Community discussions

Search found 13 matches

by bjornekelund
Wed May 10, 2017 3:42 pm
Forum: General
Topic: Strange performance difference on router ports
Replies: 9
Views: 944

Re: Strange performance difference on router ports

Wow. Thanks! I did not realize this.
by bjornekelund
Wed May 10, 2017 12:42 pm
Forum: General
Topic: Strange performance difference on router ports
Replies: 9
Views: 944

Re: Strange performance difference on router ports

Thank you so much. I will try this when I get back home tonight. However I found that whenever I try to disable/remove ether1 from the bridge I lost contact with the router and have to do a factory reset. Is this because I use the web interface and not Winbox? Or is it perhaps because 192.168.1.0/24...
by bjornekelund
Mon May 08, 2017 7:08 pm
Forum: General
Topic: Strange performance difference on router ports
Replies: 9
Views: 944

Re: Strange performance difference on router ports

I apologize if I may have been misleading you. ether1 is not part of the LAN. I use SFP1 for my fiber WAN but I would like to keep ether1 for later implementing a failover to another WAN. Does ether1 have a special status? The block diagram does not seem to indicate that. I don't really see why I sh...
by bjornekelund
Sun May 07, 2017 7:47 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Accessing forwarded ports "from inside" using public address
Replies: 5
Views: 655

Re: Accessing forwarded ports "from inside" using public address

Oh, I didn't. As I mentioned, I'm a beginner at this.

I will try later. Thank you for your help.
by bjornekelund
Sun May 07, 2017 5:32 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Accessing forwarded ports "from inside" using public address
Replies: 5
Views: 655

Re: Accessing forwarded ports "from inside" using public address

I read, understood and added the the suggested hairpin NAT rule (but of course with different addresses etc.). Doesn't work. I will have to dig further into this...
by bjornekelund
Sun May 07, 2017 12:46 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Accessing forwarded ports "from inside" using public address
Replies: 5
Views: 655

Accessing forwarded ports "from inside" using public address

I have a problem that I do not really know how to solve. I have some ports forwarded through my router for remote control purposes. With my previous router I could access those ports using my public address from inside my network, either "mydomain.com" or the actual public IP address. Using the inte...
by bjornekelund
Sun May 07, 2017 12:11 pm
Forum: General
Topic: Strange performance difference on router ports
Replies: 9
Views: 944

Re: Strange performance difference on router ports

Thanks. The OS version is the latest stable, v6.39.1. CPU load is low, also during bandwidth tests, below 10% as far as I can tell. If i do a Tools->Bandwidth Test I get a solid 250/100Mbit flow. I run a very plain configuration: # may/07/2017 11:13:52 by RouterOS 6.39.1 # software id = 2R0E-UH51 # ...
by bjornekelund
Sun Apr 30, 2017 1:45 pm
Forum: General
Topic: Strange performance difference on router ports
Replies: 9
Views: 944

Strange performance difference on router ports

I'm running a RB2011UiAS-IN with a fiber transceiver in the SFP cage and it works beatifully apart from one very strange thing. I have a 250/100Mbit/s fiber connection. When I connect a PC directly to one of the 100Mbit ports on the router I measure both the downlink and downlink throughput to about...
by bjornekelund
Thu Feb 16, 2017 7:02 pm
Forum: General
Topic: Problem with Huawei E3372 4G modem
Replies: 68
Views: 129003

Re: Problem with Huawei E3372 4G modem

I am using Telia here in Sweden and they have no NAT so incoming connections work fine if you can just get the public IP. The irony is that the Dovado routers (http://dovado.se/en/) circumvent the IP mode so using the E3372 with those the router gets the public IP so you can run a server, send SMS, ...
by bjornekelund
Thu Feb 16, 2017 5:34 pm
Forum: General
Topic: Problem with Huawei E3372 4G modem
Replies: 68
Views: 129003

Re: Problem with Huawei E3372 4G modem

This is probably a noob question but I am new to Mikrotik routers (even routers in general). I got my E3372h (Hilink) working with excellent speed by adding a DHCP client and a NAT rule. (It is however very frustrating that the router DHCP client does not get the public IP address of the LTE connect...
by bjornekelund
Fri Feb 10, 2017 4:00 pm
Forum: General
Topic: Loopia dynamic DNS
Replies: 7
Views: 927

Re: Loopia dynamic DNS

Thank you!
I however need to update a specific address, not a randomly generated albeit personal one.
I will move to the Scripting forums and continue my search.
by bjornekelund
Fri Feb 10, 2017 3:29 am
Forum: General
Topic: Loopia dynamic DNS
Replies: 7
Views: 927

Loopia dynamic DNS

Does anyone have a working script for Loopia Dynamic DNS? I have been able to write working scripts for Dynu and No-IP and others but I can't seem to get it right for Loopia. Im working a RB2011 running RouterOS 6.38.1. I'm very new at RouterOS scripting so that may be part of the reason... Any help...