Community discussions

MikroTik App

Search found 7 matches

by vikasbswami
Sun Jan 27, 2019 5:41 pm
Forum: General
Topic: LTE modem not detected
Replies: 11
Views: 4041

Re: LTE modem not detected

Hello, First of all, I want to apologize for adding to this old thread, but I have found a strange solution which might help someone. If your modem is showing up as USB but LTE interface is not showing up: 1) Try upgrading firmware and ROS. 2) Try reset. 3) Connect your phone and share the Internet ...
by vikasbswami
Sat Jan 12, 2019 12:41 pm
Forum: General
Topic: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4
Replies: 6
Views: 802

Re: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4

I had a similar issue with a short patch cord with a bit of a twist like kink at one end. It tested ok on a tester but the RB1100AHx4 didn't like it for 1G. I thought of it, changed the cable but no luck with 1G link. Used the same cable on another port gets 1G link. Today the port on CCR1009 which...
by vikasbswami
Sat Jan 12, 2019 12:35 pm
Forum: General
Topic: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4
Replies: 6
Views: 802

Re: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4

Hi First to do: upgrade software if possible. Including the firmware. Some thoughts: Have you tried other ports on both devices? What if you set them both to fixed 1G? can they communicate? Physical review of ports? Firmware and ROS is upto date on both devices : 6.43.8 I checked the changelogs for...
by vikasbswami
Sat Jan 12, 2019 12:46 am
Forum: General
Topic: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4
Replies: 6
Views: 802

Re: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4

Change patch cord.
I did that but no results.
by vikasbswami
Fri Jan 11, 2019 6:29 am
Forum: General
Topic: Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4
Replies: 6
Views: 802

Strange ethernet autonegotiation problem on RB1100AHx4

Hello everyone, This is kind of strange problem that I am currently having. My setup: <<Internet>>-------------<< CCR1009 >>(eth2)-----------------------(eth1)<< RB1100 >> In CCR1009 : 1) Port eth2 is set to auto negotiation and set to advertise 10/100/1000Mbps. 2) In interface status it says advert...
by vikasbswami
Sat Sep 08, 2018 3:34 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Connecting to a public Internet exchange and a transit provider
Replies: 1
Views: 741

Connecting to a public Internet exchange and a transit provider

Dear members, I tried to search the solution for this situation but didn't find one. We have a CCR1009-7G-1C-1S+ which we want to use as a gateway router for our clients. We have a 25Mbps transit line from one ISP and a 155Mbps line connected to a public Internet exchange. As more than 60% of our tr...
by vikasbswami
Tue Sep 04, 2018 2:01 pm
Forum: General
Topic: Connecting to a public Internet exchange and a transit provider.
Replies: 0
Views: 387

Connecting to a public Internet exchange and a transit provider.

Dear members, I tried to search the solution for this situation but didn't find one. We have a CCR1009-7G-1C-1S+ which we want to use as a gateway router for our clients. We have a 25Mbps transit line from one ISP and a 155Mbps line connected to a public Internet exchange. As more than 60% of our tr...