Community discussions

Search found 21 matches

by wnet
Thu Jan 05, 2017 1:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SXT Lite5 AC and 5GHz
Replies: 0
Views: 475

SXT Lite5 AC and 5GHz

Hi guys, we have bought some SXT 5HacD 2n r2 but just two of them tested but not operate on our regular HiperLAN network (as station). Also with default configuration, where wlan1 is disabled and wlan2 is 5GHz and enabled, wizard start with 2GHz network... After various tests we had to turn back to ...
by wnet
Wed Aug 03, 2016 10:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 reset button
Replies: 3
Views: 4545

Re: RB3011 reset button

I think that after last OS release it is fixed, but I didn't need to test
by wnet
Sun Jun 12, 2016 10:37 pm
Forum: General
Topic: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM
Replies: 29
Views: 14589

Re: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM

Thanks. Just made without real fix for us (6.36.rc27).
by wnet
Sun Jun 12, 2016 7:22 pm
Forum: General
Topic: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM
Replies: 29
Views: 14589

Re: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM

After many days, RB1100 continue to logout and re-login immediately groups of users, some from a specific Ubiquiqi Rocket M (as described here http://tinyurl.com/zt7bja5). More strange is that we have different values A) CPE (XM and/or XW, with 5.6.2 or 5.6.5 FW) Uptime B) Connection time to AP (val...
by wnet
Wed Jun 01, 2016 10:16 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 Interface Link Problems
Replies: 16
Views: 8854

Re: RB3011 Interface Link Problems

Sorry, guys. I think...it was solved, because after last setup of previous post, RB3011 was about 8h without problems.
But...now about 1 down every 4 hours, but there is. With identical configuration on RB1100 on the same place, no problems.
Attached screens.
by wnet
Wed Jun 01, 2016 10:16 am
Forum: General
Topic: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM
Replies: 29
Views: 14589

Re: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM

Sorry, guys. I think...it was solved, because after last setup of previous post, RB3011 was about 8h without problems.
But...now about 1 down every 4 hours, but there is. With identical configuration on RB1100 on the same place, no problems.
Attached screens.
by wnet
Wed Jun 01, 2016 10:14 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Re: Empty host section

Sorry, guys. I think...it was solved, because after last setup of previous post, RB3011 was about 8h without problems.
But...now about 1 down every 4 hours, but there is. With identical configuration on RB1100 on the same place, no problems.
Attached screens.
by wnet
Tue May 31, 2016 10:42 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 reset button
Replies: 3
Views: 4545

RB3011 reset button

Hi support, why it's so strange on these machines? Procedure printed on manual for a "simple reset" http://i.mt.lv/routerboard/files/rb3011U-qg.pdf have no effect. Tested in all ways, but nothing. RB result is or blocked or starting normally (or, if more seconds, in ether boot, etc). Why don't have ...
by wnet
Tue May 31, 2016 9:42 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 Interface Link Problems
Replies: 16
Views: 8854

Re: RB3011 Interface Link Problems

Hi guys, on our last days same experience "port flapping on ports 6-10" (from ROS 6.36.rc20 renamed switch 2, finally) you can see topic here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=108603 and here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=104622 We want to inform you that it appear solved onl...
by wnet
Tue May 31, 2016 9:41 am
Forum: General
Topic: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM
Replies: 29
Views: 14589

Re: Port flapping (ether6 link down/up) on RB3011UiAS-RM

Hi guys, on our last days same experience "port flapping on ports 6-10" (from ROS 6.36.rc20 renamed switch 2, finally) you can see topic here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=108603 We solved only through a new official OS by Netinstall http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Netinstall an...
by wnet
Tue May 31, 2016 9:39 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Re: Empty host section

Hi guys, problem effectively was just known "port flapping on ports 6-10" (from ROS 6.36.rc20 renamed switch 2, finally) you can see topics here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=104622 and here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=104622 We solved only through a new official OS by Neti...
by wnet
Mon May 30, 2016 2:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Re: Empty host section

Update! Enabling "link downs" column, we can see about 3 disconnections per hour after last machine reboot.
Could that confirm an hardware failure?? Don't look at CPU % it was a rare peak, usually it is 7-25% max
Thanks
by wnet
Wed May 25, 2016 12:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Re: Empty host section

There are about 250 clients on it. There is not a single event. Usually about 2/3 of them together.
by wnet
Mon May 23, 2016 9:28 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Re: Empty host section

Yes, I know. On this RB I don't have any master/slave function because not interested.
But in other RBs there is no problem as the topic (disconnecting pppoe clients every from 30min to 5 hours) with also no master/slave function enabled.
by wnet
Mon May 23, 2016 9:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Re: Empty host section

# may/23/2016 08:09:11 by RouterOS 6.35.2 # software id = AXAG-S9ZL # /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] mac-address=\ 4C:5E:0C:E3:9C:64 name=ISP1 set [ find default-name=ether2 ] mac-address=\ 4C:5E:0C:E3:9C:65 name=ISP2 set [ find default-name=ether3 ] mac-address=\ 4C:5E:0C:E3:9...
by wnet
Sat May 21, 2016 11:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Empty host section
Replies: 10
Views: 2067

Empty host section

Dear guys, 1 of our RB3011UiAS is disconnecting clients from pppoe and reconnect them after about 30 min or some hours. Analyzing on various sections, I have seen menu/switch/host with empty records :shock: (other ones are all full of connected MACs). Does someone can help me? Regards Appunti Window...
by wnet
Mon May 09, 2016 3:17 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP lite after Ubiquiti CPE
Replies: 0
Views: 677

hAP lite after Ubiquiti CPE

Sorry for my topic on a not correct section here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?p=536938#p536938 I now see how and where post it :D I have Fiber or xDSL line > RB3011 (NAT/masquerade) > Ubiquiti CPE with no problem with NAT for DVRs, hAP lite port 80. Only port 8291 for winbox it seems impo...
by wnet
Mon May 09, 2016 1:50 pm
Forum: Announcements
Topic: hAP lite
Replies: 389
Views: 164339

Re: hAP lite

Sorry, but I no more see how post a new topic... I have Fiber or xDSL line > RB3011 (NAT/masquerade) > Ubiquiti CPE with no problem with NAT for DVRs, hAP lite port 80. Only port 8291 for winbox it seems impossible to access from external. I am sure, based on tests, that it's Ubiquiti that stops it,...
by wnet
Wed Mar 16, 2016 12:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP lite hardware switch
Replies: 6
Views: 1604

Re: hAP lite hardware switch

Thanks 2 all, my friends.
After last OS upgrade and Winbox 3.3 we can see that menu, also. :D
by wnet
Wed Mar 16, 2016 12:31 am
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP lite hardware switch
Replies: 6
Views: 1604

Re: hAP lite hardware switch

Thanks jarda,
unique problem is that it appears as not having that classic menu (we see hAP through last winbox 3.2) with master/slave option on interface/ethernet :(
by wnet
Tue Mar 15, 2016 11:50 am
Forum: Wireless Networking
Topic: hAP lite hardware switch
Replies: 6
Views: 1604

hAP lite hardware switch

Hi guys, since we have some problems with some VoIP servers, we optimized them bridging internal customers' routers, but only hardware (in & out on same LAN switch). We want to use from now on this good AP by Mikrotik (http://routerboard.com/RB941-2nD-TC). Only after various (not extensive) tests, a...