Community discussions

MikroTik App

Search found 26 matches

by abernier
Fri Feb 28, 2020 5:49 pm
Forum: General
Topic: PCQ Queue does not respect limits
Replies: 3
Views: 1735

Re: PCQ Queue does not respect limits

Not yet.
by abernier
Sun Feb 23, 2020 1:31 am
Forum: General
Topic: Easier provisioning than tr069?
Replies: 0
Views: 1592

Easier provisioning than tr069?

Hello I know that you can provisioning a mikrotik CPE with TR-069. But, I have a doubt: Is It posible to do a basic provisioning, easier, only with mikrotik devices and dhcp66? scenario: A mikrotik dhcp server with opción dhcp66 A mikrotik tftp server A mikrotik CPE with dhcp client How must I have ...
by abernier
Sun Jan 26, 2020 1:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Do the rb260GP and Hex S support the S+DA0001 Cable? [SOLVED]
Replies: 1
Views: 5633

Do the rb260GP and Hex S support the S+DA0001 Cable? [SOLVED]

Hi
At https://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik ... lity_table

RB260GP and Hex S are compatibility with S+AO0005 but what happen with S+DA0001?

Could someone confirm that if it is compatible?

Thank you very much
by abernier
Sun Jan 05, 2020 3:12 pm
Forum: General
Topic: Any way to ignore FCS errors on a particular port?
Replies: 2
Views: 821

Re: Any way to ignore FCS errors on a particular port?

I hace the same issue.

It is very annoying
by abernier
Fri Dec 27, 2019 5:53 pm
Forum: General
Topic: PCQ Queue does not respect limits
Replies: 3
Views: 1735

PCQ Queue does not respect limits

I am struggling with a setup I need to deploy. I am trying to replace the simple queues that the pppoe server creates for manual PCQ queues. Below I put the configuration that I use, but I have realized that the speed of the clients is not limited as I thought, the 6Mbps clients have seen how they d...
by abernier
Fri Dec 20, 2019 10:45 am
Forum: General
Topic: Fast path disabled but counters FPTx and FPRx keep counting [SOLVED]
Replies: 1
Views: 633

Fast path disabled but counters FPTx and FPRx keep counting [SOLVED]

Hello
I have disabled the fast path in a hex S with 6.45.7:
-->Ip settings - allow fast path disabled
-->bridge - settings - allow fast path disabled.

In interface list-ethernet I still see how FP Tx and FP Rx counters mark values. ¿Is it normal?
What can I do to correct it?

Thank you in advanced
by abernier
Tue Nov 05, 2019 4:29 pm
Forum: General
Topic: Always default route without routingMark necessary?
Replies: 1
Views: 634

Always default route without routingMark necessary?

Hello I have a router with 2 wan interfaces (pppoe and static IP) with the settings below. I want to be able to enter the router from the outside in case some wan interface falls. I've got it to work but I don't understand something: Why if pppoe client is disabled I need to add line [2] (below) in ...
by abernier
Tue Jul 23, 2019 11:04 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: How configure 2Wan with one without routing mark?
Replies: 5
Views: 2365

Re: How configure 2Wan with one without routing mark?

I don't think I understand. CCR1 is internal machine with only one upstream connection, or not? Yes, only one wireless upstream connection. I chose to have two pppoe servers with local authentication. Now I am thinking of migrating everything to a radius system, I think radsec would be very useful ...
by abernier
Mon Jul 22, 2019 10:33 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: How configure 2Wan with one without routing mark?
Replies: 5
Views: 2365

Re: How configure 2Wan with one without routing mark?

Thank you Sub and Sebastia . I change rp-filter=loose and it works! :) ..... But Why? I thought the same as Sebastia. True that initially I did not put all the information because I wanted to solve things step by step Topology: CCR1 with pppoe_server --------------------CCR2 with pppoe_server ----W...
by abernier
Mon Jul 22, 2019 1:50 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: How configure 2Wan with one without routing mark?
Replies: 5
Views: 2365

How configure 2Wan with one without routing mark?

Hello I am going to the point: I want that one IPs go throught wan1(default) others wan2. These Ips are clients IP which get Ip from pppoe server. I search in mikrotik wiki and forum. Theoricaly, it is easy: only mark connections and route and create route with mark route.....I must be the most stup...
by abernier
Sun Jul 14, 2019 5:32 pm
Forum: The Dude
Topic: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5
Replies: 8
Views: 2941

Re: Devices Showing Offline After Upgrade to 6.44.5

Hi I have configured snmp v3 authorize with 6.42.12 routeros. I updated the CPE to 6.44.5 and now from The Dude I can`t see snmp information of any CPE with 6.44.5 version, with 6.42.12 no problems. If I change snmp to v1 or v2 in the CPE from The Dude I can see the oid tree from snmpwalk but from s...
by abernier
Thu Dec 13, 2018 2:50 pm
Forum: The User Manager
Topic: usermanager: only one client gets remote ip the others no
Replies: 1
Views: 2456

Re: usermanager: only one client gets remote ip the others no

I have the solution:
You must set up a local IP in the defaul profile of the PPPoE server, but a local IP as: abc.def,ghi.jkl not a ip pool with one IP .
by abernier
Fri Nov 09, 2018 4:35 pm
Forum: The Dude
Topic: Automatic several wrong mac addresses on devices [SOLVED]
Replies: 4
Views: 4452

Re: Automatic several wrong mac addresses on devices [SOLVED]

SOLVED although I still do not understand the reason (if someone knows, please tell me).
it happens when you have in device addresses the IP 192.168.88.1, that by default the dude puts. I removed that IP and all macs addresses disapear.
by abernier
Tue Nov 06, 2018 1:47 pm
Forum: The Dude
Topic: Automatic several wrong mac addresses on devices [SOLVED]
Replies: 4
Views: 4452

Re: Automatic several wrong mac addresses on devices [SOLVED]

Have you made any progress with this? I have the same issue.
0% :( It is very annoying. I think it's related to discovery neighbourg.
It is strange that it does not happen to more people who use dude, because it is the result that is obtained only "discovering" for the devices.
by abernier
Fri Nov 02, 2018 1:00 pm
Forum: The Dude
Topic: Automatic several wrong mac addresses on devices [SOLVED]
Replies: 4
Views: 4452

Automatic several wrong mac addresses on devices [SOLVED]

Hello
After discover devices I have multiple devices with several mac addresses (see attached file) on general device window.
I tried to put the correct mac address but always return to the initial list.
All devices are in the same vlan.

How could I corret it?

Thank you in advanced
by abernier
Tue Aug 21, 2018 8:42 pm
Forum: The User Manager
Topic: usermanager: only one client gets remote ip the others no
Replies: 1
Views: 2456

usermanager: only one client gets remote ip the others no

Hello I have used user-manager in other occasions and it has worked with versions routeros before 6.30. I tried to used user-manager again with routeros 6.42.6 and I got an strange behaviour: All users are registered, in the section ppp - active connections you can see even that it acquires a remote...
by abernier
Wed Aug 08, 2018 4:15 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude - Device RouterOS on no-standard Port
Replies: 26
Views: 16495

Re: Dude - Device RouterOS on no-standard Port

I have the same problem with 6.42.6. I set a new "routeros management 2" service with the port:33333 but it didn´t work.
I must to change the winbox port of dude server to 8291 again :(
by abernier
Thu Jun 21, 2018 8:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How to avoid Nstream Rate flicking?
Replies: 0
Views: 486

How to avoid Nstream Rate flicking?

Hi I have a PTP with two netmetals, a 34dbi ubiquiti parabolic and a mant30. 18Kms with free LOS. I thought that I would get 80Mbps on both way. I set nstream. Configuration: /interface wireless set [ find default-name=wlan1 ] amsdu-limit=2048 antenna-gain=20 band=5ghz-onlyac basic-rates-a/g="" chan...
by abernier
Wed Nov 08, 2017 4:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: The radiation patterns for some boards
Replies: 17
Views: 4916

Re: The radiation patterns for some boards

Antenna patterns at https://mikrotik.com/product/RBLHG-5nD: 160721104257pattern.ant 160721104238pattern.ant When I put on radio mobile. It says that LHG has 99,9dbi gain antenna !!!! : I set antenna gain =0 dbi in the configuration system and a I select antenna type= 160721104257pattern.ant Does the...
by abernier
Tue Oct 31, 2017 1:19 am
Forum: Wireless Networking
Topic: DISAPPOINTED 10Km link+netmetal+CCQ>94%+650Mbps@80Mhz < 180Mbps Throughtput
Replies: 13
Views: 2460

Re: DISAPPOINTED 10Km link+netmetal+CCQ>94%+650Mbps@80Mhz < 180Mbps Throughtput

@inoX I try multiple channels, the best result is which I exposed When I have tried to lower the power of the signal the throughput also low, less than 90Mbps :( @Lakis TX/RX chain 0 : -31/-32 TX/RX chain 1: -30/-33 SNR: 80 I tested band: only N and only AC but not A/N. I will follow your advices: I...
by abernier
Wed Oct 25, 2017 12:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: DISAPPOINTED 10Km link+netmetal+CCQ>94%+650Mbps@80Mhz < 180Mbps Throughtput
Replies: 13
Views: 2460

Re: DISAPPOINTED 10Km link+netmetal+CCQ>94%+650Mbps@80Mhz < 180Mbps Throughtput

@mistry7: Have you set interface quench's to only hardware? Yes queue interfaces hardware. lower TX Power to stay at -50 to -55dB: When I have tried to lower the power of the signal the throughput also low, less than 90Mbps :( @InoX & onnoossendrijver: I do not known that Rb912 is too bad with speed...
by abernier
Tue Oct 24, 2017 1:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: DISAPPOINTED 10Km link+netmetal+CCQ>94%+650Mbps@80Mhz < 180Mbps Throughtput
Replies: 13
Views: 2460

DISAPPOINTED 10Km link+netmetal+CCQ>94%+650Mbps@80Mhz < 180Mbps Throughtput

Hello I have a less 10 Kms link with two netmetals and the mikrotik parabolic mANT30. 6.39.3 routeros version. Config both sides (one bride another station bridge): /interface wireless set [ find default-name=wlan1 ] adaptive-noise-immunity=ap-and-client-mode antenna-gain=3 band=5ghz-onlyac basic-ra...
by abernier
Sun Oct 30, 2016 11:52 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Vertical / Horizontal Connectors
Replies: 14
Views: 10938

Re: Vertical / Horizontal Connectors

The RB912UAG-2HPnD has two connectors : j500 y j502.
I don't know which one is for the horizontal polarization or the vertical polarization. Someone could help me?
Thank you in advance.
by abernier
Wed Jun 08, 2016 6:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ccr1072 and 48v dc power
Replies: 16
Views: 5124

Re: ccr1072 and 48v dc power

I think it is a very interesting topic.

The power at most of telco locations is 48V. It is not logical that Mikrotik doesn't have solutions for that.

Has anyone tried any DC-DC converter?
What model of 48v to 24v build-in converter have you used?


Thanks all
by abernier
Mon Jan 25, 2016 1:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How can I get a good throughput without break the radio?
Replies: 3
Views: 940

Re: How can I get a good throughput without break the radio?

Plisken, thank you for your advices. I changed tx-power mode to "all rates fixed" with a value of 16dbm on both sites (reduced power), also I have entered a larger number at antenna gain 10 and 20 dbi at each antenna (QRT and Mant30) Before change: Tx/Rx CCQ: 91/89% After change. Tx/Rx CCQ: 93/60% t...
by abernier
Fri Jan 22, 2016 3:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How can I get a good throughput without break the radio?
Replies: 3
Views: 940

How can I get a good throughput without break the radio?

Hi. I have a dude: How can I get a good throughput at a PtP without break the radio? For a point to point (PtP) two Wireless radios are used (Qrt5 and Netmetal with mant30), one as a transmitter and the other a receiver to link two destinations 1.65 Kms together. I have good Fresnel clearance on the...