Community discussions

Search found 10 matches

by esmir
Tue Mar 14, 2017 5:01 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.37.5 [bugfix] is released!
Replies: 35
Views: 13385

Re: v6.37.5 [bugfix] is released!

I think that this version has problems with:
  • - Winbox session can't be established
    - The Dude has massive Datastore usage
    - There is no way to upload file in "The Dude -> Files"
by esmir
Fri Mar 10, 2017 11:13 am
Forum: Announcements
Topic: v6.37.5 [bugfix] is released!
Replies: 35
Views: 13385

Re: v6.37.5 [bugfix] is released!

Hello, we are using The Dude on CHR (x86_64) Router with VMware Esxi 5.1.0 VM has 2048 MB RAM and 4 Cores (2 virtual sockets, 2 cores per socket). I can see that this version of Dude has much bigger Datastore usage in comparison with 6.36.4 and the response is slow. Has anyone the same problems? For...
by esmir
Fri Feb 03, 2017 10:37 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard hardware diagnostics
Replies: 3
Views: 2742

Re: Routerboard hardware diagnostics

Hello, is there any way to do "memory testing" like this http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:RouterBOOT on devices without Console connector? For example memory test on device RB2011UAS-2HnD-IN. Do you have now any idea is there any other way to do hardware diagnostics on MikroTik devices? Best reg...
by esmir
Wed Dec 14, 2016 9:46 am
Forum: General
Topic: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?
Replies: 6
Views: 694

Re: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?

Hello pe1chl,

there is no NAT between this two VPN connections and in my case disable/enable PPTP connection can not solve the problem.

I have to reboot the router.

Regards,
by esmir
Wed Nov 23, 2016 10:04 am
Forum: General
Topic: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?
Replies: 6
Views: 694

Re: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?

I do not understand why after creating a new PPTP connection with totally same settings MikroTik can established the connection.

Maybe something else in my configuration or in MikroTik firmware makes a problem...
by esmir
Mon Nov 21, 2016 4:43 pm
Forum: General
Topic: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?
Replies: 6
Views: 694

Re: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?

Cuttently I have 3 NAT rules associated with this PPTP interface. Also I tried to disable this rules but PPTP connection can not be established.
by esmir
Mon Nov 21, 2016 4:21 pm
Forum: General
Topic: PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?
Replies: 6
Views: 694

PPTP Client problems, maybe MikroTik Firmware BUG?

Hello, I am using MikroTik RB493 as a PPTP client. Every 2-3 weeks just happens that PPTP connection can not be established. Disable/enable of the PPTP connection or interface does not help. To solve the problem I have to reboot the MikroTik or just copy the PPTP connection and use this new connecti...
by esmir
Tue Oct 04, 2016 12:50 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude, v6.38rc test builds.
Replies: 189
Views: 39502

Re: The Dude, v6.38rc test builds.

Permit only login to hesitate, not allowing api, winbox web, etc. +1 Radius login Serious problem.. Some variables in notifications seem to be missing, for example : [Service.Status] [Service.ProblemDescription] I have totally the same problems with notifications. For example: Subject: device-name-...
by esmir
Tue Sep 27, 2016 10:09 am
Forum: Announcements
Topic: v6.37 [current] is released!
Replies: 197
Views: 34912

Re: v6.37 [current] is released!

Hello, I have in a two virtual machines Cloud Hosted Router v6.37 and Cloud Hosted Router v6.35.2. On both Cloud Hosted Router is installed The Dude. The Dude has same database on both machines (there are 1200 devices and 5000 services). I noticed that a version v6.37 use more datastore resource com...
by esmir
Tue Sep 20, 2016 12:55 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.36.3 [current] is released!
Replies: 43
Views: 13512

Re: v6.36.3 [current] is released!

Hi,

in The Dude version 6.36 I noticed a problem with Panels. Basically with version 6.36 there is no possibility to select more charts and show this carts on one panel.

Is this bug fixed in version 6.36.3?

Regards,