Community discussions

Search found 122 matches

by brasileottanta
Tue Apr 16, 2019 9:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 57955

Re: LHG 60G experience

Colleagues, tell me, there is a line at 1,500 m., We were reducing antennas, but I noticed that after 30 minutes, the indicators just hang in one place and do not move, it only helps to reboot the devices or to tear the radio link. Hello , I' don't know what's the probs, but you need better aiming....
by brasileottanta
Mon Jan 21, 2019 9:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 57955

Re: LHG 60G experience

Hello guys ,

Any news about different channel width like 1Ghz , 500Mhz and so ?

Thk :-)

brasileottanta
by brasileottanta
Mon Jan 21, 2019 8:55 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Netinstall don't keep old configuration.
Replies: 0
Views: 300

Netinstall don't keep old configuration.

Hi guys , I upgrade a rb1200 via netinstall with keep old config , but the system lose configuration and install the default . On the serial console system say " not enought memory , formatting NAND " WITHOUT ask a confirmation for this. RouterBOOT ver 3.10 Anyone note this ? Bye brasileottanta
by brasileottanta
Thu Jun 28, 2018 11:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 57955

Re: LHG 60G experience

Hello ,

our first long link. Great !!! firmware 6.42.5
Try to set channel to 64800 in CLI, the attenuation in O2 is smaller in higher frequency
Hi ,
How I can do that ? manually ?



thanks

brasileottanta
by brasileottanta
Wed Jun 27, 2018 4:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 542
Views: 57955

Re: LHG 60G experience

Hello ,

our first long link. Great !!! firmware 6.42.5
by brasileottanta
Sat May 26, 2018 10:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP 60G experience
Replies: 279
Views: 35705

Re: wAP 60G experience

after upgrade to 43rc19
by brasileottanta
Tue Apr 17, 2018 5:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP 60G experience
Replies: 279
Views: 35705

Re: wAP 60G experience

Hello ,

our first test on real link. Distance about 240m , perfect LOS without particular aim.

We using traffic generator for check bandwidth and latency. Test using tcp packet of 1500.

Very nice :-)

brasileottanta.

ps . please make a note on rc59 changelog for Ap Bridge BROKEN !! :-9
by brasileottanta
Thu May 30, 2013 11:25 am
Forum: General
Topic: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..
Replies: 132
Views: 272732

Re: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authen

Hello ,


for working with ipad , iphone set this in walled garden:

dst host = www.apple.com

path = /library/test/success.html


brasileottanta
by brasileottanta
Thu May 30, 2013 11:06 am
Forum: General
Topic: Hotspot login equal to like in facebook
Replies: 2
Views: 6414

Re: Hotspot login equal to like in facebook

Hi Today I have a hotspot site where the user only have to hit accept to grant free Internet. Is their any solution where I can connect the login button to act as a like button in Facebook? So that the user have to like our company Facebook page to access free Internet. Regards Hi , see here http:/...
by brasileottanta
Sun May 26, 2013 8:42 pm
Forum: Scripting
Topic: Script for remove ip-binding in hotspot
Replies: 5
Views: 3840

Re: Script for remove ip-binding in hotspot

with this script you can remove all ip-binding entries.

ros code

ip hotspot ip-binding remove [find]
Thanks.:-) Do you know a script that remove all ip-binding of specific server ?

like this : ip hotspot ip-binding remove [find] server=myhotspot


bye.

brasileottanta
by brasileottanta
Sat May 25, 2013 7:16 pm
Forum: Scripting
Topic: Script for remove ip-binding in hotspot
Replies: 5
Views: 3840

Script for remove ip-binding in hotspot

I need a script for ROS , to delete all ip-binding inside hotspot.

I try some script but with no lucky.

Any working solution ?

Regard

brasileottanta
by brasileottanta
Sat May 25, 2013 4:50 pm
Forum: Scripting
Topic: Other probs to pass variable from php to js
Replies: 2
Views: 988

Re: Other probs to pass variable from php to js

Yep. You must trigger PHP with "<?php" to access PHP variables: <?php $ip=$_POST['ip']; ?> unbinding.innerHTML = '<iframe src="http://xxxxx/binding-off.php?ipclient=<?php echo $ip; ?>"  "width="1" height="1"></iframe>'; Thanks.:-) It's incredible how complex is the sintax . When all job work , I tr...
by brasileottanta
Sat May 25, 2013 4:21 pm
Forum: Scripting
Topic: Other probs to pass variable from php to js
Replies: 2
Views: 988

Other probs to pass variable from php to js

Hi , I have also this probs to pass a variable : <?php $ip=$_POST['ip']; ?> <script> ............ var unbinding = document.getElementById('unbind'); unbinding.innerHTML = '<iframe src="http://xxxxx/binding-off.php?ipclient=$ip" "width="1" height="1"></iframe>'; ....... </script> If i use a static va...
by brasileottanta
Sat May 25, 2013 10:47 am
Forum: Scripting
Topic: RouterOs php api .
Replies: 8
Views: 4344

Re: RouterOs php api .

First stop, I must note that despite the name, having PEAR2 itself is not required.

In fact, the syntax is very simple and logical. It was some time since I programmed and I must say that the syntax of these languages ​​is strange! :-)

Thanks again, I'll try PEAR2_Net_RouterOS.


brasileottanta
by brasileottanta
Sat May 25, 2013 2:12 am
Forum: Scripting
Topic: RouterOs php api .
Replies: 8
Views: 4344

Re: RouterOs php api .

The syntax for getting array members (and that's what comm() returns - an array of arrays) is with "[]", not ".".

So replace
$remove.id
with
$remove[0]['.id']

Thanks a lot !!!!

I see that you use Pear2 Php , I use RouterOs api php . What is the main difference ?

Bye :-)

brasileottanta
by brasileottanta
Sat May 25, 2013 1:12 am
Forum: Scripting
Topic: RouterOs php api .
Replies: 8
Views: 4344

Re: RouterOs php api .

You need to first do a "print", and get the ID of the entry you want to remove, and only then pass that ID in the remove's "numbers" argument (same as your second example, but with the ID instead of "0"). Tthanks for replay. <?php $ip_host=$_POST['ip-host']; require('router_class.api.php'); $API = ...
by brasileottanta
Fri May 24, 2013 10:15 pm
Forum: Scripting
Topic: RouterOs php api .
Replies: 8
Views: 4344

RouterOs php api .

Hi , I need a php script that delete a host from hotspot/ip binding. I try this : <?php require('router_class.api.php'); $API = new routeros_api(); $API->debug = true; if ($API->connect('1.1.1.1,'xxxxx','xxxxxx')) { $API->comm("/ip/hotspot/ip-binding/remove/0"); $READ = $API->read(false); $ARRAY = $...
by brasileottanta
Thu May 23, 2013 11:52 pm
Forum: General
Topic: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..
Replies: 132
Views: 272732

Re: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authen

Just put the dst host dst port and protocol into walled garden ip list. I think thats it!
Hello ,

Is not enough . Ip of facebook change quickly. Sometime work , sometime not. ( for smartphone and tablet ) .



Bye.
by brasileottanta
Wed May 22, 2013 7:34 pm
Forum: General
Topic: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..
Replies: 132
Views: 272732

Re: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authen

Thanks. I found a solution to work with hotspot placed in NATted network . Basically using external captive portal. This is my working configuration. According with your request. What we need : 1 - a web server with FQDN or public static IP ( for facebook app registration ) 2 - a MT appliance on any...
by brasileottanta
Tue May 21, 2013 6:58 pm
Forum: General
Topic: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authent ..
Replies: 132
Views: 272732

Re: Integrating Facebook Connect with Hotspot Login / Authen

Anyway here I made some tutorial for what I've done, here is the link: http://blog.dyasrtrw.net/2013/04/login-hotspot-mikrotik-with-facebook.html It's using Bahasa (Indonesia Language), so if you want to read it in English, use Google translate :) Or click here to auto translate to English, Hello ,...
by brasileottanta
Tue Feb 05, 2013 4:50 pm
Forum: General
Topic: RB1200 . strange or normal ?
Replies: 3
Views: 1014

Re: RB1200 . strange or normal ?

Hello brasileottanta,
After restore a config from other RB , ..........
would you please so friendly and tell us first from which "other RB" you were taking the configuration backup?
Hi , sorry for delay

we have restore from RB 1100.

Thanks'
by brasileottanta
Tue Feb 05, 2013 4:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB Metal , issue with pppoe client.
Replies: 0
Views: 508

RB Metal , issue with pppoe client.

Hello Guys ,

I have a problem with a new RB Metal 2SHPn with pppoe client interface . When we try to create interface , the system say : could not create interface.

ROS 5.22 and firmware 3.0

Any solution ?

thank's in advance
by brasileottanta
Tue Jan 22, 2013 12:50 am
Forum: General
Topic: Throughput issue with rb1200
Replies: 4
Views: 784

Re: Throughput issue with rb1200

:D That done the job - I can not believe my eyes! Explain please :) I have also turned off flow control on the rb250's before I made your suggested changes and it stopped the pauses. Should I re-enable them? The 1200's ether10 have a hardware(?) bug, it causes this problem. Search for this problem ...
by brasileottanta
Tue Jan 22, 2013 12:33 am
Forum: General
Topic: RB1200 . strange or normal ?
Replies: 3
Views: 1014

RB1200 . strange or normal ?

Hello ,

we have a rb1200 with ROS 5.22. After restore a config from other RB , we have noted in switch a strange thing , see the image.

It's normal ?

Thank's in advance .
by brasileottanta
Thu Mar 29, 2012 3:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: L4 on groove 2hn
Replies: 3
Views: 827

Re: L4 on groove 2hn

yes you can. but we will soon have Grove A-2Hn also.

Ohoh , fine , we waiting .. :-)

thank again.
by brasileottanta
Thu Mar 29, 2012 3:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: L4 on groove 2hn
Replies: 3
Views: 827

L4 on groove 2hn

Hello guys ,

Can I install L4 license on groove 2hn ?

Thank you

brasileottanta
by brasileottanta
Fri Feb 24, 2012 6:35 pm
Forum: SwOS
Topic: Swos 1.6 , more pauses
Replies: 5
Views: 3395

Re: Swos 1.6 , more pauses

Attach image of 250gs .

Any suggestions ? No overloads on ports. ( this is a 5 min. activity )


thank's


brasileottanta
by brasileottanta
Thu Nov 17, 2011 8:53 pm
Forum: General
Topic: rb1100+5.6 switch issue
Replies: 2
Views: 430

Re: rb1100+5.7 switch issue

Hi,
Fewi says
Specific answers require specific questions. When in doubt, post the output of "/ip address print detail", "/ip route print detail", "/interface print detail", "/ip firewall export", and an accurate network diagram.

Thank for remember.
by brasileottanta
Thu Nov 17, 2011 8:11 pm
Forum: General
Topic: rb1100+5.6 switch issue
Replies: 2
Views: 430

rb1100+5.6 switch issue

Hi , I have a rb1100 with 5.6 and have issue with switch configuration. I set 1 port as master , assign a dhcp server , pool , routing and firewall rules. Every work fine , but when i add a 2 port as slave to the first one , for few seconds all works , but after 10/20 sec no traffic pass , no pingin...
by brasileottanta
Wed Sep 21, 2011 9:15 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Hi ,

Problem solved :-)

Add ip to IP Binding on hot-spot configuration and not in walled garden.

Thanks for all

brasileottanta
by brasileottanta
Wed Sep 21, 2011 10:57 am
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Of course , but also with insert ip in walled garden don't work !!! This is the strange ...


So , now i set other RB ( starting with a vanilla config ) with same configuration to test if the problem still again.


Thanks

brasileottanta
by brasileottanta
Wed Sep 21, 2011 1:03 am
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Hi ,

pinging on all eth work only if clients are autorized from hot-spot .

brasileottanta
by brasileottanta
Tue Sep 20, 2011 12:05 am
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Sounds like a problem with the network behind the router, and not like a problem with the router. I have this : lan1 10.0.0.1/20 lan2 10.0.3.1/24 lan3 10.5.50.1/24 lan4 loop-back for hotspot 172.0.0.1/32 arp is enable on all and tree PPPoE server ( one for lan ) internet -> 192.2.0.32/24 inside fir...
by brasileottanta
Mon Sep 19, 2011 11:30 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Do you have address pools configured on the Hotspot profiles, or the Hotspot user profiles? If so you're poison ARPing the network. Change the address pools to 'none', and try again. No , this is correct. No pools inside hot-spot . ( no universal access ) So , i ping some ip like 10.0.1.x/24 and 10...
by brasileottanta
Mon Sep 19, 2011 10:52 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Yes , i do that. I think that the 3th is the correct one. But i check inside firewall of RB1100 and the only rules are about hot-spot. Normally traffic thought lan's is permitted and generally i had some rules to block them. Also , i don't ping from RB1100 hosts on lans. Only arp-ping work. I check ...
by brasileottanta
Mon Sep 19, 2011 8:39 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

I have other little prob :

i m connect on eth0 with 10.0.0.x/24 and want reach a host on eth1 without using a bridge.

Any suggestions ?

brasileottanta
by brasileottanta
Sun Sep 18, 2011 10:41 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Thanks , work great !!!!!

a creative solution :-)

Brasileottanta
by brasileottanta
Sun Sep 18, 2011 7:34 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Re: Multi hotspot on same router

Why 10.1.0.1 ?
by brasileottanta
Sun Sep 18, 2011 6:34 pm
Forum: General
Topic: Multi hotspot on same router
Replies: 16
Views: 1756

Multi hotspot on same router

Hi , I have tree hotspot on same router with this config: eth0 ->dhcp0->hotspot0 -> 10.0.0.1/24 gw 10.0.0.1 dns 10.0.0.1 eth1 ->dhcp1->hotspot1 -> 10.0.3.1/24 gw 10.0.3.1 dns 10.0.3.1 eth2 ->dhcp2->hotspot2 -> 10.5.50.1/24 gw 10.5.50.1 dns 10.5.50.1 i set a static entry in dns , exit ->10.0.0.1 , so...
by brasileottanta
Thu Sep 15, 2011 9:30 pm
Forum: General
Topic: Max PPPoE client
Replies: 3
Views: 529

Re: Max PPPoE client

Yep ,i know.

So , about 300/400 client and simple queue with radius auth.

bye
by brasileottanta
Thu Sep 15, 2011 8:47 pm
Forum: General
Topic: DHCP users - default speed
Replies: 4
Views: 628

Re: DHCP users - default speed

Hi ,

you need authentication for this.

If you don't want hotspot , can use PPPoE server with local accounting or MAC authentication .

bye
by brasileottanta
Thu Sep 15, 2011 8:00 pm
Forum: General
Topic: Max PPPoE client
Replies: 3
Views: 529

Max PPPoE client

Hi ,

On RB1100 , how many PPPoE client can support ? And how many PPPoE server ?


thanks

brasileottanta
by brasileottanta
Thu Sep 15, 2011 4:33 pm
Forum: SwOS
Topic: Swos 1.6 , more pauses
Replies: 5
Views: 3395

Re: Swos 1.6 , more pauses

Thanks for answer.

We investigate on overload .


brasileottanta
by brasileottanta
Thu Sep 15, 2011 12:51 pm
Forum: SwOS
Topic: Swos 1.6 , more pauses
Replies: 5
Views: 3395

Swos 1.6 , more pauses

Hello Guys ,

in statistic , we have noted more paused packet on tx port . This port is linked with other rb250 at 1gb and on this port we have no pauses.


Any suggestions ?

barsileottanta
by brasileottanta
Sat Sep 10, 2011 11:15 pm
Forum: General
Topic: Bridge MAC issue ROS 5.6
Replies: 0
Views: 440

Bridge MAC issue ROS 5.6

Hello , I have a problem with rb1100 and ros 5.6. Configuration: eth0-eth5 -> in bridge dhcp on bridge. Dhcp assign a ip to an host with MAC xx:xx:xx:xx:xx:xx . When i ping this ip , we have no replay. Check the arp table inside host and the MAC is the MAC of bridge !!! Check dhcp inside rb1100 and ...
by brasileottanta
Thu Dec 16, 2010 2:49 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Ros 5.0RC5 issue with routing
Replies: 8
Views: 1348

Re: Ros 5.0RC5 issue with routing

try to disable proxy (in Hotspot, uncheck "Transparent proxy", AFAIR)
Thank's , problem resolved with a fresh installation . But , we don't know how ..... :-)
by brasileottanta
Tue Dec 14, 2010 10:37 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Ros 5.0RC5 issue with routing
Replies: 8
Views: 1348

Re: Ros 5.0RC5 issue with routing

and what does traceroute (from customer's computer to the Internet) show when problem appears? traceroute stop to the router side ( from customer's pc to router ) . After 5/6 sec restart . We have change the ethernet adapter , but the problem still again . The processor is on 20/30% max during peek...
by brasileottanta
Mon Dec 13, 2010 7:14 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Ros 5.0RC5 issue with routing
Replies: 8
Views: 1348

Re: Ros 5.0RC5 issue with routing

connection stop
?

Customers don't surf internet .....
by brasileottanta
Mon Dec 13, 2010 4:49 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Ros 5.0RC5 issue with routing
Replies: 8
Views: 1348

Re: Ros 5.0RC5 issue with routing

image doesn't work, upload JPG maybe

Now is jpeg :-)
thank you
by brasileottanta
Mon Dec 13, 2010 4:43 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Ros 5.0RC5 issue with routing
Replies: 8
Views: 1348

Ros 5.0RC5 issue with routing

Hello ,

see the image , when routing go to 10%-15% of cpu , connection stop .

Ros 5.0RC5 on x86 Atom dual-core , 2Gb ram , hd 70Gb , about 70/80 connection with hotspot login and 4/5 PPPoe clients .

Any suggestions to resolve ?

thank's

Brasil