Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 16 matches

by tabraham
Tue Aug 27, 2019 2:24 am
Forum: General
Topic: The Dude 6.45.3 database imported but nothing in the clients side
Replies: 0
Views: 382

The Dude 6.45.3 database imported but nothing in the clients side

Hello, I recently had to reinstall my CHR due to disk failure. I have automated scripts running to make backup for the CHR as well as the DUDE database. Now in the new installation the system was successfully restored from the MikroTik backup file but when I import the DUDE database file, it says su...
by tabraham
Tue Aug 27, 2019 1:54 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude 6.45.3 database imported but nothing in the clients side
Replies: 0
Views: 534

The Dude 6.45.3 database imported but nothing in the clients side

Hello, I recently had to reinstall my CHR due to disk failure. I have automated scripts running to make backup for the CHR as well as the DUDE database. Now in the new installation the system was successfully restored from the MikroTik backup file but when I import the DUDE database file, it says su...
by tabraham
Mon Mar 18, 2019 6:13 pm
Forum: General
Topic: Strange Enviornment Variables in CHR everytime after restart
Replies: 0
Views: 302

Strange Enviornment Variables in CHR everytime after restart

Hello everyone. Is there anyone out there who is getting the same strange variables as me in CHR? These variables are created automatically after CHR restart. FYI I got not schedulers or scripts running but still after each restart these variables arrive. If i delete them manually, they are gone unt...
by tabraham
Tue Jan 01, 2019 5:46 am
Forum: Scripting
Topic: Calculate the difference between two dates
Replies: 6
Views: 3285

Re: Calculate the difference between two dates

Hello could you please validate the code? I am getting some errors. :local myfunc [:parse [/system script get date_compare source]]; \ :put [$myfunc date1="dec/31/2018 09:00:00" date2="jan/01/2018 09:30:00"] The script gets into an infinite loop :local myfunc [:parse [/system script get date_compare...
by tabraham
Sat Nov 18, 2017 3:22 am
Forum: Scripting
Topic: WP Website to add Hotspot Users using API
Replies: 6
Views: 1294

Re: WP Website to add Hotspot Users using API

Thank you very much... it worked perfectly
by tabraham
Fri Nov 17, 2017 4:55 pm
Forum: Scripting
Topic: WP Website to add Hotspot Users using API
Replies: 6
Views: 1294

Re: WP Website to add Hotspot Users using API

I got the solution. Manually extracted the zip file instead of the phar file and added in the directory of the plugin and corrected the directory names and now everything is fine....

now i need to have a return string if the user adding is successful. could u please guide me on that?
by tabraham
Fri Nov 17, 2017 12:35 pm
Forum: Scripting
Topic: WP Website to add Hotspot Users using API
Replies: 6
Views: 1294

Re: WP Website to add Hotspot Users using API

Thank you for your reply... now i am having another error. Fatal error: Uncaught Error: Class 'PEAR2\Net\RouterOS\Client' not found in /homepages/45/d140789109/htdocs/clickandbuilds/InternetAccess/wp-content/plugins/internet-access-credential-generator/main.php:122 Stack trace: #0 /homepages/45/d140...
by tabraham
Fri Nov 17, 2017 12:23 am
Forum: Scripting
Topic: WP Website to add Hotspot Users using API
Replies: 6
Views: 1294

WP Website to add Hotspot Users using API

Hello I am having a problem regarding the API use build by boen_robot. I have added the .phar file in the same directory where the main php file of my plugin lies. then i have made a function which runs the code given by boen_robot to add a new user taking variables from my database but unfortunatel...
by tabraham
Wed Oct 18, 2017 8:09 pm
Forum: The Dude
Topic: Active Hotspot User Graph
Replies: 0
Views: 504

Active Hotspot User Graph

Hello guys. I am new with the DUDE thing. Could you please guide me step by step on how can we get a graph for the active hotspot users for a Mikrotik device connected with CHR dude? we have several Mikrotik devices connected in several locations and all the devices have PPTP connection to our centr...
by tabraham
Wed Oct 18, 2017 8:04 pm
Forum: The Dude
Topic: Graph total active users in a hotspot with Dude and Cacti
Replies: 10
Views: 9669

Re: Graph total active users in a hotspot with Dude and Cacti

Hello guys.

I am new with the DUDE thing. Could you please guide me step by step on how can we get a graph for the active hotspot users for a Mikrotik device connected with CHR dude?
by tabraham
Sat Mar 25, 2017 6:32 pm
Forum: General
Topic: ROUTE BETWEEN MULTIPLE VPN CONN.
Replies: 1
Views: 493

Re: ROUTE BETWEEN MULTIPLE VPN CONN.

Can you post your route table, address list, firewall Nat, and firewall mangle?

I can give it a try... I have similar configuration but not over PPTP. My one is under different LAN and subnets
by tabraham
Thu Mar 23, 2017 1:33 pm
Forum: General
Topic: [SOLVED] Epson WF-3460 network printer not working
Replies: 5
Views: 2145

Re: Epson WF-3460 network printer not working

SOLVED after doing lots of trial and error finally i managed to solve the problem. now the printer is discover-able from both computers and mobile phones, even iOS AirPrint (Bonjour) is also working. all I did was to set an addesses list for my local subnets and use the NOT function for dst-address...
by tabraham
Thu Mar 23, 2017 1:25 pm
Forum: General
Topic: route all netflix traffic to ISP instead of VPN
Replies: 0
Views: 773

route all netflix traffic to ISP instead of VPN

Hello everyone, I have L2TP vpn tunnel set up for my local subnets. Unfortunately, when using NETFLIX, the detects that I am using VPN and blocks me. I want to route all NETFLIX traffic without VPN and all other traffics through VPN. Can anyone guide me please? My current setup /ip route> print /ip ...
by tabraham
Tue Mar 21, 2017 11:47 am
Forum: General
Topic: [SOLVED] Epson WF-3460 network printer not working
Replies: 5
Views: 2145

Re: Epson WF-3460 network printer not working

hello Bryan, since all your devices are in same subnet, you can try setting a static DHCP IP or Static IP for the printer. My printer (wifi connected) IP had 100ms+ latency when pinged from mikrotik itself but later when I changed to LAN connection, the latency fell to 1ms. You can try putting a cab...
by tabraham
Mon Mar 20, 2017 7:51 pm
Forum: General
Topic: l2tp client issue- connecting
Replies: 9
Views: 2817

Re: l2tp client issue- connecting

schedule this script to run every 5-10 minutes (Or you can also schedule to run this script to run only in startup). I have scheduled to run it every 10 mins. The script checks the L2TP and does nothing if it is running, but if the connection is not running, it disables the interface and waits for 5...
by tabraham
Sun Mar 19, 2017 8:13 pm
Forum: General
Topic: [SOLVED] Epson WF-3460 network printer not working
Replies: 5
Views: 2145

[SOLVED] Epson WF-3460 network printer not working

Hello everyone, I have been struggling on successfully setting up my WF3640 multi-functioning printer so that the local clients can use it. Some unsuccessful tests which I ran are pointed below. *one important information, the clients are routed through L2TP VPN so that they don't receive my real pu...