Community discussions

Search found 23 matches

by pacman88
Fri Oct 12, 2018 6:43 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSFP Keeps Losing Routes!!!
Replies: 10
Views: 668

Re: OSFP Keeps Losing Routes!!!

hi

i am having (or hopefully have had) a similar issue and at least for now it seems to be gone - you might want to have a look at viewtopic.php?f=14&t=139995&p=692146#p692146

BR
Alex
by pacman88
Fri Oct 12, 2018 6:41 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: ospf losing route
Replies: 1
Views: 190

Re: ospf losing route

It looks like the problem dissapeared after setting the type of the interface from "broadcast" to "point2point". However i am not sure if that is really a solution. I do not fully understand what broadcast vs. point2point has to do with this particular issue.

BR
Alex
by pacman88
Thu Oct 04, 2018 12:06 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: ospf losing route
Replies: 1
Views: 190

ospf losing route

hi i have a crs326 and a wap lte connected via a direct ethernet cable. the interfaces where the cable is attached are in bridges and the bridges do have point2point ip adresses assigned on them. both devices are running an ospf instance and they do get all the routes they are supposed to. the only ...
by pacman88
Fri Aug 10, 2018 3:44 pm
Forum: General
Topic: rstp restricted-role setting not working?
Replies: 1
Views: 161

rstp restricted-role setting not working?

hi i am just playing around with stp in order to figure out how to protect an infrastructure from misconfigured switches plugged in to client ports. i found from the documentation that there is a setting "restricted-role" which is supposed to keep a port from becoming a root port. i set it to yes on...
by pacman88
Mon Feb 05, 2018 2:03 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: WAP LTE missing interface
Replies: 19
Views: 2838

Re: WAP LTE missing interface

yesterday the second unit started acting weird: LTE is up and running but i cannot get any traffic. ping to various locations says timeout and i can see outgoing traffic on the interface but none incoming. ip is there and default route is installed as well. if i point the default route to some other...
by pacman88
Thu Jan 25, 2018 3:25 pm
Forum: General
Topic: connecting multiple VLAN domains - possible STP issue
Replies: 4
Views: 270

Re: connecting multiple VLAN domains - possible STP issue

thanks very much for your expaination! i did some reading myself already and figured that i will need to use mstp. my problem however is that although my mikrotik supports it i have a legacy switch infrastructure which does not support mstp. however i can design everything in a way that the excahnge...
by pacman88
Wed Jan 24, 2018 12:05 am
Forum: General
Topic: connecting multiple VLAN domains - possible STP issue
Replies: 4
Views: 270

connecting multiple VLAN domains - possible STP issue

hi i think i need some help in understanding the possible effects of the following scenario and how to do this properly. given i have 2 independent vlan domains each consisting of multiple switches running (r)stp: domain A with switches A1 to An is using VLAN 100-200 domain B wich switches B1 to Bn ...
by pacman88
Tue Jan 09, 2018 8:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: what happened to 2ghz hardware?
Replies: 8
Views: 763

Re: what happened to 2ghz hardware?

thanks
by pacman88
Sat Dec 23, 2017 9:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: WAP LTE missing interface
Replies: 19
Views: 2838

Re: WAP LTE missing interface

i had excactly the same issues (first disconnects, then heat, then LTE gone) - sent it back and received RMA replacement - works much better now

looks like there is some hardware problem going on...
by pacman88
Sat Dec 16, 2017 12:33 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: what happened to 2ghz hardware?
Replies: 8
Views: 763

Re: what happened to 2ghz hardware?

really? there never was a 2ghz sektor?... looks like my mind is playing tricks on me... my bad - sorry

what hw would you recommend then for a covering larger areas like parking lots or exhibition halls?
by pacman88
Wed Dec 13, 2017 3:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: what happened to 2ghz hardware?
Replies: 8
Views: 763

what happened to 2ghz hardware?

Hi I was just browsing through the routerboard hardware looking for components for a larger wireless installation. Somehow I was not able to find any more 2.4ghz sector antennas - also the omnitik only comes as 5GHZ model. I am pretty sure there was a 2.4ghz model as well. Is there any particular re...
by pacman88
Thu Nov 30, 2017 1:35 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WAP LTE connection issues
Replies: 3
Views: 809

Re: WAP LTE connection issues

I had a simple USB dongle right in the same spot until I got the WAP LTE to replace it. Also I temporarily switched back to the dongle to crosscheck and the problems only arise with the WAP LTE. Therefore I can't really blame the network. Today I even swapped the SIM card with no effekt. Is it possi...
by pacman88
Tue Nov 28, 2017 12:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WAP LTE connection issues
Replies: 3
Views: 809

WAP LTE connection issues

Hi I got myself an WAP LTE to replace the USB dongle on my CRS125 because it does not allow me to configure NAT/Portforwarding. I went with the USB dongle for quite some time and there were no major connection issues so I suppose the signal is OK at the given location. I inserted the SIM into the WA...
by pacman88
Tue Nov 21, 2017 12:18 pm
Forum: General
Topic: multicast issue on CRS326-24G-2S+RM switch
Replies: 3
Views: 668

Re: multicast issue on CRS326-24G-2S+RM switch

i am having the same issue both on most recent stable (6.40.5) and release candidate(6.41rc52)

everything else is working fine but bonjour/zeroconf is not woking as soon as it needs to traverse this particular switch.

any suggestions?
by pacman88
Tue Oct 17, 2017 12:35 am
Forum: Announcements
Topic: RouterOS (v6.39.3, v6.40.4, v6.41rc) NOT affected by WPA2 vulnerabilities
Replies: 58
Views: 94720

Re: RouterOS NOT affected by WPA2 vulnerabilities

Than this announcement was terribly misleading and is causing a false sense of safety. This is fucking dangerous and must not happen!!!! It must be explicitly stated in which cases the update will help and even more importantly in which cases it will not, especially if it will not mitigate the vulne...
by pacman88
Tue Oct 17, 2017 12:15 am
Forum: Announcements
Topic: RouterOS (v6.39.3, v6.40.4, v6.41rc) NOT affected by WPA2 vulnerabilities
Replies: 58
Views: 94720

Re: RouterOS NOT affected by WPA2 vulnerabilities

Hi when I read about the vulnerability this morning I immediatly checked the forum and was very happy to read this announcement. I updated all my access points and was quite relieved this should not concern me anymore. Now that there is more information and as it was already quoted: From the link : ...
by pacman88
Tue Nov 15, 2016 3:14 pm
Forum: General
Topic: OVPN client certificate checking
Replies: 6
Views: 663

Re: OVPN client certificate checking

Thanks for your answer.

is there any reason for not checking server certificate? even with client certificates enabled this opens the door for some attack vectors. To me this is rather disappointing.
Thanks anyway for the SSTP alternative recommendation.
by pacman88
Mon Nov 14, 2016 12:43 pm
Forum: General
Topic: OVPN client certificate checking
Replies: 6
Views: 663

Re: OVPN client certificate checking

push...
by pacman88
Sun Nov 06, 2016 1:11 am
Forum: General
Topic: OVPN client certificate checking
Replies: 6
Views: 663

Re: OVPN client certificate checking

at the risk of sounding rude: i really think implementing a vpn protocol that relies on certificates and then not validating those certs is a major flaw and i would at least expect a statement on if it is a configuration issue on my side or if there is really no option to do this. having this topic ...
by pacman88
Wed Nov 02, 2016 2:45 pm
Forum: General
Topic: OVPN client certificate checking
Replies: 6
Views: 663

Re: OVPN client certificate checking

can anyone confirm this problem? or is it just me?
by pacman88
Sun Oct 30, 2016 6:17 pm
Forum: General
Topic: OVPN client certificate checking
Replies: 6
Views: 663

OVPN client certificate checking

Hi I am quite new to RouterOS and RouterBoards but I am slowly getting into it and i really love the possibilities and the affordable price of really great hardware. However i run into what i think is a major security concern with OVPN site to site tunnels. Wherever possible I use ipip over IPsec wi...
by pacman88
Fri Aug 26, 2016 11:58 am
Forum: General
Topic: Open VPN client
Replies: 7
Views: 1414

Re: Open VPN client

Hi if i read your question correctly you are not using client certificates but added the ca used to sign your server cert as client cert. that probably is the issue. try to remove the client cert param from you client config. there seems to be a serious problem with openvpn client on mikrotik - the ...