Community discussions

Search found 14 matches

by teslasystems
Sat May 18, 2019 8:02 pm
Forum: The Dude
Topic: string_compare problem
Replies: 2
Views: 922

Re: string_compare problem

Looks like already 10 years passed, but I have the same problem now in 6.44.3 version. It should be fixed!
by teslasystems
Tue Feb 05, 2019 4:04 pm
Forum: General
Topic: WinBox logging problem
Replies: 0
Views: 306

WinBox logging problem

Hello!
Sometimes I see a strange behavior in WinBox logging window. The records are not sorted by date and time and appear in random order in some situations (not sure what causes it). Screenshot attached. Restarting WinBox helps, but such behavior is unacceptable. Hope for fix.
by teslasystems
Mon Feb 04, 2019 10:16 pm
Forum: SwOS
Topic: SwOS SNMP + The Dude. How to setup?
Replies: 4
Views: 1818

Re: SwOS SNMP + The Dude. How to setup?

In 2.9 it's possible to see interface speed with SNMP! Thanks MikroTik!
by teslasystems
Mon Feb 04, 2019 9:46 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS326 IGMP Snooping not working!
Replies: 8
Views: 2439

Re: CSS326 IGMP Snooping not working!

Hoped to see some changes in 2.9, but the problem is not solved :( I have attached the drawing of my network setup to clarify the situation. There are two CSS326 switches and one CCR1009 router. The router is connected to the internet provider with IPTV. The switches are connected between with 10G o...
by teslasystems
Sun Oct 14, 2018 1:45 am
Forum: SwOS
Topic: SwOS SNMP + The Dude. How to setup?
Replies: 4
Views: 1818

Re: SwOS SNMP + The Dude. How to setup?

I have looked in SNMP tree and it seems that the switch doesn't provides any data related to port tx/rx rate.
Please add this data!
by teslasystems
Sat Oct 13, 2018 11:11 pm
Forum: SwOS
Topic: CSS326 IGMP Snooping not working!
Replies: 8
Views: 2439

Re: CSS326 IGMP Snooping not working!

Hello! I have a little different issue. When IGMP snooping is disabled, everything works as it should, multicast packets flood to all ports and IPTV works well. But when I enable this option, IPTV doesn't works at all! I can see IPTV members on IGMP tab, but no any multicast traffic is going through...
by teslasystems
Sun Oct 07, 2018 10:56 am
Forum: General
Topic: Mikrotik losts its L2TP client configuration
Replies: 7
Views: 1136

Re: Mikrotik losts its L2TP client configuration

Hello!
Sorry for late reply. In my case the problem has disappeared! Thank a lot for fixing!
by teslasystems
Sun Oct 07, 2018 10:53 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude client update from the router
Replies: 0
Views: 481

The Dude client update from the router

Hello! When I update RouterOS version on the router with Dude package, all Dude clients also require update. They can do it automatically if there is an internet on their PCs. But on some closed networks, that don't have an internet, updating process is a headache, I need to manually update each Dud...
by teslasystems
Sat Apr 28, 2018 4:10 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.1 [current]
Replies: 272
Views: 42448

Re: v6.42.1 [current]

There is a problem with dude fonts in this release. I have some font files placed in dude/files directory and now it's impossible to select these fonts in dude settings, it only shows fonts from dude/files/default directory (which is read-only). Earlier everything was great, and it was possible to s...
by teslasystems
Mon Sep 11, 2017 12:11 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik losts its L2TP client configuration
Replies: 7
Views: 1136

Re: Mikrotik losts its L2TP client configuration

Hello! We have absolutely the same problem periodically. The last time it was today on RouterOS 6.40.1. Model: RouterBOARD 941-2nD (hAP lite). We have lost connection with one of our remote devices and when we connected to it locally, all settings in L2TP client were on their defaults and client its...
by teslasystems
Sat Feb 25, 2017 6:12 pm
Forum: General
Topic: Winbox Font Size
Replies: 17
Views: 4892

Re: Winbox Font Size

Hello! It's really need to improve WinBox compatibility with Windows scaling feature. For example, I'm using a 4K display with 4096x2160 resolution and 31.5" screen size and interface looks ugly when Windows scaling is not equal to 100%. But it's impossible to use Windows without scaling on such dis...
by teslasystems
Mon Dec 21, 2015 1:53 pm
Forum: General
Topic: Simple queue not working when torch disabled
Replies: 5
Views: 1963

Re:

Maybe fasttrack is enabled...
Thank you for a tip! I have disabled fasttrack and it helped!
by teslasystems
Sat Oct 24, 2015 12:27 pm
Forum: General
Topic: Simple queue not working when torch disabled
Replies: 5
Views: 1963

Re: Simple queue not working when torch disabled

Hello everyone.
I have exactly the same problem. Queue only working when torch is enabled. Any ideas how to solve it?
by teslasystems
Sun Aug 09, 2015 3:51 pm
Forum: RouterOS v7
Topic: Feature request: Wireless Connect List monitoring
Replies: 1
Views: 1110

Feature request: Wireless Connect List monitoring

Dear MikroTik! It would be great, if you add a possibility to monitor availability of the wireless networks, specified in connect-list, and automatically connect to the most preferred, available in this list. For example, you have 2 networks in connect list: 1. Network1; 2. Network2. If you currentl...