Community discussions

MikroTik App

Search found 14 matches

by davides
Fri Oct 19, 2018 12:00 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS326 IGMP Snooping not working!
Replies: 12
Views: 7812

Re: CSS326 IGMP Snooping not working!

The same happens to me
I have configured IGMP Snooping on CSS
In igmp tab I can see all port where IGMP join packet are received
BUT anyway multicast is flooded as broadcast on all running interfaces...
by davides
Mon Feb 29, 2016 2:04 pm
Forum: General
Topic: Dynamic items unchangeable - why?
Replies: 44
Views: 10043

Re: Dynamic items unchangeable - why?

Finally COA attribute really works...! I tested it on Mikrotik version 6.34 echo "User-Name=test,Mikrotik-Rate-Limit='1M/1M 2512K/2512K 512K/512K 600/600 2'" | radclient -x 192.168.50.3:1700 coa radsecret Sending CoA-Request of id 90 to 192.168.50.3 port 1700 User-Name = "zzztest"...
by davides
Tue Nov 24, 2015 3:45 pm
Forum: General
Topic: Dynamic items unchangeable - why?
Replies: 44
Views: 10043

Re: Dynamic items unchangeable - why?

Help... not only the simple queue is deleted an added again.
But also the pppoe dynamic interface!!!!!!!!!!!!!!
I can not give any disconnection to the user.
Please Mikrotik this is not acceptable at all! fix it...., please...
by davides
Tue Nov 24, 2015 2:13 pm
Forum: General
Topic: Dynamic items unchangeable - why?
Replies: 44
Views: 10043

Re: Dynamic items unchangeable - why?

This time it is really working:
This is the command:

echo "User-Name=username,Mikrotik-Rate-Limit='2M/1M 2512K/2512K 512K/512K 600/600 2'" | radclient -x 172.16.255.1:1700 coa radiussecret

The simple queue is deleted and re-created with the new values :-)
by davides
Mon Nov 23, 2015 1:44 pm
Forum: General
Topic: Dynamic items unchangeable - why?
Replies: 44
Views: 10043

Re: Dynamic items unchangeable - why?

CoA implemented in 6.33?? It does not seems to be true... [root@testhost ~]# echo "User-Name=user,Framed-IP-Address=192.168.0.2,Acct-Session-Id=81c00003,MIKROTIK_XMIT_LIMIT=512000" | radclient -x 192.168.0.9:1700 coa testing123 Sending CoA-Request of id 77 to 192.168.0.9 port 1700 User-Nam...
by davides
Fri Apr 04, 2014 6:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: OSPF external routes bug
Replies: 6
Views: 2961

Re: OSPF external routes bug

I've test all the version (5.X up to 6.11)
It is very easy to reproduce the problem.
by davides
Tue Apr 01, 2014 5:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: OSPF external routes bug
Replies: 6
Views: 2961

OSPF external routes bug

I have an ospf default area with several routers. I have two ASBR router both injecting external default route into OSPF: ASBR1 and ASBR2. ASBR1 redistribute default if installed as type1 ASBR2 redistribute default if installed as type2 The local default route cost on ASBR2 is higher then the cost r...
by davides
Wed Oct 02, 2013 2:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: long distances SFP module
Replies: 5
Views: 1983

long distances SFP module

I would like to use a RB2011/CCR with SFP modules
to use a more than 20km singlemode fiber link.
Anyone can suggest a working SFP module for such distances (30-40km)?
by davides
Wed Mar 30, 2011 4:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB711-5Hn-M missing wlan interface
Replies: 5
Views: 1463

Re: RB711-5Hn-M missing wlan interface

It is happening also to me!!!
I have several RB711 board where I can not see the wlan interface.
It happens on brand new boards, already at the first boot I can not see the wlan.
I tryed to do a system routerboard update
but nothing changed.
Any other suggestions?
by davides
Tue Feb 15, 2011 1:43 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unbalanced asymmetrical ccq in ptp link
Replies: 2
Views: 878

Re: unbalanced asymmetrical ccq in ptp link

Yes, I'm checking CCQ during btest. What I realized today: sending from A to B >90% ccq sending from B to A <10% ccq In A I have a working Motorola ptp installed in the same pole (2mt distance) It is working on a completely different frequency (5400 against 5700) but as soon as the Motorola tx incre...
by davides
Mon Feb 14, 2011 5:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: unbalanced asymmetrical ccq in ptp link
Replies: 2
Views: 878

unbalanced asymmetrical ccq in ptp link

I'm wandering if I am the only one experimenting asymmetrical ccq values in ptp links... Band: 5GHz-A/N Package: wireless-nv2 ver.4.16 Nstream enabled. Good symmetrical signal strenght -55/-56 Strange asymmetrical ccq: 18/97% That make a strange asymmetrical throughput 8000/100000 kbps The problem e...
by davides
Tue Jul 06, 2010 1:24 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SSH Problem: ssh_exchange_identification
Replies: 22
Views: 12926

Re: SSH Problem: ssh_exchange_identification

I get the same problem.
Some hours after the reboot ssh stop working.
Running v4.9...
No ssh dude polling active.
by davides
Tue Sep 01, 2009 2:35 pm
Forum: General
Topic: system check-disk
Replies: 2
Views: 4354

system check-disk

I suspect disk problem,... I found in system menu the check-disk command. WOW I run it. But the only message I got is if I want to reboot the device. If I accept when the device is restarted any info on log (write to disk enabled) I searched info about check-disk usage on forum, wiki, manual... but ...
by davides
Wed Apr 09, 2008 9:50 am
Forum: General
Topic: branding maker hotspot problem
Replies: 1
Views: 1032

branding maker hotspot problem

Hi, I'm experiencing a problem building the branding maker package. It works all fine, but the hotspot part. 1. I can put in the package my logobottom.png, but I can not put in the package the login.html page where are mikrotik addresses and link to lituanian version... 2. When the "RESET HTML&...