Community discussions

MikroTik App

Search found 6 matches

by cflee
Sun Nov 12, 2017 12:00 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 27561

Re: v6.40.5 [current]

Can I report regression present now, but also traced back to earlier version? Problem: When using wireless interface in mode=station-pseudobridge-clone, bridged to ether1, infinite loop of "lost connection, found address to clone" is observed since v6.37 to v6.40.5. Naturally, the single device conn...
by cflee
Wed Sep 27, 2017 9:28 am
Forum: General
Topic: dhcp-client stuck in rebinding state when moved to new network
Replies: 5
Views: 10281

Re: dhcp-client stuck in rebinding state when moved to new network

I know they are ways to script / scheduler around this, but this bug/issue shouldn't be an issue in the first place, i dont recall ever seeing these issues in early 6.x or pre 6.x rOS. I haven't tested this lately, so thank you for the update! Fully agreed that this bug shouldn't be present in the ...
by cflee
Fri May 22, 2015 8:46 am
Forum: General
Topic: dhcp-client stuck in rebinding state when moved to new network
Replies: 5
Views: 10281

Re: dhcp-client stuck in rebinding state when moved to new network

Answering my own question. It is possible to add a script to scheduler that runs every 2 min that will check if the dhcp-client is stuck in rebinding state, and if internet connectivity is down. In that case, explicitly release the lease, so that the dhcp-client will obtain a fresh lease (instead of...
by cflee
Tue May 12, 2015 1:26 pm
Forum: General
Topic: dhcp-client stuck in rebinding state when moved to new network
Replies: 5
Views: 10281

dhcp-client stuck in rebinding state when moved to new network

Device: RB750 OS: v6.27 I'm having some issues with dhcp-client being stuck in "rebinding" state when the interface is moved to a new network. After turning on logging for dhcp,debug I can see that the following happens: link down (disconnect from old network) link up (connect to new network) dhcp-c...
by cflee
Fri May 30, 2014 11:12 am
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 switch hybrid vlan setup
Replies: 2
Views: 1571

Re: RB1100AHx2 switch hybrid vlan setup

I just found that setting vlan-mode on ether2,3,4,5 to 'fallback' resolves the issue. That leads me to the following. From http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Switch_Chip_Features : Packets without vlan tag are treated just like if they had a vlan tag with vlan id = 0. This means that if "vlan-mode...
by cflee
Fri May 30, 2014 8:52 am
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 switch hybrid vlan setup
Replies: 2
Views: 1571

RB1100AHx2 switch hybrid vlan setup

I am trying to configure my RB1100AHx2 such that it reaches this end state: port 01 untagged to bridge0 + tagged to vlan 10,20,30 port 02 untagged to bridge0 + tagged to vlan 10,20,30 port 03 untagged to bridge0 + tagged to vlan 10,20,30 port 04 untagged to bridge0 + tagged to vlan 10,20,30 port 05 ...