Community discussions

Search found 11 matches

by vchrizz
Fri Apr 19, 2019 10:20 pm
Forum: General
Topic: interface ethernet poe power-cycle does not work?
Replies: 0
Views: 182

interface ethernet poe power-cycle does not work?

Recently I updated routeros to 6.44.2 on all my rb960-pgs and after some days my monitoring tells one of those routers can't reach attached poe-devices, so i wanted to power-cycle them, but noticed that function does not work. I believe it worked in some version in the past, but I don't recall which...
by vchrizz
Thu Mar 21, 2019 2:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB as serial console
Replies: 11
Views: 2945

Re: RB as serial console

well, i didnt have problems finding serial usb converter cables with enough description to know which chipset is used. the problem was rather, that nearly all of them are prolific based. then i even noticed, the reason why original prolific drivers dont work and i have to use "prolific-compatible" d...
by vchrizz
Wed Mar 20, 2019 1:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB as serial console
Replies: 11
Views: 2945

Re: RB as serial console

thanks very much for the hint! i replaced the prolific chipset cable for a ftdi chipset based cable as you recommended and now the issue is gone. guess this is some important information that should be noted in the wiki, that prolific chipsets are that sensible and its better to use ftdi. without th...
by vchrizz
Thu Mar 07, 2019 1:44 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB as serial console
Replies: 11
Views: 2945

Re: RB as serial console

(sorry posting to this old thread but its the most apropriate one i found) for me the mentioned prolific usb-rs232 converter basically works great too. one problem i noticed, it somehow "freezes" after some time when no data is sent or received. i connect via ssh to rb and then just /system serial-t...
by vchrizz
Mon Dec 24, 2018 11:24 pm
Forum: The Dude
Topic: API in The dude server
Replies: 7
Views: 2122

Re: API in The dude server

an api for thedude would be great! i am looking for a possibility to get all devices with their mac address for my inventory google-sheet (ubiquiti got an api for aircontrol and unms to get all devices) Looks great. It's commercial product. Did you make it or bought it? Does it also have a English i...
by vchrizz
Thu Dec 13, 2018 10:21 pm
Forum: RouterOS v7
Topic: Feature request: Virtual Extensible LAN (VXLAN)
Replies: 27
Views: 10452

Re: Feature request: Virtual Extensible LAN (VXLAN)

+1 (mailed them too).
by vchrizz
Wed Dec 05, 2018 6:22 pm
Forum: Scripting
Topic: How to ***really*** block invalid TCP and UDP packet
Replies: 43
Views: 35465

Re: How to ***really*** block invalid TCP and UDP packet

Still waiting from the OP, conveniently does not have an IM LOL, to state which of his rules make sense to put in RAW filtering????????????? When I wrote the post, "raw" did not exist at that time. question regarding setup of a firewall on an edge router, is the ruleset from OP still apropriate to ...
by vchrizz
Tue Dec 04, 2018 3:48 am
Forum: Scripting
Topic: script to resolve DNS names and update address list
Replies: 4
Views: 7043

Re: script to resolve DNS names and update address list

was looking for a similar solution and came up with an own script. wanted to share it, in case someone can need it: [/Codebox]system scheduler export : /system scheduler add interval=1m name=auto-add-static-routes on-event=Add-static-routes-from-DNS policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,password,...
by vchrizz
Thu Nov 22, 2018 2:22 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Database description packet has different master status flag
Replies: 65
Views: 34330

Re: Database description packet has different master status flag

we had this problem too with ros 6.43.4, but it was on just two links in our network where one connects over ubnt airmax and the other over mikrotik lhg. interesting is the fact that we use mpls and it looks like ospf has problems, we noticed, mpls ips are not reachable when this error happens, but ...
by vchrizz
Sun Jul 10, 2016 11:34 am
Forum: SwOS
Topic: SwOS 1.6 Web Interface - HOTS - ERROR:Lost Connection
Replies: 8
Views: 4437

Re: SwOS 1.6 Web Interface - HOTS - ERROR:Lost Connection

ive got the same issue, not able to see hosts. (see also http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=17&t=48874 ) after looking at http://192.168.88.1/!dhost.b i guess it could be some bridge loop or similar. i get this output: [{adr:'44d9e7ff7191',prt:0x02,drp:0x00,mir:0x00,sts:0x07,vid:0x01dc},{adr:...
by vchrizz
Sun Jul 10, 2016 11:19 am
Forum: SwOS
Topic: SwOS Web Interface Error
Replies: 17
Views: 5905

Re: SwOS Web Interface Error

ive got this problem too with RB260G and v1.16. but its not latency issues for me, i guess its some (bridge-?)loop or similar. ping is fine. i do use vlans. looking at http://192.168.88.1/!dhost.b it shows about 100 lines of the following: [{adr:'44d9e7ff7191',prt:0x02,drp:0x00,mir:0x00,sts:0x07,vid...