Community discussions

MikroTik App

Search found 7 matches

by areanod
Tue Feb 25, 2020 3:06 pm
Forum: General
Topic: cAP ac bricked after update - netinstall not working
Replies: 8
Views: 3454

Re: cAP ac bricked after update - netinstall not working

I just found this thread and tough it is six months old already I wanted to give other people the solution to the mentioned problem: When you are trying to flash a Tik with netinstall with a modern operating system you've got to end the programm (netinstall) after the Tik shows up in the overview an...
by areanod
Sun Apr 28, 2019 9:30 pm
Forum: General
Topic: I'm unable to make flashfig work!
Replies: 8
Views: 1940

Re: I'm unable to make flashfig work!

Sometimes when we had trouble we tried another Netinstall version (newer and older versions of the actual installed routeros version).
Thank you so much for that input, using an older version of netinstall/flashfig did the trick for me!

BR
Areanod
by areanod
Wed Nov 21, 2018 6:48 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik as IPSEC client from home with NAT for Linux server with non-standard ports.
Replies: 8
Views: 2114

Re: Mikrotik as IPSEC client from home with NAT for Linux server with non-standard ports.

Hi noetn, To see if your ISP allows the protocols (e.g. ESP, 50) to use IPSEC there are only two ways that come to mind: 1.) Try it out 2.) Ask the ISP if they allow UDP-Traffic to the ports 500 + 4500 and the IP Protocol 50. For your request of an exakt config: Nobody will be able to give you that ...
by areanod
Wed Nov 21, 2018 6:24 pm
Forum: General
Topic: IPsec connection stops working at some point
Replies: 5
Views: 1244

Re: IPsec connection stops working at some point

Hey HExSM, A few thoughts that immediatley popped into my mind while reading your problem: 1.) Make sure that the lifetime of the respective phase are the same on both sides 2.) If it's not disabled, disable Fast-Path for the bridge on the Tik. 3.) Upgrade to the latest available firmware ;) 4.) Mak...
by areanod
Thu Jun 22, 2017 7:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: New RB951G-2HnD bricked? [Solved with Netinstall]
Replies: 28
Views: 55378

Re: New RB951G-2HnD bricked?

And then after Clicking on "install" the router status would go to "Installing" and then to "Ready" without doing anything - no idea why the installation worked properly after 20 times of trying! I could reproduce that problem while trying to unbrick my RB750Gr3 :) I h...
by areanod
Wed May 10, 2017 5:34 pm
Forum: General
Topic: RB750Gr3 - rebooted
Replies: 8
Views: 1969

Re: RB750Gr3 - rebooted

I was having the exact same issue with the same hardware. The RB750Gr3 was working fine for 13days and then started randomly rebooting. Interestingly enough I had a second RB750Gr3 with virtually the same config with the only difference that the primary internet uplink was a PPPoE Client on the RB w...
by areanod
Sun Oct 16, 2016 12:20 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB3011 Ui AS-RM
Replies: 2
Views: 740

Re: RB3011 Ui AS-RM

Hey,

I checked on my RB3011 and RB2011 and the summary does seem a little bit off. It almost seems that some packets are being shown, others not...

BR