Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 16 matches

by Atnevon
Tue Oct 31, 2017 1:27 pm
Forum: Announcements
Topic: MikroTik used by Amazon in their cloud datacenters
Replies: 34
Views: 18878

Re: MikroTik used by Amazon in their cloud datacenters

Sadly, it looks like the footage was probably all from inside the Raging Wire data center and not an AWS data center. It was still good to see it being used though.
by Atnevon
Mon Mar 13, 2017 12:06 am
Forum: Announcements
Topic: v6.38.5 [current]
Replies: 66
Views: 26434

Re: v6.38.5 [current]

For some reason when we upgraded from 6.38.3 to 6.38.5 on our CCR, it seems to have blanked the config of The Dude completely. All of our network maps and devices are gone. Starting over isn't going to be the end of the world, but it would be a lot easier if we don't have to. If anyone has any good ...
by Atnevon
Fri Jul 18, 2014 3:07 pm
Forum: General
Topic: HomeVPN
Replies: 12
Views: 3213

Re: HomeVPN

This is only in HomeAP mode, your device doesn't have Wireless, so Quickset has a different set of features. It will be added to Ethernet only routers in next versions. Ahhh, okay. Thanks for the clarification. Your newsletter didn't list any stipulations, so you may want to clarify that. Edit: Oka...
by Atnevon
Fri Jul 18, 2014 3:02 pm
Forum: General
Topic: HomeVPN
Replies: 12
Views: 3213

HomeVPN

Am I the only one that's not seeing the new HomeVPN quickset option in 6.16? Or maybe it's there and I'm just blind to it.

I'm on a 750GL, just in case it's model specific.
by Atnevon
Wed Jun 25, 2014 6:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Metal 9HPn
Replies: 22
Views: 7520

Re: Metal 9HPn

Wooohooo, they replied back to me. Here's the info so far, thanks to Kristaps: Regarding metal 9 using Advanced Channels with metal you can use channel width minimum 2.5mhz and steppings 0.5mhz 0 list=one name="ch1" frequency=913.5 width=2.5 band=2ghz-b/g/n extension-channel=eC but it will only conn...
by Atnevon
Wed Jun 25, 2014 5:35 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Metal 9HPn
Replies: 22
Views: 7520

Re: Metal 9HPn

I found this, and it gets me closer to where I want to be. Maybe this will help me ask the question in the right way:

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wi ... d_Channels

With the chipset in the Metal 9HPn (AR9283), what is the step, the width range, and the width step?
by Atnevon
Wed Jun 25, 2014 4:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Metal 9HPn
Replies: 22
Views: 7520

Re: Metal 9HPn

I started another thread on this, but apparently I missed this one. Sadly, it doesn't seem there's an answer in either of them. Does anyone know what channel widths are available on these, and how flexible the channel selection is? For example, it would be fantastic if we could do something like 921...
by Atnevon
Wed Jun 25, 2014 4:25 pm
Forum: General
Topic: Metal 9HPn
Replies: 3
Views: 919

Re: Metal 9HPn

Does anyone have an answer on this one? I wrote in to sales last week, but still not a peep from them, other than an automated notice that a ticket had been opened about it. The channel width and frequency selection options should be pretty straight forward information for them to give out, unless I...
by Atnevon
Thu Jun 19, 2014 3:46 pm
Forum: General
Topic: Metal 9HPn
Replies: 3
Views: 919

Metal 9HPn

Forgive me if this has been asked elsewhere, but I wasn't able to find it. I was curious what frequencies are allowed to use with this unit, and what channel widths as well? Can we step between channels by .1 increments, 1Mhz increments, or is it something else entirely? I ask because we currently u...
by Atnevon
Wed Sep 12, 2012 2:19 pm
Forum: General
Topic: CoDel support?
Replies: 45
Views: 13754

Re: CoDel support?

If you want CoDel support you should use OpenWrt instead of Mikrotik OS on your Routerboard, it works great! That's most certainly a good tip for anyone that only wants CoDel and doesn't necessarily care about the OS, but I'm really wanting to see it specifically on RouterOS, and I don't see a reas...
by Atnevon
Fri Jul 13, 2012 1:05 am
Forum: General
Topic: CoDel support?
Replies: 45
Views: 13754

CoDel support?

This might be answered elsewhere, but I couldn't really find a definite answer via the forum search function, so I figured I'd throw it out there. Are there any pending plans to support CoDel in a coming version of RouterOS? I know many people are using RouterBoard boxes on only very high bandwidth ...
by Atnevon
Tue Oct 04, 2011 1:22 am
Forum: General
Topic: Trouble with a multiple gateway setup
Replies: 2
Views: 1438

Re: Trouble with a multiple gateway setup

Unless I'm misunderstanding, that's what the masquerade should be doing, if you're talking about the traffic from GroupB that should be going out port 1. For the traffic going out port 3, the NAT happens later on down the line at another router, and that traffic is working as it should.
by Atnevon
Mon Oct 03, 2011 10:11 pm
Forum: General
Topic: Trouble with a multiple gateway setup
Replies: 2
Views: 1438

Trouble with a multiple gateway setup

I'm pretty new to Mikrotik, but pretty impressed with what I've seen out of the RB750G boxes we bought so far. However, I'm having some trouble with a pretty non-standard setup I'm trying to run on one, and I was hoping someone can point me to where I'm going wrong here. Here's what I've got: Router...
by Atnevon
Tue Nov 21, 2006 10:22 pm
Forum: The Dude
Topic: Devices missing labels
Replies: 22
Views: 7626

Well, I found an interesting thing upon some further investigation, and I hope this helps the developers some. In Windows Server 2003, if you log into Windows as 'Administrator', you can see the device labels. However, if you log in as any other user name (even if it has system administrator privile...
by Atnevon
Fri Nov 17, 2006 3:08 pm
Forum: The Dude
Topic: Devices missing labels
Replies: 22
Views: 7626

I have experienced the same issue. Our Dude server runs on Windows 2003 Server, and running the client locally results in no labels being displayed (which makes it much harder than you might expect to navigate the maps properly). When connecting to the same server with a Windows XP machine, all is g...
by Atnevon
Thu Oct 05, 2006 2:54 pm
Forum: The Dude
Topic: SNMP only working on some devices?
Replies: 1
Views: 1431

SNMP only working on some devices?

I'm not sure if this is a bug or if I'm missing something (I'm leaning towards bug right now), but I can only get SNMP information from about half the devices on my network. Devices with identical hardware and settings are 50/50 as to whether Dude will read SNMP information from them. I've tried re-...