Community discussions

MikroTik App

Search found 65 matches

by phuketmymac
Fri Jun 26, 2020 9:13 am
Forum: General
Topic: iMacPro - Losing packets to Switch CSS326-24G-2S+
Replies: 0
Views: 268

iMacPro - Losing packets to Switch CSS326-24G-2S+

Hi, I have an issue with an iMac Pro losing network packets to the switch on a 10GbE small network. The config is as follow: 1) iMacPro 10GbE port -> Cat6a cable (cable matters 10m) -> Mikrotik S+RJ10 -> Mikrotik Switch CSS326-24G-2S+ 2) Mikrotik Switch CSS326-24G-2S+ -> Cisco type SFP+ connector (p...
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 3:18 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

Yeah that's my last resort.
That'll wait when lockdown is over where I live.

Anyhow thanks a lot for your help. You've been great.
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 12:53 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

The test I am doing is from my iPhone on the 4G network (Wi-Fi off) with no VPN access whatsoever. And yes, it's coming straight from the internet. I can't capture packets from the client side as I don't know any packet capture software on iOS. However I tried from my VPS (Amazon) at the time and I ...
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 11:09 am
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

I've set "proxy-arp" on the bridge interface when I did set up my VPN connection at the time. Without it, even though the connection was alive, I could not reach any machine on the LAN network. I did set it back to arp=enabled and it didn't help. Between the router and the server, I have a Mikrotik ...
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 9:51 am
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

I can see the NAT rule counter going up but I haven't set on the logs for drop rules. Reason being is that I have temporarily disabled all of these and tried and it didn't make any difference. Can I log all the packets coming from an IP/HW Addr on the Mikrotik? I would like to know if the SYN/ACK re...
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 8:50 am
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

Does this mean the HTTP/HTTPS service "ports" are still active ? Did you also added that only internal IP's are allowed to call these www & www-ssl services? (www & www-ssl services) I wonder if they muck up somehow? Dunno, just guessing. In my config anyway, any of these ports are strictly limited...
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 8:45 am
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

I am really not willing to reply in this way, but having someone telling me that I am wasting his time is not pleasant to hear. People should learn to be polite. If I am wasting people's time, then just don't answer me, no big deal. I have tried using my mobile phone which is on a 4G network (Wi-Fi ...
by phuketmymac
Wed Apr 22, 2020 7:52 am
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

First of all, you seem to be an expert and I am not, so pleas en-light me on why I should not be using a work VPN for a personal business if I want to? Secondly, I gave you the entire config of my router and told you that it was directly connecting to a Debian VM on a Proxmox Server. If someone frie...
by phuketmymac
Tue Apr 21, 2020 3:41 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

Here is the output of tshark on my webserver 281 3402.996293289 XXX.XXX.XXX.XXX? 10.0.2.251 TCP 74 38694 ? 443 [SYN] Seq=0 Win=62727 Len=0 MSS=1440 SACK_PERM=1 TSval=1555072909 TSecr=0 WS=128 282 3402.996341159 10.0.2.251 ? XXX.XXX.XXX.XXX TCP 74 443 ? 38694 [SYN, ACK] Seq=0 Ack=1 Win=65160 Len=0 MS...
by phuketmymac
Tue Apr 21, 2020 3:37 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

I don't have any machine with a graphical interface turned on to access that webpage in my office network. I am not there, I can only access it through IPSec VPN. However I have an amazon VPS on which I did remote connect and try to telnet the 2 ports with the same issue. Using tshark again, I am se...
by phuketmymac
Tue Apr 21, 2020 2:35 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

I am trying myself to access my Server from home. I have a VPN access to my office network. Within the internal network, it works, webserver is accessible. From the internet, it won't work. Using tshark on my webserver which is BTW a Proxmox Debian 10 VM, I can see the packets coming in, and being a...
by phuketmymac
Tue Apr 21, 2020 2:13 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

Yeah, I am aware of that. But I wanted to add it just to see if it would make any difference.

Thanks anyway.
by phuketmymac
Tue Apr 21, 2020 1:37 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Re: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

# apr/21/2020 17:36:20 by RouterOS 6.46.4 # software id = TVAR-V6D9 # # model = 960PGS # serial number = AD8A0B5A003B /interface bridge add admin-mac=C4:AD:34:49:5F:81 arp=proxy-arp auto-mac=no comment=defconf name=bridge /interface ethernet set [ find default-name=ether4 ] poe-out=forced-on /interf...
by phuketmymac
Tue Apr 21, 2020 10:42 am
Forum: General
Topic: Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443
Replies: 24
Views: 2519

Port forwarding partially working on ports 80, 22, 443

Hello, I am trying to forward the usual http and https ports to a webserver inside my network from the WAN interface. I am getting the SYN packet to arrive on the webserver and the SYN/ACK to be sent but the router will block the response. I have created the NAT rule using the following fields: - Ch...
by phuketmymac
Mon Feb 24, 2020 4:13 am
Forum: General
Topic: IPsec VPN problems - Identity protection
Replies: 1
Views: 1934

IPsec VPN problems - Identity protection

Hi, I have 2 sites with Mikrotik routers connected by an IPsec tunnel and once every 1 or 2 days, the tunnel will drop. I am connecting 2 sites with dynamic public IPs and I am using the mynetname DNS name to initiate the connection to the other peer which seems to work at least for the first connec...
by phuketmymac
Thu Feb 20, 2020 4:36 am
Forum: General
Topic: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)
Replies: 4
Views: 1477

Re: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)

Hi, So on one side, I am getting these logs: 06:58:17 pppoe,ppp,info pppoe-3BB: terminating... 06:58:17 pppoe,ppp,info pppoe-3BB: disconnected 06:58:17 pppoe,ppp,info pppoe-3BB: initializing... 06:58:17 pppoe,ppp,info pppoe-3BB: connecting... 06:58:20 pppoe,ppp,info pppoe-3BB: authenticated 06:58:20...
by phuketmymac
Mon Feb 17, 2020 11:37 am
Forum: General
Topic: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)
Replies: 4
Views: 1477

Re: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)

Can anyone please direct me to a guide on how to set up a site to site IPsec VPN with dynamic public IPs? I have 2 tunnels set up on 2 different customers and they do exactly the same thing, they will disconnect and not reconnect on their own. If I try to set ::/0 on one node, to set it as the respo...
by phuketmymac
Sun Feb 16, 2020 8:10 am
Forum: General
Topic: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)
Replies: 4
Views: 1477

Re: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)

Thank you for answering. Actually, that might be the issue here. I believe I have set them both side to be initiator and responder. When the tunnel fails reconnecting, I can see both side trying. Also, I have road warrior connections available but it won't work when the tunnel is down. As if the ent...
by phuketmymac
Sat Feb 15, 2020 5:29 am
Forum: General
Topic: Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)
Replies: 4
Views: 1477

Site-to-site IPsec tunnel using DNS names (mynetname.net)

Hello, I am currently having an IPsec setup with 2 Mikrotiks routers. In the peers menu, I've added the Cloud DNS name provided by Mikrotik (mynetname.net) as the address of the remote site. Both sites have dynamic public IPs so I am using DNS names on both side. The connection works fine but once i...
by phuketmymac
Fri Feb 14, 2020 1:09 pm
Forum: General
Topic: No Audio to FreePBX Extension - 2 sites on IPsec tunnel [SOLVED]
Replies: 1
Views: 1124

Re: No Audio to FreePBX Extension - 2 sites on IPsec tunnel [SOLVED]

My bad it's now fixed.
It was a Server side setup mistake.
I should have added the 2nd network in the SIP settings.

Now it's working perfectly with this added.
by phuketmymac
Fri Feb 14, 2020 1:00 pm
Forum: General
Topic: No Audio to FreePBX Extension - 2 sites on IPsec tunnel [SOLVED]
Replies: 1
Views: 1124

No Audio to FreePBX Extension - 2 sites on IPsec tunnel [SOLVED]

Hello, I am scratching my head on this. Let me be honest I am complete newbie when it comes to VOIP and FreePBX. I have managed to install FreePBX as a VM on my Proxmox server and set up an inbound/outbound SIP trunk to it. I can call from the outside and leave a message which works. Voicemail is re...
by phuketmymac
Fri Feb 23, 2018 6:53 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Running Netinstall from MacOs using Wine
Replies: 5
Views: 3426

Running Netinstall from MacOs using Wine

Hello, I am trying to get netinstall running on my Mac running High Sierra and Wine (winebottler) Every single I try to open Netinstall, a message will pop up saying : Netinstall boot failure 10013 I can't run Wine as root as I am getting another error : LSOpenURLsWithRole() failed with error -10810...
by phuketmymac
Wed Sep 27, 2017 8:21 am
Forum: General
Topic: CRS326-24G-2S+RM dropping connection regularly
Replies: 4
Views: 844

Re: CRS326-24G-2S+RM dropping connection regularly

Ok thanks for letting me know.
by phuketmymac
Wed Sep 27, 2017 7:00 am
Forum: General
Topic: CRS326-24G-2S+RM dropping connection regularly
Replies: 4
Views: 844

Re: CRS326-24G-2S+RM dropping connection regularly

Hello, Thank you for answering. Here is the export code : # sep/27/2017 10:31:12 by RouterOS 6.40.3 # software id = 5NBU- # # model = CRS326-24G-2S+ # serial number = /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] name=ether1-master set [ find default-name=ether3 ] master-port=ether2 set [ fin...
by phuketmymac
Tue Sep 19, 2017 5:50 am
Forum: General
Topic: CRS326-24G-2S+RM dropping connection regularly
Replies: 4
Views: 844

CRS326-24G-2S+RM dropping connection regularly

Hello, I have created a small company network with the following equipments : - Synology NAS 4 bays - Synology NAS 8 bays - Mikrotik CRS326-24G-2S+RM - Huawei FO Router - Bunch of Apple Macs and Windows PC I have set up the Mikrotik Switch with the Router OS in order to use the routing firewall/VPN ...
by phuketmymac
Thu Aug 17, 2017 2:37 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS326-24G-2S+RM LACP Offline and online
Replies: 13
Views: 5284

Re: CSS326-24G-2S+RM LACP Offline and online

@Donovanh

Can you confirm this issue has been fixed? I am planning to buy the same switch and connect it with LACP to a Synology NAS which has 4 ports.
by phuketmymac
Thu Aug 17, 2017 2:29 pm
Forum: General
Topic: is LACP stable enough at the moment?
Replies: 2
Views: 899

is LACP stable enough at the moment?

Hello, I am planning to buy a Synology DS1815+ which has 4 ethernet ports. The Synology software apparently support LACP pretty well. I would like to get a Mikrotik switch like the new CSS326-24G to benefit from the 4 Lan ports throughput and speed up my transfers. However I am seeing that there are...
by phuketmymac
Tue Sep 27, 2016 11:59 am
Forum: General
Topic: VPN L2TP unstable - packets won't reach internal machines sometimes
Replies: 1
Views: 498

Re: VPN L2TP unstable - packets won't reach internal machines sometimes

Dear guys,

I need your help here. It starts to be really annoying.

Please let me know if you need more informations or logs.
So far, I've checked them and nothing looks wrong to me.

Thanks in advance.
by phuketmymac
Fri Sep 23, 2016 6:16 am
Forum: General
Topic: VPN L2TP unstable - packets won't reach internal machines sometimes
Replies: 1
Views: 498

VPN L2TP unstable - packets won't reach internal machines sometimes

Hello, I have a strange behavior lately with a Mikrotik router using at the time 6.36 and now 6.36.3 On both version, same issue. It could be an unstable pppoe issue but it seems more likely to be a VPN issue as I am still connected to the VPN when it happens. I have set up an L2TP connection on a r...
by phuketmymac
Sat Jun 27, 2015 5:18 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB911G-5HPacD Antennas
Replies: 1
Views: 942

Re: RB911G-5HPacD Antennas

Please check the pictures. I have removed the connector and plan to solder it again with wires so that I can install it properly in the RF element case. Do I need special wires to do so? Also, like I've explained previously, each 5 pins of the connectors, on the board, seems on the same track. Is th...
by phuketmymac
Fri Jun 26, 2015 6:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB911G-5HPacD Antennas
Replies: 1
Views: 942

RB911G-5HPacD Antennas

Hello, I was looking to buy RB911G-5HPacD but couldn't find them in Thailand. The only model which is available and similar is the RB911G-5HPacD-NB. So I bought these and removed the antennas connectors cause my goal is to installed them in a RF element case such as : http://www.rfelements.com/en/pr...
by phuketmymac
Wed Jun 03, 2015 12:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman setup & Airplay
Replies: 11
Views: 3708

Re: Capsman setup & Airplay

Well... With the Multicast-helper enabled and with local-forwarding + client to client forwarding enabled, everything seems working now. However I have had to put every interface from the router itself + capsman interface into the same bridge to get the router wireless interface to work in the Capsm...
by phuketmymac
Tue Jun 02, 2015 1:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman setup & Airplay
Replies: 11
Views: 3708

Re: Capsman setup & Airplay

Like I've already said it shows "managed by Capsman"... For the bridge, I have tried to set up : - Capsman-bridge (name) in which I have included every Capsman interface port + the wireless interface from my router - Bridge-local (default bridge) in which I have included every Capsman interface + al...
by phuketmymac
Tue Jun 02, 2015 11:21 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman setup & Airplay
Replies: 11
Views: 3708

Re: Capsman setup & Airplay

Well, like I said, the internal wireless interface from the router is not working through Capsman. I can get clients to connect to internet on any AP but NOT when they are connected to the wireless interface from the router. However the interface seems managed by Capsman as this is what is displayed...
by phuketmymac
Tue Jun 02, 2015 8:40 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman setup & Airplay
Replies: 11
Views: 3708

Re: Capsman setup & Airplay

Hello, I haven't set the datapath configuration so it was by default. Does that mean local-forwarding was enabled? I have set local-forwarding and client-to-client forwarding to enabled. Is that ok to enable client-to-client forwarding as well? I have now updated the main router and all the APs to 6...
by phuketmymac
Mon Jun 01, 2015 3:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman setup & Airplay
Replies: 11
Views: 3708

Re: Capsman setup & Airplay

Please the Capsman guru...

Definitely need help here.
by phuketmymac
Sat May 30, 2015 5:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman setup & Airplay
Replies: 11
Views: 3708

Capsman setup & Airplay

Hello, I am trying to setup Capsman for 5 devices. 4 APs + Router. The main router will be the Capsman master but it also have a wireless card so I want to use as an AP as well. So far I can't manage to do so. The router wireless interface is recognized and managed by Capsman but it seems that the t...
by phuketmymac
Wed May 27, 2015 5:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless throughput for small home network
Replies: 2
Views: 935

Re: Wireless throughput for small home network

Hi all, The setup is almost done now but I am getting troubles with Capsman... I have set up all the APs through it and it seems that it is working however I can't get the main router wireless interface to work. I made progress by being able to connect to the Wi-Fi network but it seems that the traf...
by phuketmymac
Sat May 23, 2015 3:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless throughput for small home network
Replies: 2
Views: 935

Wireless throughput for small home network

Hello, I am trying to create a small Wireless network for home use. The deal is to get the full speed of a Fiber optic connection of 50Mbits/s to be able to watch HD programs anywhere in the house. To achieve that, 4 LAN cables were added to connect the main router, a RB2011UiAS-2HnD-IN with 2 cAP2n...
by phuketmymac
Mon Mar 16, 2015 5:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Point to Point Recommendation
Replies: 11
Views: 2770

Re: Point to Point Recommendation

As I am a total newbie with Wi-Fi networks when it comes to setup the channel, width, etc... I was about to create a new thread when I saw yours... So if you don't mind?!... ;-) Anybody who knows some good books, videos, websites to explain the basics and more about Wi-Fi network in general? I am co...
by phuketmymac
Mon Mar 16, 2015 5:27 am
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP 2n
Replies: 9
Views: 2990

Re: cAP 2n

It looks like the new is working now. Could it be a software issue which made the first one failing? Does reinstalling RouterOS could help or do I have to use the warranty to replace the failing cAP2n? Concerning the covering area, it is about 15m long on 10m large, just one floor. It is an open spa...
by phuketmymac
Sat Mar 14, 2015 4:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP 2n
Replies: 9
Views: 2990

Re: cAP 2n

I've just replaced the falling one with a new one yesterday.

Will let you know in a few days.
by phuketmymac
Mon Mar 09, 2015 4:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP 2n
Replies: 9
Views: 2990

Re: cAP 2n

Well routerboard and routerOS are up to date.
RouterOS is v6.27 and Routerboard is v3.22

So I guess I will have to switch the board with another one and see if it is working.
Otherwise the problem may comes from the network or the power adaptor.

Thanks anyway for helping!
by phuketmymac
Sun Mar 08, 2015 6:56 am
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP 2n
Replies: 9
Views: 2990

Re: cAP 2n

Hello, I am powering it with the AC adapter through the POE adapter. In fact the cAP2n seems unresponsive but I can't make sure as it just does not respond to ping from the Gateway. However when I was able to keep an ssh session active to monitor the resources (also from the gateway), it seemed that...
by phuketmymac
Sun Mar 01, 2015 4:29 am
Forum: Wireless Networking
Topic: cAP 2n
Replies: 9
Views: 2990

cAP 2n

Hello, I've just replaced a well know WRT54GL which was working well by a cAP 2n to improve the WIFI coverage of a guesthouse (It was not supporting the 802.11n). Since then, the WIFI signal started to get quickly weaker and weaker, and after a few hours the router became not responsive and needed t...
by phuketmymac
Sat Feb 21, 2015 4:39 pm
Forum: General
Topic: SXT 5HPnD unknow state
Replies: 3
Views: 935

Re: SXT 5HPnD unknow state

Ok sorry!

Forget it... PIBCAK... ;-) Wrong power supply...
by phuketmymac
Sat Feb 21, 2015 4:03 pm
Forum: General
Topic: SXT 5HPnD unknow state
Replies: 3
Views: 935

Re: SXT 5HPnD unknow state

Hi,

Well thanks for answering.
However this is what I did like I said and still no go.

I tried to reset button and the screwdriver but same for both.
I can see the User led blinking and release but even if I wait 10 minutes, my router never get any DHCP request...

Another idea?

Thanks!
by phuketmymac
Sat Feb 21, 2015 5:35 am
Forum: General
Topic: SXT 5HPnD unknow state
Replies: 3
Views: 935

SXT 5HPnD unknow state

Hello, I can't figure out what is happening to my SXT 5HPnD. It is powering properly (Power led is green). I can hear it beeping at boot after a few seconds however it does that a few times like it is restarting... The User led sometimes gets green as well but not long. I tried to reset it a few tim...
by phuketmymac
Wed Jan 21, 2015 11:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wifi roaming between 2.4Ghz and 5Ghz
Replies: 4
Views: 3826

Re: Wifi roaming between 2.4Ghz and 5Ghz

Perfect!

Thank you again!
by phuketmymac
Wed Jan 21, 2015 4:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wifi roaming between 2.4Ghz and 5Ghz
Replies: 4
Views: 3826

Re: Wifi roaming between 2.4Ghz and 5Ghz

Thanks a lot for your answer. So if i understand correctly, you are saying that i can mix both band into a single SSID (network) I just have to make sure that all devices are compatible with 5Ghz (which is the case so far) and then, for example, a device connected on the "My Home" SSID on a 2.4Ghz f...
by phuketmymac
Tue Jan 20, 2015 11:48 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wifi roaming between 2.4Ghz and 5Ghz
Replies: 4
Views: 3826

Wifi roaming between 2.4Ghz and 5Ghz

Hello, I am pretty new to Wifi network so please forgive me if that seems stupid to you... My goal is to set up a network of 5 APs and one router to be able to use the Wifi all over a big house. I would like to use WDS to get a sort of roaming system. All APs will be connected to the router with an ...
by phuketmymac
Sat Jul 05, 2014 8:52 am
Forum: General
Topic: LACP Question...
Replies: 15
Views: 11669

Re: LACP Question...

Hi,

Etz is right, it has the LACP trunk feature in its hardware.
However the router doesn't.

Does that mean that i can not use this feature between the switch and the router?

Thanks.
by phuketmymac
Fri Jul 04, 2014 3:18 pm
Forum: General
Topic: Weird AFP behaviour
Replies: 2
Views: 1001

Re: Weird AFP behaviour

Hi,

Yes, both are running 6.15.
by phuketmymac
Fri Jul 04, 2014 12:02 pm
Forum: General
Topic: Weird AFP behaviour
Replies: 2
Views: 1001

Weird AFP behaviour

Hello, i guess i've made a mistake in my setup but i can't figure what... I have 2 MikroTik devices connected, at the moment, through a single Ethernet wire. Soon i will try LACP. But i need a working setup before that. The 2 devices are : - MikroTik Router 1100AHx2 - MikroTik CRS125-24G-1S On the C...
by phuketmymac
Sun Jun 29, 2014 11:53 am
Forum: General
Topic: LACP Question...
Replies: 15
Views: 11669

Re: LACP Question...

Thanks i will try that then.
by phuketmymac
Sun Jun 29, 2014 11:48 am
Forum: General
Topic: DNS Server issue on MikroTik router
Replies: 2
Views: 1009

Re: DNS Server issue on MikroTik router

Hi, I did a "dig" command to ask the MikroTik router directly and it did not answered. The DNS Server was set up correctly. Once i've changed DNS Servers to Google Public DNS Servers it worked from the Ethernet LAN. Concerning the firewall, only rules applying to the pppoe-out interface were enabled...
by phuketmymac
Sun Jun 29, 2014 8:48 am
Forum: General
Topic: DNS Server issue on MikroTik router
Replies: 2
Views: 1009

DNS Server issue on MikroTik router

Hello, I've setup a new 2011UiAS-2HnD. The device has 3 interfaces bridged together that are : - ether2 (gigabit switch) - ether6 (fast ethernet switch) - wlan1 To this i added a guest Wireless network, using a virtualAP type, wlan2. Everything is working fine except the DNS Server from the MikroTik...
by phuketmymac
Sun Jun 29, 2014 8:41 am
Forum: General
Topic: Ethernet interfaces messed up
Replies: 4
Views: 1007

Re: Ethernet interfaces messed up

Thanks for the tip! ;-)
by phuketmymac
Sun Jun 29, 2014 8:39 am
Forum: General
Topic: LACP Question...
Replies: 15
Views: 11669

Re: LACP Question...

Thanks for answering.

So you mean that this model of CRS will never be able to do it?
by phuketmymac
Sat Jun 28, 2014 6:20 pm
Forum: General
Topic: LACP Question...
Replies: 15
Views: 11669

LACP Question...

Hello, Here is my Setup... Downstair (the office) : - Mac Desktops connected to a MikroTik Router 1100AHx2 - The network has the gateway connected on the 1st ethernet interface of the Router 1100AHx2 Upstair : - Mac Desktops and Mac Mini Server connected through a MikroTik CRS125-24G-1S From this se...
by phuketmymac
Sat Jun 28, 2014 6:02 pm
Forum: General
Topic: Ethernet interfaces messed up
Replies: 4
Views: 1007

Re: Ethernet interfaces messed up

Hi, I guess i made a mistake... Here the result of the command : # jun/28/2014 21:55:23 by RouterOS 6.15 # software id = 9EVT-8ZZI # /interface ethernet set [ find default-name=ether5 ] l2mtu=1520 name=ether1 set [ find default-name=ether1 ] l2mtu=1520 name=ether2 set [ find default-name=ether4 ] l2...
by phuketmymac
Sat Jun 28, 2014 2:40 pm
Forum: General
Topic: Ethernet interfaces messed up
Replies: 4
Views: 1007

Ethernet interfaces messed up

Hello, I have being looking to understand what was happening the whole day and i figured out... Here are my ethernet interface from my RouterBoard 1100AH... # NAME MTU MAC-ADDRESS ARP MASTER-PORT SWITCH 0 ether1 1500 4C:5E:0C:5B:15:F5 enabled none switch2 1 R ether2 1500 4C:5E:0C:5B:15:F1 enabled no...
by phuketmymac
Sat Jun 21, 2014 10:16 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Mikrotik RB450G rebooted on old system Version
Replies: 3
Views: 1264

Mikrotik RB450G rebooted on old system Version

Hello, A weird things happened this morning. I wanted to remotely connect to my network using my l2tp connection through my Mikrotik but it didn't worked. So i thought it was a net problem and then i tried to SSH. Same could not access. After that i accessed the weblogin page and found that the rout...
by phuketmymac
Fri Jun 06, 2014 6:12 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Licence and Upgrade Question
Replies: 9
Views: 1622

Re: Licence and Upgrade Question

I Solved my problem.
I put the npk using ftp and rebooted the router.

sorry guys.

Cheers!
by phuketmymac
Thu Jun 05, 2014 8:04 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Licence and Upgrade Question
Replies: 9
Views: 1622

Licence and Upgrade Question

Hello, Maybe i do this wrong or maybe this question was answered a thousand times but… It looks like my customer has a licence that can go up to RouterOs 7.X http://forum.mikrotik.com/download/file.php?mode=view&id=17206 but i can’t get to upgrade the router to version 6.13 and i am stuck to version...