Community discussions

MikroTik App

Search found 7 matches

by mariuslazar
Tue Feb 06, 2018 3:17 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41.1 [current]
Replies: 106
Views: 20310

Re: v6.41.1 [current]

The update resets the hotspot files! I have the login customized and it's now gone!

I just updated an old 951 and it seems the problem is only on the new hap ac's (not the brand new hap ac 2)
by mariuslazar
Wed Jan 11, 2017 10:18 am
Forum: Announcements
Topic: v6.39rc [release candidate] is released
Replies: 391
Views: 96141

Re: v6.39rc [release candidate] is released

Broken:
DHCP over EOIP (no encription)
Some devices don't get IP's even directly connected - Panasonic VOIP phone. Works fine in 3.37.3
by mariuslazar
Fri Jan 06, 2017 9:55 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.38 [current] is released!
Replies: 168
Views: 44254

Re: v6.38 [current] is released!

Software 6.38 cpu usage for fasttrack connections very high. For example ( 951g-2hnd at 750mhz) bandwidth 300 Mbps 6.37.3 cpu usage 30-40, 6.38 cpu usage 80-85. My 951G dropped from 305 Mb/s with ~50% CPU (6.37.3) to 210 Mb/s with 100% CPU (6.38). I had to downgrade to keep the speed up. If I check...
by mariuslazar
Mon Oct 31, 2016 1:27 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125 VLAN problem
Replies: 6
Views: 1193

Re: CRS125 VLAN problem

I recreated the configs this Saturday and it doesn't work on 6.37.1 - vlan9 and vlan40 Vlan9 it's the WAN side and it worked in 6.34.2 (minimum version that I could use), and as soon as I upgraded it didn't work any more, no traffic between member ports. Also if I don't have the tag on spf1 it does ...
by mariuslazar
Fri Oct 14, 2016 11:58 am
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125 VLAN problem
Replies: 6
Views: 1193

Re: CRS125 VLAN problem

Hey 0012nish I have the same config without "egress-vlan-translation" and the example pages don't specify that it's required. A friend of mine has only "egress-vlan-tag" and "ingress-vlan-translation" and it works. Can you help me out with a couple of questions: 1. On which ROS version did you confi...
by mariuslazar
Thu Oct 13, 2016 12:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125 VLAN problem
Replies: 6
Views: 1193

Re: CRS125 VLAN problem

Yes, I used this:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:CR ... Based_VLAN
For the first requirement I don't need the tagged vlan so I didn't put that in.

Also, the switch chip page does not apply to CRS series.
by mariuslazar
Wed Oct 12, 2016 5:16 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125 VLAN problem
Replies: 6
Views: 1193

CRS125 VLAN problem

Hello Requirements: 1. Ports 1-6 isolated - switching the public net - goes to the routers/phones 2. ports 7-24 isolated - switching and trunking links to other switches - I need several networks here, in order to use 2+ wires for the trunks Problem: I create manually the VLAN 99 containing the port...