Community discussions

Search found 3085 matches

  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
by WirelessRudy
Mon Apr 02, 2007 12:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: User disconnect every 4 hours?
Replies: 5
Views: 1145

Tread closed

Hi cmacneill, Thnks for your answer. Actually I have been told the same by SB. Actually I asked them for this 0.01.17 software in the early days when I was running a network on SB units only (No MT at all). I had two or three units then locking up and their upgrade was the solution then. Just for th...
by WirelessRudy
Mon Apr 02, 2007 12:00 am
Forum: General
Topic: Routing problem?
Replies: 6
Views: 1744

More help on routing

Hi Thom, Well, this is very helpfull and learning info you supply. I´ve introduced the nat rules fm your 1st advice, and that CPE works fine now. Actually I already had something in like that but with the wrong network. Yes, my aim is ultimately to have all clients behind a MT CPE-router on their ow...
by WirelessRudy
Sat Mar 31, 2007 11:44 pm
Forum: General
Topic: Just how efficient is the proxy in mikrotik ?
Replies: 5
Views: 1331

In both the ROS manual and the Wiki you will find how to do this

http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_ma ... _web_proxy
by WirelessRudy
Sat Mar 31, 2007 6:20 pm
Forum: General
Topic: Routing problem?
Replies: 6
Views: 1744

Hi Thom, Thnks for that answer. I´m going to try it out asap, but that will be later tonight. You are right about the use of the different networks. I made the 10.50.60.x network to reach all antenna´s on a different network than all clients. I´ve had regular ip conflicts (coming from clients) when ...
by WirelessRudy
Sat Mar 31, 2007 4:03 am
Forum: General
Topic: Routing problem?
Replies: 6
Views: 1744

These are the settings of that CPD: [admin@MikroTik] ip> address print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic # ADDRESS NETWORK BROADCAST INTERFACE 0 ;;; added by setup 192.168.50.1/24 192.168.50.0 192.168.50.255 ether1 1 10.50.60.53/24 10.50.60.0 10.50.60.255 wlan1 2 172.25.30.53/24 172.25.3...
by WirelessRudy
Sat Mar 31, 2007 3:56 am
Forum: General
Topic: Routing problem?
Replies: 6
Views: 1744

Routing problem?

I have a wireless network with all wireless interfaces (CPE´s and AP´s) with fixed ip addresses in 10.50.60.0/24 network. Client PC´s get ip from DHCP server on Gateway 172.25.30.1 in the 172.25.30.0/24 range. All MT interfaces (AP´s and CPE´s) also have ip adresses (fixed) in this 172.25.30 network...
by WirelessRudy
Mon Mar 26, 2007 1:16 am
Forum: General
Topic: /ip proxy vs /ip web-proxy
Replies: 5
Views: 1419

search on this forum and you will have the answer. Maxi It´s a pity that contesting a request by simply referring to this forum to find out sourself is a spill of energy if that answer was to be found that easy as suggested by the contestant. You could spill that energy in giving the answer and sav...
by WirelessRudy
Fri Mar 23, 2007 6:47 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing - Backup route.
Replies: 7
Views: 3141

Daniel Petrov, Sorry, but by all means, I haven´t got a clue what you are speaking off! What is BGP? And Autonomous System registration in RIPE???? Ask my internet provider?? (Try to ask them anything here in Spain!) No, presently I have a loadbalancer doing the job and on its LAN side the MT OS rou...
by WirelessRudy
Fri Mar 23, 2007 2:53 am
Forum: General
Topic: Load Balancing - Backup route.
Replies: 7
Views: 3141

Load Balancing - Backup route.

I have an ADSL connection and a Satellite link as backup on standbye. (Satellite date paid per MB!) How to arrange that normall all traffic flows to ADSL and only shift to Satellite link in case ADSL is down. (And back if it comes back.) Can this be arranged with Mangle? But how to find the argument...
by WirelessRudy
Thu Mar 08, 2007 12:32 pm
Forum: General
Topic: How to block Second (Unknown) DHCP server on network
Replies: 9
Views: 5598

Authoriative is on by default, with 2 secs delay. Still have that problem. Actually, if I read up in the reference manual it explain the dhcp server will wait now for 2 secs for the client to come back with an ip request again. If it has been assigned an ip from another dhcp server it will not come ...
by WirelessRudy
Thu Mar 08, 2007 2:26 am
Forum: General
Topic: How to block Second (Unknown) DHCP server on network
Replies: 9
Views: 5598

How to block Second (Unknown) DHCP server on network

I have a network with Hotspot set up. Most works fine but at times have clients that play around with their ADSL routers from previous providers and they use only the LAN side to connect to my network and their PC. Usually by default most of these have DHCP server enabled. Off course does my network...
by WirelessRudy
Sat Mar 03, 2007 2:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot authentication several users behind 1 CPE antenna.
Replies: 8
Views: 1398

D-Link 900 is ip cam. What do you mean?
by WirelessRudy
Sat Mar 03, 2007 1:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot authentication several users behind 1 CPE antenna.
Replies: 8
Views: 1398

OK, so that´s it for SmartBridges then...

But how should my topologie look like when using MT base CPE´s?
Set them up as ´bridge´ (bridge all interfaces) and have a hub/switch behind them to connect to different users of the HotSpot?
by WirelessRudy
Fri Mar 02, 2007 10:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot authentication several users behind 1 CPE antenna.
Replies: 8
Views: 1398

With ´true´ bridge mode you mean a sort of ´transparant´ behaviour? Then Client PC´s just are shown by the host, not the CPE´s mac? The client CPE´s are all SmartBridges, I can´t actually change their behaviour I think. Webmaster: According the log my origianal message was post on 12:35 am Fri Mar 0...
by WirelessRudy
Fri Mar 02, 2007 1:35 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Hotspot authentication several users behind 1 CPE antenna.
Replies: 8
Views: 1398

Hotspot authentication several users behind 1 CPE antenna.

I have set up a Hotspot in a wireless environment. To save on cost for CPE´s some CPE´s (Not MT) have two or more clients (users, or for instance several PC´s with a hub or switch) behind that CPE antenna. The authentication takes now place on the first node that logs in because the hotspot binds th...
by WirelessRudy
Wed Feb 28, 2007 11:31 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Log rules in Wireless Debug logging mode.
Replies: 0
Views: 524

Log rules in Wireless Debug logging mode.

Who can tell me what the different types of rules do in the Log rules of de Wireless logging mode? The RouterOS reference manual doesn´t seem to mention this option at all (I can´t find it) and de WiKi is very limited. Searched this forum for relating treads but no succes so far. I want to know what...
by WirelessRudy
Wed Feb 14, 2007 2:26 am
Forum: General
Topic: MT UserManager Setup problems
Replies: 2
Views: 687

MT UserManager Setup problems

When I try to setup UserManager and literly following the commands on the console (Wiki) and checked them with the ´print´ command to see that they are OK and accepted I still can´t acces the usermanager with my browser! Also, in the telnet session we discus the / tool tree were we have the ´user´, ...
by WirelessRudy
Tue Feb 06, 2007 3:33 am
Forum: General
Topic: IP\Firewall block PtP blocks ALL Traffic?
Replies: 4
Views: 1222

Thanks for the reply. I work with Winbox more then with command line and in Winbox this ptp blocking option has a ´tic´ box infront of that option. Normally checking a ticbox means you enable the belonging option. But with MT you actually tic that you wan´t NOT to block your choosen option, so NOT p...
by WirelessRudy
Sun Feb 04, 2007 1:23 pm
Forum: General
Topic: IP\Firewall block PtP blocks ALL Traffic?
Replies: 4
Views: 1222

IP\Firewall block PtP blocks ALL Traffic?

Hi, I have a MT router with w wireless cards (one AP, one Backhaul) and 1 eth. They are all bridged and router is DHCP server. All nodes in same network. When I enable the filter ¨ALL PtP traffic¨ (or only one specific) and the action=drop the packet filter stops ALL TRAFFIC? When I try to stop spec...
by WirelessRudy
Mon Jan 15, 2007 11:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: User disconnect every 4 hours?
Replies: 5
Views: 1145

Atheros card Radio and clients with the problem are all SmartBridges CPE units and one Lobometrics Hardly any private AP in the air and only two other AP of myself on relative short distances. All Ap´s in different channels. Problem exist on both MT AP and time is exact 4 hours for each Client CPE b...
by WirelessRudy
Mon Jan 15, 2007 1:38 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: User disconnect every 4 hours?
Replies: 5
Views: 1145

Actually just found my other AP has the same problem. Except of 1 Client CPE that is online for 3days already! (And the link on the second radio is up for already 7 days) So why are some Client units disconnected after exact 4 hours? I increased the ¨Disconnect Timeout from 3 to 6 seconds but that d...
by WirelessRudy
Mon Jan 15, 2007 12:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: User disconnect every 4 hours?
Replies: 5
Views: 1145

User disconnect every 4 hours?

I have a rb112 with atheros running as Access Point. I have four fixed CPE antenna units (smartBridges) on them and all these four are disconnected, reassociated and connected every 4 hours! Exact 4 hours! I can´t find nowhere any setting that causes this. I have another identical AP running with 8 ...
by WirelessRudy
Sun Jan 14, 2007 2:03 pm
Forum: General
Topic: Radius Server versus MT User Manager
Replies: 3
Views: 783

Radius Server versus MT User Manager

I'm a bit puzzled here. I've had a radius server running on a PC connected to my hotspot('s) running on a routerboard in a box with antenna etc. Due problems and necessary configuration changes I'm now building a separate machine taking care of the Hotspot. I only now found MT has this usermanager a...
by WirelessRudy
Tue Sep 12, 2006 12:49 am
Forum: Wireless Networking
Topic: rb100 serie versus rb500
Replies: 2
Views: 879

rb100 serie versus rb500

I'm at the point of ordering more rb's for extension of my wireless network (Small wisp). Presently using 3x rb112 based unids.
Why is rb500 serie still used for wireless purpose when 112 does the same for less money?
Or has the 500 serie advantage above the 100 serie?
by WirelessRudy
Mon Aug 28, 2006 3:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz
Replies: 12
Views: 1835

[quote="dapsyra"]I have the same problem! My RB532 with R52 card and 5.7-5.8Ghz, 13dbi omni does not function at 5.7-5.8Ghz but works at 2.4Ghz range. These are new equipment freshly order directly from MikroTik.


Did you already solve your problem? :?:
by WirelessRudy
Mon Aug 28, 2006 3:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz
Replies: 12
Views: 1835

I think i now the problem :-) try to get 2 pcs of new Radio cards. it sound that you have broken diversity chips on your cards. i have hade that problem like 100 times now :-( . and it depends on the verry ESD sensivity CMOS chips, that get blown. //Rickard PS Im using that antenna that u are using...
by WirelessRudy
Tue Aug 22, 2006 3:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: HotSpot setup on WDS network
Replies: 8
Views: 2156

Hola, veo q sos de España, te invito a formar parte del primer foro Mikrotik de habla hispana, te esperamos en http://ar.groups.yahoo.com/group/isparg/ Saludos :wink: Alessio PS: i am inviting this spanish user to the spanish mikrotik forum... This user has no interest. I live in Spain but am Dutch...
by WirelessRudy
Sun Aug 20, 2006 6:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz
Replies: 12
Views: 1835

Those antennas seem to be 5.4GHZ, not 5.8GHZ. Not sure what frequency your radio card are set for... SMA OK, antenna specs are 5150-5350Mhz. I found country settings of the rb112 that have these freq.'s. I put 5300Mhz in on both sides, all other Wireless settings checked but no contact! A 'Scan' ru...
by WirelessRudy
Wed Aug 16, 2006 12:32 am
Forum: Wireless Networking
Topic: HotSpot setup on WDS network
Replies: 8
Views: 2156

OK, Defek7: Each AP with an Hotspot seems a nice thought, but will give a lot of hazzle I think. You need to administre three Hotspots, triple chance of problems. Secondly, we want ALL user, so even the one that are not allowed to the internet, to browse on our business website. This site will host ...
by WirelessRudy
Sun Aug 13, 2006 10:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS versus Backbone network
Replies: 0
Views: 556

WDS versus Backbone network

If I have the option to link a three AP (A1, B1, C1) network with backhaul radio's (A2<>B2<>C2 where A2<>C2 is unlikely due tree/hill) or have the three AP's just on WDS-mash and use the 2nd radio's for extra AP's. What would be the best option? Each location will have to serve 10-50 clients for max...
by WirelessRudy
Sun Aug 13, 2006 5:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: HotSpot setup on WDS network
Replies: 8
Views: 2156

HotSpot setup on WDS network

I have a 3 (dual~)radio/AP network where we have hotspot running on the AP of the unit that's connected to the gateway for internet access (Local: Radio1-AP) All 3 Accespoint have dual radio's and we use the 2nd radio to maintain a backhaul link to connect remote AP's to Local Radio2 On this moment ...
by WirelessRudy
Sun Aug 13, 2006 2:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz
Replies: 12
Views: 1835

"Although the signal strength is marginal on short distance...." should read "Although the signal strength difference is marginal on short distance....
by WirelessRudy
Sun Aug 13, 2006 2:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz
Replies: 12
Views: 1835

To reply on some of the suggestions given... - Yes, we did check the connector. Although the signal strength is marginal on short distance we tested on longer distance and verified which antenna was to be a or b. The dealer who sells MT boards in a Casing an selling as 'LoboMetrics' couldn't tell us...
by WirelessRudy
Fri Aug 11, 2006 1:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz
Replies: 12
Views: 1835

5.xGhz antenna don't work on that freq. but does on 2,4Ghz

We have a problem here that can''t be solved by our dealer, nor did I yet have an answer from the antenna's manufacturer. We have three rb112 based dual Atheros AR5212 radio's set up on distances of 600 and 700 meters with proper fresnell space. The idea was to have one of the radio's on each unit/r...
by WirelessRudy
Thu Aug 10, 2006 2:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: WDS backbone
Replies: 9
Views: 2109

Hi, I am doing sort of the same to work around a hill. We have 3 double radio units. Each unit has one radio as AP, the other radio perform the backhaul (2 units in Bridge mode, 1 inbetween in AP-bridge mode. One of the Bridges has also the gateway) The radios for the backhaul are on WDS. Each radio...
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11