Community discussions

MikroTik App

Search found 11 matches

by chipware
Mon Sep 23, 2019 7:24 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi,

is there not way to force sfp to work with 100Mbit?

bye
Roland M.
by chipware
Sat Sep 21, 2019 7:04 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi,

on the ISP's tecnical data sheet it's written that the wavelenght for TX should be 1310nm and for RX 1550nm. The sfp should be type "BIDI" and the connection 100BASE-BX (FE). Maybe this sfp is not working for this purpose? Should I try with the one mentioned by you?

Bye
Roland M.
by chipware
Sat Sep 21, 2019 6:25 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, the sfp is in state "link on" but it shows 1Gb full duplex speed and that is not correct as the ISP have a switch 10/100Mbit. Autonegotiation does not work but the sfp shows TX Power and RX Power but no Mac Adress (last field). The sfp is this model: Mikrotik S-35LC20D. Maybe it's not ...
by chipware
Sat Sep 21, 2019 4:58 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, I noted now that there is only TX traffic and no RX traffic on the sfp. The ISP said I have to set sfp to 100Mbit. To have a "link on" on the sfp I had to disable auto negotation and put the sfp to 100Mbit FD manually. On the status tab of the sfp it still shows connection at 1Gbit ful...
by chipware
Sat Sep 21, 2019 4:44 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, the bridge I used for test but it's deactivated. There is a small traffic on the sfp and this is what log shows: vlanPPPoE: sent PADI to FF:FF:FF:FF:FF:FF session ID=0x0000 host-uniq=0x7503b300 service name=Bcom than after a while: Bcom: CCP close Bcom: BCP close Bcom: IPCP close Bcom: IPV6CP cl...
by chipware
Sat Sep 21, 2019 2:46 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, it's a RB3011UiAS. The ISP say's thant no traffic arrives to his enviroment. Here the complete config: # sep/21/2019 13:43:11 by RouterOS 6.45.6 # software id = 7RU1-FTD9 # # model = RouterBOARD 3011UiAS # serial number = 8EED090C6443 /interface bridge add name=bridge-lan add disabled=yes name=b...
by chipware
Sat Sep 21, 2019 2:31 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, unfortunately it does not work. I don't think the vlan configured in this way sends the 802.Q tag. I tried the connection with a managed switch and also there no tag arrived. To connect with the switch I had to create a bridge and switch on vlan filtering dn add a tagged vlan port. I think conne...
by chipware
Sat Sep 21, 2019 1:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, here the actual settings: # NAME MTU ARP VLAN-ID INTERFACE 0 R vlanPPPoE 1500 enabled 11 sfp-wan # NAME TYPE ACTUAL-MTU L2MTU MAX-L2MTU 0 R ether1 - wan2 ether 1500 1598 8156 1 RS ether2 - lan1 ether 1500 1598 8156 2 R ether3 - lan2wifi ether 1500 1598 8156 3 RS ether4 - lan1 ether 1500 1598 815...
by chipware
Sat Sep 21, 2019 10:25 am
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

Re: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi,

this is the first step I tried but it's not working. Maybe no tag is added in this case or where do you flag tagged or not?

bye
Roland M.
by chipware
Fri Sep 20, 2019 8:24 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoe connection to ISP with tagged VLAN
Replies: 19
Views: 7590

PPPoe connection to ISP with tagged VLAN

Hi, I need to connect to my ISP trough SFP but the providers PPPoe Server requires a tagged Vlan (802.Q). I tryed adding a Vlan to the SFP interface adding "service tag" but didn't work. I tried with a bridge adding SFP with SPID needed and Tag on SFP port but didn't work. I saw that this ...
by chipware
Wed Jun 03, 2015 8:00 pm
Forum: General
Topic: RB751G-2HnD AP seems to block UDP traffic used by 3CX
Replies: 3
Views: 794

Re: RB751G-2HnD AP seems to block UDP traffic used by 3CX

afaik you need to disable sip helper in ip > firewall Hello johnsilver. Yes thanks for the answer, but following 3CX instructions we already disabled it and it still blocks the traffic. Regards Hello, I have the same problem. I can only connect using tunnel of 3cx (5090) Did you manage it? bye roland