Community discussions

MikroTik App

Search found 11 matches

by mariusmotea
Tue Jul 24, 2018 12:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2
Replies: 9
Views: 1739

Re: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2

No issues in last two weeks so very likely this was the issue. I made upgrade to raspberry firmware and i will give a new try now.

Marius.
by mariusmotea
Fri Jul 13, 2018 11:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2
Replies: 9
Views: 1739

Re: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2

Is possible that the issue to be generated by my RaspberryPi3 with built in wifi. I disconnect this from power and in last 2 days i did not have any issues. Hope this to be the problem. Question remain why only Mikrotik routers are affected by this and cheep ones not.
by mariusmotea
Wed Jul 11, 2018 8:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2
Replies: 9
Views: 1739

Re: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2

No luck, i will put 5 now and test. It seams that if i use Hue Entertainment stream protocol that send 25 frames per second to hue bridge will trigger the issue faster. 64 bytes from 192.168.10.30: icmp_seq=109 ttl=128 time=2477 ms 64 bytes from 192.168.10.30: icmp_seq=112 ttl=128 time=2131 ms 64 by...
by mariusmotea
Wed Jul 11, 2018 7:34 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2
Replies: 9
Views: 1739

Re: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2

Thanks, it was 7 i put 15. Will run a few days with this option to see what will happend.
by mariusmotea
Tue Jul 10, 2018 8:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2
Replies: 9
Views: 1739

2.4ghz issues with hAP ac and hAP ac^2

Hi, A have a very wired issue with Mikrotik routers from title on 2.4ghz frequency were all my home lights and sensors are connected. First i was using the Routerboard 962UiGS-5HacT2HnT, but because there were lot of moments when my lights start to not respond to commands or to respond with a few se...
by mariusmotea
Tue May 08, 2018 12:45 pm
Forum: General
Topic: QCA8337 switch add vlan tag to bridge
Replies: 10
Views: 1511

Re: QCA8337 switch add vlan tag to bridge

Thanks guys,

I will try to move both LAN and WAN to tagged VLAN's and avoid using VLAN id 1.

@sindy i regret i did not buy hAP ac², but now is too late.

Marius.
by mariusmotea
Sun May 06, 2018 11:02 pm
Forum: General
Topic: QCA8337 switch add vlan tag to bridge
Replies: 10
Views: 1511

Re: QCA8337 switch add vlan tag to bridge

Still no luck. I will provide more details, maybe i have a minor configuration issue and i don't know. First, for me only ether1 and wifi's interfaces are important, ether2-5 are not connected. On the switch where ether1 is connected i use untaged VLAN for WAN (pppoe connection) and VLAN 1 tagged fo...
by mariusmotea
Sun May 06, 2018 8:57 pm
Forum: General
Topic: QCA8337 switch add vlan tag to bridge
Replies: 10
Views: 1511

Re: QCA8337 switch add vlan tag to bridge

Thanks for the tips. Just one more questions. Currently i keep the WAN as untagged VLAN on my switch and LAN as tagged VLAN. Is mandatory to move both to tagged VLAN's? permit the two VLAN IDs (WAN, LAN) Maybe stupid question, but if i fix the VLAN task at QCA8337 switch level, do i still need to cr...
by mariusmotea
Sat May 05, 2018 11:34 pm
Forum: General
Topic: QCA8337 switch add vlan tag to bridge
Replies: 10
Views: 1511

QCA8337 switch add vlan tag to bridge

Hi, After spending a few hours following the documentation from [url]here[https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Switch_Chip_Features#VLAN_Example_1_.28Trunk_and_Access_Ports.29] i was not able to connect my LAN (tag VLAN) and WAN (untag VLAN) on the same cable to ether1 interface using the internal ...
by mariusmotea
Sun Feb 21, 2016 9:07 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.34.2 [current] is released!
Replies: 60
Views: 24490

Re: v6.34.2 [current] is released!

Hi!

dhcpv6 client over ipv4 pppoe is not working after update from 6.34.1 to 6.34.2 on RB2011UiAS-2HnD.

Is stuck on "Status: searching..."

Marius.
by mariusmotea
Mon Feb 01, 2016 10:57 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.34 [current] is released!
Replies: 91
Views: 24966

Re: v6.34 [current] is released!

Hi! After i upgrade from 6.30.4 to 6.34 i discover ipv6 was not working anymore. The issue seams to be the ipv6 dhcp client stuck in "Status: searching...". After i click the "Release" button the status is switching to "Status: bound" and then ipv6 is working fine. I'm using RouterOS in a KVM virtua...