Community discussions

Search found 18 matches

by robbz
Wed Sep 18, 2019 2:11 am
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

btw, saw in this thread: viewtopic.php?f=2&t=150700&p=749673#p749673

That you're able to auth on a bare interface but not if interface is part of a bridge. Just for curiosity sake - why does it need to be part of a bridge?
by robbz
Wed Sep 18, 2019 2:08 am
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

I'm able to do the certification based authentication but not that survives a reboot or re-auth, will try to work with MikroTik on this. Does that mean you successfully do auth through RB and have the certs installed on the RB? Seems the dot1x is what we need, just haven't tried it yet. I have cert...
by robbz
Sun Sep 15, 2019 8:12 am
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

I'm able to do the certification based authentication but not that survives a reboot or re-auth, will try to work with MikroTik on this. Does that mean you successfully do auth through RB and have the certs installed on the RB? Seems the dot1x is what we need, just haven't tried it yet. I have cert...
by robbz
Wed Sep 11, 2019 11:39 pm
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

Another post that sucessfully done this without using "pfatt" on pfsense. https://www.dslreports.com/forum/r32474688-AT-T-Fiber-Questions-regarding-BGW210-and-removing-it-replaced-w-PFSense I will need to research more to come up with anything. Either way - where did you find a cert for bgw210? I th...
by robbz
Wed Sep 11, 2019 11:16 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: wpa_supplicant on rb4011
Replies: 7
Views: 703

Re: wpa_supplicant on rb4011

This thread might be dead - who knows. Just read through it - so is someone here (@pcunite) working on this still?
by robbz
Wed Sep 11, 2019 11:14 pm
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

Gotcha, yeah, I spent some time reading all this through last night too. The certificate is hard coded on the BGW. Seems there's a tool that we can use to extract that: https://www.devicelocksmith.com/2018/12/eap-tls-credentials-decoder-for-nvg-and.html There are a lot of people that has this down a...
by robbz
Wed Sep 11, 2019 6:45 pm
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

Vikinggeek, thanks for the update.

I was thinking something like pass through all auth packets no matter when - or - just move the auth to the RB. Anyone with insight into how the auth works?
by robbz
Wed Sep 11, 2019 1:59 am
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

Ok, so I read through the full thread and man, there's already two people working in this. vikinggeek and wojo. Did you guys ever put anything togethers? Should we combine forces to get this resolved - one and for all? ;)
by robbz
Wed Sep 11, 2019 1:46 am
Forum: General
Topic: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?
Replies: 77
Views: 8962

Re: Anybody ues AT&T Gigabit Fiber with Mikrotik RouterOS?

Hey everyone! I guess I haven't really said anything in this thread, but I used these instructions (slightly modified) to get my RB4011 up and running without the BGW. It was running just fine for about a month - and I've gotten some serious speeds (1Gbps/1Gpbs easy) through the RB4011, with like 10...
by robbz
Mon Mar 21, 2016 9:28 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 - Expected performance?
Replies: 10
Views: 2235

Re: RB2011 - Expected performance?

Sorry for this late reply. I'm just busy juggling life and work :) I am not using any queues and the firewall has worked fine for years. I have not done any changes in the past year - and looking at the graph - CPU usage on the 433 went up from an average of 10% to and average of 60-70% by upgrading...
by robbz
Wed Mar 16, 2016 2:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 - Expected performance?
Replies: 10
Views: 2235

Re: RB2011 - Expected performance?

I'm not sure what that udp rule is all about as I probably added it at some point in the past 5-6 years. :) Might have something to do with tftp and so on... not sure.. Now, I need to add something that might have gotten missed in my initial post. If I do a speedtest - I can get more than 100mbit on...
by robbz
Tue Mar 15, 2016 9:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 - Expected performance?
Replies: 10
Views: 2235

Re: RB2011 - Expected performance?

Another discovery: Since I upgraded the RB433 to 6.34.2, the CPU usage was way higher when doing transfers or whatever I was doing. I was unaware of fasttrack - so thanks for pointing that out. It helped some on the RB2011 but I didn't get anywhere near the throughput of the RB433 (same NAT, same Fi...
by robbz
Tue Mar 15, 2016 7:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 - Expected performance?
Replies: 10
Views: 2235

Re: RB2011 - Expected performance?

Jarda, thanks for your reply. I got fasttrack in as described in http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wiki/Fasttrack - and although it helped the throughput only increased by 20% or so. It's nowhere near 100mbit tho. Avaraging at about 70mbit now. with peaks at 75. I've noticed, since I upgraded to ...
by robbz
Fri Mar 11, 2016 2:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 - Expected performance?
Replies: 10
Views: 2235

RB2011 - Expected performance?

Hi! I've been a Routerboard used since 2008. I've been super happy with my routerboard (3 different ones). They've been running stable with few issues. Recently I bought a RB2011 (RB2011UiAS-2HnD-IN) to replace my RB433UAH that i've been using for my home network. The reason being that I wanted to u...
by robbz
Fri Mar 04, 2016 7:50 pm
Forum: General
Topic: Change default IP address bug
Replies: 3
Views: 710

Re: Change default IP address bug

So, I figured it out. Apparently - changing ip requires you to add all configs for the new IP and delete all old - else something doesn't work out as it should. Not sure why/what.
by robbz
Wed Mar 02, 2016 10:23 pm
Forum: General
Topic: Change default IP address bug
Replies: 3
Views: 710

Re: Change default IP address bug

ZeroByte, I have a RB493 as well, which is hardware switched and i've not had these issues. As you can see, I am having a similar issue on the RB433 which is not hardware switched. I've done exactly what you're describing (changing IP), but it's not working for me. I've done it with and without chan...
by robbz
Wed Mar 02, 2016 9:36 pm
Forum: General
Topic: Change default IP address bug
Replies: 3
Views: 710

Change default IP address bug

Hi! I've been a routerboard user since 2007. I've had 4 different models and all have been working almost flawlessly since. I've updated them on occasion and had some hiccups - but nothing serious. I recently bought a RB2011UiAS-1HnD-IN for use at home (have a 433UAS at home) because I needed faster...