Community discussions

Search found 56 matches

by REDTDI
Thu Oct 29, 2009 6:40 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Is MPLS working?
Replies: 14
Views: 2369

Is MPLS working?

I have setup an MPLS lab as shown here http://wiki.mikrotik.com/wiki/MPLS_Lab_Setup . I would like to know whether MPLS is working. When I ping from one router to another or across routers I don't see any traffic showing up on the MPLS "Forwarding Table". However, when I do a traceroute I do see mpl...
by REDTDI
Fri Aug 28, 2009 7:54 pm
Forum: Scripting
Topic: How to get "active-links" number from PPPoE connection
Replies: 0
Views: 537

How to get "active-links" number from PPPoE connection

I would like to create a script that compares the number of "active-links" in a multilink pppoe connection with the number that should exist and was wondering how to get this value into a variable for comparison.

Thanks,
Ken
by REDTDI
Wed Jun 03, 2009 4:51 pm
Forum: General
Topic: Blocking ports on a MikroTik bridge
Replies: 5
Views: 1642

Re: Blocking ports on a MikroTik bridge

Is it possible to have an address list on a bridge firewall rule? Thanks, Ken REDTDI, I would be doing this in multiple rules, allow your .12 address by adding each one to an address list called 'inter-vlan' then add the ip ranges to another address list called 'local-vlans' Create 2 rules Rule 1. c...
by REDTDI
Wed Jun 03, 2009 3:54 pm
Forum: General
Topic: Blocking ports on a MikroTik bridge
Replies: 5
Views: 1642

Re: Blocking ports on a MikroTik bridge

Is there a wild card feature to just allow the last few digits of an IP address to be matched in a bridge firewall rule?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Tue Jun 02, 2009 11:26 pm
Forum: General
Topic: Blocking ports on a MikroTik bridge
Replies: 5
Views: 1642

Blocking ports on a MikroTik bridge

I have a client that has 70 branches VLANed into a single MikroTik bridge. They want to block all traffic between the VLANs except for PCs that end in in .12 as these should be able to video conference between them. What MikroTik feature should I use to block all traffic between bridged VLANs yet al...
by REDTDI
Fri Jan 16, 2009 9:35 pm
Forum: General
Topic: cacti: Mikrotik RouterOS Statistics (Update 11/19/2013)
Replies: 85
Views: 58429

Re: cacti: Mikrotik RouterOS Statistics (Update 01/18/2008)

Hi Mojiro: Your Cacti scripts are simply awesome. Thanks so much for providing them to this forum. They couldn't be easier to use and I'm now monitoring over 700 items on my Cacti server. Do you know what I would have to do to show the "Simple Queue - Traffic" graph as bits/s instead of bytes/s? Is ...
by REDTDI
Thu Jan 08, 2009 11:42 pm
Forum: General
Topic: cacti: Mikrotik RouterOS Statistics (Update 11/19/2013)
Replies: 85
Views: 58429

Re: cacti: Mikrotik RouterOS Statistics (Update 01/18/2008)

Hi Mojiro:

Are these scripts the most current available? What version of Cacti do you recommend for running these scripts on? Will 0.8.7b work correctly?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Mon Dec 01, 2008 3:59 am
Forum: General
Topic: Cannot import CACert that was generated using MikroTik
Replies: 0
Views: 561

Cannot import CACert that was generated using MikroTik

Hello:

I have a CACert certificate that I used to create a certificate on a client router for use with OpenVPN. I was able to create and import a server certificate but when I go to import the client certificate nothing happens. What might I be doing wrong?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Mon Jun 09, 2008 11:39 pm
Forum: Scripting
Topic: Why won't this script run correctly?
Replies: 1
Views: 1006

Why won't this script run correctly?

I'm trying to automate getting a package onto a router using either fetc or /system upgrade and neither of them seem to work when embedded in an auto.rsc file or a plain script file. They both work fine when just pasted into a terminal. Is what I'm trying to do even possible? The script is below. Th...
by REDTDI
Mon Jun 09, 2008 6:22 pm
Forum: Scripting
Topic: "/system upgrade" can't be scripted in auto.rsc file?
Replies: 2
Views: 1436

"/system upgrade" can't be scripted in auto.rsc file?

I'm trying to put the following script into a auto.rsc file without much success. It seems that the fact that the password ("blahblah") is entered on a seperate line stops the entire auto.rsc file from executing. Is there a way to pass the password as part of first line? The script runs fine when cu...
by REDTDI
Tue Mar 11, 2008 3:03 pm
Forum: General
Topic: Masquerading to specific IP address?
Replies: 5
Views: 6478

Re: Masquerading to specific IP address?

Thanks, I'll give that a try.
by REDTDI
Tue Mar 11, 2008 2:45 pm
Forum: General
Topic: Masquerading to specific IP address?
Replies: 5
Views: 6478

Re: Masquerading to specific IP address?

I would like to be able to specify which IP address the masquerade rule uses and this isn't possible with a normal masquerade rule.

Thanks,
Ken
by REDTDI
Tue Mar 11, 2008 1:04 pm
Forum: General
Topic: Masquerading to specific IP address?
Replies: 5
Views: 6478

Masquerading to specific IP address?

I need to map an entire /24 subnet to a specific single ip address on our router. How do I do this? Would netmap accomplish this?

/ ip firewall nat
add chain=srcnat out-interface=ether1 src-address=192.168.0.0/24 \
action=netmap to-addresses=10.0.0.1 to-ports=0-65535

Thanks,
Ken
by REDTDI
Sun Feb 03, 2008 7:41 pm
Forum: General
Topic: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible
Replies: 37
Views: 6014

Re: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible

You need to make sure the 532's have 2.9.5 running on them before attempting the upgrade...
Only 2.9.5, or anything above 2.9.5? The units were all 2.9.48 with Boot Loader 2.11 that I upgraded and they still bombed.

Ken
by REDTDI
Sun Feb 03, 2008 1:30 am
Forum: General
Topic: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible
Replies: 37
Views: 6014

Re: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible

Yes they can be fixed with a Net Install. However the labour costs to getting a broken unit down fixed then back up a 300' tower in a Canadian winter is rediculus. I suppose we should have tested them ourselves but I did about 10 RB133s and RB150s without problems before I nuked the RB532s. I didn't...
by REDTDI
Fri Feb 01, 2008 10:23 pm
Forum: General
Topic: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible
Replies: 37
Views: 6014

Re: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible

FYI

I just tried 3.2 and it had the same problem.

Ken
by REDTDI
Fri Feb 01, 2008 9:53 pm
Forum: General
Topic: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible
Replies: 37
Views: 6014

Re: Upgrade to 3.1 on 532A Now Non accesible

I have seen problems upgrading RB532R5 to 3.1 5 times now. The message that comes up after a failed install (every RB532 upgrade I have tried so far) is: "Kernal Panic - Not Syncing: No Init found. Try passing init= option to kernal." I have seen the problem on bios 2.8 and 2.11 When I do a Net Inst...
by REDTDI
Tue Dec 18, 2007 5:05 pm
Forum: General
Topic: 1-1 NATing Problem
Replies: 2
Views: 646

1-1 NATing Problem

Hello: I am having a problem with 1-1 NAT when I try to get to my servers from inside my network using the 1-1 NATed external address. The problem is that the all of the servers think that they are being accessed from one server (my gateway) rather than by the individual private IP addresses I am us...
by REDTDI
Mon Aug 20, 2007 9:42 pm
Forum: Scripting
Topic: Can't export script correctly?
Replies: 4
Views: 1362

Can't export script correctly?

I have tried to export a couple of scripts that I created in winbox from my 2.9.43 router. I got garbage out. Is this a known bug with MikroTik? I have also tried to create my scripts manually in Terminal and keep getting an invalid argument message. The script I want to import to Terminal is: /syst...
by REDTDI
Mon Apr 02, 2007 7:23 pm
Forum: General
Topic: Hotspots through an eoip tunnel?
Replies: 1
Views: 723

Hotspots through an eoip tunnel?

I am trying to make an eoip tunnel the interface of a HotSpot server. I'm using the HotSpot setup. When I use a laptop connected to the other end of the tunnel (the eoip tunnel is bridged to an atheros 2.4GHz AP), I get a DHCP address but can't ping the eoip interface that has the gateway address fr...
by REDTDI
Mon Mar 12, 2007 5:21 pm
Forum: General
Topic: Webbox "timeout" field?
Replies: 0
Views: 514

Webbox "timeout" field?

What does the timeout field on the webbox opening screen mean?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Thu Jan 18, 2007 11:36 pm
Forum: General
Topic: Beta 5 killed my Board??
Replies: 5
Views: 2418

The same thing happened to me while testing. I had to remove the wireless cards and use a serial cable to get into the router, I was then able to reset it. The information for using a serial cable is in the routerboard user manual. Even though I have reset the board, the response from the router usi...
by REDTDI
Thu Jan 18, 2007 6:42 pm
Forum: Scripting
Topic: Automated scripting to more than one router?
Replies: 3
Views: 1543

Automated scripting to more than one router?

Has anyone built a windows based script that can log in and run MikroTik scripts on multiple RouterOS units using SSH? I'd like to be able to perform inventories on my routers (around 250), and take a script backup from the routers. If you have done this, what tools did you use? Do you have a sample...
by REDTDI
Sat Jul 15, 2006 2:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 link dropping with traffic flow?
Replies: 11
Views: 2028

a Trango link was reasonably happy on it until recently, when it started glitching out - which is why I'm suspecting interference. I saw this exact problem yesterday when I installed an SR9 30 feet from a live Trango client facing 90 degrees to my new SR9unit. My SNR was 21 but it would lose connec...
by REDTDI
Wed Jun 28, 2006 9:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS AP does not work with NStreme?
Replies: 3
Views: 1249

WDS AP does not work with NStreme?

Hello: I have been playing with SR9 cards recently and discovered that WDS AP to WDS AP does NOT WORK with NStreme enabled (it works great when WDS is not enabled)? Is this a bug or a know problem? WDS AP to WDS Station works fine with NStreme enabled. This problem occurs regarldless of whether the ...
by REDTDI
Wed Nov 09, 2005 12:02 am
Forum: General
Topic: Packed rejected !!!!
Replies: 32
Views: 11760

Workaround

We were having the exact same problems until I turned connection tracking off. Once connection tracking is off all of our problems disappear. If you turn off connection tracking while packets are being rejected the problem goes away, just as if you rebooted the router.

Hope this helps,
Ken
by REDTDI
Tue Nov 01, 2005 9:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Packets being rejected from RB532
Replies: 2
Views: 1466

Packets being rejected from RB532

I am having a problem where many packets are being rejected from my RB532. I am running a 5GHz, Ubiquity 400mW, NStreme and Best Fit wireless link that has a -60dBm signal. The wireless portion appears to be perfect, but the router will reject packets sometimes very severly from any interface. Is th...
by REDTDI
Tue Nov 01, 2005 8:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Time keeps resetting
Replies: 9
Views: 3063

There are no batteries on RB500 series routers. You have to use NTP servers or else the clock is reset after every reboot.

Ken
by REDTDI
Mon Sep 26, 2005 1:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: two rb 532 and 802.11a superange performance
Replies: 14
Views: 4027

I don't have any trouble getting 37Mbps using NStreme1 with RB532s and 2.9.4 which is what is advertised in the PDF.

I am using SR5 radio cards that have a -60dBm signal at 30km.

Ken
by REDTDI
Fri Jun 17, 2005 8:17 pm
Forum: General
Topic: Transparent Bridge w/ Atheros CM9
Replies: 6
Views: 1836

Re: Transparent Bridge w/ Atheros CM9

From what I have read so far in this forum, I still have not found a solid answer to this question. Using 2.8.26 with Atheros cards, is there a way to do a transparent point-to-point bridge without using WDS? My understanding is that WDS is essentially halving my available bandwidth, which at half ...
by REDTDI
Wed Jun 15, 2005 2:18 am
Forum: General
Topic: nstreme2 support
Replies: 17
Views: 3585

The RB532 with 266MHz does about 50Mb/s throughput over wireless. We are changing some code to increase that. Over Ethernet, it can do 200-300Mb/s. I suggest that Xandar has the wrong information. So far I am only getting 23Mbit TCP (I can never get UDP numbers through our network even with multipl...
by REDTDI
Wed Jun 15, 2005 2:15 am
Forum: General
Topic: nstreme2 support
Replies: 17
Views: 3585

Hi xandor, how are you getting 27-30Mbps with your RB532? Can you post your config or the details that you tested with?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Sat Jun 11, 2005 3:21 am
Forum: General
Topic: nstreme2 support
Replies: 17
Views: 3585

So you can run a MT bandwidth test with TCP and both selected and you'll see 22-23Mb running in both directions? WHen I tried this test using RB532s running at 333MHz with 5212 cards with NStreme2 (not in turbo mode) I only got 12MBit in both directions. Can you post your "exported" config? THanks, ...
by REDTDI
Sat Jun 11, 2005 3:07 am
Forum: General
Topic: AES causes RB230 to slow down
Replies: 1
Views: 657

AES causes RB230 to slow down

Hello: Using 2.8.26 with Atheros 5212 radios on a pair of 266 RB 230s I see throuput drop significantly when I turn on aes-ccm. I have a signal of -67dBm on the bench and before I turn on aes I get 8Mbit in both directions on a "both" TCP MT bandwidth test. When I turn on aes I get 3 and 5 MBit when...
by REDTDI
Wed Jun 08, 2005 6:27 pm
Forum: General
Topic: Bench Testing
Replies: 1
Views: 736

Bench Testing

I was wondering what the best method of "bench testing" was. I would really like to do an accurate bench test of Nstreme2 using a pair of RB532 boards and 4 MT Atheros 5212 cards. What is the best method for simulating antennas in an office environment? Attaching pitails only? Antennas attached with...
by REDTDI
Thu May 12, 2005 7:05 am
Forum: General
Topic: Service Ports?
Replies: 2
Views: 1034

Thanks for the link to the documentation. I have already read the documentation and I don't feel that it explains how the NAT "helpers" work and when to use them.

Thanks,
Ken
by REDTDI
Wed May 11, 2005 3:34 am
Forum: General
Topic: Service Ports?
Replies: 2
Views: 1034

Service Ports?

I noticed that there is a tab called "Ports" in the firewall section of winbox. Some of the options (h323, gre, pptp) were disabled and I was wondering what that meant? I have been having some trouble with a customers VPN, and was wondering if by enabling these options it might fix the issue? If thi...
by REDTDI
Tue May 10, 2005 7:38 pm
Forum: General
Topic: Is GRE -> EoIP?
Replies: 1
Views: 998

Is GRE -> EoIP?

Is the GRE used by Cisco (and other) products the same as EoIP? Do they use the same ports for connections etc?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Wed May 04, 2005 4:31 am
Forum: General
Topic: Public and Private routed IP network?
Replies: 1
Views: 784

Public and Private routed IP network?

Hello: I currently have a completely routed (about 70 routers) network that uses private IP addresses masqueraded to a public IP address. If a customer needs a public IP address I have used 1-1 natting in the past. I have a big customer that is insisting in a "real" public IP address and was wonderi...
by REDTDI
Thu Apr 21, 2005 3:59 am
Forum: General
Topic: QoS Rule Examples
Replies: 3
Views: 1729

QoS Rule Examples

I am trying to make VoIP traffic have priority in my network. I have played with priorites of traffic in the past without much luck. Does anyone have any of their own VoIP prioritization rules that they could post hear for me to look at? I would like to try them out so that I might have better luck ...
by REDTDI
Mon Apr 04, 2005 10:02 pm
Forum: General
Topic: Routers not upgrading correctly
Replies: 7
Views: 1679

Just access ruter via ftp , copy packages ,reboot the ruter. I have upgraded about 20 routers like this whit no single problem. I have used both ftp and automatic upgrade options and it makes no difference. Normally the same routers cause the problems over and over again. With 75 routers deployed A...
by REDTDI
Sun Mar 27, 2005 5:46 pm
Forum: General
Topic: Routers not upgrading correctly
Replies: 7
Views: 1679

Routers not upgrading correctly

We have about 75 MT Routers running 2.8.21-26 on them. We have major problems upgrading them whenever we need to. The problem is: When we put the following packages (advanced tools, routing, security, system, wireless) onto the router with FTP or the upgrade tool, about 25% of the time security and ...
by REDTDI
Fri Mar 11, 2005 8:15 pm
Forum: General
Topic: Guaranteed Bandwidth
Replies: 1
Views: 2383

Guaranteed Bandwidth

I have a customer that needs to have up to 1.5Mbits of bandwidth at their disposal guaranteed. I would like to know how I can gurantee that this customer would have the 1.5MBit available to them when they need it, however, when they don't need it, it would be in the general pool of bandwidth? How wo...
by REDTDI
Wed Dec 15, 2004 4:00 am
Forum: General
Topic: show-off
Replies: 21
Views: 4496

65 km, AR5213, 37 Mbit with n-streme (TCP test) 3 km, AR5213, 64 Mbit+2 Mbit(tx/rx) with nstreme (TCP test) 13 km, AR5212, 46 MBit with n-streme (TCP test) What am I doing wrong? I can't get more than 7-9Mbps (mostly 7) TCP with NStreme on (not 5GHz Turbo), AR5212, 1GHz processors, -50dB signals. E...
by REDTDI
Wed Dec 08, 2004 3:45 am
Forum: General
Topic: Nstreme Polling
Replies: 1
Views: 1012

Nstreme Polling

Does NStreme perform better with polling turned on in a point to point scenario?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Tue Nov 09, 2004 2:51 am
Forum: General
Topic: What does CCQ mean?
Replies: 4
Views: 3838

Thanks for the information. I had looked in the manual for it but did not find anything. I'll look again.

Thanks again,
Ken
by REDTDI
Tue Nov 09, 2004 12:02 am
Forum: General
Topic: What does CCQ mean?
Replies: 4
Views: 3838

CCQ (client connection quality)
What would be an example of a good ccq? What is the available range?

Thanks,
Ken
by REDTDI
Mon Nov 08, 2004 11:10 pm
Forum: General
Topic: What does CCQ mean?
Replies: 4
Views: 3838

What does CCQ mean?

I notice it is a statistic in the new version on MT 2.8.18) and was wondering what it is used for and what it means.

Thanks!
Ken
by REDTDI
Tue Sep 28, 2004 10:58 pm
Forum: General
Topic: how to run wireless-legacy in 2.8.16?
Replies: 19
Views: 5903

5212 has same problem...

Hi John:

We have two links that only use Atheros 5212 interfaces that have the same connect disconnect problem. The links both connect and disconnect about 4 or 5 times a day. I will send support files to the support email address for you to look at.

Thanks,
Ken
by REDTDI
Tue Aug 31, 2004 4:47 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SNMP problem in 2.8.11
Replies: 1
Views: 3786

SNMP problem in 2.8.11

I am trying to use cricket to hook into an interface for traffic data. When I put in the OIDs that were returned by "print OID" and run the collection script of cricket I'm told that the application can't "resolve" the OID.

Am I doing something wrong? SNMP is enabled on my router.

Thanks,
Ken
by REDTDI
Thu Jun 24, 2004 2:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Router 200 Running on Batteries
Replies: 3
Views: 4947

Router 200 Running on Batteries

I would like to have my Multi-radio RouterBoards (5 radios) run on Batteries that are continuously charged. I have 2 kinds of POE injectors for my units, ones that have two piece POE injectors and some that are a one peice POE injector. A while ago MikroTik support told me that the two peice POE inj...
by REDTDI
Tue Jun 22, 2004 4:03 am
Forum: General
Topic: Long cable mode
Replies: 3
Views: 2230

Long cable mode

Hello: I have a router (RouterBoard) on a tower that has an ethernet run of over 350'. I can get communication to the router when I have the router in 10Mb Full Duplex without any problem. However, I need to be able to run the router in 100MBit Full Duplex in order to take advantage of the radios th...
by REDTDI
Sun Jun 13, 2004 3:24 pm
Forum: General
Topic: nstreme
Replies: 33
Views: 26326

and what about Duron/Athlon/Celeron/p4 machines with atheros cards? Isn't this low performance affected by routerboard platform alone? I recieve the exact same performance when we use 1 GHz processors doing the same work. We have not tested the latest version of NStreme and as our backbone is 200km...
by REDTDI
Sun Jun 13, 2004 8:57 am
Forum: General
Topic: nstreme
Replies: 33
Views: 26326

If you had 4 hops doing 22MBits per second on the bench then shouldn't 4 units with 10-16MBits on each link be able to do 10Bits across the whole link? I understand that there might be more processor power used so the link might be 9MBits but we are seeing 3-5Mbits or less (TCP). Now that we've move...
by REDTDI
Sat Jun 12, 2004 3:56 pm
Forum: General
Topic: nstreme
Replies: 33
Views: 26326

We have removed NStreme from all of our routers until the winbox interface is available. We found that even though single links were very fast the routers (routerboards) could not keep up with the traffic. 4 links that were about 10-16Mbs (TCP, 50km) each would only yield 3-5Mbits of TCP through put...
by REDTDI
Tue Jun 01, 2004 6:38 pm
Forum: General
Topic: nstreme
Replies: 33
Views: 26326

Very similar results here...

Note: We only let our radios go to 24Mbps in order to improve link stability (might be better now that we are running 2.8.10 (will try 36Mbps and higher tonight)). We are seeing about 15-19Mbps UDP and 10-16Mbps (TCP) across each of 4 50km+ links running nstreme. This is a BIG improvement per link. ...