Community discussions

Search found 32 matches

by Grickos
Tue Jun 25, 2019 1:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG LTE kit
Replies: 8
Views: 997

Re: LHG LTE kit

Works on ether port (router) - ether port (LTE) physically connected.
So I have to install a physical router-LTE cable. Ground floor - roof.
I've connected via VLAN.
I have LTE on the roof and I connect it to the nearest switch, and tagging the VLAN. It does not work anymore.
by Grickos
Mon Jun 24, 2019 8:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG LTE kit
Replies: 8
Views: 997

Re: LHG LTE kit

I also have a question
- can RBSXTR-LTE firmware be downgraded ?
- if yes how ?
Since I've upgrade the firmware to "MikroTik_CP_2.160.000_v011", passthrough does not work.
The old firmware who worked "_v009". Mikrotik routerboard RBSXTR kit EU.

Sorry for my bad english
by Grickos
Mon Jun 11, 2018 8:20 pm
Forum: Scripting
Topic: Capsman scheduler
Replies: 17
Views: 1752

Re: Capsman scheduler

You have to disable CAP interface, not Provisioning. Or post a comment to Interface, so over the name of the comment. /caps-man interface set [ find name="cap-wifi-homexxxx" ] disabled=yes /caps-man interface set [ find name="cap-wifi-homexxxx" ] disabled=no Or /caps-man interface disable [ find nam...
by Grickos
Tue May 01, 2018 10:12 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Setup DNS for local domains
Replies: 21
Views: 13359

Re: Setup DNS for local domains

Hi, is this really the case? There is no way to configure a local DNS on Router OS? I have not expect this and I cannot believe it! There must be a way and i guess this is missing knowledge on my side. I count on the experts in the forum, to give me the right hint. Christian You can type in the Men...
by Grickos
Sun Apr 01, 2018 10:36 am
Forum: General
Topic: Firewall rule blocking capsman on hap ac2
Replies: 4
Views: 1913

Re: Firewall rule blocking capsman on hap ac2

Sorry newby to routeros. Ihave already set static virtual to the wireless cap settings. I have also added both cap and wlan interfaces that have been created to to the LAN group under interface list. What am i looking at to do with that? i should also add the issue only manifests itself on router r...
by Grickos
Tue Feb 06, 2018 5:38 pm
Forum: General
Topic: Help with 1 website, can't access [SOLVED]
Replies: 10
Views: 1111

Re: Help with 1 website, can't access [SOLVED]

Upgrade Ros to 6.41.1.
6.41 has bugs with pppoe mss connection.
*) ppp - fixed change-mss functionality in some specific traffic (introduced in v6.41);
by Grickos
Sun Feb 04, 2018 1:25 pm
Forum: General
Topic: Script for interface LTE to restart [SOLVED]
Replies: 9
Views: 6303

Re: Script for interface LTE to restart [SOLVED]

You can change what you want. but time 1min is too short. If something really is not good with lte, it will loop in, restart every minute. Or add script restart lte pauses 1.min restart then pauses 5.min ....15.min
by Grickos
Sun Feb 04, 2018 1:19 pm
Forum: General
Topic: Script for interface LTE to restart [SOLVED]
Replies: 9
Views: 6303

Re: Script for interface LTE to restart [SOLVED]

:if ( [/ping 8.8.8.8 count=10 size=64 interval=2s ] =0) do={
:log error "-----No ping";
/system routerboard usb power-reset duration=10;
:log error "----Reset USB Power";
} else={
#:log info "-----LTE OK-----";
}
by Grickos
Sun Jan 28, 2018 1:17 am
Forum: General
Topic: RouterBOOT "auto-upgrade"!
Replies: 18
Views: 11169

Re: RouterBOOT "auto-upgrade"!

The same script, just set to restart automatically, so I do not have to click manually. Yeah, I'm extremely wary of automatically scheduling anything that may result in a boot loop that I can't interrupt. For example, just this week or so a change in 6.41 renumbered firmware to match the RouterOS r...
by Grickos
Sun Jan 28, 2018 12:38 am
Forum: General
Topic: RouterBOOT "auto-upgrade"!
Replies: 18
Views: 11169

Re: RouterBOOT "auto-upgrade"!

As many other features, also this one is only in rc state and is still work on progress. At the moment it only executes "/system routerboad upgrade" feature after RouterOS upgrade if "auto-upgrade=yes". After reboot latest firmware is applied. I don't mind to wait for 2 reboot instead of one, if it...
by Grickos
Thu Jan 18, 2018 10:22 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 97330

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

One thing has not worked on Winbox for a long time. If you set Schedule "Start Time = Startup", Next Run shows ok. If you change your mind and put it for example "Start Time = 00:04:00" "Interval = 1d 00:00:00". "Next Run" shows some strange time. The only way to gain proper time is to create a new ...
by Grickos
Thu Jan 18, 2018 9:59 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 97330

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

The list opens normally, the web pages on that list do not open. For example, the web Page pupilla.hr, boletus.hr ... Just through the Mikrotik pppoe connection is a problem. "Status do not get off of "syn sent" I have print logs, but the liviu2004 explained everything in his topic. ( I have a back...
by Grickos
Thu Jan 18, 2018 5:13 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 97330

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

The list opens normally, the web pages on that list do not open. For example, the web Page pupilla.hr, boletus.hr ... Just through the Mikrotik pppoe connection is a problem. "Status do not get off of "syn sent" I have print logs, but the liviu2004 explained everything in his topic. ( I have a backu...
by Grickos
Wed Jan 17, 2018 11:14 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 97330

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

No feedback what's wrong with pppoe.? It's not a problem for a RC release, but a current. Especially at this point, Downgrade is not simply because of the implementation bridge. This is the main thing about roter, website review. it is not a special possibility. Some hosting does not open, they whic...
by Grickos
Tue Jan 16, 2018 11:53 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 97330

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

I have a strange problem. PPPoe connectivity to ISP modem. Local devices can not connect to the web site IP address 185.58.74.135 which hosts for a larger number of sites. It can be checked which pages do not work with reverse ip (for example, https://www.ipneighbour.com) The ROS 6.39.3 version work...
by Grickos
Sat Jan 13, 2018 4:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: WAP LTE missing interface
Replies: 23
Views: 5866

Re: WAP LTE missing interface

I have this Huawei in one wap lte and it works perfectly Thank you very much for your response Darkprocess. The techship.com site is a description for this modem, quotation "In MikroTik boards RB912 and RB953, this module will not be initialized correctly. Please select another module." And I read ...
by Grickos
Sat Jan 13, 2018 12:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: WAP LTE missing interface
Replies: 23
Views: 5866

Re: WAP LTE missing interface

The same thing, Heat-sink slides off. I returned the Heat-sink to his place, but the LTE interface have problem and disappears. The problem is that new WAP-kit is not available for another 2 months. Does anyone know what a mpci-e card is working with wap??? I heard, the Huawey ME 909s-120 does not w...
by Grickos
Tue Jan 09, 2018 1:13 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 97330

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

Cap problem, easy to reproduce. New setup, Reset Default configuration. all leave default configuration. Set CAPsMan and CAP. The other CAPs connected to Lan are working, only the local does not work. Firewall Filter rules block local CAP "defconf: drop all not coming from LAN." Log: 05:42:14 firewa...
by Grickos
Mon Dec 18, 2017 6:33 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123702

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

If you are experiencing problems with DHCP on latest RouterOS version, then please do the following: 1) Run this command on router - "/system logging add topics=dhcp" 2) Renew DHCP client; 3) Generate supout file; 4) Send this file to support@mikrotik.com and provide problem description. We are not...
by Grickos
Fri Dec 15, 2017 5:17 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123702

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

DHCP server, DNS setings still does not work.
by Grickos
Thu Dec 07, 2017 6:42 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123702

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

The DHCP server does not work properly.
DNS was set up
/ ip dhcp-server network
add address = 192.168.0.0 / 24 dns-server = 192.168.0.1 gateway = 192.168.0.1.
It behaves as if it was not assigned a DNS server. Assigns addresses that are entered in / ip dns.
by Grickos
Wed Oct 04, 2017 6:19 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123702

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

After upgrade to 6.41RC38, WAP R-2nD processor 100%, self nonstop reboot the system. I used Netinstall to run it.
The others Roterboard are work ok
by Grickos
Mon Sep 25, 2017 3:01 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: wAP LTE kit connecting problem
Replies: 16
Views: 8115

Re: wAP LTE kit connecting problem

Problem with speed. Mikrotik WAP LTE kit Europe standard. Network speed with Mikrotik at 4G 15Mbit and with Iphon6 40Mbit . At 3G still worse, three times slower. The same position of measurement. I was expecting Mikrotik to be faster, bigger case, better antenna ... Wha RouterOS you are using on t...
by Grickos
Mon Sep 25, 2017 1:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: wAP LTE kit connecting problem
Replies: 16
Views: 8115

Re: wAP LTE kit connecting problem

Problem with speed. Mikrotik WAP LTE kit Europe standard. Network speed with Mikrotik at 4G 15Mbit and with Iphon6 40Mbit . At 3G still worse, three times slower. The same position of measurement. I was expecting Mikrotik to be faster, bigger case, better antenna ... Wha RouterOS you are using on t...
by Grickos
Mon Sep 25, 2017 1:02 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: wAP LTE kit connecting problem
Replies: 16
Views: 8115

Re: wAP LTE kit connecting problem

Problem with speed.
Mikrotik WAP LTE kit Europe standard. Network speed with Mikrotik at 4G 15Mbit and with Iphon6 40Mbit. At 3G still worse, three times slower.
The same position of measurement.
I was expecting Mikrotik to be faster, bigger case, better antenna ...
by Grickos
Sun Aug 13, 2017 9:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: radar detected problems
Replies: 47
Views: 18174

Re: radar detected problems

When selecting the frequency starting "search for radars" it takes 1 minute for 20MHz and Ce 40Mhz.
The Ceee 80MHz takes up to 10 minutes.
Is this expected behavior?
by Grickos
Fri Jul 28, 2017 8:54 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123702

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

Shouldn't VLAN be created on Ethernet port, not the bridge ... Or you are trying Bridge VLAN Filtering and vlan-ids ... I'm creating VLAN20 on Bridge1 - there's still ok. But when I add VLAN20 to Bridge2, RB is unavailable on these two ports. It does not work even if I put my vlan on ether1 or 2. I...
by Grickos
Fri Jul 28, 2017 5:52 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 123702

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

The VLAN does not work on the Atheros 8327 chip switch.
I create Bridge1 and add Ethernet1 and Ethernet2.
I'm creating VLAN20 on Bridge1 - there's still ok.
But when I add VLAN20 to Bridge2, RB is unavailable on these two ports.

Sorry about my English.
by Grickos
Thu Sep 15, 2016 10:48 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36.3 [current] is released!
Replies: 43
Views: 13512

Re: v6.36.3 [current] is released!

ver6.36.3 Cap client does not work. Certificates is marked in red. Returned to 6.36.2, everything works Fine.
Correction. CAP client does not work on Winbox 3.5 and ROS6.36.3. Bugfix 6.34.6. does not work with wireless-rep package. I have not tested other versions.
by Grickos
Mon Sep 12, 2016 4:39 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.36.3 [current] is released!
Replies: 43
Views: 13512

Re: v6.36.3 [current] is released!

ver6.36.3 Cap client does not work. Certificates is marked in red. Returned to 6.36.2, everything works Fine.
by Grickos
Fri Mar 11, 2016 9:40 pm
Forum: Announcements
Topic: Winbox3.2 released!
Replies: 59
Views: 11587

Re: Winbox3.2 released!

does not work with v6.34.2 and 6.34.3
Works for me in all versions I'd use: 6.33.2, 6.34.2, 6.34.3, 6.35rc9 rc10, rc12,rc19

Works for me with all versions ROS, but "ROMON" not working. Works only with v6.35rcXX
by Grickos
Fri Mar 11, 2016 4:25 pm
Forum: Announcements
Topic: Winbox3.2 released!
Replies: 59
Views: 11587

Re: Winbox3.2 released!

does not work with v6.34.2 and 6.34.3