Community discussions

Search found 22 matches

by Riyad
Sat Jul 13, 2013 9:30 pm
Forum: General
Topic: x86 License file soft-id not matching
Replies: 0
Views: 619

x86 License file soft-id not matching

mt-license.png > ========== Sent from mikrotik.com by uid: riiad ========== > > our x86 machine has been crush and > I tried to: move Hard drive to a new system but > Router OS can\\\\\\\'t properly running.. It was hang on \\\\\\\" Service > Started\\\\\\\" then no login prompt. > So i reinstall R...
by Riyad
Mon Dec 03, 2012 9:46 pm
Forum: General
Topic: mikrotik clock settings display strange character
Replies: 2
Views: 662

SOLVE AND CLOSE clock settings display strange character

SOLVED

Sorry for the bother if anyone... ??
No One can help me to short out the problem...Because no one fall in this problem.. :) :)

Thanks a lot..
by Riyad
Sat Dec 01, 2012 3:44 am
Forum: General
Topic: mikrotik clock settings display strange character
Replies: 2
Views: 662

Re: mikrotik clock settings display strange character

Can anyone help me to figure out this probs?
by Riyad
Wed Nov 28, 2012 11:23 pm
Forum: General
Topic: mikrotik clock settings display strange character
Replies: 2
Views: 662

mikrotik clock settings display strange character

Hello Everyone, Last few day i saw strange character in my clock setting and system log file. I cannont change my /system/clock date and time. I also setup sntp for my country sntp server but no result. Even i try to put another countries ntp server but this time the result is same. Can you have any...
by Riyad
Wed Aug 08, 2012 6:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G SERIAL CONSOLE SHOW GARBAGE DATA
Replies: 1
Views: 1493

Re: RB450G SERIAL CONSOLE SHOW GARBAGE DATA

sorry it is solve, i was put hyper terminal data rate 9200 but it will be 115200..
by Riyad
Wed Aug 08, 2012 5:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G SERIAL CONSOLE SHOW GARBAGE DATA
Replies: 1
Views: 1493

RB450G SERIAL CONSOLE SHOW GARBAGE DATA

Hello, Our RB450G suddenly goes offline.. and there is no ip connectivity.. also cannot access to mt using mac address. RB current version was 5.17 .. we tried to access via serial console but it was showing garbage data, can any one facing same type problem, please help me to solve this issues... W...
by Riyad
Wed Aug 08, 2012 5:25 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: AFTER UPDATING v5.19 CAN NOT ACCESS TO RB 450G
Replies: 3
Views: 1069

Re: AFTER UPDATING v5.19 CAN NOT ACCESS TO RB 450G

Sorry for late reply.. My problem was solved, i just following...above solution...
Thanks
by Riyad
Tue Jul 24, 2012 8:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: AFTER UPDATING v5.19 CAN NOT ACCESS TO RB 450G
Replies: 3
Views: 1069

AFTER UPDATING v5.19 CAN NOT ACCESS TO RB 450G

Hello Responders, I cannot access my RB450G after updating version 5.19. I always following as usual procedure for upgrading my RB450G. First Upload npk file, then i rebooted my Router Board. But this time i downloaded v.19 zip file then extracted it and uploaded to my RB450G. But after reboot i can...
by Riyad
Mon Jan 23, 2012 11:10 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G Not booting No power Led
Replies: 1
Views: 1636

RB450G Not booting No power Led

Hello Responder, How are you? I have got a big problem which could not face never ever. I am using ROS since 4/5 Years. Now i have two RB450G with latest firmware updated ROS v5.11 Firmware 2.38 ( Already 2.39 is available). Suddenly one of My RB450G Just down, Our Engineers trying to manually disco...
by Riyad
Fri Dec 09, 2011 11:28 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G ROS 5.9V CAUSE UNKNOWN AND INTERESTING PROBLEM
Replies: 0
Views: 561

RB450G ROS 5.9V CAUSE UNKNOWN AND INTERESTING PROBLEM

HELLO RESPONDER, I am not familiar how to write or ask question in forum ? So the straight i want to describe my present problems getting from my RB 450G. I Have a single public ip with default route to upstream /30. I have now 16mbps bw running on my RB450G on ether1 port, Couple of days ago i foun...
by Riyad
Wed Oct 26, 2011 10:50 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G V5.7 CPU USAGES SHOW 100%
Replies: 2
Views: 886

Re: RB450G V5.7 CPU USAGES SHOW 100%

No reply .. :((
Solved , :(
by Riyad
Wed Oct 26, 2011 12:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G V5.7 CPU USAGES SHOW 100%
Replies: 2
Views: 886

RB450G V5.7 CPU USAGES SHOW 100%

Hello My Router Board 450G V.5.7 currently running 15mbps full duplex average rate 10mbps down 8mbps up with default route. But Router Board CPU usages show 90% to 100%. I am using porn 1 for WAN and port 2 for server port 3 is master port of port 4 and 5. I don't know exactly but i am getting netwo...
by Riyad
Wed Oct 12, 2011 3:28 am
Forum: Scripting
Topic: 1line script for check range of ip address and send email
Replies: 0
Views: 1187

1line script for check range of ip address and send email

I first beg apology for those who are experienced about MT script and mistakenly click this post and found its a simply a beginners script. Sorry bro to bother you. So let talk about the script. sometimes i need to know which IPs in my networks are alive and which are dead. I am using RB450G v5.7. M...
by Riyad
Thu Jun 23, 2011 2:44 am
Forum: General
Topic: RB450G could not find switch chip features
Replies: 2
Views: 762

Re: RB450G could not find switch chip features SOLVED

SOLVED.
Mikrotik Support suggested to upgrade Router OS. I am using older version V.3.5 so that the switch chip is not available in this version.
Thanks MT .
by Riyad
Wed Jun 22, 2011 6:03 am
Forum: General
Topic: RB450G could not find switch chip features
Replies: 2
Views: 762

RB450G could not find switch chip features

Hello,

Would you like to tell me how could i enable switch feature from my RB450G. I could not find this features in my RB. But my RB750G have this feature, and i access those menu from RB750G. Please let me know . What should i do ?
by Riyad
Wed Jun 22, 2011 5:37 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP ANNOUNCEMENT
Replies: 6
Views: 1265

Re: BGP ANNOUNCEMENT

I believe I'm speaking for fewi as well as myself, but we have extensive Cisco experience and have not seen a network statement such as that. From the syntax it would appear to match any network you want to advertise as long as its a /22. Interesting, but again I've never seen it in operation. I'll...
by Riyad
Wed Jun 22, 2011 4:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Getting the most out of this forum
Replies: 21
Views: 95451

Re: Getting the most out of this forum

Thank you
by Riyad
Fri Jun 17, 2011 5:52 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP ANNOUNCEMENT
Replies: 6
Views: 1265

Re: BGP ANNOUNCEMENT

That is not only missing the two prefix lists you're referring to, making it impossible to replicate what you have for filters, but a network statement for 0.0.0.0 for a /23 also doesn't make any sense. So really it's hard to give any answer more specific than the wiki manual already does. Hello, i...
by Riyad
Wed Jun 15, 2011 1:36 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP ANNOUNCEMENT
Replies: 6
Views: 1265

BGP ANNOUNCEMENT

DEAR, I Have following conf in my cisco router. and i want to transfer my cisco to my MT RB750G. Basically there is BGP announcement which i could not find in MT forum or docs. Would you like to help me to resolve this solution. i attached my conf file. mysrv conf.rtf ============================ ro...
by Riyad
Fri Aug 20, 2010 4:47 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Need Help "emergency:
Replies: 0
Views: 390

Need Help "emergency:

Hello I have router v3.35 RB (Mspsbe). I want to forward my public ip address to internet. My scenario is eth0: public ip: 0.0.32.27/27 et1: public ip: 0.0.33.201/29 Cisco Gateway: 0.0.32.1/27 My client address is 33.202 to 33.205 i am ping my Mik 33.201 ip My cisco router 0.0.32.1 ip but i canot ge...
by Riyad
Tue Jun 19, 2007 12:41 pm
Forum: General
Topic: WinBox error
Replies: 12
Views: 46062

Re: WinBox error

Hi all, Thanks to you for discussing that type of probs. Ya me too facing a winbox probs. when i have open the WinBox then after few second it says " Could not get roteros.dll: no initial reply. the i close winbox and try to run it again but the error says " could not connect to "MAC ADDRESS" (port ...
by Riyad
Fri Jul 07, 2006 8:30 am
Forum: General
Topic: virus scanner
Replies: 17
Views: 3788

Hello All

Router is NOT a virus scanner. Do you ask your washing mashine to show you some TV ?
That sound is preety good. :)