Community discussions

Search found 59 matches

  • 1
  • 2
by KennyPowers
Wed Jul 10, 2019 12:52 am
Forum: General
Topic: RB4011 & CRS328-24P
Replies: 1
Views: 206

RB4011 & CRS328-24P

Hello, If I buy these two devices will it be possible link them with the SFP+ ports using S+AO0005 10Gbps Active Optics direct attach cable? Will it be also possible to USE the POE in Port for backup power and a backup link to the switch? Thanks for your help, I am looking at buying this set up tomo...
by KennyPowers
Thu Dec 13, 2018 5:53 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RBSXTR VLAN
Replies: 4
Views: 564

Re: RBSXTR VLAN

To answer my own question Its a good idea to set up RoMON before starting. <Solution> SXTLTE Configure 2 VLANs on ether 1 (vlanLTE - 100, vlanMGT - 99) Assign vlanMGT an IP address something from the main router subnet. Switch menu add VLAN 100 to ether1 and CPU (Not sure if CPU is necessary) and do...
by KennyPowers
Thu Dec 13, 2018 5:35 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: 6.44beta40 SXTLTE
Replies: 2
Views: 544

Re: 6.44beta40 SXTLTE

Downgraded to Stable 6.34.7 - I will install again later and do that.
to which version you downgraded?
Could you provide a support output file from Beta version when it doesn't work and also from the downgraded version where it works.
by KennyPowers
Tue Dec 11, 2018 11:22 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: 6.44beta40 SXTLTE
Replies: 2
Views: 544

6.44beta40 SXTLTE

Have the SXTLTE configured for Passthrough on ether1 - when using the cell lock feature the main router does not get an IP address from SXTLTE downgraded and all working ok again.
by KennyPowers
Tue Dec 11, 2018 2:12 am
Forum: Beginner Basics
Topic: rbsxtr&r11e-lte-us Poor speeds
Replies: 13
Views: 1070

Re: rbsxtr&r11e-lte-us Poor speeds

Hello, Any chance you can share your vlan management config? Thanks Hi Edit: have you tried with a phone, for same provider? I'm using SXT LTE kit for backup line. Just did a test and I can't complain http://www.speedtest.net/result/7861969630 . Do note that both up- and download are manually (queue...
by KennyPowers
Mon Sep 10, 2018 9:53 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RBSXTR VLAN
Replies: 4
Views: 564

Re: RBSXTR VLAN

Anyone any ideas?
by KennyPowers
Tue Aug 28, 2018 8:31 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RBSXTR VLAN
Replies: 4
Views: 564

Re: RBSXTR VLAN

Still trying to figure this out, should the LTE interface passtrough to a vlan interface also?

In the mean time I've set up RoMon on both devices which allows me access for anyone else stuck with the vlan like myself.
by KennyPowers
Mon Aug 27, 2018 12:55 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RBSXTR VLAN
Replies: 4
Views: 564

RBSXTR VLAN

Hello All, I have configured my RBSXTR with LTE Passthrough as per the wiki. My main router is RB3011. Could anyone explain how to set up a management vlan between the two as per below taken form the wiki I am using ether1 on both devices. It is suggested to create additional connection from the LTE...
by KennyPowers
Wed Oct 04, 2017 12:55 pm
Forum: General
Topic: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds
Replies: 9
Views: 1106

Re: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds

File sent

Thank you
by KennyPowers
Wed Oct 04, 2017 12:09 pm
Forum: General
Topic: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds
Replies: 9
Views: 1106

Re: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds

It was powered off all day I just plugged it in when I got home and tried connecting via winbox. When I switched it off the previous evening it was working. Powering the board with POE using the supplied adapter, also tried powering the board direct at DC socket. After reset the default configuratio...
by KennyPowers
Tue Oct 03, 2017 8:12 pm
Forum: General
Topic: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds
Replies: 9
Views: 1106

Re: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds

I just got home only to find the LTE interface is now gone, WiFi has also disabled itself. I have tried a factory reset, default config removing the sim powering off/on but I can't get it back. I also downgraded the firmware to the supplied firmware 6.39.2 still no luck. I also noted upon powering u...
by KennyPowers
Tue Oct 03, 2017 4:00 pm
Forum: General
Topic: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds
Replies: 9
Views: 1106

Re: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds

Thanks Uldis,

I never considered the different radio in the iPhone.

The old version there was an Info tab that showed all the information you mentioned but the new version this tab is gone. I am using webfig I will send a screen shot later and also check winbox.

Thanks again
by KennyPowers
Tue Oct 03, 2017 12:24 pm
Forum: General
Topic: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds
Replies: 9
Views: 1106

Re: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds

Hi Uldis, Both are using band 20 its an iPhone 7 Plus, I am now using wAP LTE on current build 6.40.3 no difference and the LTE package is installed. When I first set up the wAP LTE when I got it with the factory firmware the Status/Info on the lte1 interface was there, but after I upgraded to the l...
by KennyPowers
Mon Oct 02, 2017 8:44 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: wAP LTE kit connecting problem
Replies: 16
Views: 7523

Re: wAP LTE kit connecting problem

Having the same problem very disappointing I was expecting big things from this product, did you find a solution?
by KennyPowers
Mon Oct 02, 2017 8:35 pm
Forum: General
Topic: wAP LTE kit - Poor LTE Speeds
Replies: 9
Views: 1106

wAP LTE kit - Poor LTE Speeds

Hi All, When comparing LTE speeds on my new wAP LTE kit 6.41rc34 using the same band and in the same position as my iPhone the wAPLTE is always slower. Using speedtest.net with the same server and also trying horizontal and vertical position the wAP LET is always slower results below. is there any e...
by KennyPowers
Fri Aug 26, 2016 12:53 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36.2 [current] is released!
Replies: 54
Views: 14597

Re: v6.36.2 [current] is released!

**Edit: Looks like this issue is something to do with the routing mark. Moved to bug fix 6.34.6 all working again. I have a VPN client running for some devices in an address list all was working fine before the upgrade now none of the devices can connect to the internet. The VPN is connected and if ...
by KennyPowers
Thu Jun 16, 2016 2:33 pm
Forum: General
Topic: VLAN Management ID
Replies: 3
Views: 545

Re: VLAN Management ID

You can easily bridge different vlans together in ros.  Thanks I was going to try that later, so will I just add VLAN 1 to ros and add it to the management bridge which contains VLAN 99, currently I have ether2 port tagged as VLAN99 in the switch chip for port 2 and switch cpu, will I need to remov...
by KennyPowers
Thu Jun 16, 2016 12:31 pm
Forum: General
Topic: VLAN Management ID
Replies: 3
Views: 545

VLAN Management ID

Hi All, I am using RB3011 I have all my devices tagged with VLAN management ID 99, But there is one switch where the VLAN management ID is set to 1 as default and this can not be changed. Rather then changing every device on my network to VLAN 1 is there any alternative? Is it possible to route VLAN...
by KennyPowers
Fri Jun 10, 2016 8:42 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Correct way to set up VLANs
Replies: 3
Views: 1053

Re: Correct way to set up VLANs

Where I was getting stuck was the 2 seperate switch chips you need to add your VLANs to both master ports and also bridge both sets of VLANs together for the whole switch to work along with bridging ether2 and ether6. Alternatively you could add all VLANs to interface bridge-local where ether2ðer...
by KennyPowers
Wed Jun 08, 2016 5:25 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Correct way to set up VLANs
Replies: 3
Views: 1053

Correct way to set up VLANs

When using the switch chip and CPU for VLANs should the VLANs be set up on the main bridge-local or the Master interface. I have them set up on the Master interface Ether-2 but I do't get an address from the DHCP server (Each VLAN has its won DHCP) but when I move them to bridge-local everything see...
by KennyPowers
Thu Jun 02, 2016 9:40 am
Forum: General
Topic: RB3011 & 3 RB951G VLANS
Replies: 3
Views: 636

Re: RB3011 & 3 RB951G VLANS

I have this working now, I have one issue I hope someone can help with. VLANS are all set up on master port 2 Bridge-local contains ether2 & ether6 All CAPs register and connect and the vlans get the correct ip when connected on ports 2-5 CAPs connected 6-10 register but the don't don't get an ip. I...
by KennyPowers
Thu May 26, 2016 11:49 pm
Forum: General
Topic: CAPSMAN with CAP Switch VLANS
Replies: 5
Views: 801

Re: CAPSMAN with CAP Switch VLANS

Ok so I got this working with bridges now to figure out the switch.

One problem all my vlans can see each other is there anyway to block this and stop them reaching the router admin panel?
by KennyPowers
Thu May 26, 2016 4:02 pm
Forum: General
Topic: CAPSMAN with CAP Switch VLANS
Replies: 5
Views: 801

Re: CAPSMAN with CAP Switch VLANS

That's the problem I can't get this to work.

Yes I can manage the wireless centrally, but can I use Vlans on the ports so I can use the switch along with the wireless.
Sure you can use VLANs on the wired ports. Just login into your CAP device and set the required VLANs as usual.
by KennyPowers
Thu May 26, 2016 1:55 pm
Forum: General
Topic: CAPSMAN with CAP Switch VLANS
Replies: 5
Views: 801

Re: CAPSMAN with CAP Switch VLANS

Yes I can manage the wireless centrally, but can I use Vlans on the ports so I can use the switch along with the wireless.
I don't need to centrally manage the Vlans on the switch (CAP) once they are set and working thats all I need.
by KennyPowers
Thu May 26, 2016 12:45 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature Request - CAPSMAN
Replies: 0
Views: 556

Feature Request - CAPSMAN

Allow CAPSMAN to add the switch ports on the CAP as interfaces
by KennyPowers
Thu May 26, 2016 12:38 am
Forum: General
Topic: CAPSMAN with CAP Switch VLANS
Replies: 5
Views: 801

CAPSMAN with CAP Switch VLANS

Hi Guys, I asked something similar before but I just can't get it to work so I simplified what it was in the hope someone can give me a better understanding diagram attached. I have CAPSMAN RB3011 and the CAP RG951G all set up I can split the wireless devices by adding them to different bridges in t...
by KennyPowers
Tue May 24, 2016 10:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: [SOLVED] CAPsMAN: Datapath VLAN assignment on Slave/VirtualAP possible?
Replies: 12
Views: 5634

Re: CAPsMAN: Datapath VLAN assignment on Slave/VirtualAP possible?

I'm looking to do the same thing, any chance you could share a print of this config? In the meanwhile i got it work. I use switch-chip feature for VLAN-Tagging and forgot to assign both VLAN's to switch_cpu "port". Now everything works fine. ;-) Thx for your assistance! eMuell I've read your configu...
by KennyPowers
Mon May 23, 2016 4:12 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CAPSMAN and VLANS
Replies: 3
Views: 1347

Re: CAPSMAN and VLANS

I had a look at the Mikrotik switchchip guide, I can't figure out how to use it in this instance whenever I enable it I loose access to everything. Any chance you would have a clearer example? Thanks Make a bridge on ether1 of the CAP If the CAP has an IP address or DHCP client on ether1, move it to...
by KennyPowers
Wed May 18, 2016 5:03 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Slow browsing due to HotSpot?
Replies: 11
Views: 8478

Re: Slow browsing due to HotSpot?

I am having the same problem, can you explain what you did to fix it? I fixed the problem with the help of Mikrotik support. The problem was that in my routes I had my Gateway set correctly but my Interface was pointing to my phisical connection. After I removed the Gateway interface everything work...
by KennyPowers
Wed May 18, 2016 3:00 pm
Forum: General
Topic: Hotspot slowing connection for all users
Replies: 1
Views: 362

Hotspot slowing connection for all users

I just upgraded from 100Mb to a 400Mb connection, without the Hotspot enabled I get close to 400Mb down and 40Mb up but when its enabled users on the Hotspot only get about 90Mb down and users not on the Hotspot get about 180Mb. Also the login page for the Hotspot has gone very slow. I am using a rb...
by KennyPowers
Mon Apr 18, 2016 6:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CAPSMAN and VLANS
Replies: 3
Views: 1347

Re: CAPSMAN and VLANS

I am trying to achieve this?
small.png
by KennyPowers
Mon Apr 18, 2016 12:46 pm
Forum: General
Topic: RB3011 & 3 RB951G VLANS
Replies: 3
Views: 636

Re: RB3011 & 3 RB951G VLANS

Planned diagram attached can anyone help with the config for this or point me in the right direction.
network.png
by KennyPowers
Fri Apr 15, 2016 12:47 am
Forum: Beginner Basics
Topic: CAPSMAN and VLANS
Replies: 3
Views: 1347

CAPSMAN and VLANS

Using a RB3011 as CAPSMAN & RB951G as CAP with ether1 connected to RB3011 is it possible to use VLANS on the switch and ether1 as the trunk?

Thanks
by KennyPowers
Tue Apr 12, 2016 11:27 pm
Forum: General
Topic: RB3011 & 3 RB951G VLANS
Replies: 3
Views: 636

RB3011 & 3 RB951G VLANS

Hi Guys, Can anyone help me here I have my RB3011 set up as CAPSMAN (All working fine) with 3 RB951G's I wan't to set up 2 WiFi networks Public and Private and also set the switch ports on each RB951G to Public and Private so Port3 - Private Port4 - Public Port 5 - Trunk On the RB3011 I also need sw...
by KennyPowers
Wed Nov 18, 2015 4:38 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Firewall Improvments
Replies: 2
Views: 1511

Firewall Improvments

Hi All, Could I ask someone to have a look at my firewall rules below and suggest any improvements, mistakes or additions. Thanks I've been reading up a bit and copied most of the rules form various sites. Support list is all local LAN 192.168.88.0/24 /ip firewall filter add chain=input action=accep...
by KennyPowers
Sun Nov 15, 2015 11:56 pm
Forum: General
Topic: VPN can't ping
Replies: 0
Views: 738

VPN can't ping

Hi all, I set up a VPN client as per this guide below, I route 3 devices out over this. When I dial in on the VPN server I can't connect to these devices or ping them if I take them off the VPN client they show up again. Can anyone suggest a rule I might be missing? https://support.hidemyass.com/hc/...
by KennyPowers
Mon Nov 09, 2015 9:23 am
Forum: General
Topic: Isolate Server on Hotspot
Replies: 2
Views: 404

Re: Isolate Server on Hotspot

Thanks but I dont follow how do I give bypassed users access? Also this is connected away from the main router via a switch also on the switch is a hot spot ap
by KennyPowers
Sat Nov 07, 2015 11:52 am
Forum: General
Topic: Isolate Server on Hotspot
Replies: 2
Views: 404

Isolate Server on Hotspot

Hi Guys,

I hope someone can help out I have a hotspot network set up 100.100.100.1 and I have a server app running on it 100.100.100.100 is there a way only bypassed users can access this and block everyone else on the hotspot side?
by KennyPowers
Sun Oct 18, 2015 3:30 pm
Forum: General
Topic: Allow only bypassed hotspot users
Replies: 0
Views: 471

Allow only bypassed hotspot users

Hi Guys,

I have a device set up on the network wich is visible to all hotspot users, is there any rule I can put in the firewall that will only allow bypassed users to access the device?

Hotspot users range 10.10.10.50 - 10.10.10.250

Device IP
10.10.10.10


Thanks
by KennyPowers
Thu May 21, 2015 11:32 am
Forum: Beginner Basics
Topic: VLANS on RB951g-2hnd
Replies: 1
Views: 408

VLANS on RB951g-2hnd

Hi Guys, I have VLANS set up as per this link http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Switch_Chip_Features#Example_-_802.1Q_Trunking_with_Atheros_switch_chip_in_RouterOS_v6 all seems to be working as in the correct DHCP address are handed out to clients on different VLANS. The only issue I can't figure...
by KennyPowers
Thu May 21, 2015 11:26 am
Forum: General
Topic: v6.29 will be released this week!
Replies: 65
Views: 13176

Re: v6.29 will be released this week!

Was the LAN - WAN throughput issue fixed I found about a 40% decrease in speed on a 250MB connection vs 6.15 which always offered the full 250MB. This was all tested with default config.
by KennyPowers
Sun May 17, 2015 11:25 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hotspot Bypassed
Replies: 3
Views: 599

Re: Hotspot Bypassed

I had UDP port 53 blocked this was causing bypassed users to loose connectivity. Any ideas why it was just the bypassed users?
by KennyPowers
Sun May 17, 2015 9:49 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Firewall Filter
Replies: 1
Views: 510

Re: Firewall Filter

Got it sorted needed to allow UDP on port 53

add chain=forward comment="Allow DNS" dst-port=53 protocol=udp src-address=\
10.10.10.0/24
by KennyPowers
Sun May 17, 2015 8:43 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Firewall Filter
Replies: 1
Views: 510

Firewall Filter

Hi, Here is my firewall the section with ip address 10.10.10.0/24 is the public hotspot I only want to allow ports listed and drop everything else which seems to work ok, Only problem is if I add a mac address to the IP Bindings section in the hotspot to bypass the login page they have no internet a...
by KennyPowers
Wed May 13, 2015 5:27 pm
Forum: General
Topic: Hotspot IP-Bindings
Replies: 0
Views: 275

Hotspot IP-Bindings

Can anyone help here, when I add a mac address to IP-Bindings to bypass the login page it works but they loose internet access. the hs-unauth rule the hotspot addes to the firewall seems to be causing this?

Does anyone know how I can fix this?
by KennyPowers
Wed May 13, 2015 2:32 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hotspot Bypassed
Replies: 3
Views: 599

Re: Hotspot Bypassed

It looks like the hotspot default firewall rules are blocking bypassed connections

hs-unauth

anyone know how I can fix this?
by KennyPowers
Wed May 13, 2015 1:35 am
Forum: Scripting
Topic: Automatic Hotspot Binding
Replies: 7
Views: 6656

Re: Automatic Hotspot Binding

Here is what worked for me, just copy and past into user profile, script - on login :local date [ /system clock get date ]; if ($user = "vip" ) do={ :local mac [/ip hotspot active get [find where user=$user] mac-address] :local host [/ip dhcp-server lease get [find where mac-address=$mac] host-name...
by KennyPowers
Wed May 13, 2015 12:22 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Hotspot Bypassed
Replies: 3
Views: 599

Hotspot Bypassed

All the mac address I have added to binding as bypassed work for a few minutes then are blocked with no internet access. any ideas?
by KennyPowers
Mon May 11, 2015 6:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hotspot Username
Replies: 3
Views: 604

Re: Hotspot Username

Thanks for the quick reply, would you have an example I have no clue about Javascript.


Thanks
by KennyPowers
Mon May 11, 2015 5:42 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hotspot Username
Replies: 3
Views: 604

Hotspot Username

Hi,

What would I need to change in login.html so the username is always sent as lowercase?


KP
  • 1
  • 2