Community discussions

MikroTik App

Search found 8 matches

by JaySmith1112
Tue Oct 04, 2016 12:51 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Having trouble with Hairpin
Replies: 1
Views: 848

Having trouble with Hairpin

Hello there, I'm having an issue with Hairpin NAT. I'm unable to make one of my LAN's see a server on a different LAN, but connected to the same RB device. I have followed the directions in the wiki, but still can't get the computers to see the server on the other LAN. Any and all help is greatly ap...
by JaySmith1112
Wed Sep 28, 2016 7:24 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MikroTik closes ports randomly then reopens them.
Replies: 3
Views: 1016

Re: MikroTik closes ports randomly then reopens them.

I'm working with another fellow that was using external port checkers from off site machines, as well as his computer with in the lan. They would all show the port open, but when we noticed our remote sessions locking up, he would then run the port scans and find the port closed. We setup the NAT ru...
by JaySmith1112
Wed Sep 28, 2016 4:27 am
Forum: Beginner Basics
Topic: DHCP Pool showing RED
Replies: 8
Views: 3269

Re: DHCP Pool showing RED

This has been fixed. The port that the LAN is running off of didn't have an IP assigned to it. So there was no gateway for the LAN to use.

Thanks for everyone's help on this.
by JaySmith1112
Wed Sep 28, 2016 4:25 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MikroTik closes ports randomly then reopens them.
Replies: 3
Views: 1016

MikroTik closes ports randomly then reopens them.

Hello, I'm very new to MikroTik devices, and am learning very quickly but, I have been searching high and low for an answer to this question that I have, and haven't found anything... One of my new RM3011UiAS is acting up. I setup a NAT rule for remote desktop connection port 3389 to a specific serv...
by JaySmith1112
Tue May 10, 2016 2:19 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot With ticket generator
Replies: 10
Views: 23479

Re: Mikrotik Hotspot With ticket generator

Has anything been further developed on this matter?
by JaySmith1112
Wed Apr 27, 2016 1:25 am
Forum: Beginner Basics
Topic: DHCP Pool showing RED
Replies: 8
Views: 3269

Re: DHCP Pool showing RED

I removed ETHE 3 from the bridge. Still having the issue. SC attached for reference .
Sorry for all the trouble. I'm very new to RoutOS, trying to read as much as I can. But not finding what I need.
by JaySmith1112
Tue Apr 26, 2016 2:11 am
Forum: Beginner Basics
Topic: DHCP Pool showing RED
Replies: 8
Views: 3269

Re: DHCP Pool showing RED

ZeroByte, I have IP Pools setup, I have the Networks configured, and I have the DHCP server setup. We run an Executive LAN and a Public LAN. The public lan is sending DHCP to devices connected to that LAN, but the DHCP server shows red in the DHCP server list. I have attached screen caps of the area...
by JaySmith1112
Tue Apr 26, 2016 12:36 am
Forum: Beginner Basics
Topic: DHCP Pool showing RED
Replies: 8
Views: 3269

DHCP Pool showing RED

Hello everyone, I'm having a hard time figuring out why one of my DHCP servers is showing red. I' have compared my Executive DHCP Server (not red) to my Public DHCP Server (red) and cant find a difference. Pools are setup correctly, Interfaces have been properly selected. I'm stumped. Eth 3 and 4 ar...