any ROS before 6.18.
by Belgarion186
Fri Jul 25, 2014 3:38 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Finally RB953GS-5HnT is available!
Replies: 12
Views: 3933

Re: Finally RB953GS-5HnT is available!

Which kind of rules? feel free to post in export format the fw rules. Also, you mean the typical NAT scenario (natting a class C or whatever to one external IP??) The standard Stateful Firewall ... i.e. allow Established & Related and drop Invalid Yes, regular NAT throughput (Class C to 1 external ...
by Belgarion186
Thu Jul 24, 2014 10:12 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Finally RB953GS-5HnT is available!
Replies: 12
Views: 3933

Re: Finally RB953GS-5HnT is available!

Have some here, which test would you like to know? Have a couple 953's, and CCR1009-8G-1S, CCR1016-12G not in production yet (will go soon) so I don't mind carrying out some tests. Would appreciate if you can do a WAN-to-LAN NAT throughput test (with regular stateful firewall rules) on the RB953GS :)
by Belgarion186
Tue Jul 15, 2014 11:30 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Mikrotik RB951G and Mikrotik - Rbgroovea-52hpn set up help
Replies: 3
Views: 2090

Re: Mikrotik RB951G and Mikrotik - Rbgroovea-52hpn set up h

Basically you're trying to use the GrooveA as a wireless repeater on your boat ?

Just follow this guide :

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Wireless_repeater
by Belgarion186
Wed Jul 09, 2014 6:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S just bailed in a really weird way
Replies: 14
Views: 3518

Re: CCR1009-8G-1S-1S just bailed in a really weird way

Just had the same thing happen as cbrown and the original poster. Doesn't appear to be any rhyme or reason to exactly when it happens. I am running the latest ROS with zero problems other than this. Another thing to note when this happens I also loose all of my settings under the tools\email which ...
by Belgarion186
Sun Jul 06, 2014 10:14 am
Forum: Beginner Basics
Topic: 5GHz 802.11n and Iphone plus some other devices fails
Replies: 3
Views: 1097

Re: 5GHz 802.11n and Iphone plus some other devices fails

So there is some problem with 5GHz and 802.11n and some devices.

Anyone who have any suggestions ?
I encountered the same problem previously and solved it by setting preamble-mode to "long" or 'both". It's actually mentioned in the wiki :

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wireless_FAQ
by Belgarion186
Sun Jul 06, 2014 3:19 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS226-24G-2S+ Poor routing performance
Replies: 35
Views: 26064

Re: CRS226-24G-2S+ Poor routing performance

Would be cool to see a MikroTik Switch like this, sorted with a small Firmware like SwitchOS with layer2 and layer3 capacities, features and options like greater or bigger Switches are offering. I totally agree. CRS with an expanded version of SwOS will be much better and a lot easier to configure ...
by Belgarion186
Fri Jul 04, 2014 2:52 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

Here are some pics...
The pigtails I use in these pictures are a little 'large'. Normal sized cable will fit fine.
Thank you very much. The pictures help a lot because I was thinking the PCB extends to the end of the case which it actually doesn't.

Going to order one too. :D
by Belgarion186
Thu Jul 03, 2014 6:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR-1009-8G-1S-1S+ problems
Replies: 2
Views: 2509

Re: CCR-1009-8G-1S-1S+ problems

The latest ROSS 6.16R11 Beta has a fix for that.
by Belgarion186
Thu Jul 03, 2014 11:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

I did not modify the case. The cuts don't match but there is enough space for pigtails (SMA to N) and sfp's to fit inside the case. The SMA connectors and SFP cages have about 5cm of space to the rear-end of the case. I will take a picture later today. Thank you. I'm looking forward to the pics. :)
by Belgarion186
Thu Jul 03, 2014 11:48 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard NAT Performance
Replies: 11
Views: 7714

Re: Routerboard NAT Performance

Not sure how you people are setting up your firewalls.I have a couple RB2011's that do 200Mbit NAT + policy routes pretty much all day. Since ROS 6.1X my RB2011UiAS got a speed bump. It used to do ~250Mbps NAT but it's now giving me ~320Mbps NAT without any change in config. I've quite a lot of Fir...
by Belgarion186
Thu Jul 03, 2014 7:54 am
Forum: Beginner Basics
Topic: FailOver with 2 ISP and 2LANs
Replies: 4
Views: 991

Re: FailOver with 2 ISP and 2LANs

Create this mangle rule in Firewall - Mangle : Chain : prerouting Src. Address : 192.168.0.0/24 Action : mark routing New Routing Mark : LAN1 Create these 2 static routes in IP - Routes : Dst. Address : 0.0.0.0/0 Gateway : ether2 Check Gateway : ping Distance : 1 Routing Mark : LAN1 Dst. Address : 0...
by Belgarion186
Thu Jul 03, 2014 3:54 am
Forum: Beginner Basics
Topic: FailOver with 2 ISP and 2LANs
Replies: 4
Views: 991

Re: FailOver with 2 ISP and 2LANs

Use routing mark for selective routing of LAN1.

I'm doing that only for my APs so that the mobile devices always get internet connection and it works great.
by Belgarion186
Thu Jul 03, 2014 3:26 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

Just got my RB953GS-5HnT. CA/433 case fits fine :)
I've looked at that previously but the cut outs on the rear panel of the CA433 case doesn't match the RB953GS-5HnT (antenna & SFP cages).

Did you modify the case ?
by Belgarion186
Tue Jul 01, 2014 3:49 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions
Replies: 100
Views: 69372

Re: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions

I only have access to my side of the link, the other ends are at provider PoP's. So I guess I'm stuck with 1100AHx2... If you're currently using 1100AHx2 with fiber-to-copper media converter, why not use that with the CCR1009 too ? It's a waste to use an SFP+ for 1Gbps connection when it's capable ...
by Belgarion186
Sun Jun 29, 2014 3:24 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB850Gx2 - Release date?
Replies: 193
Views: 47769

Re: RB850Gx2 - Release date?

I have been eagerly awaiting this release. I get asked to do EdgeRouter all the time. I really prefer stay with RouterOS. Please get this out so I don't need to listen to the Ubiquiti fans. Same here. Sold away the EdgeRouter as everything I need to do (esp. Policy-based Routing) breaks offload (NA...
by Belgarion186
Sun Jun 29, 2014 3:17 am
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 103915

Re: v6.15 released

We did not upgrade routers using policy based routing with routing marks (broke after 6.7) and vpn routers using l2tp (also broke after 6.7) and one Rb411 which is on 5.20 because if upgraded ethernet device stops working by some strange reason. Routing marks worked without any issue for me for eve...
by Belgarion186
Tue Jun 24, 2014 11:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Case for RB953GS-5HnT
Replies: 23
Views: 10156

Re: Case for RB953GS-5HnT

+1

That's what's holding me back ... and those SMA connectors too.
by Belgarion186
Mon Jun 23, 2014 1:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1017323

Re: CLOUD CORE ROUTER

I've already tried to do this, so I don't know what's the problem.
What ROS version and firmware do you have?
ROS 6.15 / Firmware 3.13.

Previously was on ROS 6.12 & 6.13 w/o issue too.
by Belgarion186
Mon Jun 23, 2014 12:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1017323

Re: CLOUD CORE ROUTER

I have a very big problem with my CCR1009 with ROS 6.15, I prefix that I've bought it now so I test only with 6.12 and 6.15 but the problem persists. The situation is this: -ether1 with subnet 192.168.88.1/24 -ether2 with subnet 192.168.0.5/24 If a connect 2PC or router on the 2 different subnet I ...
by Belgarion186
Sun Jun 22, 2014 11:16 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??
Replies: 13
Views: 7189

Re: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??

Try disabling (temporarily) both of the default 'Drop Invalid connection' rules and see if the AP works.
by Belgarion186
Sun Jun 22, 2014 11:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??
Replies: 13
Views: 7189

Re: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??

I actually already tried that with no change... If a consumer router works but not the RB2011, then I'd re-look at the firewall rules again. I'm sure there shouldn't be any compatibility issue between the AP and router as it's working fine on mine (same APs, similar router - mine's RB2011UiAS-2HnD-...
by Belgarion186
Sun Jun 22, 2014 11:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??
Replies: 13
Views: 7189

Re: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??

Maybe that's the problem. Does that need to be configured? I'm running my WAN through ETH1 and connected my switch through ETH2. All my PC's are running great this way but maybe I need to make a configuration change to allow the AP's to work properly. I'm not sure what you mean by "full traffic flo...
by Belgarion186
Sun Jun 22, 2014 10:50 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??
Replies: 13
Views: 7189

Re: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??

Is there some sort of configuration I need to perform for these devices? Setting up VLAN, etc or should they simply connect and go? Do I have to connect them to one of the ports on the router? I'd much rather keep things simple and just attach devices through my switch. They're basically just plug ...
by Belgarion186
Sun Jun 22, 2014 10:38 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??
Replies: 13
Views: 7189

Re: Routerboard 1100 / Ubiquiti AP combination not working??

I'm trying to run a Mikrotik Routerboard attached to an HP ProCurve gigabit switch. From there I plan on attaching multiple Ubiquiti Unifi AP's. In testing, I found that the AP's were running incredibly slow (if at all). I determined that the router was the culprit. If I just pulled a consumer home...
by Belgarion186
Wed Jun 11, 2014 10:27 am
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125 with 802.3d
Replies: 1
Views: 631

Re: CRS125 with 802.3d

Is the CRS125 support 802.3d on switch chips now?
LACP on switch chip must be done using Trunking for the CRS 125/226 :

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CR ... s#Trunking
by Belgarion186
Mon Jun 09, 2014 2:18 pm
Forum: General
Topic: CRS226 -> LACP with Windows Server 2012
Replies: 5
Views: 2473

Re: CRS226 -> LACP with Windows Server 2012

What is going wrong?
Bonding goes through CPU so there will be a huge performance loss on the CRS.

LACP via switch chip must be done via Trunking :

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CR ... s#Trunking
by Belgarion186
Sun Jun 08, 2014 6:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009 Switch Chip
Replies: 2
Views: 1176

Re: CCR1009 Switch Chip

How do you access the switch chip that is connected to ports 1-4 ? I see no menu for it from Winbox or CLI. Has there been a last minute change and all ethernet ports are connected to the CPU, pr am I just missing something ? -tp From CLI : interface ethernet set ether2,ether3,ether4 master-port=et...
by Belgarion186
Thu Jun 05, 2014 6:49 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS226-24G-2S+in performance .02gbps unidir sometimes
Replies: 6
Views: 2423

Re: CRS226-24G-2S+in performance .02gbps unidir sometimes

I have the exact same CRS226 switch & S+85DLC03D SFP+ transceiver connected at 10Gbps to my CCR1009 SFP+ (same transceiver) without issue.

Perhaps the problem is with your server end ?

Or incompatibility between the CRS226 and the Broadcom card ?
by Belgarion186
Tue May 27, 2014 3:30 am
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 49340

Re: v6.13 released!

So, the trunk is NOT 802.3ad. BTW, I have a Dynamic Link Aggregation from a HP V1910 and a Planet Switch working just fine... And V1910 and MT Bond. Thanks! I believe 802.3ad specs cover both SLA and dynamic. Took me quite a while of trial and error before I got my Teaming on my Intel Pro/1000 PT D...
by Belgarion186
Mon May 26, 2014 4:30 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 49340

Re: v6.13 released!

Anyone tried 802.3ad (trunk) on CRS? With 2 CRS-125 it worked fine but when trying to connect with a HP V1910 (Link Aggregation / Dynamic) I can't get the ports to sync using the new "trunk" option on CRS. Also I tried to sync CRS's trunk with CCR's bond with no luck. The BOND feature syncs up with...
by Belgarion186
Fri May 23, 2014 3:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SFP module
Replies: 100
Views: 57573

Re: SFP module

Hi, I'd like to report that I successfully tested Finisar FTLF8524P2BNV with Gigabit Ethernet on RB2011UiAS-2HnD-IN. http://www.finisar.com/sites/default/files/FTLF8524P2xNy%20Spec%20RevJ.pdf It can be added to http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware That's really interesting. Can the RB20...
by Belgarion186
Wed May 21, 2014 2:54 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Use RB2011UiAS-2HnD to turn on RB OmniTIK U-5HnD
Replies: 4
Views: 1195

Re: Use RB2011UiAS-2HnD to turn on RB OmniTIK U-5HnD

No, just the OmniTIK.

I've tested and confirm that these devices can be powered from RB2011UiAS-2HnD ether10 :

- UBNT Unifi-AP
- UBNT Picostation M2-HP
- UBNT Nanostation loco M5
- EnGenius ENS200EXT (must be set to forced-on, auto-on doesn't work)
by Belgarion186
Wed May 21, 2014 3:22 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Use RB2011UiAS-2HnD to turn on RB OmniTIK U-5HnD
Replies: 4
Views: 1195

Re: Use RB2011UiAS-2HnD to turn on RB OmniTIK U-5HnD

Yes I've experienced the same when using ether10 on the RB2011UiAS-2HnD to power up my OmniTIK UPA-5HnD.

BTW, I'm now using the UBNT Toughswitch to power up the OmniTIK and it works.
by Belgarion186
Tue May 13, 2014 3:10 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions
Replies: 100
Views: 69372

Re: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions

What is the US availability date, I see it available for pre-order only?
According to Baltic Networks, shipment is expected to arrive within these couple of days.
by Belgarion186
Tue May 13, 2014 3:10 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions
Replies: 100
Views: 69372

Re: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions

can come one post architecture diagram of 1009? None is available yet but it isn't too hard to puzzle together. SFP port : Direct CPU SFP+ port : Direct CPU Port 1-4: Switch with 1Gbps CPU uplink to CPU (Basically a 5 port switch chip with one port internally connected) Port 5-8: Direct CPU Did you...
by Belgarion186
Fri May 02, 2014 4:08 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions
Replies: 100
Views: 69372

Re: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions

Thank you very much. The stock fan does sound really noisy (for a home environment at least). I searched around on eBay and found this SanyoDenki 40x40x20mm : http://img.photobucket.com/albums/v680/elpibe10/SanyoDenki12VDC011A8000rpm.jpg Link : http://www.ebay.com/itm/251084457182 I believe it shoul...
by Belgarion186
Thu May 01, 2014 3:56 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions
Replies: 100
Views: 69372

Re: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions

@Quindor, thank you again for the detailed reply regarding the fan settings. Any chance you have the specs of the fans ? Mainly Voltage and Amp (eg. 12VDC, 0.11A). I'm thinking of replacing them with quality fans either from Delta, Sanyo-Denki or NMB. Also, from the pictures, the fans look like they...
by Belgarion186
Tue Apr 29, 2014 8:20 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions
Replies: 100
Views: 69372

Re: CCR1009-8G-1S-1S+ General info & Questions

@Quindor, thank you for the very informative review and pictures. A question regarding the fans as I'm kind of concerned by the noise from them especially the 'buzzing noise' since I plan to place it in my very silent home computer room. Is it possible to set the fans so that they spin at a constant...
by Belgarion186
Sat Feb 01, 2014 7:55 am
Forum: SwOS
Topic: RB250GS stuck in ACT LED fast flashing mode
Replies: 4
Views: 3666

Re: RB250GS stuck in ACT LED fast flashing mode

Update :

The RB250GS is now working properly again thanks to Janis from MikroTik who advised me to install using SwOS v.1.9 (instead of v.1.10).
by Belgarion186
Sun Jan 26, 2014 10:57 am
Forum: SwOS
Topic: RB250GS stuck in ACT LED fast flashing mode
Replies: 4
Views: 3666

RB250GS stuck in ACT LED fast flashing mode

Hi, I’ve an RB250GS and it is stuck in ACT LED fast flashing mode once power is applied to it rendering it totally unusable. It was working well on SwOS 1.06 but the upgrade to 1.10 failed (no response after waiting for 15 minutes). I’ve tried to push (& hold) the RESET button while powering up and ...