Community discussions

MikroTik App

Search found 69 matches

by jdejansb
Wed Feb 26, 2020 12:20 am
Forum: General
Topic: Forward (proxy / redirect / retransmit) NetFlow (Traffic Flow) to external "server"
Replies: 2
Views: 1151

Re: Forward (proxy / redirect / retransmit) NetFlow (Traffic Flow) to external "server"

Oh, at least there's something to start with ... I was thinking of trying port forwarding on the Mikrotik, but I'm not sure if that would work ... I just found this one http://www.pmacct.net/ ... one of the things it does : "Replicates incoming IPFIX, NetFlow and sFlow packets to remote collectors.....
by jdejansb
Tue Feb 25, 2020 10:52 pm
Forum: General
Topic: Forward (proxy / redirect / retransmit) NetFlow (Traffic Flow) to external "server"
Replies: 2
Views: 1151

Forward (proxy / redirect / retransmit) NetFlow (Traffic Flow) to external "server"

I've searched the Forum (for couple of hours) and did not find anything that could help me accomplish next: I have several Mikrotik devices using private IP addresses (in my local network) and I wish to send NetFlow(s) from all those devices to a remote server. I need some kind of Proxy or forwarder...
by jdejansb
Sat Jan 11, 2020 12:07 am
Forum: General
Topic: RB4011 and RB1100 AHx4 "bricks" randomly
Replies: 96
Views: 18421

Re: RB4011 and RB1100 AHx4 "bricks" randomly

... and I was just about buying a 4011 . . . should I do that or not :? .. it's for a main network gateway, PPPoE, dude, . . .
by jdejansb
Wed Oct 30, 2019 1:51 am
Forum: General
Topic: NEW Public Bandwith Test Server
Replies: 54
Views: 36528

Re: NEW Public Bandwith Test Server

Working!!!

Got 500-ish out of my 500Mbps cable link :-)

Thanks!
by jdejansb
Tue Aug 08, 2017 7:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Help - SXT SA5, voltage on data lines
Replies: 2
Views: 558

Re: Help - SXT SA5, voltage on data lines

Do. you Use the Gigabit poe Adapter that Gomes with the sa5 or did you Use the something Else?
Hi,
Whatever I do/ whichever PoE I use, things are as they are ... + on orange pair ... if I put 12V - I get 12V; 24 - there's 24 :(

Dejan
by jdejansb
Tue Aug 01, 2017 11:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Help - SXT SA5, voltage on data lines
Replies: 2
Views: 558

Help - SXT SA5, voltage on data lines

Hi all! I have a strange problem, which i haven't discovered until recently. One of our SXT SA5 units, when connected to a PoE "returns" voltage to data lines. Orange/whiteorange are +12v (of course if I use 12v DC PoE) and greens are ground/zero. There is no corrosion and no visible components dama...
by jdejansb
Fri Oct 21, 2016 12:36 am
Forum: General
Topic: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem U620L
Replies: 16
Views: 4221

Re: Compatibility with 4G LTE Global USB Modem U620L

Hi guys,

Any news with U620L ?

I'm trying to set it with RB2011UiAS-2HnD with no luck ... it shows under Resources/USB as "Novatel Wireless", "MiFi USB620L" ........ and that's all I could do.

screenshot: http://prntscr.com/cwv7m5

Dejan
by jdejansb
Thu Apr 18, 2013 4:46 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.0rc13 released
Replies: 81
Views: 29227

Re: RouterOS v6.0rc13 released

on RB133 (ok, it's slow and old, but there is a support and 6rcxx download for it) since rc6 (from rc7 to rc13 all the same) lan throughput wont pass 10Mbps (cpu goes to 100% and, usualy, mt reboots) ... with 5.24 and 6rc6 it goes to some 30Mbps while CPU not at 100% .... :?
by jdejansb
Thu Mar 14, 2013 8:07 pm
Forum: General
Topic: MT on ESXi as a gateway ?!
Replies: 4
Views: 1313

Re: MT on ESXi as a gateway ?!

We have about 10 ROS VMs running on ESXi 5.0 on multiple servers in multiple places around our network. Each terminates all of a single customer's VLANs. IPv4 and IPv6, OSPF and firewall. Passing about 10-20mbit with spikes up to 100mbit. Our main proxy is also a ROS VM, with a 160gb SSD passed to ...
by jdejansb
Thu Mar 14, 2013 8:02 pm
Forum: General
Topic: MT on ESXi as a gateway ?!
Replies: 4
Views: 1313

Re: MT on ESXi as a gateway ?!

I have deployed Mikrotik+SQUID+Radius Server in one box at various cable.network and so far I am pleased with the results. If you use some modern hardware with dual processors with multiple cores , gigabit connectivity, and with raid supported storage, you will be fine for virtualizing multiple OS ...
by jdejansb
Thu Mar 07, 2013 3:17 am
Forum: General
Topic: MT on ESXi as a gateway ?!
Replies: 4
Views: 1313

MT on ESXi as a gateway ?!

Is it smart to "place" a gateway Mikrotik (around 200 users, mostly wifi, alltogether 50Mbps peek) as a virtual device in ESXi server? I did some test; with several queues, filter rules and few mangles, and around 160Mbps traffic CPU(s) go up to 50-60% ... Does anyone have some more experience with ...
by jdejansb
Sat May 12, 2012 3:32 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.16 released
Replies: 69
Views: 18866

Re: RouterOS v5.16 released

The PPPoE authentication problem with my provider which i saw in 5.15 seems solved :-) Tnx, Marius I have problem with PPPoE clients - when their wireless drops, ppp stays on ... since I don't allow two sessions, they can not log in any more ... after update to 5.16 - seems it is the same ????? Hel...
by jdejansb
Sun May 25, 2008 9:50 pm
Forum: General
Topic: Several AP-s, clients in PPPoE - Public IP question
Replies: 0
Views: 638

Several AP-s, clients in PPPoE - Public IP question

Hi all, I find this forum very, very, VERY usefull every few days, but now I can not find a solution (or a hint) to my problem. Here is how my system looks : ISP +.+.+ Cisco =-=-= MT1 <---wifi---> MT2 <---wifi---> MT3 ... few more, not all in "line", more lika a tree, || | | | 2xLinux AP1 (PPPoE1) A...
by jdejansb
Wed Mar 19, 2008 9:31 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme Problems!
Replies: 19
Views: 2805

Re: Nstreme Problems!

Can you mac ping?
Hmm, I didn't try... But I couldn't mac-telnet second time I tried to turn off nstreme; I guess mac-ping wasn't working too ..... What does it meen if mac-ping works, and there is no IP traffic?

D.
by jdejansb
Sun Mar 16, 2008 12:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme Problems!
Replies: 19
Views: 2805

Re: Nstreme Problems!

I have the oposite problem : nstreme works fine, and when I switch it off, the link is fine (connects, same signal, everything seems to be oK), BUT - no traffic ?!? Both MTs are 532s... One has 2, and the other has doughterboard with 2 more cards (all-in-all, 4 cards). Some are winstron cm9 and som...
by jdejansb
Sat Mar 15, 2008 2:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme Problems!
Replies: 19
Views: 2805

Re: Nstreme Problems!

I have the oposite problem : nstreme works fine, and when I switch it off, the link is fine (connects, same signal, everything seems to be oK), BUT - no traffic ?!? Both MTs are 532s... One has 2, and the other has doughterboard with 2 more cards (all-in-all, 4 cards). Some are winstron cm9 and some...
by jdejansb
Sun Feb 24, 2008 1:34 am
Forum: General
Topic: IP Scan v3.x Winbox bug
Replies: 2
Views: 2186

Re: IP Scan v3.x Winbox bug

Several days ago *not sure if 3.x is guilty for this* I've seen that I get ALL IP's I run IP SCAN on "alive" ...... and, I get the same MAC address for all PLUS I get regular IPs from computers and other devices ... ???? // It seams that this is happening on ONE adapter only - it has /28 address spa...
by jdejansb
Sat Feb 02, 2008 9:34 pm
Forum: General
Topic: Layer 7, can't mangle
Replies: 3
Views: 1278

Re: Layer 7, can't mangle

Here is comment on regexp you use* from http://l7-filter.sourceforge.net/protocols : # this intentionally catches the response from the server rather than # the request so that other protocols which use http (like kazaa) can be # caught based on specific http requests regardless of the ordering of #...
by jdejansb
Mon Sep 17, 2007 11:23 pm
Forum: General
Topic: 4 MTs in "line" public IP to clients?
Replies: 1
Views: 592

Re: 4 MTs in "line" public IP to clients?

Solution 1:

Make EoIP tunels from each MT to the "master" :) and put PPPoE server there...... It works, but still can't make public IPs to work ....


Dejan
by jdejansb
Sun Sep 16, 2007 5:52 pm
Forum: General
Topic: 4 MTs in "line" public IP to clients?
Replies: 1
Views: 592

4 MTs in "line" public IP to clients?

Hi all Soon I will have the problem that I'd like to get ready for. I'm getting a C class address pool for my customers - currently they are all NATed, and happy :) So, I have "line" configuration with 4 MTiks. At the first one, I have : 1 local LAN (never mind this), 1 WAN (from ISP - this is where...
by jdejansb
Fri Sep 14, 2007 8:44 pm
Forum: General
Topic: P2P to Default Gateway
Replies: 13
Views: 1925

Re: P2P to Default Gateway

it looks like WORKING!!! Nevertheless - I MANGLEd almost all known nonp2p traffic and ACCEPTed it (when someone complains I look for ports his app. is using and add it to mangle/accept), and whatever left I MARKed connection, packet, and MARKed ROUTING :) ... p2p goes thru cheep line, and the rest o...
by jdejansb
Thu Sep 06, 2007 5:00 pm
Forum: General
Topic: P2P to Default Gateway
Replies: 13
Views: 1925

Re: P2P to Default Gateway

... I had some problems with WiFi - didn't have time for p2p :( But, I'll try in next few days to make it work ..... (I have to mark ALL the "stuff" that my clients use before sending "!known" to non-default gateway :))

Regards,
Dejan
by jdejansb
Tue Sep 04, 2007 1:26 pm
Forum: General
Topic: P2P to Default Gateway
Replies: 13
Views: 1925

Re: P2P to Default Gateway

I'm using it in last four days, and it seems ok... :) Now my DG does not receive P2P any more Rgds I'm starting to think that I'm stupido :shock: When I do as you suggested, p2p traffic really does not go thru default gateway ... but, also, it goes nowhere :lol: (not working)... What am I missing? ...
by jdejansb
Mon Sep 03, 2007 9:14 pm
Forum: General
Topic: P2P to Default Gateway
Replies: 13
Views: 1925

Re: P2P to Default Gateway

It takes a few packets to recognise P2P , so if you try and mark it and send it any other way , it won't perform so well
well... guess that's right. And what if we send ALL packets other then some known to specific gateway??? huh... keep trying :?

Dejan.
by jdejansb
Mon Sep 03, 2007 6:05 pm
Forum: General
Topic: P2P to Default Gateway
Replies: 13
Views: 1925

Re: P2P to Default Gateway

HI jdejansb, it seems that I've solve the problem, may be this might be useful to others... 8) I've simply applied a mark routing (unknown) to all unknown traffic, as described in my post. The mikstake was that mark routing needs IP address to work, so I've done an address list (PPPoE users) where ...
by jdejansb
Fri Aug 31, 2007 12:07 pm
Forum: General
Topic: P2P to Default Gateway
Replies: 13
Views: 1925

Re: P2P to Default Gateway

Yes, but there are many other ports needed (msn video, custom VPN, ....). Actually the system is working pretty good: all P2P is routed to default gateway where it is queued and all other traffic (known) is directed to other connections. The only problem I have is that I'm not able to apply a mark ...
by jdejansb
Fri Aug 31, 2007 11:38 am
Forum: General
Topic: Fight against rapidshare
Replies: 84
Views: 29333

Re: Fight against P2P on port 80

what do you mean by 24h a day for rapidshare? rapidshare hosts files one by one, you can't download all day from it. maybe you simply need some burst limitations (user can download fast for some time, then slows down), or use webproxy and block rapidshare entirely? Hi all, long time since my last p...
by jdejansb
Wed Mar 14, 2007 3:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PtP Link 65 km and at least 48 mb/s
Replies: 73
Views: 12488

i can provide you with this thing: http://img211.imageshack.us/img211/2025/bazapcnu4.jpg it's PC based solution, fully outdoor, powered from 24V DC source CPU is 1000MHz with heat on 25W level (there's option with 677MHz procesor with 15W TDP) ... I really like this! :) Have you built custom housin...
by jdejansb
Fri Mar 09, 2007 4:47 pm
Forum: General
Topic: peer2peer (torrents) and NONdefault gateway...
Replies: 4
Views: 1376

but i guess you can catch other important traffic, set routing marks and router THAT one Yeah right, it's gonna be that way... still I wouldn't like to "loose" some of the trafic I'd like to go thru the other gw... Is there a "list" of protocols/ports for known apps or should I go and "torch around...
by jdejansb
Fri Mar 09, 2007 3:01 am
Forum: General
Topic: peer2peer (torrents) and NONdefault gateway...
Replies: 4
Views: 1376

peer2peer (torrents) and NONdefault gateway...

In case one could 'catch' all (or some) p2p trafic, would it be possible to route it thru a nondefault gatway? (while others like www, voip, messengers, games, use default gw) // I tried to find the post (a year ago maybe) where someone wrote that p2p have to go thru default gateway and that all oth...
by jdejansb
Sat Dec 02, 2006 5:44 pm
Forum: General
Topic: Torch screen capture - What do you think he/she is doing?
Replies: 13
Views: 3073

That looks like P2P using Random Ports. You might want to consider limiting TCP connections down to a certain number. Or impliment some P2P rules. That seems like a nice idea - if one exceeds (for example) 300 connections - HE will have problems with other progs (messengers, browsers, send/recv ema...
by jdejansb
Thu Oct 26, 2006 12:32 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard 532 with 400mW card failling with Battery power
Replies: 13
Views: 5871

Ehm, I don't see how that's a RouterOS question... Perhaps the UPS is just broken? Battery dead? ... Best regards, Christian Meis Welllll, maybe UPS should not have a adapter connected to it (since RB has a power adapter - there is a RB question) :) and, maybe, the UPS is broken :wink: regards, Dejan
by jdejansb
Wed Oct 18, 2006 12:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard 532 with 400mW card failling with Battery power
Replies: 13
Views: 5871

I connected 532 via POE with utp cable almost 50 meters and it works nice.
Then I connected it to a standard UPS (800VA), also adding a ADSL modem's adapter ... UPS won't work at all - when main power fails (I pull the plug:)) UPS powers off imediately...

? Suggestions ?

Dejan
by jdejansb
Thu Oct 05, 2006 3:56 am
Forum: General
Topic: PPPoE dynamic interfaces and UPnP
Replies: 4
Views: 4807

Has anybody got any ideas on this? I have tried Vlan's as well as many other configurations.

Some tips/pointers would be much appreciated.

Cheers
Geoff
Any ideas up till now? I guess that I have the same problem.... PPPoE users and UPnP just don't go together :(

D.
by jdejansb
Fri Sep 22, 2006 6:58 pm
Forum: General
Topic: PPPoE + arp-cache OR masquarade
Replies: 2
Views: 1132

... You can search in the forum, the similar topics were discussed here. Yes, that's right, just wanted to help others (like myself) trying to find around the forum... so, let me refrase the question : using MikroTik as router (and PPPoE AC, and "link" to the Internet), with users connecting via PP...
by jdejansb
Fri Sep 22, 2006 9:30 am
Forum: General
Topic: PPPoE + arp-cache OR masquarade
Replies: 2
Views: 1132

PPPoE + arp-cache OR masquarade

Question is in the subject...

What is better; advantages/disadvantages ?

:)
D.

*sorry for posting into Wireless Networking, can't delete it or move now :shock:
by jdejansb
Thu Sep 21, 2006 12:45 am
Forum: General
Topic: PPPoE + queues & QOS
Replies: 4
Views: 1987

Dejan, you have to use static queues and disable dynamic, if you want to accomplish advanced QoS scenario for PPPoE users. 'Parent' option should help you, it allows to create hierarchical queues. To get faster or unlimited bandwidth to the certain address, mangle the traffic but don't set queue fo...
by jdejansb
Thu Sep 21, 2006 12:41 am
Forum: General
Topic: P2P the battle for control
Replies: 29
Views: 7618

...So THE PROBLEM: p2p=all-p2p option have troubles with some encrypted p2p traffic (it is impossible to find some kind of "pattern" in this traffic, so it is impossible to detect them as p2p!) MY SOLUTION: 1) I divided traffic for each client into 3 groups: (a) standard_services (HTTP,FTP,DNS,mail...
by jdejansb
Wed Sep 20, 2006 3:02 pm
Forum: General
Topic: PPPoE + queues & QOS
Replies: 4
Views: 1987

PPPoE + queues & QOS

I know there've been tons of discussions about this topic, but, still, I can't find solution for this ... 1. have PPPoE users connecting OK, everyone gets his dynamic queue with his limits (bursts, etc...) :) 2. there is a static simple queue for all trafic (so there's always some "room" for me to a...
by jdejansb
Mon Sep 18, 2006 4:07 pm
Forum: General
Topic: integrating with mysql and php
Replies: 3
Views: 3635

Re: integrating with mysql and php

hello, Dear friends, could all of you help me? i have a problem when i want to integrate mikrotik with other system like database mysql and php. or indeed mikrotik can not integrate with that system or can all of you help me, i want to get the system have a time expired capabilities in using our ba...
by jdejansb
Mon Sep 18, 2006 1:22 pm
Forum: The User Manager
Topic: Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)
Replies: 11
Views: 4326

Look in the usermanager status page - probably there are some sessions still active. Nope, there are no active sessions and UM says there are 6 active users (which are disabled!!)... There must be something wrong with UM - it worked for few days "like a clock" than I added second wireles miniPCI ca...
by jdejansb
Mon Sep 18, 2006 10:31 am
Forum: The User Manager
Topic: Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)
Replies: 11
Views: 4326

UM, (no) active sessions? (am I stupid or am I stupid)

Hello friend

at this link: http://www.mikrotik.com/software.php

regards
Hasbullah.com
--------
Of course, that's what I thought... Still I don't understand why UM "thinks" that I have "more than 10 sessions" when there is NONE :(
by jdejansb
Sun Sep 17, 2006 9:48 pm
Forum: The User Manager
Topic: Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)
Replies: 11
Views: 4326

Re: (am I stupid or am I stupid)

---- Hello friend, I think, you will more clever, when success marrige userman and pppoe interface. :wink: Here, we used 'userman' as radius-server for centralized AAA Hotspot and PPPoE with one phisical nic interface. ok, leave about limitation of license, ofcourse you understood about that. when ...
by jdejansb
Sun Sep 17, 2006 5:54 pm
Forum: The User Manager
Topic: Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)
Replies: 11
Views: 4326

Re: (am I stupid or am I stupid)

Hello, friend I think Mikrotik's maniac and funs is not 'stupid', but forget about license has limited. :wink: when you have made success pppoe system..etc, that mean mikrotik 'advanced' features and you are 'clever'. to make more mikrotik's advance many true argument and logica must knows and try....
by jdejansb
Sat Sep 16, 2006 10:49 pm
Forum: The User Manager
Topic: Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)
Replies: 11
Views: 4326

Active sessions - NO sessions (am I stupid or am I stupid)

I'm trying to authenticate thru UM and here's what's goin' on: - there are no active sessions (on UM) - I have several PPPoE connections to MT, all in PPP/Secrets - I created a user JOHN *never used before* - I get "wrong password or username" and in ... - LOG file says : "current license allows onl...
by jdejansb
Sat Sep 16, 2006 12:44 am
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

If you use an off network IP on your interface (ex. 10.31.89.7) and you do not have a masquerade rule for 10.31.89.0/24 or whatever, then the user will have to connect via a 10.31.89.0 rule to get on and no matter what gateway they type they will not make it out because they are not masqueraded. Pl...
by jdejansb
Thu Sep 14, 2006 10:22 pm
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

i know official language is english .. but it will be faster on serbian ... sam problem dolazi od toga sto se tvoja wireless kartica ponasha kao hub.. znachi za pochetak .. NEMORASH korisnicima da dodeljujesh IP preko DHCP-a ako idesh samo na PPPoE ali preduslov tome mora biti da im se ne sudaraju ...
by jdejansb
Thu Sep 14, 2006 1:58 pm
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

on serbian - mislim sta vishe reci .. pobi govna korisnichka u firewall-u bre.. on english - try to stop dear customer's using firewall rulez ... Right, I did that, but I don't feel that solution is right :roll: on serbian - stvarno si lik ... bre... znachi u podeshavanju DHCP-a izbrishi stavku GW ...
by jdejansb
Thu Sep 14, 2006 12:34 pm
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

... As tr said, you can have DHCP as long as you do not give it a gateway. That can help catch dhcp requests. I just do not personally use any dhcp at all and I block everything coming in my interface. Right! I got it! Still I'll have to change something in case they "remembered" what gateway was :...
by jdejansb
Tue Sep 12, 2006 8:08 pm
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

<< USERS DO SEE Internet BEFORE connecting to PPPoE >> We have a similar problem we are trying to figure out for weeks now. Mikrotik support has been of little help. SMA -------- Hai, Friends, Oooooo very dangers...! I thing better you will try with 'dynamic ip' to supply all network from base to o...
by jdejansb
Mon Sep 11, 2006 11:11 am
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

Help? Someone? Please!
by jdejansb
Mon Sep 11, 2006 10:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS, problem with routing
Replies: 1
Views: 687

Re: WDS, problem with routing

Anyone :( help, please? :cry:
by jdejansb
Sat Sep 09, 2006 1:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS, problem with routing
Replies: 1
Views: 687

WDS, problem with routing

I had the same topic posted in General Networking, don't know where to put it (since there could be the problem in both) ...
... please check : http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=10750
by jdejansb
Sat Sep 09, 2006 12:52 pm
Forum: General
Topic: WDS, problem with routing, Help Please!
Replies: 14
Views: 3399

WDS, problem with routing, Help Please!

Here is the setup: # 1 MT on RB532 with 2 Wireless cards and one lan connected to "Internet" router (WAN, ip:10.0.0.1). # Both cards are in AP-bridge mode with static WDS (2 APs connected to first and 1 AP to second wifi card). # All APs in network (some connected thru WDS some as Clients) have stat...
by jdejansb
Sat Sep 09, 2006 12:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Starting a WISP - How to configure?
Replies: 23
Views: 5022

...very cool User Manager package in MT which has Radius functionality. I'd start off by learning to use the User Manager package in MT and then maybe later graduate to FreeRadius.
Is UM limited to 10 users with MT license lev.4 and one should buy L6 to have UM fully functional?

D
by jdejansb
Sat Sep 09, 2006 12:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Starting a WISP - How to configure?
Replies: 23
Views: 5022

... Also, with PPPoE you will have tha advantage of skipping crappy WEP or WPA encryption and rather use PPPoE encryption. In other words the data goes through the wireless media already encrypted - and compressed if you wish - without placing excessive load and bandwidth consumption on your client...
by jdejansb
Sat Sep 09, 2006 2:52 am
Forum: General
Topic: v2.9.30 come
Replies: 7
Views: 3831

...
*) improved webproxy-test performance;
...
At 3hs testing this new release in my MT doing webproxy-test is really excellent in performance...
Good Work!
Regards!
Alessio
And, when is web-proxy expected for RB500 ??? :(
by jdejansb
Fri Sep 08, 2006 9:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: setting burst with pppoe clients
Replies: 6
Views: 1893

I don't think that burst for 240 sec is the real burst :) Bursts are nice for web-browsing, when user opens a web page, it longs 10s (probably 15-20 s), but not 4 minutes. ... You are right, but, experimenting with numbers i came to this as a nice one... and, as manual sais, MT measures burst at ti...
by jdejansb
Thu Sep 07, 2006 11:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: setting burst with pppoe clients
Replies: 6
Views: 1893

Re: setting burst with pppoe clients

hi I want to know how do you set the burst on your pppoe profile for pppoe clients... I had simmilar problem :shock: and here is something I use (still testing my system) for PPPoE users : ppp profile> print ... 1 name="pppoe-profile" local-address=10.0.0.1 remote-address=pppoe-pool use-compression...
by jdejansb
Thu Sep 07, 2006 8:45 pm
Forum: General
Topic: configuring cache from the beginning
Replies: 9
Views: 2334

'Web-proxy test' package ... Maybe not the right topic, but, nevertheless :) : ->> I installed 2.9.29 on my rb532 and I found out that some of the packages (I had perviously in 2.9.27) are missing, for example, there is NO web-proxy package... :?: :?: Did I miss something while upgradeing or packag...
by jdejansb
Tue Sep 05, 2006 3:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Starting a WISP - How to configure?
Replies: 23
Views: 5022

... setup a HOTSPOT on Mirotik and woila you are ISP.

lol
:) still, isn't it better to make PPPoE logins ? (or does it make much a differance?)

D.
by jdejansb
Wed Aug 30, 2006 12:03 am
Forum: The User Manager
Topic: UM, MT, 2xWireless, PPPoE can't register ?
Replies: 4
Views: 2843

I get the same problem as well. .... Had your problems started after adding something in your system (like mine, after adding second wireless card :shock: ) ?? D. :? p.s. It doesn't make differance using (or not) pap, chap, mschap ... nor changing settings in clients (Windows XP) settings ... I sti...
by jdejansb
Mon Aug 28, 2006 5:31 pm
Forum: The User Manager
Topic: UM, MT, 2xWireless, PPPoE can't register ?
Replies: 4
Views: 2843

... more than a 100 [hundred] views and no help? :( buuuuaaaaaaaaaaa
by jdejansb
Mon Aug 28, 2006 12:36 am
Forum: The User Manager
Topic: UM, MT, 2xWireless, PPPoE can't register ?
Replies: 4
Views: 2843

anyone ? any clue ? help ? still can't make it work ...

I get "... user _username_ authentication failed (6)" error, and I know that I'm using the right password...

Meanwhile, I use PPP/Secrets (works nice) for my users to log into...

heEeeEelp !!! :( :(
by jdejansb
Wed Aug 02, 2006 7:42 pm
Forum: The User Manager
Topic: UM, MT, 2xWireless, PPPoE can't register ?
Replies: 4
Views: 2843

UM, MT, 2xWireless, PPPoE can't register ?

Hi all, this is a strange problem I have - tryed to find something like it on forum, but couldn't : I had a MT with 1 wireless adapter in it and 1 LAN connected to my router (to Internet). Users were logging via PPPoE succesfully until I added another wireless addapter ... If I "put" users in PPP/Se...
by jdejansb
Tue Aug 01, 2006 8:41 pm
Forum: General
Topic: Identify download using port 80
Replies: 8
Views: 1771

Hi,

is it possible for PPPoE users to use burst-limit, burst-time, max-limit ???

Dejan :roll:
Yes..
Sorry, I found it seconds later in the manual.... it was just "hidden" from WinBox :oops:
by jdejansb
Tue Aug 01, 2006 4:00 pm
Forum: General
Topic: Identify download using port 80
Replies: 8
Views: 1771

Hi,

is it possible for PPPoE users to use burst-limit, burst-time, max-limit ???

Dejan :roll:
by jdejansb
Tue Aug 01, 2006 3:59 pm
Forum: General
Topic: PPPoE, 2xWiFi, bridges ... hElP?
Replies: 0
Views: 649

PPPoE, 2xWiFi, bridges ... hElP?

Hi all! I guess that I have read all the forum and still can't find some answers... I have a MT (bought it two weeks ago) with a Winstron Wireless card in it. Everything woked nice : two other APs in WDS, Bridged, DHCP server, PPPoE server, UserManager, Masquaradeing turned off, Internet working for...
by jdejansb
Tue Aug 01, 2006 12:31 pm
Forum: General
Topic: PPPoE guidline
Replies: 7
Views: 1898

One of my users has a problem that Trillian (MSN, ICQ, ...) gets disconnected for a sec. and connected again while on PPPoE connection... Still, pppoe stays connected, no problem... Other users doesn't have that prob...

Dejan