Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 20 matches

by loma
Mon Aug 15, 2016 10:28 am
Forum: Beginner Basics
Topic: SNTP Client Issues - Does not update
Replies: 18
Views: 9589

Re: SNTP Client Issues - Does not update

Disable Use Peer NTP in DHCP client.
Thank you very much! This solved my problem.
by loma
Mon Jul 04, 2016 11:51 am
Forum: General
Topic: Winbox Safe mode
Replies: 26
Views: 43898

Re: Winbox Safe mode

I had the same issue. I was in Safe Mode, while testing I've disabled the WAN interface by accident, off course it disconnected me but never reconnected again. So Safe Mode doesn't work. The router is 951G-2HnD, firmware v3.24, routerOS v6.32.4. OS is Windows 7 Pro 64bit (fully updated), Winbox v3.4...
by loma
Mon Sep 14, 2015 4:19 pm
Forum: General
Topic: Weird problem with MAC addresses
Replies: 2
Views: 476

Re: Weird problem with MAC addresses

@ Van9018, thank you for your time and effort. I've checked for duplicate MAC addresses and there are no any duplicates 100%. Also, it's not a network loop 100%, I have a email notification coming if there is a loop in the network. I haven't checked the ARP table but if it happens again I sure will ...
by loma
Thu Sep 10, 2015 4:08 pm
Forum: General
Topic: Weird problem with MAC addresses
Replies: 2
Views: 476

Weird problem with MAC addresses

Hi everyone, I have this weird problem going on in my network. I have 2 routers. One core router which is doing all the firewall, nat etc. and the other router on which I run 3 DHCP servers. The addressing on the 2nd router is set to STATIC. What happens is that sometimes for no reason PC loses inte...
by loma
Thu Aug 13, 2015 12:14 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)
Replies: 4
Views: 754

Re: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)

@marrold

Yes, I've tried Netinstall but no change. I wrote this in the 1st post. Thanks the the reply anyway.
by loma
Thu Aug 13, 2015 11:12 am
Forum: General
Topic: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)
Replies: 4
Views: 754

Re: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)

Is there any hint from anybody regarding this thread?
Is there anyone from Mikrotik (Normis?) that had similar experience or can tell me what could be the cause so I can try to repair it?

Thanks,
by loma
Mon Aug 10, 2015 12:29 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)
Replies: 4
Views: 754

Re: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)

Help? Anybody? Is there any chance I can revive the router's ports again?
by loma
Thu Aug 06, 2015 11:52 am
Forum: General
Topic: Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)
Replies: 4
Views: 754

Mikrotik RB1100AHx2 broken (solid lights on 6-10 ports)

Hi everyone, As written in the subject, I have solid lights on ports 6-10. Out of total 13 ports I can connect to the router only via ports 12 and 13. In the log I can see that ports 12 and 13 are up so that tells me that all the other ports are dead? We had a thunderstorm and it appears that the li...
by loma
Mon Oct 27, 2014 3:16 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

Just to inform you guys that I've solved this by following your instructions.
Thank you all very much, you have been very helpful!
by loma
Fri Oct 17, 2014 12:00 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

flipk12 thank you for your reply very much. I will give it a try and let you guys know. I'm not doing configuration for someone else. These are actually configs from company's routers where I work. My colleague that usually does the administering Mikrotik is not here and I need to do this. I'm a new...
by loma
Thu Oct 16, 2014 4:12 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

Please, please is there anyone that can give me a solution on this.
I think I managed to describe what I want.
If somebody didn't understand me or something please ask so we can talk more on this.
I really really need the solution.

Thank you in advance.
by loma
Thu Oct 16, 2014 12:35 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

I've tried this and it's not working. So again... All I want is to see on ma Router1 computers connecting from Router2 with their real IP addresses. Router1 - 172.20.4.254 Router2 IP address - 172.20.4.31 Router2 manages 3 subnets (172.20.0.0/24 , 172.20.1.0/24 , 172.20.2.0/24) Computers connecting ...
by loma
Thu Oct 16, 2014 11:13 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

OK. So when I disable this rule I will see individual IP from all the PCs (172.20.0.0/24) connecting to my domain controller (172.20.4.4) ?
by loma
Thu Oct 16, 2014 10:17 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

Ok here are the configs.
I've removed all the information that public shouldn't see.
by loma
Wed Oct 15, 2014 4:38 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Re: Please help with this :(

I'm not sure you understood my question. Maybe I didn't described my network config and what I want properly. Here it is... Main router with 2 WAN connections: Router1 - 192.168.4.0/24 Router2 - which is connected to Router1 and has IP 192.168.4.X Router2 manages 3 different IP ranges on 3 different...
by loma
Wed Oct 15, 2014 11:10 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Please help with this :(
Replies: 14
Views: 2484

Please help with this :(

Hi, Here is my situation, it's really urgent for me so pleas help. I have 2 routers: Router1 - 192.168.4.0/24 which is doing NAT and other stuff... Router2 - Handles multiple IP ranges 192.168.0.0/24, 192.168.1.0/24, 192.168.2.0/24 These two routers are connected. Situation is that all the computers...
by loma
Wed Aug 27, 2014 5:32 pm
Forum: General
Topic: Public IP doesn't work?
Replies: 6
Views: 1317

Re: Public IP doesn't work?

Thank you all very much for your help. Regards!
by loma
Tue Aug 26, 2014 12:19 pm
Forum: General
Topic: Public IP doesn't work?
Replies: 6
Views: 1317

Re: Public IP doesn't work?

>>> Are you sure the ISP not provide another /30 network for "PTP" between ISP and your router?

I don't know... How can I find that out?

And about bridging.... Even if I bridge ether1 and ether7 and give it .230 address, I will still gave 5 addresses, not 6.

Need a bit more explanation :)
by loma
Fri Aug 22, 2014 10:20 am
Forum: General
Topic: Public IP doesn't work?
Replies: 6
Views: 1317

Re: Public IP doesn't work?

Thank you rextended for your reply. So why is my IPS telling me what I have 6 available IPs if I only have 4? Let's say that my WAN port is on ether7 and my local network is on ether1... I need to bridge those two and give the bridge the .225 IP address? Can you please give me the code on how to do ...
by loma
Thu Aug 21, 2014 12:30 pm
Forum: General
Topic: Public IP doesn't work?
Replies: 6
Views: 1317

Public IP doesn't work?

Hi everyone, I'm new to the MikroTik and computer network in general so please don't be angry at me for asking some silly questions. But I'm learning that stuff so hopefully I'll increase my knowledge. :) Here is my problem... I have a set of static IPs from my ISP: xxx.xxx.160.224/29 So that means ...