Community discussions

Search found 277 matches

by irghost
Wed Jul 31, 2019 5:46 pm
Forum: General
Topic: Does Woobm work with devices other than Mikrotik?
Replies: 2
Views: 390

Does Woobm work with devices other than Mikrotik?

Does Woobm work with devices other than Mikrotik?such as cisco devices?
or any devices with a usb-serial interface?
by irghost
Sun Jul 28, 2019 10:28 am
Forum: General
Topic: Where is the Second serial Port on CCR1009?
Replies: 1
Views: 271

Where is the Second serial Port on CCR1009?

CCR] > port print Flags: I - inactive # DEVICE NAME CHANNELS USED-BY BAUD-RATE 0 serial0 1 Serial Console auto 1 serial1 1 auto There is one RS232 Male interface in front of the Router but where is the second one?
by irghost
Sat Apr 06, 2019 11:24 am
Forum: General
Topic: hAP Lite with pwr-line interface?
Replies: 6
Views: 973

hAP Lite with pwr-line interface?

Hi
I bought new hAP lite today and I saw this!!!

Image
by irghost
Sun Sep 30, 2018 12:27 am
Forum: General
Topic: EoIP Tunnel not running?
Replies: 6
Views: 1155

Re: EoIP Tunnel not running?

Please check logs and ave you tried to ping routers if they can reach each-other?
they can ping each other with their public IP
by irghost
Sat Sep 29, 2018 12:25 am
Forum: General
Topic: EoIP Tunnel not running?
Replies: 6
Views: 1155

Re: EoIP Tunnel not running?

Try to upgrade to same as KVM CHR ROS version and set tunnel id 1. Also check logs and sock proxy for strange stuff.
nothing.

they are same version
still not working
by irghost
Thu Sep 27, 2018 6:28 pm
Forum: General
Topic: EoIP Tunnel not running?
Replies: 6
Views: 1155

EoIP Tunnel not running?

Hi I have 2 CHR (one on KVM and the other on ESXi) with EoIP tunnel in between on First CHR (KVM ) everything was OK until today, EoIP tunnel stop working First CHR(KVM ) Version 6.43.2 http://up.vbiran.ir/uploads/104015380618217010_2018-09-27_18-53-28.png Sec CHR (ESXi) 6.42.7 http://up.vbiran.ir/u...
by irghost
Mon Aug 20, 2018 9:21 am
Forum: Virtualization
Topic: Bridge Problem on CHR 6.42.6
Replies: 1
Views: 1005

Bridge Problem on CHR 6.42.6

I have Big problem with "Bridge" in CHR I find out if there is a difference between bridge MAC address and Interface MAC address Layer 3 traffic won't pass through that Bridge for exp: 2 RS To G8-2 ether 1500 00:50:56:A7:F9:10 4 R bridge1 bridge 1500 65535 00:50:56:A7:F9:10 then i can ping 192.168.6...
by irghost
Thu Jul 05, 2018 9:22 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 557
Views: 109456

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

[admin@MikroTik] /ip cloud> print 
  ddns-enabled: yes
   update-time: no
        status: connecting...
on CHR last build
by irghost
Thu May 17, 2018 11:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New : RB760IGS - HEX-S
Replies: 38
Views: 13388

Re: New : RB760IGS - HEX-S

How about RM(rackmount) version of Hex?
by irghost
Sun May 13, 2018 4:21 am
Forum: Virtualization
Topic: CHR memory usage !!! 300MB after 3days
Replies: 7
Views: 1184

Re: CHR memory usage !!! 300MB after 3days

Just guessing it could be the connection tracking and/or the dude. Also see the profiler. Do the previous versions behave the same with the same load? there is no dude and connection tracking- yes same memory usage with same load (with no traffic flow) recently I just added traffic flow with ntopng...
by irghost
Sat May 12, 2018 11:08 pm
Forum: Virtualization
Topic: CHR memory usage !!! 300MB after 3days
Replies: 7
Views: 1184

Re: CHR memory usage !!! 300MB after 3days

/system resource> print uptime: 2d21h26m22s version: 6.42.1 (stable) build-time: Apr/23/2018 10:46:55 free-memory: 661.6MiB total-memory: 976.3MiB cpu: Intel(R) cpu-count: 4 cpu-frequency: 2793MHz cpu-load: 45% free-hdd-space: 51.1MiB total-hdd-space: 95.3MiB write-sect-since-reboot: 48832 write-se...
by irghost
Sat May 12, 2018 11:03 pm
Forum: Virtualization
Topic: CHR memory usage !!! 300MB after 3days
Replies: 7
Views: 1184

Re: CHR memory usage !!! 300MB after 3days

on VM? or directly instlled on pc?
Maybe. What does it do?
routing
with no firewall and queues
Sent from my C6833 using Tapatalk
On Esxi 6.5U2 Host
by irghost
Sat May 12, 2018 9:12 pm
Forum: Virtualization
Topic: CHR memory usage !!! 300MB after 3days
Replies: 7
Views: 1184

Re: CHR memory usage !!! 300MB after 3days

Maybe. What does it do?
routing
with no firewall and queues
by irghost
Sat May 12, 2018 9:01 pm
Forum: Virtualization
Topic: CHR memory usage !!! 300MB after 3days
Replies: 7
Views: 1184

CHR memory usage !!! 300MB after 3days

/system resource> print uptime: 2d19h15m34s version: 6.42.1 (stable) build-time: Apr/23/2018 10:46:55 free-memory: 672.5MiB total-memory: 976.3MiB cpu: Intel(R) cpu-count: 4 cpu-frequency: 2793MHz cpu-load: 44% free-hdd-space: 50.4MiB total-hdd-space: 95.3MiB Is this normal?
by irghost
Wed Apr 25, 2018 10:30 pm
Forum: General
Topic: Auto Upgrade Mirror
Replies: 2
Views: 1285

Auto Upgrade Mirror

Hi
54.230.11.223
I saw this address inside the router
Image

I don't remember if I set this or not
by irghost
Fri Apr 20, 2018 12:35 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 26734

Re: v6.42 [current]

LTE Interface does not work in 6.42 http://up.vbiran.ir/uploads/10446152406381834859_2018-04-18_19-26-59.png http://up.vbiran.ir/uploads/39057152406382010066_2018-04-18_19-30-02.png I have upgraded 3 wAP and lte interface works, try to reset RB or downgrade to another stable and then upgrade again....
by irghost
Wed Apr 18, 2018 6:04 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42 [current]
Replies: 147
Views: 26734

Re: v6.42 [current]

LTE Interface does not work in 6.42
Image


Image
by irghost
Thu Apr 12, 2018 10:25 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Bonding with Cisco switch etherchannel - 802.3ad
Replies: 1
Views: 1388

Mikrotik Bonding with Cisco switch etherchannel - 802.3ad

interface GigabitEthernet1/0/47 switchport trunk allowed vlan 105 switchport mode trunk channel-group 1 mode active ! interface GigabitEthernet1/0/48 switchport trunk allowed vlan 105 switchport mode trunk channel-group 1 mode active ! http://up.vbiran.ir/uploads/10694152351776945004_2018-04-12_11-...
by irghost
Mon Apr 09, 2018 11:17 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41.4 [current]
Replies: 37
Views: 9427

Re: v6.41.4 [current]

where is the ova Download link in download page?
by irghost
Thu Apr 05, 2018 12:27 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 94281

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

*) lte - fixed LTE band setting for SXT LTE;
What does it fix excatly? Does it improve connection stability?
no
we couldn't change LTE band from 3 to 7
in older versions
by irghost
Wed Mar 14, 2018 12:42 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41.3 [current]
Replies: 139
Views: 30074

Re: v6.41.3 [current]

sxt lte does not switch to band 7
Image
Image
by irghost
Fri Mar 02, 2018 6:37 pm
Forum: Announcements
Topic: Future of LTE products, user feedback requested
Replies: 83
Views: 18124

Re: Future of LTE products, user feedback requested

first of all ,carrier aggrigation
second ,support for TDD LTE(band 42 43 ....) and FDD LTE on same device in same time
by irghost
Fri Feb 16, 2018 12:59 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Block websites http and https without Web Proxy / 100% works.
Replies: 17
Views: 11752

Re: Block websites http and https without Web Proxy / 100% works.

Today i am sharing my little experience with beginner like me, you can understand my post from title so no other words and lets start. This method will not effect any other website, i would like to block Facebook in my example. 1: Add website in Layer7 Protocol. /ip firewall layer7-protocol add nam...
by irghost
Tue Feb 13, 2018 10:40 am
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

Re: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

2x Intel Xeon E5-2680v2 20Core / 40thread Well, it still doesn't answer the question. You have 20 cores, 40 threads, to use. When creating the virtual machine did You allocate 4 cores? To be perfectly clear: it is possible to allocate more threads than cores - you can allocate one core and 4 thread...
by irghost
Mon Feb 12, 2018 4:35 pm
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

Re: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

Winbox shows 1 CPU, so only one core configured in your VM settings.
What RouterOS config you have? Firewall, NAT, any other config? In any case, 50% CPU usage is normal.
there is no Firewall and queue
in first pic I configured 4 core , 50% usage = 6.5Ghz
by irghost
Mon Feb 12, 2018 4:19 pm
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

Re: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

Have You verified the core allocation, on the virtual host? Take KVM as an example: I can allocate (say) 4 cores, from my single CPU. But, then, I can tell the virtual host to allocate 8 cores, to the virtual machine. It is not a good idea, but can be done. So, question: did you really allocate 4 r...
by irghost
Mon Feb 12, 2018 3:45 pm
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

Re: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

50% is little usage. You still have 50% unused CPU resources. You could route much more traffic.
normis believe me 6.5GHz is not Little
why CHR with more Core use more CPU?
by irghost
Mon Feb 12, 2018 3:23 pm
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

Re: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

What is your question? You haven't even used half of your CPU resources (wasting them).
Hi normis
High Cpu usage is the main problem
why CHR with 4* 2.8Ghz Core uses 6.5Ghz for 2Gbps traffic
when CHR with 1*2.8Ghz core uses 2.5GHz for 2gbps?
both of them shows 50% in winbox
by irghost
Mon Feb 12, 2018 9:24 am
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

Re: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

UPUP UP
by irghost
Sun Feb 11, 2018 12:36 am
Forum: Virtualization
Topic: 6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth
Replies: 11
Views: 1600

6.3Ghz CPU usage just for 2Gbps bandwidth

http://up.vbiran.ir/uploads/10922151830212138483_2018-02-11_2-01-16.png 4core CPU 2.8Ghz CHR 6.41.2 Fresh install with defaults and just 2IP and 1 Default route update: I have change 4 to 1 Core CPU for this CHR and this is the result http://up.vbiran.ir/uploads/20386151830252629996_2018-02-11_2-11...
by irghost
Sat Jan 27, 2018 9:36 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 94281

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

Version 6.42rc15 has been released. Changes since previous release: *) dhcpv4-server - added "dns-none" option to "/ip dhcp-server network dns"; *) dhcpv6 - make sure that time is set before restoring bindings; *) dhcpv6-client - added possibility to specify options; *) dhcpv6-server - added DHCPv4...
by irghost
Fri Dec 29, 2017 2:24 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 94281

Re: v6.42rc [release candidate] is released!


irghost, raffav, Cha0s - Seems that we have found an issue with new TLS matcher. We will try to fix it as soon as possible;
add some documents
by irghost
Thu Dec 28, 2017 10:21 am
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 94281

Re: v6.42rc [release candidate] is released!

Cha0s - Before the fix Traffic Flow, for example, instead of reporting 5 packets per flow reported 6 packets. Simply reported one packet more than flow has actually processed; irghost - Can you provide an example of rule which you have tried out and seen that it is not working? /ip firewall filter ...
by irghost
Wed Dec 27, 2017 5:33 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42rc [release candidate] is released!
Replies: 538
Views: 94281

Re: v6.42rc [release candidate] is released!


*) firewall - fixed "tls-host" firewall matcher;

TLS-host does not work for me!
by irghost
Wed Dec 27, 2017 3:31 pm
Forum: General
Topic: tls-host no document [SOLVED]
Replies: 18
Views: 5528

Re: tls-host no document [SOLVED]

Doesn't work for me either. Neither by full name, nor wildcard.

P.S. Also, why is this matcher added to NAT rules? There's no info about TLS hostname in TCP SYN packets :)
ME 3
by irghost
Tue Dec 26, 2017 12:39 am
Forum: General
Topic: tls-host no document [SOLVED]
Replies: 18
Views: 5528

Re: tls-host no document [SOLVED]

viewtopic.php?f=2&t=128449
here is some info,
but this functions dont work for mee ...
still there is no document on this now ability
i don't know how to use this for filtering
by irghost
Sun Dec 24, 2017 2:18 am
Forum: General
Topic: tls-host no document [SOLVED]
Replies: 18
Views: 5528

tls-host no document [SOLVED]

firewall - added "tls-host" firewall matcher
there is no documentation for this subject
by irghost
Sat Dec 23, 2017 7:42 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41 [current]
Replies: 304
Views: 75378

Re: v6.41 [current]

*) firewall - added "tls-host" firewall matcher;
any documents?
by irghost
Sun Dec 10, 2017 9:48 am
Forum: General
Topic: IPv6 Firewall For Core Router (CCR)
Replies: 0
Views: 315

IPv6 Firewall For Core Router (CCR)

/ipv6 firewall address-list add address=::/128 comment="defconf: unspecified address" list=bad_ipv6 add address=::1/128 comment="defconf: lo" list=bad_ipv6 add address=fec0::/10 comment="defconf: site-local" list=bad_ipv6 add address=::ffff:0.0.0.0/96 comment="defconf: ipv4-mapped" list=bad_ipv6 ad...
by irghost
Wed Dec 06, 2017 10:05 am
Forum: Scripting
Topic: Mikrotik and Telegram
Replies: 38
Views: 14367

Re: Mikrotik and Telegram

/health works perfect but /hi does not When you add commands to bot (/setcommands) - you pushed Shift-Enter after first line or just Enter? If just Enter - it remembered only one command. It is little bit crazy but I do /setcommands dozen times until I realized that lines should be separated by Shi...
by irghost
Wed Dec 06, 2017 8:54 am
Forum: Scripting
Topic: Mikrotik and Telegram
Replies: 38
Views: 14367

Re: Mikrotik and Telegram

tg: Load config status: failed failure: closing connection: <400 Bad Request> 149.154.167.199:443 (5) after running this /system script run tg_getUpdates It seems to be wrong values in tg_config. Before error it should show your line like /tool fetch dst-path="disk1/tg_get_updates.txt" url="https:/...
by irghost
Wed Dec 06, 2017 12:29 am
Forum: Scripting
Topic: Mikrotik and Telegram
Replies: 38
Views: 14367

Re: Mikrotik and Telegram

tg: Load config
  status: failed

failure: closing connection: <400 Bad Request> 149.154.167.199:443 (5)
after running this
/system script run tg_getUpdates
by irghost
Wed Nov 15, 2017 5:14 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: IPv4 and IPv6 on a single BGP peer
Replies: 3
Views: 915

Re: IPv4 and IPv6 on a single BGP peer

[admin@A] > routing bgp peer add remote-address=10.0.0.134 remote-as=65000 address-families=ip,ipv6
u need just to enable ipv6 in BGP peer
by irghost
Wed Nov 08, 2017 1:55 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 24566

Re: v6.40.5 [current]

by irghost
Wed Nov 08, 2017 10:37 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 24566

Re: v6.40.5 [current]

Updated through Winbox, pressed "Download and install". Previous version was 6.40.4. Connection was over cable. Maybe it depends on this? What was already done: 1) Tried reset to default config - NO RESULT 2) Tried NetInstall 6.40.5/6.40.4/6.38 - NO RESULT (device is not visible) 3) Tried changing ...
by irghost
Wed Nov 08, 2017 12:32 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.5 [current]
Replies: 82
Views: 24566

Re: v6.40.5 [current]

cAP Lite died after upgrade
I have Tried Netinstall but router does not shown in List also I have pushed reset-button for more than 300sec
CAP-LED and WLAN-LED are just Blinking

There is no problem with Netinstall (tested)
by irghost
Tue Nov 07, 2017 7:37 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Cap lite bricked after Upgrading to 6.40.5
Replies: 0
Views: 365

Cap lite bricked after Upgrading to 6.40.5

I have Tried Netinstall but router does not shown in List also I have pushed reset-button for more than 300sec
CAP-LED and WLAN-LED are just Blinking

There is no problem with Netinstall (tested)
by irghost
Fri Oct 27, 2017 1:14 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951g-2nd + e3372 (hilink and no hilink) loose connection when downloading something
Replies: 9
Views: 1312

Re: RB951g-2nd + e3372 (hilink and no hilink) loose connection when downloading something

I have same problem with e3372 and RB2011UiAS-2HnD-IN. Any solution?
Use USB Power injector
https://mikrotik.com/product/5VUSB
by irghost
Mon Oct 23, 2017 7:08 pm
Forum: General
Topic: LTE Huawei E3372? [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1383

Re: LTE Huawei E3372? [SOLVED]

It's weird. I got it up running once. It showed up under /interface lte

But then I had to unplug the device, and now its not showing up again.

Have tried reboot router and unplug a couple of times without success.
are you using original OTG?