Community discussions

Search found 53 matches

  • 1
  • 2
by trace323
Wed Jan 23, 2019 1:57 am
Forum: General
Topic: 6.43.8 vulnerability or hack?
Replies: 31
Views: 5460

Re: 6.43.8 vulnerability or hack?

You might want to change your username and password.. Only way they are infecting the Mikrotik again.

I have over 5000 Mikrotiks in 6.43.8 no issues at all with getting infected..
by trace323
Sat Jan 19, 2019 11:16 pm
Forum: General
Topic: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important
Replies: 8
Views: 764

Re: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important

Hello All,

I haven't gotten a response back .. SO yeah

This sucks a lot..
by trace323
Thu Jan 17, 2019 6:37 pm
Forum: General
Topic: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important
Replies: 8
Views: 764

Re: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important

Please write to support@mikrotik.com and describe the problem in more detail.
I have emailed support.

Thanks,
by trace323
Thu Jan 17, 2019 2:02 am
Forum: General
Topic: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important
Replies: 8
Views: 764

Re: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important

Mikrotik has mentioned few times, bandwidth test should not be performed on the router itself. In your case, maybe some changes were done to generator logic making it more heavy... -- Nothing has changed on my end. I am runinng the test from my Mikrotik to the the Btest Mikrotik, which I've done so...
by trace323
Wed Jan 16, 2019 10:21 pm
Forum: General
Topic: Hotspot login page not loading automatically on some devices
Replies: 5
Views: 499

Re: Hotspot login page not loading automatically on some devices

There is to ways around this. It's an easy fix. I had the same issue but I was able to come up with a fix.

Thanks,
by trace323
Wed Jan 16, 2019 10:20 pm
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 41
Views: 4733

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

My friend has AT&T Giga Fiber. he had to set their device to bridge mode and it worked without issues.
by trace323
Wed Jan 16, 2019 10:10 pm
Forum: General
Topic: CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important
Replies: 8
Views: 764

CCR Mikrotik Bandwidth Test - Urgent...-Important

Hi All, I have been using Mikrotiks for a very long time and I am started to notice a trend when I am running a bandwidth test off my Mikrotiks. For example, lets say I have a 500/500 Fiber Connection. I would normally run a bandwidth test first for the download and get 520, and upload 500. Then I w...
by trace323
Sat Dec 15, 2018 8:24 pm
Forum: General
Topic: Shaper / policer
Replies: 3
Views: 375

Re: Shaper / policer

Remove that low quality RB3011.

Need to piut a CCR-1009.
by trace323
Sat Dec 15, 2018 4:58 pm
Forum: General
Topic: iPhone CNA Not Triggering
Replies: 2
Views: 259

Re: iPhone CNA Not Triggering

Has the issue been going on for a while? What kind of Mikrotik and OS firmware version?

Also, I have roughly about 3000+ Mikrotiks and I dont have that issue. I use a hotspot as well.
by trace323
Sat Dec 15, 2018 4:30 pm
Forum: General
Topic: The devices Apple ( Iphone, Ipad ) can not connect to wifi system when CCR1036 is hotspot
Replies: 1
Views: 659

Re: The devices Apple ( Iphone, Ipad ) can not connect to wifi system when CCR1036 is hotspot

Based on what you said below, they're not getting the portal page to agree to the terms? Or are you saying they can connect to the AP and then get dropped off?

Or get connected to the AP and wont get online?

Can you give more info regarding your config/ layout

Thanks,
by trace323
Sat Dec 15, 2018 4:26 pm
Forum: General
Topic: Slow internet speed in Hotspot
Replies: 15
Views: 1188

Re: Slow internet speed in Hotspot

You need to change the the router to a CCR. A CCR will handle it without issues. But lately with the new firmware I have notice there is speed issues now days.
by trace323
Sat Dec 15, 2018 4:24 pm
Forum: General
Topic: ccr1009 speedtest resoults
Replies: 3
Views: 439

Re: ccr1009 speedtest resoults

The btest process itself uses quite a bit of CPU. Results will always be lower than the device supports if the CPU is being maxed out or nearly maxed out by the btest process. This is false. the CCR only goes to 1%. I notice they are issues with the CCR with speed now days. I have a 500/500 Fiber P...
by trace323
Wed Dec 12, 2018 7:36 pm
Forum: General
Topic: SIP + Mikrotik - URGENT! HELP!!!
Replies: 2
Views: 241

Re: SIP + Mikrotik - URGENT! HELP!!!

Any other ideas?

How should the rules be? Can you provide an example?

Thanks,
by trace323
Wed Dec 12, 2018 5:52 pm
Forum: General
Topic: SIP + Mikrotik - URGENT! HELP!!!
Replies: 2
Views: 241

SIP + Mikrotik - URGENT! HELP!!!

Hi All, Hope all is doing well. I need some assistance . We are using a Mikrotik for our PBX System. We are going to be using SIP trunking. We have two phone systems internally on 192.168.1.2 ( First one ) and the second 192.168.1.3 They're requesting for our 192.168.1.2 - through specific wan IP ad...
by trace323
Sun Oct 07, 2018 7:17 am
Forum: General
Topic: My Mikrotik Public IP Has been blacklisted by spamhuas, for the second time!
Replies: 9
Views: 923

Re: My Mikrotik Public IP Has been blacklisted by spamhuas, for the second time!

Check computers, servers etc. behind your router if they are sending emails. Just observe connections in the firewall or torch WAN interface. The problem is I have an ISP With 600Mbps I can't manually observe the traffic. Can I just block a specific port or something that may send spam emails? Plea...
by trace323
Sat Oct 06, 2018 2:39 pm
Forum: General
Topic: Cannot Access MikroTik Router OS v6.35.2
Replies: 5
Views: 489

Re: Cannot Access MikroTik Router OS v6.35.2

It seems your Mikrotik is infected. You need to locally login and disinfect that Mikrotik.

It's giving me an error 'Could not connect (port 8291) - connection refused.

I am sure password and username are correct.

How can I log on again through winbox please.
by trace323
Sat Oct 06, 2018 2:38 pm
Forum: General
Topic: My Mikrotik Public IP Has been blacklisted by spamhuas, for the second time!
Replies: 9
Views: 923

Re: My Mikrotik Public IP Has been blacklisted by spamhuas, for the second time!

Hi nabilx,

Your Mikrotik Router is infected. You need to disinfect and change your password.

-
by trace323
Sat Oct 06, 2018 2:32 pm
Forum: General
Topic: Netflix and proxy
Replies: 4
Views: 1339

Re: Netflix and proxy

Hi, I believe your Mikrotik is infected. Please export the config, but of course hide all sensitive information. @3firs, Did you get it figured out??? I have been having the same trouble here too, some customers say they get that error as well. Obviously Netflix sends them to the ISP (me), but i hav...
by trace323
Fri Oct 05, 2018 8:28 pm
Forum: General
Topic: Netflix and proxy
Replies: 4
Views: 1339

Re: Netflix and proxy

Hello.

It seems your Mikrotik is infected. Look at your config..

Check IP>SOCKS
IP> WEB Proxy

You might want to look at your filter rules and NAT rules. There's a rule there catching all that data..
by trace323
Fri Oct 05, 2018 8:22 pm
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

Hello

Anyone else experience is this as well?
by trace323
Fri Oct 05, 2018 8:20 pm
Forum: General
Topic: Hotspot captive portal prevent automatic close on redirect after login
Replies: 22
Views: 12298

Re: Hotspot captive portal prevent automatic close on redirect after login

I found a way around this. It works like charm and have no issues.
by trace323
Sun Sep 11, 2016 11:55 pm
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

I am puzzled by your problem, have routers (my own home router for example) doing software VLANs for years, zero problems. If you're using latest ROS, latest firmware, and have netinstalled the router, and still experience the problem, generate a supout in that same moment and send it to support wi...
by trace323
Sat Sep 10, 2016 8:50 pm
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

Anyone???

Anyone??????

I need some help on this.. People say they've had similar issues and some people say they dont...
by trace323
Sat Sep 10, 2016 8:49 pm
Forum: General
Topic: VPN Issues Behind Mikrotik
Replies: 1
Views: 405

Re: VPN Issues Behind Mikrotik

Hello,

Can anyone help on this?

I mean hopefully someone is experiencing the same issue as me.

No firewall rules, plain and simple hotspot.

Anyone?

Thanks
by trace323
Sat Aug 20, 2016 4:51 am
Forum: General
Topic: VPN Issues Behind Mikrotik
Replies: 1
Views: 405

VPN Issues Behind Mikrotik

Hello All, I have a simple setup . CCR1009 ETH1-WAN ETH8-LAN I have a hotspot running. Guest first have to agree to terms and condition page. Once they agree they can get online. I've notice a lot of my complaints guest can't use there VPNs while behind the MT Hotspot.. I don't have no firewall rule...
by trace323
Tue Aug 02, 2016 2:58 am
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

Yes, I did edit the export. I removed the unnecessary stuff from it.  I have done a dhcp debugging. It seems the Mikrotik dhcp does the offer but nothing back from the user. Not sure if the packet is going all the way through or not.  Ofcourse i cant do wireshark on a user laptop. Yes , I do add vla...
by trace323
Fri Jul 29, 2016 4:06 am
Forum: General
Topic: DHCP's all being allocated to 00:00:00:00:00:00
Replies: 8
Views: 2340

Re: DHCP's all being allocated to 00:00:00:00:00:00

What firmware are you running on? If so anything above 6.33.3 firmware causes that issue. it's a bug..
by trace323
Fri Jul 29, 2016 4:05 am
Forum: General
Topic: DHCP's all being allocated to 00:00:00:00:00:00
Replies: 8
Views: 2340

Re: DHCP's all being allocated to 00:00:00:00:00:00

What firmware are you running on? If so anything above 6.33.3 firmware causes that issue. it's a bug..
by trace323
Fri Jul 29, 2016 4:04 am
Forum: General
Topic: Hotspot captive portal prevent automatic close on redirect after login
Replies: 22
Views: 12298

Re: Hotspot captive portal prevent automatic close on redirect after login

Same problem here on late IOS and stock android 6 devices. Anyone with a smart idea? Hello All.. I have the same issue. This is the not a Mikrotik issue. This is a OS Android issue. By default browser on the the Android device it will do that/ Don't ask why but there is NO fix at all for that.. Do ...
by trace323
Tue Jul 12, 2016 3:57 am
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

Any?
Anyone else?
by trace323
Mon Jul 11, 2016 12:53 am
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

It's gets very irritating because I have a lot of sites where I have Mikrotiks deployed and I have this issues in a lot of them. I have different users throughout the world. I hate removing the vlan and readding the vlan because I really shouldn't have to do that.  I'm not sure if anyone else have t...
by trace323
Mon Jul 11, 2016 12:40 am
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

As long as the ip, dhcp server and hotspot server are all set on either the same vlan or bridge interface it shouldn't make no difference vs using a bridge with just the vlan por added. BTW, why horizon=1? I have never experienced the problems with vlan interfaces you mention. What is the CCR firmw...
by trace323
Sat Jul 09, 2016 4:18 pm
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

Re: HotSpot/Vlan/DHCP Issues

jul/01/2016 22:22:19 by RouterOS 6.32.2 # software id =  # /interface bridge add name="Guest Bridge" protocol-mode=none /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] l2mtu=1588 name="ether1 - WAN DHCP" set [ find default-name=ether2 ] l2mtu=1588 name="ether2" set [ find default-name=ether3 ]...
by trace323
Sat Jul 09, 2016 3:26 am
Forum: General
Topic: HotSpot/Vlan/DHCP Issues
Replies: 14
Views: 1948

HotSpot/Vlan/DHCP Issues

Hello All.. I have a CCR1009 on a property. I have a 350/20 TWC Connection. I use a hotspot a simple hotspot config.  I use vlan 100 for wireless traffic. CCR Setup ETH1-DHCP (TWC) ETH7 - MGMT Network ( 192.168.0.0/24 EHT8- LAN (192.168.10.1/21 Core Switch 26 POE Port. I have 1-15 Ruckus AP's.   All...
by trace323
Tue Mar 01, 2016 10:43 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik block traffic between subnets
Replies: 7
Views: 2334

Re: Mikrotik block traffic between subnets

Go to Bridge > Ports > Select one of the stuff u have here > then for Horizion put 1 on each one. That will isolate all of them from each other.
by trace323
Wed Jan 06, 2016 3:30 am
Forum: General
Topic: Large bandwidth usage upstream on idle
Replies: 7
Views: 729

Re: Large bandwidth usage upstream on idle

Hello.. Please go to IP>DNS> Remote request and uncheck it. This will solve any issues. Also you can do this as well. /ip firewall filter add action=drop chain=input dst-port=53 in-interface="ether1 - WAN" protocol=\ tcp add action=drop chain=input dst-port=53 in-interface="ether1 - WAN" protocol=\ ...
by trace323
Tue Dec 29, 2015 6:38 am
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 uploading someting itself.
Replies: 4
Views: 584

Re: RB1100AHx2 uploading someting itself.

Make sure to uncheck " allow dns remote request" .. Also do this /ip firewall filter add action=drop chain=input dst-port=53 in-interface="ether1 - WAN" protocol=\ tcp add action=drop chain=input dst-port=53 in-interface="ether1 - WAN" protocol=\ udp This is the best way to block any unwanted traffi...
by trace323
Wed Aug 19, 2015 3:49 am
Forum: General
Topic: DHCP -> offering lease without success
Replies: 10
Views: 42350

Re: DHCP -> offering lease without success

This could be many reasons why it's doing that.

Vlan.
guest might be disconnect/reconnecting
guest is not able to obtain an IP address to due Vista.

Vista and Mikoritk are known to have issues. I have this issues alot my self.

Do you have a hotspot running?
by trace323
Wed Aug 12, 2015 7:22 am
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

At first glance there seems to be an issue with DHCP when running on a bridge. When an interface is slave to a bridge it seems that it doesn't respond to DHCP client requests. What's really weird is that I have numerous installations with bridges and DHCP server running on them without a problem wh...
by trace323
Wed Aug 12, 2015 3:03 am
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

I really don't think it's that. I will be doing more trials this week on several Vista PC's. I will trying without a bridge, with a bridge, without a hotspot. with one. I will also try just trying a default config and see how that goes.. I will post the results.. I know it's something with the Mikro...
by trace323
Wed Aug 12, 2015 2:28 am
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

How would I disable that?

Thanks
by trace323
Mon Aug 10, 2015 3:59 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

I really think Mikrotik staff needs to get involve with this... I seriously think it's an issue with Mikrotik itself, not a config issue.

I have tried several things and still had no success..


Anyone else trying to mimic the same thing? Anyone has any input on this?

Thanks..
by trace323
Sun Aug 09, 2015 7:25 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

I have ditched the guest bridge and same thing. I am running into the same thing with and without the Guest Bridge. The reason why I have a guest bridge it's very easy to manage things well in my aspect. It should work fine with the Guest Bridge, this shouldn't affect the DHCP. Since I do have a hot...
by trace323
Sun Aug 09, 2015 6:51 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

Maybe you're missing something when creating the bridge.. So this is the way I have it.. ETH-1 WAN ETH8-LAN goes to a GS728TP Switch. I have 10 APS here, no VLANS. I go to bridge > add bridge > create the Guest Bridge > Than go to IP > Addresses > add new > 192.168.8.0/21 for the IP and the interfac...
by trace323
Sun Aug 09, 2015 5:36 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

I understand now, my apologies. When I mean they don't get a valid IP address , I mean they get a self-assigned IP address of 169.254.X.X . This is consider a self-assigned IP address and not receiving a proper IP address from the DHCP for example : 192.168.10.40 255.255.248.0. 192.168.10.1 They sho...
by trace323
Sun Aug 09, 2015 4:39 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

How can it be my configuration? If i can simply remove the Mikrotik and put a basic router and they get a valid IP address from my DHCP Server? I have over 50+ Mikrotiks deployed and when users come to the property and they're running on Windows Vista and Windows7 Enterprise they cannot obtain an IP...
by trace323
Sun Aug 09, 2015 4:12 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 109903

Re: Known issues and bugs - a list

DHCP Bug with Mikrotiks.. Hello Everyone.. Hopefully Mikrotik staff reads this as well.. I have over 100+ Mikrotiks deployed and I have issues with the majority of them. After carefully going through each Mikrotik and looking at them Mikrotik has a HUGE/SEVERE Bug in the DHCP. I have a CCR 1009 ETH1...
by trace323
Sat Aug 08, 2015 9:47 pm
Forum: General
Topic: Windows Vista / 7 Enterprise Edition DHCP ISsues
Replies: 6
Views: 869

Re: Windows Vista / 7 Enterprise Edition DHCP ISsues

Hello Everyone.. Hopefully Mikrotik staff reads this as well.. I have over 100+ Mikrotiks deployed and I have issues with the majority of them. After carefully going through each Mikrotik and looking at them Mikrotik has a HUGE/SEVERE Bug in the DHCP. I have a CCR 1009 ETH1- WAN ETH8-LAN Goes to a G...
by trace323
Wed Jun 17, 2015 4:33 pm
Forum: General
Topic: Windows Vista / 7 Enterprise Edition DHCP ISsues
Replies: 6
Views: 869

Re: Windows Vista / 7 Enterprise Edition DHCP ISsues

Sorry for the late respond, But i'm still having a major issues with this. I notice this a lot on my properties

I will attach a picture here to see what I see on my end. I just find it weird. I only get issues with Win7 Enterprise and Windows Vista .. No other OS have issues..
Example1.PNG
  • 1
  • 2