Community discussions

Search found 297 matches

by kolorasta
Tue Aug 14, 2018 3:39 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Powerbox Pro overload detection
Replies: 3
Views: 648

Re: Powerbox Pro overload detection

Cable is 30 meters long
Cable is 100% copper
PSU has voltage adjustment and I adjust it to let the powerbox receive 24v exactly

I don't think it is RJ45 because it happens to more than one powerbox... with different cable...

I will try to power the powerbox with dc-jack
by kolorasta
Mon Aug 13, 2018 10:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Powerbox Pro overload detection
Replies: 3
Views: 648

Re: Powerbox Pro overload detection

i replaced 2.5a original power switching with a 10a ...

"overload detection" problem still happens, but not several times a day... but one or twice a week
by kolorasta
Mon Apr 09, 2018 4:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Powerbox Pro overload detection
Replies: 3
Views: 648

Powerbox Pro overload detection

I have two powerbox pro powering 3 ubiquiti rocket ac prism connected to each one. Both of them turn off power to one port several times a day. In log appears OVERLOAD DETECTED. I power both powerbox via ethernet and the 24v 2.5a original power switching ... The rocket datasheet says that the max po...
by kolorasta
Thu Jun 08, 2017 12:30 am
Forum: General
Topic: is it possible to share an address-list with other routeros?
Replies: 3
Views: 828

Re: is it possible to share an address-list with other routeros?

Is there any update about this topic?

any script example to keep address-list sync between routeros?
by kolorasta
Sun Nov 13, 2016 4:12 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

Hello, I've updated The Dude to 6.38rc29 version and the e-mail notification is not working. Any changes with the variables at all? { Body: Service [Probe.Name] on [Device.Name] is now [Service.Status] ([Service.ProblemDescription]) } Hi. Email notifications are working fine here. I use rc29. Varia...
by kolorasta
Tue Nov 08, 2016 7:39 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

Its not your job, but how did you upload pictures?
Pictures in the dude?
Used to upload vía thedude client, but now it's only possible via winbox or ftp... or SMB too
by kolorasta
Mon Nov 07, 2016 10:45 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

Hi, switch to snmpv2, try it.
Here work when i change
i switch to snmpv2 and i had to restart switch and now it works...thank you,
by kolorasta
Mon Nov 07, 2016 9:14 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

SNMP still doesn't work work for me... i can't get some devices values via snmp
i'm using v6.38rc25
Image
by kolorasta
Thu Oct 06, 2016 8:06 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.37.1 [current] is released!
Replies: 144
Views: 37053

Re: v6.37.1 [current] is released!

kolorasta - This is already fixed in 6.38rc.
*) torch - fixed aggregate statistics appearance;
great!
by kolorasta
Thu Oct 06, 2016 7:14 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.37.1 [current] is released!
Replies: 144
Views: 37053

Re: v6.37.1 [current] is released!

TOTALS in Torch shows wrong values
Image
by kolorasta
Wed Oct 05, 2016 9:10 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

Is it possible to upgrade only dude package to 6.38rc on the CCR side?
I think it's not possible. All packages must be same version
by kolorasta
Wed Oct 05, 2016 5:52 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

ERROR: missing dude-6.37.1-tile.npk (on Current/Stable channel) ERROR: missing dude-6.38rc8-tile.npk (on Release Candidate channel) you know there are old fashion way of upgrading - downloading packages manually, uploading them to the router and rebooting :) TheDude package 6.38rc8 download link in...
by kolorasta
Wed Oct 05, 2016 5:49 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

upgraded to 6.38rc9 ....
can't connect via WINBOX (after login automatically closes)
can connect via ssh
can connect via thedude_client

TheDude email notifications still doesn't work
by kolorasta
Wed Oct 05, 2016 4:51 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

ERROR: missing dude-6.37.1-tile.npk (on Current/Stable channel)
ERROR: missing dude-6.38rc8-tile.npk (on Release Candidate channel)
try now.... 6.38rc9 is available
by kolorasta
Sun Oct 02, 2016 5:21 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 38576

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

I upgraded from 6.37rc15 to 6.38rc7 and my email notifications doesn't work anymore

i get ERROR SENDING EMAIL: DNS RESOLVE FAILED

it was working before upgrade. My email server is a local smtp server and I put the ip in the SERVER IP field.
i try sending emails with tools/email and it works
by kolorasta
Mon Sep 12, 2016 4:37 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.37rc test builds.
Replies: 92
Views: 17330

Re: The Dude, v6.37rc test builds.

There is a bug in 4b3 when you delete somehow a combination of device and link. I don't know how to reproduce it exactly. But the result is a deleted link in upper left corner of each map. It appears there after several seconds after switching to a map. It can't be moved, but you can double click i...
by kolorasta
Wed Aug 17, 2016 3:36 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.37rc test builds.
Replies: 92
Views: 17330

Re: The Dude, v6.37rc test builds.

thank you
by kolorasta
Wed Aug 17, 2016 1:46 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.37rc test builds.
Replies: 92
Views: 17330

Re: The Dude, v6.37rc test builds.

where can I find rc15?
by kolorasta
Tue Aug 16, 2016 5:49 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.37rc test builds.
Replies: 92
Views: 17330

Re: The Dude, v6.37rc test builds.

Hi.,..

I have just upgraded to version 6.37rc16 and client crashes at startup... shows GETTING STUFF for a few seconds and then crashes... i tested on two different computers... with different windows versions.
by kolorasta
Fri Aug 05, 2016 9:33 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.37rc test builds.
Replies: 92
Views: 17330

Re: The Dude, v6.37rc test builds.

V6.37rc12 and the bug showing wrong data in graph is still present
Image
by kolorasta
Mon Aug 01, 2016 11:35 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.37rc test builds.
Replies: 92
Views: 17330

Re: The Dude, v6.37rc test builds.

Dude for x86,
I updated from version 6.37rc5 to rc11 (and back to rc5):

dude Error in history.jpg

Real traffic on the interface - 5-10 Mbps, in version 6.37rc5 is displayed correctly
same thing here...

the real data is lost forever?
by kolorasta
Wed Jun 29, 2016 3:33 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.36rc test builds.
Replies: 112
Views: 19757

Re: The Dude, v6.36rc test builds.

Changes in v6.36rc33: *) Fixed - Mac to Ip lookup. *) Fixed - Auto-discovery feature for devices behind remote Agents. *) Fixed - Access of ROS tab for devices behind remote Agents. *) Fixed - Email notifications. (broken in one of previous rc builds) *) Fixed - Client crash which occurred when in ...
by kolorasta
Mon Jun 27, 2016 4:26 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.36rc test builds.
Replies: 112
Views: 19757

Re: The Dude, v6.36rc test builds.

i updated to version 6.36rc30 and email notifications doesn't work anymore.Emails are not sent.
by kolorasta
Fri Feb 05, 2016 4:04 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, work continues: v6.35rc test builds.
Replies: 103
Views: 34363

Re: The Dude, work continues: v6.35rc test builds.

I restarted the server and it connected to mikrotik devices.
by kolorasta
Fri Feb 05, 2016 3:49 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, work continues: v6.35rc test builds.
Replies: 103
Views: 34363

Re: The Dude, work continues: v6.35rc test builds.

TheDude 6.35rc5 fails to connect to mikrotik devices. it worked fine in 6.35rc1 to rc4. before that, it failed to connect too.
2016-02-05_10-42-02.jpg
by kolorasta
Fri Jan 29, 2016 5:49 pm
Forum: Announcements
Topic: Winbox3.1 released!
Replies: 50
Views: 25047

Re: Winbox3.1 released!

Winbox "Check for updates" seems not to work
winbox2016-01-29_12-46-16.jpg
by kolorasta
Fri Jan 29, 2016 5:44 pm
Forum: The Dude
Topic: upgraded to 6.34rc45 on x86 and connect failed error 10061
Replies: 7
Views: 1855

Re: upgraded to 6.34rc45 on x86 and connect failed error 10061

error seems to be fixed in 6.35rc1
by kolorasta
Thu Jan 28, 2016 11:28 pm
Forum: The Dude
Topic: upgraded to 6.34rc45 on x86 and connect failed error 10061
Replies: 7
Views: 1855

Re: upgraded to 6.34rc45 on x86 and connect failed error 10061

when it gives error 10061 dude server is not working, data is not colected from devices.
by kolorasta
Wed Jan 27, 2016 3:10 pm
Forum: The Dude
Topic: upgraded to 6.34rc45 on x86 and connect failed error 10061
Replies: 7
Views: 1855

upgraded to 6.34rc45 on x86 and connect failed error 10061

I have just upgraded to 6.34rc45 on x86 and y could not connect to thedude server anymore. Error 10061 is shown.
by kolorasta
Fri Jul 17, 2015 4:08 pm
Forum: The Dude
Topic: Devices deleted from map but they apear again after TheDude server restart
Replies: 4
Views: 1774

Devices deleted from map but they apear again after TheDude server restart

I can't definitely delete some devices from map. I deleted them but when I restart TheDude server they appear again.
Does this happens to any of you? How can i permanently delete those devices from map? TheDude server is installed on a Windows PC.



ps:sorry for my poor english.
by kolorasta
Tue May 27, 2014 5:59 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)
Replies: 18
Views: 2690

Re: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)

I've made some modifications to the script above here it is... # Script to add Facebook DNS IP addresses # Syed Jahanzaib / aacable@hotmail.com / mod by kolorasta # Script Source: N/A / GOOGLE : ) :log warning "Script Started ... Adding Facebook DNS ip's to address list name facebook_dns_ips" :forea...
by kolorasta
Sat May 24, 2014 3:46 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)
Replies: 18
Views: 2690

Re: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)

copying the script many times... that's a solution, but not a good solution
this code must be replaced by an OR ... OR.... OR.. OR...
:if ([:find $cacheName "fbcdn.net"] != 0) 
by kolorasta
Sat May 24, 2014 3:29 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)
Replies: 18
Views: 2690

Re: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)

# Script to add Facebook DNS IP addresses # Syed Jahanzaib / aacable@hotmail.com # Script Source: N/A / GOOGLE : ) :log warning "Script Started ... Adding Facebook DNS ip's to address list name facebook_dns_ips" :foreach i in=[/ip dns cache find] do={ :local bNew "true"; :local cacheName [/ip dns c...
by kolorasta
Fri May 23, 2014 11:52 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)
Replies: 18
Views: 2690

Re: Windows domain AD, MikroTik 2011iL, and Linux (Ubuntu)

can you share the script that collects facebook ips and put them into an address-list???
by kolorasta
Tue Jun 25, 2013 10:17 pm
Forum: General
Topic: Bridge filter rule stops working
Replies: 0
Views: 530

Bridge filter rule stops working

I have a rule to make a port isolation in a RB2011. All interfaces are bridged. chain=forward out-interface=!ether1 action=drop in-interface=!ether1 only traffic from and to ether1 is allowed I have various clients connected to each interface. I want to allow traffic between a specific client connec...
by kolorasta
Sat Jan 05, 2013 10:38 am
Forum: General
Topic: RB2011UAS stopped working during heavy traffic on SFP
Replies: 10
Views: 2007

Re: RB2011UAS stopped working during heavy traffic on SFP

With an rb493 will I be able to do the job?

Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2
by kolorasta
Tue Jan 01, 2013 6:32 pm
Forum: General
Topic: RB2011UAS stopped working during heavy traffic on SFP
Replies: 10
Views: 2007

Re: RB2011UAS stopped working during heavy traffic on SFP

I think I have a similar problem. I have a vlan between rb600 and a rb2011. ROS 5.22 on both. At random days (15 days, 2 days, 10 days, 1 day) my rb2011 hangs but i noticed it hangs on ports that belongs to the vlan bridge. I plugged into another port and I could access to the rb2011. By now the onl...
by kolorasta
Mon Sep 24, 2012 10:44 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6 release candidate 1
Replies: 96
Views: 29675

Re: RouterOS v6 release candidate 1

maybe i'm wrong but i think if we want a powerful multicore system with ROS6 we will have to wait for Cloud Core Router...

we have to forget about x86 systems

i tried ros5 with several multicore systems (amd and intel) and i have problems with all of them. ros6 i could never make it work with x86.
by kolorasta
Mon Sep 24, 2012 9:26 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6 release candidate 1
Replies: 96
Views: 29675

Re: RouterOS v6 release candidate 1

After adding in simple queue a time to be active = SQ is going invalid. EXAMPLE. Different is only in time. Hours BEFORE 3PM ale not known by mikrotik :D [admin@____TEST____] /queue simple> print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 0 I name="24234" target=5.5.5.5/32 parent=none packet-mar...
by kolorasta
Sun Sep 23, 2012 2:20 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Version 6.0rc1 does not support past network cards
Replies: 12
Views: 3028

Re: Version 6.0rc1 does not support past network cards

I said some network cards are not working with this version.

I modified the sentence to make it more clear.

Sorry
It happens to me too. It's a pitty. I had to downgrade too. In my case it's a gigabit dlink card.

Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2
by kolorasta
Mon Aug 27, 2012 2:40 pm
Forum: General
Topic: Best Quad NIC for MT server
Replies: 14
Views: 2495

Re: Best Quad NIC for MT server

I don't use virtual machine. Just routeros installed on a dedicated server.

Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2
by kolorasta
Mon Aug 27, 2012 2:10 pm
Forum: General
Topic: Best Quad NIC for MT server
Replies: 14
Views: 2495

Re: Best Quad NIC for MT server

I don't understand your question. Can you make it again using other words? Sorry for my poor english.

Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2
by kolorasta
Sat Aug 25, 2012 7:28 pm
Forum: General
Topic: Best Quad NIC for MT server
Replies: 14
Views: 2495

Re: Best Quad NIC for MT server

I use a quad port intel pro 1000 with no problems

Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2
by kolorasta
Thu Aug 23, 2012 3:00 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: ros 6 beta 3 in production enviornment
Replies: 2
Views: 1356

Re: ros 6 beta 3 in production enviornment

thank you normis. i think i will hang on ultil more stable ros6 versions or ultil mt 36core routerboard comes to light ;-)
by kolorasta
Thu Aug 23, 2012 6:48 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: ros 6 beta 3 in production enviornment
Replies: 2
Views: 1356

ros 6 beta 3 in production enviornment

Is someone using ros 6 beta in production environment? I have a multicore amd pc with ros 5.19 and it has ramdom reboots, nics stop transferring for a couple of seconds... Nics doesn't work sometimes after reboot.... I wonder of ros 6beta might work better.... Any experience? Thanks in advance... PS...
by kolorasta
Mon Aug 06, 2012 6:37 am
Forum: General
Topic: Redirecting a user to suspended page
Replies: 2
Views: 569

Re: Redirecting a user to suspended page

Read this article
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=59368
You can do this with port 80... and remember to block all other ports to "suspended users"



Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2
by kolorasta
Sat Aug 04, 2012 1:32 am
Forum: General
Topic: RB2011 Routing speed
Replies: 13
Views: 6165

Re: RB2011 Routing speed

I'm buying a couple of those rb next week... i will do some testing and post some results here.

Enviado desde mi GT-N7000 usando Tapatalk 2