Community discussions

MikroTik App

Search found 39 matches

by jscoulter
Fri Feb 22, 2013 12:18 pm
Forum: Scripting
Topic: Time conditions
Replies: 1
Views: 1022

Time conditions

Hi all.

Is there a way to prevent access to a certain website if a time condition is not met?
for instance, between 6am and 9:30am I dont want access to Youtube to be available......yes as you can guess, I want to stop my children access youtube before they go to school !! :lol:

Thanks, Jeremy
by jscoulter
Sat Feb 28, 2009 9:33 am
Forum: Scripting
Topic: Using "where" and "find" in MikroTik API
Replies: 10
Views: 18946

Re: Using "where" and "find" in MikroTik API

Anymore information on this? I found the only way to remove a user is to use the .id field. This does seem quite silly since you know the user name and the IP address, but not the ID, so why make it so you can only remove a user on a field that is not known to you unless you do a print and filter th...
by jscoulter
Wed Aug 08, 2007 10:13 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LCD Output
Replies: 4
Views: 1848

Re: LCD Output

yes its 9600. I am not sure however, what the connecton settings are, i.e 8 N 1 ot 7E1 etc. that the PIC Microdevice that my interface uses is expecting. Fortunitly, I can write my own PIC Micro program on another PIC Micro and make it work for me hwo I want it to.....but maybe its a weekend job :-)...
by jscoulter
Wed Aug 08, 2007 2:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LCD Output
Replies: 4
Views: 1848

Re: LCD Output

yes, I have not got back to update my post, I could not find anything doing a search on the MT site/s but google pointed me in the right direction ! and your post also pointed be to the right location :-) S now its working, but its like teh baudrate is wrong or soemthing, as the data is unintelligab...
by jscoulter
Wed Aug 08, 2007 11:01 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LCD Output
Replies: 4
Views: 1848

LCD Output

Hi all. I have seen the LCD module in the Router OS in Winbox, and hooked up a serial cable between my MT box and my PC and using hypertermial got some data. Now I have an LCD that will accept serial data, BUT I cant for the life of me find any info on the forums or on Wiki about the interface that ...
by jscoulter
Tue Jul 31, 2007 1:04 pm
Forum: General
Topic: 3 RC1 ISO??
Replies: 8
Views: 1722

Re: 3 RC1 ISO??

Well, I have seen a number of posts about NetInstall failing for other people....so may it doesnt work for everyone :-) It only fails for me when using the Network connection, Its the old problem of it starting to format the HD, getting so far thru then giving a general network error....anyway,thats...
by jscoulter
Tue Jul 31, 2007 11:52 am
Forum: General
Topic: 3 RC1 ISO??
Replies: 8
Views: 1722

3 RC1 ISO??

Hi Normis. On Friday when RC1 was releases, someone asked about the ISO for RC1, and you said it woudl be updated on Monday. I have noticed is still not uploaded, and NetInstall keeps failing so i cant use that to update. When are we likely to see and ISO for RC1 ?

Thanks, Jeremy
by jscoulter
Wed Dec 06, 2006 10:46 pm
Forum: Scripting
Topic: Radius Incoming
Replies: 15
Views: 15195

yes that was as I expected. I could not remember the name of the app the website I saw mentioned, but this was it.

Unless its availible for Win32 I will jsut have to implemet my own code...sigh...oh well.

Jeremy
by jscoulter
Wed Dec 06, 2006 8:17 pm
Forum: Scripting
Topic: Radius Incoming
Replies: 15
Views: 15195

Ok, so what do you do with this line of code.
Do you send it to port directly (once PHP has added values to the tags) ?
Or, are you send this line of code to another application which send the data to the port?

Thanks, Jeremy
by jscoulter
Tue Dec 05, 2006 11:37 am
Forum: Scripting
Topic: Radius Incoming
Replies: 15
Views: 15195

Right....yes thats the location, but doenst really help in any other way. Anyway, I have found that what I need to send is similar to the accounting stop/start data, so I am going to look at that. I have written my own radius server so I can just use the code I have already written and modify it a b...
by jscoulter
Tue Dec 05, 2006 10:30 am
Forum: Scripting
Topic: Radius Incoming
Replies: 15
Views: 15195

Not even close sorry :-) Under the Radius section there in an incoming option that listens on port 1700 or 1770...cant remember off had now. The way now is to use Telnet via our application, which, to behonest works well enough, but its a problem if MikroTik decide to change something like the locat...
by jscoulter
Sat Dec 02, 2006 12:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Discconecting via Radius Incoming option
Replies: 3
Views: 1428

Hi. We are in New Zealand.

I have seen a couple of things after doing a quick Google search, but nothing that really indicated to me too much, but I guess its not being implemented by many people (if anyone) since yours is the only reply.

It looks like its more google searching for me.

Jeremy
by jscoulter
Fri Dec 01, 2006 11:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Discconecting via Radius Incoming option
Replies: 3
Views: 1428

Discconecting via Radius Incoming option

Hi all.
Can someone point me in the right direction on what to send to port 1700 for the radius incoming so I can disconnect a user?
I cant find a lot of information on the MikroTik website.

Thanks, Jeremy
by jscoulter
Thu Nov 30, 2006 11:42 am
Forum: Scripting
Topic: Radius Incoming
Replies: 15
Views: 15195

Radius Incoming

Hi all.
Can someone point me in the right direction on what to send to port 1700 for the radius incoming so I can disconnect a user?
I cant find a lot of information on the MikroTik website.

Thanks, Jeremy
by jscoulter
Fri Nov 03, 2006 5:26 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot/radius problems
Replies: 2
Views: 1679

From what I have read, it looks like the Hotspot doesnt have a pool of addressed asssigned to it or it cant get an address because ti doesnt know where to get them from. From within WinBox, go to IP then to Hotspot. Is there an value in the Address-Pool column in the Servers tab? If there is, then y...
by jscoulter
Fri Oct 27, 2006 11:00 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Tools for MikroTik
Replies: 4
Views: 1958

Yes I found that out after posting my original message, but as you will see, I had some questions about it.

Jeremy
by jscoulter
Fri Oct 27, 2006 9:58 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Tools for MikroTik
Replies: 4
Views: 1958

I think my Avatar picture sums up my thoughts :?
by jscoulter
Fri Oct 27, 2006 5:41 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Tools for MikroTik
Replies: 4
Views: 1958

Tools for MikroTik

Hi. since the RouterOS is using Linux, can I write a custom tool then load it onto the MikroTik and then call is say from a script? the tool would be just a wee app. that talked to the comport (as I am running my routeros on a PC), to send an error or an alert to a GSM Modem I have which will txt me...
by jscoulter
Tue Oct 24, 2006 4:48 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PPPoE traffic
Replies: 0
Views: 1063

PPPoE traffic

Hi All. At home I have a PC that has RouterOS installed on it, and I have connected my wife's computer up so that she is using PPPoE thru the RouterOS machine to access the internet. I am not sure why, but she can also access my internal network address too, which is fine so she can access the mail ...
by jscoulter
Sun Oct 22, 2006 10:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Netinstall Nightmare
Replies: 11
Views: 3446

I cant say I had any success with NetInstall. I was doing it from PC to PC, as the second PC was going to be running Router OS. In the end I gave up and just put in a CDROM and did it off a boot disk, BTW, I was gettig the same error, AND I was installing onto a harddrive not a flash card, so, like ...
by jscoulter
Sun Oct 22, 2006 8:36 am
Forum: General
Topic: Hotspot auto-login
Replies: 15
Views: 12274

SORRY for the late reply. Actually, this was a really simple thing to do. Basically, all you do is populate the username and password boxes via javascript, then call the function "doLogin()". I WAS about to say...dont paminc here is the HTML file I altered for you, but I cant see how to add an attac...
by jscoulter
Wed Oct 18, 2006 3:20 am
Forum: General
Topic: Hotspot auto-login
Replies: 15
Views: 12274

I have AN idea that might work, but will need to check it. Give me a day or so...or less.

Jeremy
by jscoulter
Wed Oct 18, 2006 12:49 am
Forum: General
Topic: Hotspot auto-login
Replies: 15
Views: 12274

this is certainly possible, but would require some changes to the HTML login page on the MikroTik. Can I get a clearer picture of whats happening. Does the hotspot ONLY let trial users login? or can registered users also login? If its only for one type of user, a trial user, then it should be res. s...
by jscoulter
Wed Oct 18, 2006 12:33 am
Forum: General
Topic: Hotspot auto-login
Replies: 15
Views: 12274

Under your HotSpot profile, select Cookie and if you need to when the cookie will expire. This should solve the problem.

Jeremy
by jscoulter
Sat Oct 14, 2006 7:23 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: recording users traffic types
Replies: 2
Views: 1450

Thanks, I noticed that the doumet mentioned NTop and I did a google search and came up with a few results. It took me ages to get it working because I was not sure of the login for the admin section, but its all go now. I have been having a play and I have installed it on my local PC and I am seeing...
by jscoulter
Fri Oct 13, 2006 1:39 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: recording users traffic types
Replies: 2
Views: 1450

recording users traffic types

Hi All. I recently downloaded the MikroTik Syslog Daemon and have got it working, but what I really want to do is track the type of traffic the user is generating, i.e HTTP, SMTP, FTP etc. so I can log this and generate a report that shows where the users traffic usage is most going. Would SysLog Da...
by jscoulter
Tue Oct 03, 2006 9:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PPPoE Radius problem
Replies: 2
Views: 2504

Hi Eugene......well you wll have to forgive me, it WAS late at night my time when I was doing this.....and you were right, ALTHOUGHT, I was entering a local IP Address.......I was doing it on the wrong PPP Profile....hahahahahaha......ah well :oops:
by jscoulter
Tue Oct 03, 2006 11:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: PPPoE Radius problem
Replies: 2
Views: 2504

PPPoE Radius problem

Hi All. We are slowly working our way thru a list of things we want to try out with the RouterOS. One of these has been PPPoE. I have setup PPPoE up so that if I add a user (or a secret) up I can log in no problems. I then tell it to use Radius and it connects then disconnects straight way. We are n...
by jscoulter
Sun Oct 01, 2006 10:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterOS on USB PenDrive??
Replies: 7
Views: 3776

RouterOS on USB PenDrive??

Hi all. Has anyone ever attempted to put the RouterOS onto a USB PendDrive? A lot of more modern PC's and Laptops will boot from a USB PenDrive and I as thinking that its a cheaper alternative to a Disk On Module solution which is connectd to an IDE 2 USB adapter.....well....only in my case as I see...
by jscoulter
Sun Oct 01, 2006 7:47 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: level 4 license Question
Replies: 4
Views: 1898

Done....and dusted.
I was able to pick one up fairly cheap from a local hardware distributor, and then I got a Level 4 Lic. from MikroTik.

THEN....I found out the MikroTik sell them WITH RouterOS on them......sigh

Jeremy
by jscoulter
Wed Sep 27, 2006 2:39 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: level 4 license Question
Replies: 4
Views: 1898

Ok, if thats the case, then I might use a Disk On Module unit and then I can plug it into any HD connector on any machine....thanks for the heads up

Jeremy
by jscoulter
Wed Sep 27, 2006 12:43 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: level 4 license Question
Replies: 4
Views: 1898

level 4 license Question

Not sure this is the right place to ask this, but I have resurrected an old 1.4GHz PC I had laying around, and have installed 2 Ether cards and a Wifi Card that can run as an AP, and installed RouterOS on it and have been running in the time limited mode, and all is working fine. Now we want to buy ...
by jscoulter
Wed Sep 20, 2006 1:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterOS - Network Card Detection
Replies: 1
Views: 1259

RouterOS - Network Card Detection

Hi all. Since my MikroTik unit was taken away today to be installed at a site, I decided to download and install the RouterOS for x86 installaton under a Virtual PC install. Was impressed how easy it was to get it all up and running ! BUt I have a question. I have a Planet PCI WL-8310 Wireless netwo...
by jscoulter
Wed Sep 20, 2006 1:00 pm
Forum: General
Topic: cant connect to WinBox via MAC Address
Replies: 11
Views: 5225

Well, today I had to give up my MikroTik unit as we needed it for an install, so I was not able to test your suggestion.....UNTIL I thought, "He I should download the ISO file for a PC and install it under Virual PC" which I have now done, and I am quite impressed as its only 14mb, easy to install, ...
by jscoulter
Wed Sep 20, 2006 1:32 am
Forum: General
Topic: cant connect to WinBox via MAC Address
Replies: 11
Views: 5225

well the laptops are 2 different colors, but I expect thats not what you mean......so where shoudl I start looking? It must be related to network drivers or network protocols or SOMETHING, but I am not sure where to start looking for differences. Can you suggest what I might start looking for? Jeremy
by jscoulter
Tue Sep 19, 2006 12:48 pm
Forum: General
Topic: cant connect to WinBox via MAC Address
Replies: 11
Views: 5225

Unfortunutly.....yes I am :?
by jscoulter
Tue Sep 19, 2006 10:57 am
Forum: General
Topic: cant connect to WinBox via MAC Address
Replies: 11
Views: 5225

On my development machine, this fixed the problem.....for about 20 secons then it drops th connecton again :-(
I tried this on my laptop, and at about the 18-20 second mark, I got the name thing.
Then, they both reported that it :-
"Could not connect to 00:0C:42:04:B2:92 (Port 20561)-!"

Jeremy
by jscoulter
Tue Sep 19, 2006 9:28 am
Forum: General
Topic: cant connect to WinBox via MAC Address
Replies: 11
Views: 5225

Yes as I said my desktop developer machine and my main laptop wont connect or rather have a problem using MAC Address, but the one laptop doesnt. So, what sort of setting should I be lookin for? p.s. the firewalls are always disabled :-) p.p.s just to thro something into the mix, I just fired up a w...
by jscoulter
Tue Sep 19, 2006 8:13 am
Forum: General
Topic: cant connect to WinBox via MAC Address
Replies: 11
Views: 5225

cant connect to WinBox via MAC Address

Hi All. When on the training in Singapore, I found that my laptop would not connect to the MikroTik if I used the MAC address of the router....well thats not entirly true, it connected, but then I got a message almost immediatly saying that the router had been disconnected. I CAN however, connect vi...