Community discussions

Search found 35 matches

by blazej44800
Mon Oct 28, 2019 7:26 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route flap after DR goes down
Replies: 7
Views: 1058

Re: Route flap after DR goes down

Use LOOPBACK ip Address as Router-ID:

* R1, /routing ospf instance set [ find default=yes ] router-id=192.168.2.1
* The same in all others Routrers

This will solve all your problems
No change. Did you test it?
by blazej44800
Mon Oct 28, 2019 5:08 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route flap after DR goes down
Replies: 7
Views: 1058

Re: Route flap after DR goes down

Export below.
by blazej44800
Mon Oct 28, 2019 12:02 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route flap after DR goes down
Replies: 7
Views: 1058

Re: Route flap after DR goes down

I just proved this issue with real devices - simple 4 routers star with switch in the middle. R1 - PRIO: 200 - 192.168.0.1/24 - LOOPBACK: 192.168.1.1 R2 - PRIO: 190 - 192.168.0.2/24 - LOOPBACK: 192.168.2.1 R3 - PRIO: 180 - 192.168.0.3/24 - LOOPBACK: 192.168.3.1 R4 - PRIO: 170 - 192.168.0.4/24 - LOOP...
by blazej44800
Sun Oct 27, 2019 10:09 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route flap after DR goes down
Replies: 7
Views: 1058

Route flap after DR goes down

Hello, I just experienced different behaviour in OSPF - RouterOS vs. Cisco iOS according to GNS3 simulation. I have few routers connected to switch. They are running OSPF broadcast network type with DR/BDR election. With RouterOS when DR router goes down, all other routers flush route table for dead...
by blazej44800
Wed Jul 24, 2019 1:10 pm
Forum: General
Topic: Passing NTP servers via PPPoE and radius
Replies: 0
Views: 229

Passing NTP servers via PPPoE and radius

Hello,

it's possible to pass NTP servers for PPPoE clients? Are there attributes for it?


Thanks
by blazej44800
Sat Feb 02, 2019 9:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: [SOLVED] WMM giving terrible throughput
Replies: 8
Views: 1687

Re: WMM giving terrible throughput

Exactly. After setting WMM priority max throughput is 25Mbps on 802.11 WMM enabled link. After disabling 50+. Where is the problem? Tested on AP RB922UAGS-5HPacD with ROS v6.43.8 with client SXT Lite5 with ROS v6.43.8
by blazej44800
Tue Jan 29, 2019 10:57 am
Forum: General
Topic: LCD Display causing packet loss... what???
Replies: 14
Views: 1870

Re: LCD Display causing packet loss... what???

I can confirm: 2-10% packet loss on RB3011 with RoS 6.43.8 only on ports ether6-10 with ENABLED LCD. Disabling solved it.
by blazej44800
Wed Mar 28, 2018 12:40 am
Forum: General
Topic: RouterOS making unaccounted outbound winbox connections [SOLVED]
Replies: 64
Views: 31759

Re: RouterOS making unaccounted outbound winbox connections [SOLVED]

@normis
I've just discovered two devices, one is RB SXT 5HnD with ROS 6.41.3, upgraded from older version after infection. Both continue to scan for telnet, upgrading didn't solve problem. Just generating suppout, await for it on support.
by blazej44800
Sun Jul 03, 2016 8:19 pm
Forum: General
Topic: Problem with Mangle
Replies: 7
Views: 2548

Re: Problem with Mangle

I have the same problem. Cannot forward some traffic to other interface via routing mark. Trying on RB433 with 6.35.4
by blazej44800
Sat Feb 06, 2016 11:29 pm
Forum: General
Topic: enhance "check-gateway" feature - use arbitrary check IP
Replies: 34
Views: 29995

Re: enhance "check-gateway" feature - use arbitrary check IP

+10 for feature request!
by blazej44800
Sun Sep 20, 2015 1:31 pm
Forum: General
Topic: Can't flush static DNS entries
Replies: 10
Views: 6793

Re: Can't flush static DNS entries

Only if there is a lot of items? I exactly found, the reason when it happend. See my video above.
by blazej44800
Sat Sep 05, 2015 12:15 pm
Forum: General
Topic: Can't flush static DNS entries
Replies: 10
Views: 6793

Re: Can't flush static DNS entries

The situation when it happen: https://www.youtube.com/watch?v=CF6RvVPpxGM
by blazej44800
Sat Aug 29, 2015 11:17 am
Forum: General
Topic: Can't flush static DNS entries
Replies: 10
Views: 6793

Re: Can't flush static DNS entries

I already sent suppout and video, how it happend. It hapens when you rename static entry. Then the previous one trapp in cache.
by blazej44800
Tue May 05, 2015 5:56 pm
Forum: General
Topic: Can't flush static DNS entries
Replies: 10
Views: 6793

Re: Can't flush static DNS entries

Exactly the same problem. Deleted static DNS record is still in cache. ROS 6.27, RB2011.
by blazej44800
Sat Sep 06, 2014 5:10 pm
Forum: The Dude
Topic: Ping Timeout (Database related)
Replies: 5
Views: 3163

Re: Ping Timeout (Database related)

Just run Server as admin .. with administrator rights :)
by blazej44800
Sat Aug 23, 2014 9:08 pm
Forum: General
Topic: One registered device per one access-list rule
Replies: 0
Views: 442

One registered device per one access-list rule

Hello, I'll use CAPsManager with 5 CAPs. I will have clients, with Private PSK entered in access-list (no MAC address resolution). My question: is there any way to authentify only one device per one access-list rule in the same time? (It means that in the same time 2 devices with same PSK cannot be ...
by blazej44800
Tue Jul 08, 2014 1:26 pm
Forum: General
Topic: How to Compelet Traceroute in 2 Hops
Replies: 5
Views: 1026

Re: How to Compelet Traceroute in 2 Hops

It may happend, because TTL value was change in 10.10.10.1 . For better understanding, look at this (how traceroute works): http://en.wikipedia.org/wiki/Traceroute
by blazej44800
Sat Jun 21, 2014 3:32 pm
Forum: General
Topic: Feature request: CAPsManager - roaming
Replies: 79
Views: 23706

Feature request: CAPsManager - roaming

Good morning,

I'm really glad, that mikrotik made and released CAPsManager. But I think, CAPsManager should support Roaming between networks, something like it has UBNT and UniFi.
Please, add this in new versions. I think, I'm not alone, who want this.


Regards
Blažej
by blazej44800
Sat Jun 14, 2014 7:38 pm
Forum: General
Topic: Feature request: route - check gateway via ping to some IP
Replies: 3
Views: 1611

Re: Feature request: route - check gateway via ping to some

Can you show me small example how to do this?
by blazej44800
Sat Jun 14, 2014 6:56 pm
Forum: General
Topic: Feature request: route - check gateway via ping to some IP
Replies: 3
Views: 1611

Feature request: route - check gateway via ping to some IP

Hi,

I think it should be good, if we can set Route -> Check gateway to "Ping to specific IP". Because you know, now there is ping, but only to gateway. But what if happend something further... So we can set any IP which will be testing to PING via this Route.

Thanks
by blazej44800
Sat Jun 14, 2014 6:45 pm
Forum: General
Topic: Feature request: add Encryption to WiFi scan
Replies: 5
Views: 2355

Feature request: add Encryption to WiFi scan

Hi,

I think that WiFi scan should show Encryption of each network. I think it's just small detail, but it can help.



Thanks
by blazej44800
Mon May 12, 2014 3:06 pm
Forum: General
Topic: Bad passwords log
Replies: 0
Views: 397

Bad passwords log

Hi guys, Im trying to catch all bad passwords which are going to my RB via winbox. I already tried packet sniffer (Wireshark, ..) but communication looks encrypted or something. I'm attaching pcap files of capturing (one with safe mode and one without). I was trying to login with name admin and pass...
by blazej44800
Mon May 12, 2014 11:48 am
Forum: General
Topic: Getting firewall rules via SNMP
Replies: 4
Views: 752

Re: Getting firewall rules via SNMP

I can use only SNMP protocol. It haven't to be used in DUDE. I can use else software, but only via SNMP.
by blazej44800
Sun May 11, 2014 8:51 pm
Forum: General
Topic: Getting firewall rules via SNMP
Replies: 4
Views: 752

Getting firewall rules via SNMP

Hi guys,

Is possible to get firewall rules via SNMP? I tried SNMP walk in Dude but there is nothing about this. Any ideas?

Thanks
by blazej44800
Sun Mar 23, 2014 6:22 pm
Forum: General
Topic: v6.11 released
Replies: 260
Views: 80500

Re: v6.11 released

Routing Mark problem returns on my RB2011L. Downgrade to 6.7 solved the problem.
I had also problems. CPU was 100% after changing Routing tables. I downgraded to 6.10 and it's ok.
by blazej44800
Fri Mar 21, 2014 11:02 pm
Forum: General
Topic: v6.11 released
Replies: 260
Views: 80500

Re: v6.11 released

NTP don't work on RouterOs 6.11.
Several ntp servers tried to no avail.
After a few hours, after reboot
see attachement
For me, on RB2011-UAS-2HnD works normal.
Where is the setting for the auto frequency selection? can't seem to find it anywhere
It's last option in Frequency selectbox (auto).
by blazej44800
Fri Mar 21, 2014 8:01 pm
Forum: General
Topic: v6.11 released
Replies: 260
Views: 80500

Re: v6.11 released

Good morning, after upgrade I see this - the select box is not full width in WinBox. It's normal or bug? I didn't see this in earlier versions.
screenshot-ros.png
by blazej44800
Mon Mar 10, 2014 11:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB2011 - big latency
Replies: 2
Views: 1434

Re: RB2011 - big latency

Thanks for tip :)

I'm closing access.
by blazej44800
Sat Mar 08, 2014 7:45 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB2011 - big latency
Replies: 2
Views: 1434

RB2011 - big latency

Hello, I have RB2011 UAS-2HnD-IN. My wireless is running on B/G/N mode. I have connected max. 5 clients. When I try to download something over than 20Mbps via wifi, my ping to gateway is going up to > 20ms and more. What should I change in my settings? My friends tested this same on his ZyXel and he...
by blazej44800
Sat Mar 08, 2014 12:58 pm
Forum: General
Topic: Ping to 127.0.0.1 > 3ms. It's normal?
Replies: 3
Views: 1431

Re: Ping to 127.0.0.1 > 3ms. It's normal?

Normal? Stupid windows knows, that ping to 127.0.0.1 should be < 1ms: Pinging 127.0.0.1 with 32 bytes of data: Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128 Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128 Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128 Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=1...
by blazej44800
Fri Mar 07, 2014 11:02 pm
Forum: General
Topic: Ping to 127.0.0.1 > 3ms. It's normal?
Replies: 3
Views: 1431

Ping to 127.0.0.1 > 3ms. It's normal?

Hello everybody,

I'm using RB2011 UAS-2HnD-IN with ROS L5 (v. 6.10). I tried to ping loopback (127.0.0.1) and I get results between 0-10ms with 2% CPU load. I tried to disable all NAT's and firewall rules. No different. I'm attaching screeshot from WinBox.

Is it normal? Can it be HW error?

Thanks
by blazej44800
Wed Feb 26, 2014 4:48 pm
Forum: Virtualization
Topic: access to usb from metarouter
Replies: 12
Views: 9370

Re: access to usb from metarouter

Can I know why? I think it can be good way to make home DLNA server for streaming USB content, or home print server or connect webcam for streaming.
by blazej44800
Tue Feb 25, 2014 11:52 pm
Forum: Virtualization
Topic: access to usb from metarouter
Replies: 12
Views: 9370

Re: access to usb from metarouter

Hi. Is there still no way to use USB attached to routerboard in Metarouter?
by blazej44800
Sat Feb 22, 2014 10:59 pm
Forum: Virtualization
Topic: Metarouter images
Replies: 365
Views: 245043

Re: Metarouter images

Hello.

liquidcz: can you add packages: minidlna, kmod-usb-uhci, kmod-usb-ohci, kmod-usb2, kmod-usb-printer, p910nd

Thanks a lot (vďaka :))
by blazej44800
Thu Feb 20, 2014 6:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB2011UAS-2HnD Wireless ping loss
Replies: 6
Views: 2010

Re: RB2011UAS-2HnD Wireless ping loss

Hi

I have the same problem. Mikrotik RouterBOARD 2011-UAS-2HnD-IN. Ping over ethernet interfaces is < 1ms. Over wifi 0-100ms and I'm lossing packets (ca. 1%). Can anyone help me?

Thank you :)