Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 14 matches

by kodotech
Tue Nov 21, 2017 2:27 am
Forum: General
Topic: Torch not showing all traffic on interface
Replies: 2
Views: 550

Re: Torch not showing all traffic on interface

Thanks for the reply - yeah i did think this may be the case and some ends are in a switch group in CCR1009 - it is doing it on links were they are between CCR1036 not in switch groups though.

Sam
by kodotech
Mon Nov 20, 2017 2:46 am
Forum: General
Topic: Torch not showing all traffic on interface
Replies: 2
Views: 550

Torch not showing all traffic on interface

Hi Everyone, We seem to be having an unusual issue where on our links between CCRs is only showing a very small amount of traffic when being torched. Torch works on customer pppoe sessions and anything without ospf / mpls enabled on it. I have checked fastrack is off, MTU looks good. Any ideas? For ...
by kodotech
Fri Aug 18, 2017 3:22 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1072 one way traffic flow - advice needed
Replies: 1
Views: 449

CCR1072 one way traffic flow - advice needed

Hi everyone - we seem to be having continual issues with our 1072 routers we are using and im looking for any advice to stabilise fix some of these issues. Lately aside from frequent watchdog reboots, high cpu spikes we are seeing this weird issue on two of our CCR1072's so far: An event occurs afte...
by kodotech
Mon Jun 26, 2017 2:39 am
Forum: The Dude
Topic: Optimal hardware for dude chart performance
Replies: 1
Views: 616

Optimal hardware for dude chart performance

Hi Guys, We are currently running the dude 4beta3 on Windows 10 - looking at moving to a router or CHR for hosting a newer version. We monitor around 1000 devices at the moment and most things seem OK apart from charts and graphs over a period of time are very slow to load. Can you recommend what pl...
by kodotech
Mon Apr 03, 2017 2:12 am
Forum: SwOS
Topic: SNMP OID for system voltage
Replies: 1
Views: 1710

Re: SNMP OID for system voltage

I have asked this on another post - no responses yet.

Did you get anywhere?

I just walked a CSS106 version and it doesn't look obvious in there either.

Sam
by kodotech
Wed Mar 29, 2017 6:16 am
Forum: SwOS
Topic: RB260GSP v1.17 voltage snmp
Replies: 0
Views: 526

RB260GSP v1.17 voltage snmp

Hi Everyone,

Just wondering if its me is it possible to monitor the voltage via SNMP..?

I can not seem to find it in snmp discovery - any other workarounds for this?

Thanks heaps,

Sam
by kodotech
Sun Feb 26, 2017 9:41 am
Forum: General
Topic: Subnet prefix capture for traffic analyis
Replies: 3
Views: 407

Re: Subnet prefix capture for traffic analyis

Thanks for the response - i will have a but further dig about the functionality of the output. I am sure someone has done it before! I will post if i have any luck.

Cheers
by kodotech
Sat Feb 25, 2017 10:29 am
Forum: General
Topic: Subnet prefix capture for traffic analyis
Replies: 3
Views: 407

Subnet prefix capture for traffic analyis

Hi Guys, I have looked around but unable to find any real information - it may be a too hard idea but i thought i would ask. We are a growing ISP and like many are trying to establish peering on fabrics to avoid transit expenses. Has anyone came up with a good way to analyse your traffic by prefix t...
by kodotech
Sun Feb 05, 2017 12:14 am
Forum: The Dude
Topic: [The Dude] How to avoid notification if probe is not-available
Replies: 6
Views: 2490

Re: [The Dude] How to avoid notification if probe is not-available

This would be super handy. We have sites and it would be good to set a master probe if 'x' is down do not notify about 'y' etc. When we are doing quick maintenance we get bombarded with snmp probes that time out for an instance. A button in the bude to quickly silence all e-mail alerts would be cool...
by kodotech
Sun Feb 05, 2017 12:03 am
Forum: The Dude
Topic: Move device between maps
Replies: 10
Views: 2450

Re: Move device between maps

+1 for this!
by kodotech
Sat Feb 04, 2017 11:18 pm
Forum: General
Topic: CCR-1072 stops responding needs reboot to recover
Replies: 5
Views: 980

Re: CCR-1072 stops responding needs reboot to recover

We have just recieved a response from Mikrotik to upgrade the Routerboard firmware so i have done this to 3.33

Will see how it goes!
by kodotech
Wed Feb 01, 2017 11:54 am
Forum: General
Topic: CCR-1072 stops responding needs reboot to recover
Replies: 5
Views: 980

Re: CCR-1072 stops responding needs reboot to recover

Thanks for the reply! Yeah it is odd.. We have had a CCR1016 in the same place for around 18 months with no issues and since being upgraded to 1072 (to gain more SFP+) for future. It is not doing a great deal of work basic routing, ospf and ibgp / bgp (not full table). I am unsure if we had 6.36 rel...
by kodotech
Wed Feb 01, 2017 11:16 am
Forum: General
Topic: CCR-1072 stops responding needs reboot to recover
Replies: 5
Views: 980

CCR-1072 stops responding needs reboot to recover

Hi Guys, We are trying to troubleshoot quite a serious issue that is occurring with one of our 1072 routers. We had a complete crash yesterday morning which showed SFP+1 showing a 10gbps link over sfp with no link LED activity on any other ports. We could not see this router from the other router vi...
by kodotech
Sat Oct 31, 2015 11:45 pm
Forum: General
Topic: SFP+ ZR
Replies: 3
Views: 956

Re: SFP+ ZR

Hi Christian,

Just wondering if you ever got a solution to this? I am looking for a solution at 45kms needing a minimum of 2Gbps, it seems to fall into the same boat as yours!

Any help would be greatly appreciated.

Sam