Community discussions

MikroTik App

Search found 18 matches

by psurmont
Thu Oct 14, 2021 4:26 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude 6.40.8 - db failure: database disk image is malformed
Replies: 39
Views: 16212

Re: The Dude 6.40.8 - db failure: database disk image is malformed

hello everyone,

You can download sqlite3.exe here : https://sqlite.org/download.html
put your dude.db in the same directory
Run it
type .open dude.db
type .recover
type .quit

et Voila ... ur dude.db should be ok
by psurmont
Sat Jul 28, 2018 7:14 am
Forum: General
Topic: Help with installing a purchased SSL certificate
Replies: 8
Views: 8665

Re: Help with installing a purchased SSL certificate

Hello,
for me the final solution with my comodo certificate was to add the address of the comodo certificate server in the wall garden:
allow *.comodoca.com
hope this will help
Best regards
by psurmont
Tue Jul 17, 2018 4:03 am
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Re: Weird Router RB951 [SOLVED]

I finally could make it work with netinstall on an old computer i had, with windows XP and no program installed.
the router seems to work fine so far thanks to everybody.

Best regards

Pierre
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 2:40 pm
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Re: Weird Router RB951 [SOLVED]

As I said, it is easy to make mistakes in this procedure. The installed RouterOS is not used during netinstall, this is done using the bootloader only. Unfortunately there is only a netinstall program for Windows, which really isn't a suitable platform for this because too many different versions e...
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 12:44 pm
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Re: Weird Router RB951 [SOLVED]

i can make a video of it if u want. I setup a static address on my computer, i start netinstall (even tried as admin) start the router with pressing the reset button. The router is appearing on the netinstall program i select it and select a npk on the list, press the install button. The program sho...
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 12:29 pm
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Re: Weird Router RB951 [SOLVED]

I highly doubt that none of them work. You are doing something wrong. Or the problem is somewhere else... Is DNS still able to resolve the addresses for the sites not working? What happens when you trace the route from a client vs the router? Sent from my ONEPLUS A5010 using Tapatalk The DNS work p...
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 12:22 pm
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Re: Weird Router RB951 [SOLVED]

I highly doubt that none of them work. You are doing something wrong. Believe me i ve tried them all. The auto upgrade download the .npk then reboot and nothing is change. If i transfert the npk manually, it disapear as soon as it is downloaded on the disk. The netinstall show installing for half a...
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 8:48 am
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Re: Weird Router RB951 [SOLVED]

as i said none of them work... i will try the jumper hole reset to see what happen. Thank you
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 4:31 am
Forum: General
Topic: Weird Router RB951 [SOLVED]
Replies: 11
Views: 2239

Weird Router RB951 [SOLVED]

Hello, I have this RB951-2hnd (ROS 6.35.4, FW: 3.33) that have a strange behavior since 2 weeks: - Doest not work on certain web-site (Microsoft.com, support.ricoh.com, labelleverte-nc.com, balithairiver.nc,...) works fine on the others. - I can reset it to the default factory, it keeps the same beh...
by psurmont
Sun Jul 15, 2018 3:56 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Running Netinstall from MacOs using Wine
Replies: 5
Views: 5297

Re: Running Netinstall from MacOs using Wine

Hello,

I tried with sudo but no success still have a "bind bootp failed error". Tried with Wineskin and Win bottler no success. Any idea?

Pierre
by psurmont
Mon Apr 24, 2017 11:18 am
Forum: General
Topic: Winbox Keeps showing "Downloading Plugins" while connecting. PLEASE HELP
Replies: 5
Views: 3340

Re: Winbox Keeps showing "Downloading Plugins" while connecting. PLEASE HELP

thats a usual problem Mikrotik routers. They will say to you to delete the appdata mikrotik directory but it s not always a solution.
by psurmont
Tue Feb 14, 2017 2:25 am
Forum: General
Topic: Problem on some protocols with IPSEC
Replies: 1
Views: 638

Re: Problem on some protocols with IPSEC

NO One can help me?? this problem is becoming ridiculous. I have IPSEC VPNs that does not work properly and i have no IDEA AT ALL of what is causing the problem?
by psurmont
Thu Jan 12, 2017 11:52 pm
Forum: General
Topic: Problem on some protocols with IPSEC
Replies: 1
Views: 638

Problem on some protocols with IPSEC

Hello, It's not my first installation with Mikrotik routers. But this time i m facing very strange behavior. I made IPSEC vpns between two routers RB 2011UiAS-2HnD (firmware 3.22) and ROS 6.38. I can use most of the protocols between them Like RDP, SMTP, SMB, ... except port 80, 443 and Winbox. If i...
by psurmont
Tue Jan 10, 2017 7:33 am
Forum: General
Topic: General failure ping on pc when DHCP on RB 2011
Replies: 0
Views: 745

General failure ping on pc when DHCP on RB 2011

Hi, i m confronted to a strange problem using RB 2011 router. I replaced 3 draytek 2830 by 3 brand new mikrotik rb 2011. I connected them to ADSL link and build 3 Ipsec Vpn between them. I enable dhcp on each RB 2011. Everything is working fine except: - on 3 computers i have general failure on ping...
by psurmont
Thu Jan 05, 2017 3:26 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?
Replies: 7
Views: 3765

Re: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?

Hello

I dont know if i had the same problem after all but i definitely had the same symptoms. The support just told me to install the 6.38 package. Thats what i did and now everythings seems to be fine and my router does not reboot continuously.


Thanks to the support.


BRGDS

Pierre
by psurmont
Wed Jan 04, 2017 4:09 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?
Replies: 7
Views: 3765

Re: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?

OK, i got my new RB951 and the first time i used it, it worked fine except that when i was trying to see the package, the files and the ressources nothing was displayed. I couldn't neither use the reboot button nor use the shutdown menu. I had to restart it manually and this time i had all the info ...
by psurmont
Thu Dec 29, 2016 11:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?
Replies: 7
Views: 3765

Re: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?

HI,
You will have to wait until i get a new one ... Taking off and on the Alcatel USB Key, the rb 951 exploded. I will have a new one around the 3rd of January so i can test if i m experiencing the same issue.

Best regards
by psurmont
Wed Dec 28, 2016 3:19 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?
Replies: 7
Views: 3765

Re: hAP ac - USB modem reboots RB - bad power supply design?

Hi,

Seems i m experiencing the same problem. Can sent me a blue print of your solution, i m french and i dont really get your explanations.

Thanks in advance


best regards