Community discussions

Search found 19 matches

by mTwUser
Wed Oct 17, 2018 9:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New "RB2011".... reloaded [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1586

Re: New "RB2011".... reloaded [SOLVED]

Available already (EU). 3 pcs rb4011 in service...
he was talking about wifi though, the one with wifi is sadly not available yet
by mTwUser
Mon Oct 15, 2018 1:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New "RB2011".... reloaded [SOLVED]
Replies: 12
Views: 1586

Re: New "RB2011".... reloaded [SOLVED]

sadly it's not available yet... earlierst delivery date i found (EU): mid november
by mTwUser
Thu Oct 11, 2018 2:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CapsMan Dynamic vlan
Replies: 5
Views: 1120

Re: CapsMan Dynamic vlan

i highly recommend to read through this topic: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=119494 also the last post here was a big help: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=51817#p263780 Also important: use a fairly recent version of freeradius, i had loads of troubles one time because i was ...
by mTwUser
Thu Oct 04, 2018 11:35 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4011
Replies: 354
Views: 63358

Re: RB4011

just tested a 4011 - i paired it up with a CCR1009-8G-1S-1S+ using GE only. with regards to its single-core CPU performance, i'd say it is at par with the 1.2GHz tilera core, or i might say it is superior just a tiny little bit. i tested it for a project where we use a cr*pload of tunnel/encapsulat...
by mTwUser
Thu Oct 04, 2018 11:33 am
Forum: General
Topic: SIP client cannot re-register in the SIP server after switching ISP (different NAT) [SOLVED]
Replies: 58
Views: 8573

Re: SIP client cannot re-register in the SIP server after switching ISP (different NAT) [SOLVED]

Chupaka wrote: In Terminal - yep, but when you paste the script via WinBox - nope :) ` Maybe I am misunderstanding you, but what you say does not appear to be true: if I take this script WITHOUT escaping the $, add it to System > Scripts in Winbox, and then highlight it and click the "Run Script" b...
by mTwUser
Wed Oct 03, 2018 2:30 pm
Forum: General
Topic: SIP client cannot re-register in the SIP server after switching ISP (different NAT) [SOLVED]
Replies: 58
Views: 8573

Re: SIP client cannot re-register in the SIP server after switching ISP (different NAT) [SOLVED]

@NathanA, your scenario really smells like a RouterOS bug, so support@mikrotik.com. If counting the connection timeout up actually has some special meaning, it should be stated in the documentation, which is not the case. ` Agreed, it smells like a bug. But I'm not the first one to encounter it and...
by mTwUser
Fri Jun 08, 2018 10:17 am
Forum: General
Topic: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1078

Re: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]

As I discussed with support: The problem is an old PPPoE + UDP kernel bug in Linux, the problem will get fixed with RouterOS v7 since it's using a new kernel. Sadly still no ETA on v7. Just expirienced the problem again with L2TP over PPPoE, sometimes recreating the Interface doesn't even work. "Wi...
by mTwUser
Thu Jun 07, 2018 5:30 pm
Forum: General
Topic: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1078

Re: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]

Our ISP who mainly works with Mikrotik as well has found a work around, you need to implement a script on the PPP profile of your ppoe interface. Implement it "On Down" - in this case pppoe-out1 uses ether1 to establish the connection (change this as you desire). 5 Seconds of delay seem to work very...
by mTwUser
Fri May 25, 2018 3:38 pm
Forum: General
Topic: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1078

Re: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]

Try what I wrote in last reply: https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=133907&p=658818#p658818 Ok this seems quite interesting, could you elaborate this a bit further? I think it's not quite the same since I'm expiriencing the problem on a single PPoE Interface. _____________________ As I d...
by mTwUser
Wed May 02, 2018 10:45 am
Forum: General
Topic: SIP connection problem (Cs or C not SACs) [SOLVED]
Replies: 4
Views: 1017

Re: SIP connection problem (Cs not SACs) [SOLVED]

viewtopic.php?f=2&t=132980

i sent supout to support etc etc... so far i haven't gotten anything back.
by mTwUser
Thu Apr 26, 2018 5:00 pm
Forum: General
Topic: SIP Account Registration Problem
Replies: 9
Views: 1302

Re: SIP Account Registration Problem

Are you using PPPoE? Have you tried rebooting or copying the PPoE interface instead of resetting the entire router?

viewtopic.php?f=2&t=132980
by mTwUser
Thu Apr 12, 2018 9:52 am
Forum: General
Topic: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1078

Re: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]

RouterBOARD? RouterOS version? (RouterBOOT firmware version?) The SIP device have static or DHCP address? If DHCP, DHCP Lease time? Fixed DHCP address or not? SIP ALG detailed settings (default or not?) Various Devices (RB2011, hex, hap ac, crsXXXX and so on) Various RouterOS versions (starting fro...
by mTwUser
Tue Apr 10, 2018 2:12 pm
Forum: General
Topic: PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]
Replies: 7
Views: 1078

PPoE + SIP Issue/Bug [Ticket#2018031922003491] [SOLVED]

Sadly after over 2 weeks of waiting i have not received a proper respond from the support, it's also quite frustrating that the very specific description of the problem is getting straight up ignored, i received various suggestions that i already said won't work, support replied with a different thr...
by mTwUser
Wed Mar 14, 2018 11:07 am
Forum: Announcements
Topic: Future of LTE products, user feedback requested
Replies: 84
Views: 18317

Re: Future of LTE products, user feedback requested

1. Starting Cat 6 is good! 2. Most? Too many providers here to choose a specific combinations 3. Yes! 3G is still needed for backup 4. Austria/Europe 5. Drei, A1 and T-Mobile Austria Currently we use LTE modems with bridge from our LTE providers, i actually know that T-Mobile and Drei missed out on ...
by mTwUser
Wed Mar 14, 2018 10:54 am
Forum: General
Topic: NAT table not cleared correctly [SOLVED]
Replies: 77
Views: 6419

Re: NAT table not cleared correctly [SOLVED]

I've forgot to ask, have you recreated (deleted and then created it again) PPPoE client interface in these situations? Same problem, do we have to recreate a PPoE Interface now everytime? This can't be a long term solution... as of now multiple Clients have to be restarted every day because of this...
by mTwUser
Tue Jul 05, 2016 5:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: capsman + freeradius + user based vlan
Replies: 4
Views: 2175

Re: capsman + freeradius + user based vlan

If somebody got this to work with freeradius and would give me some hint it would be really appreciated, would prefer that a lot over a windows solution.

Thanks!
by mTwUser
Tue Jun 21, 2016 1:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: capsman + freeradius + user based vlan
Replies: 4
Views: 2175

Re: capsman + freeradius + user based vlan

Well it works with Tekradius like mentioned here: http://mum.mikrotik.com/presentations/C ... 137144.pdf

so it seems like a freeradius issue.
by mTwUser
Mon Jun 20, 2016 3:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: capsman + freeradius + user based vlan
Replies: 4
Views: 2175

Re: capsman + freeradius + user based vlan

Added some missing details, so bumping in case somebody knows now what's wrong.
by mTwUser
Fri Jun 17, 2016 4:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: capsman + freeradius + user based vlan
Replies: 4
Views: 2175

capsman + freeradius + user based vlan

Hi everyone, I'm trying to assign VLANs based on a user authentification (so EAP and no PSK), for example if user2 logs in he automatically assigns VLAN2 and recieves a 192.168.202.0/24 IP-Address from the DHCP Server Used Software/Packages: Freeradius Version 3.0.11 Router OS v6.35.4 CapsmanV2 Wire...