Community discussions

Search found 12 matches

by tjopsta
Sat Jul 04, 2015 10:12 pm
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

Any way of getting this working without IGMP Snooping?
by tjopsta
Fri Jul 03, 2015 6:40 pm
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

Does anyone have the time to spare to help me troubleshoot this? Pretty desperate to get this to work...
by tjopsta
Wed Jul 01, 2015 6:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Optimal setup for RBmAP2n APs controller with CAPsMaN
Replies: 4
Views: 1290

Re: Optimal setup for RBmAP2n APs controller with CAPsMaN

Hi Panosla,

Would you care to elaborate what the optimal settings would be for the channels and extension channels? This is kinda why I'm asking the question on the forum, as if I knew these settings I wouldn't have to bother the forum :D

Thanks!
by tjopsta
Tue Jun 30, 2015 7:45 am
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

just as an extra piece of information, port 3-5 is slaves of port 2, and port 2 is what my wifi bridge is bound to.
by tjopsta
Tue Jun 30, 2015 7:42 am
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

Hi Janisk,

I actioned as instructed, but channels still freeze after 10 seconds. IGMP Proxy looks like this:

Image

and MFC:

Image

any next steps?
by tjopsta
Mon Jun 29, 2015 6:32 pm
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

Hi there Janisk, Thanks so much for your response. I disabled quick leave, it was enabled. I'll have a look at the wireless, but for now I'm just focusing on Port 3, as that is where the STB is plugged into directly. Tonight i'll check if it works and I'll reply to the thread. Would it make any diff...
by tjopsta
Sun Jun 28, 2015 8:53 pm
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

anyone got any ideas on this?
by tjopsta
Sun Jun 28, 2015 6:08 am
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

Re: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

anyone? :( Really would like to get this working.
by tjopsta
Sun Jun 28, 2015 6:08 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Optimal setup for RBmAP2n APs controller with CAPsMaN
Replies: 4
Views: 1290

Re: Optimal setup for RBmAP2n APs controller with CAPsMaN

Thanks Panosla, that made me peak at 25Mbps up and down on wifi... :/ guess that's as good as I'll get with one radio in the AP?
by tjopsta
Fri Jun 26, 2015 4:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Optimal setup for RBmAP2n APs controller with CAPsMaN
Replies: 4
Views: 1290

Optimal setup for RBmAP2n APs controller with CAPsMaN

Hi all, First time I'm going this deep into wireless networking, so please bear with me. I got a RB750GL as my controller (Capsman server) and 2 RBmAP2n APs. Everything is working, but my speeds are pretty pathetic. If I'm not at least 5 meters from the AP, I get ridiculously slow speeds, anywhere i...
by tjopsta
Thu Jun 25, 2015 12:33 am
Forum: General
Topic: RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 9
Views: 1400

RB750GL and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

Hi All, My issue is exactly the same as this one: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=62150 The difference is, we are now on OS version 6.29.1 (right...?) and we have the multicast module available So I have the RB750GL router and I installed the multicast module. I have two Telus Optik STBs p...
by tjopsta
Tue Jun 23, 2015 7:38 am
Forum: SwOS
Topic: Problem with RB250GS and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)
Replies: 5
Views: 6847

Re: Problem with RB250GS and IPTV (Telus Optik/MS Mediaroom)

Hey Pau / everyone else, I know this is a really old post, hope it is ok to revive this. Trying to figure out if getting this to work would be easier to do with the latest version of RouterOS. So I just bought a new 750GL. Running RouterOS 6.29.1 and I have the multicast package installed. On my net...