Community discussions

MikroTik App
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 12:11 pm

I tried to do
/export file=export-verbose.txt verbose
but the system hangs! Looks like it enters an endless loop.
While in this state, a Webfig login isn't possible either (it tries, but hangs as well somewhere),
and: CTRL-C in the CLI isn't aborting: one has to brute-force power-off the device to escape that state.

OTOH
/export file=export-compact.txt compact
works fine.
Last edited by mutluit on Wed Apr 22, 2020 1:19 pm, edited 2 times in total.
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1743
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: jo.overland at gmail.com

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 12:15 pm

Fails for me as well.
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router(s)

MikroTik->Splunk
 
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 12:19 pm

Fails for me as well.
Thx for confirmation.
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 8:59 pm

The saga unfortunately continues:

Today I received my 2nd SFP+ cable and now have connected both SFP+s of my dual port SFP+ NIC to my MT device (CRS326-24G-2S+RM; https://mikrotik.com/product/CRS326-24G-2SplusRM ), but https Webfig login hangs much like in the reported case in the OP before: in Browser FireFox/Linux it repeatedly (ie. endlessly) prints "Loading...", but nothing else happens...

I'm not sure whether this new bug is related to the bug in the initial posting in this thread, but IMO it seems somehow to be related. Ie. the '/export verbose' command seems to have changed something or something in RouterOS has become broken... :-(

As next I'll enable the http service and try to Webfig-login with it...

Update: yes, http Webfig login works ok. This then means that the https (www-ssl) seems to have got buggy somehow...
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1743
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: jo.overland at gmail.com

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 9:35 pm

Remember this is early beta, not for production. Just for test and feedback :)
If you find errors, you should also send an email to support@mikrotik.com
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router(s)

MikroTik->Splunk
 
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 11:06 pm

Remember this is early beta, not for production. Just for test and feedback :)
If you find errors, you should also send an email to support@mikrotik.com
Yes, of course I know it's beta; I myself am a SW-developer, and admin and and and... :-).

Is an approximate timeline known/set/expected for the ROS v7 release?
 
User avatar
Jotne
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1743
Joined: Sat Dec 24, 2016 11:17 am
Location: jo.overland at gmail.com

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 22, 2020 11:14 pm

MT will never answer that. Only some like "when its ready" :)
 
How to use Splunk to monitor your MikroTik Router(s)

MikroTik->Splunk
 
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Wed Apr 29, 2020 11:10 pm

Here's where "export verbose" hangs: "/ip vrf" is the last line it prints, then the terminal freezes, CTRL-C does not abort.
Seems to happen with all "export verbose" commands, ie. "/export verbose" as well "/ip export verbose":
[admin2@MikroTik] > /ip export verbose
# apr/29/2020 22:01:15 by RouterOS 7.0beta5
# software id = QXVZ-VVPX
#
# model = CRS326-24G-2S+
# serial number = XXX
...
/ip traffic-flow ipfix
set bytes=yes dst-address=yes dst-address-mask=yes dst-mac-address=yes dst-port=yes first-forwarded=yes gateway=yes icmp-code=yes icmp-type=yes igmp-type=yes in-interface=yes \
ip-header-length=yes ip-total-length=yes ipv6-flow-label=yes is-multicast=yes last-forwarded=yes nat-dst-address=yes nat-dst-port=yes nat-src-address=yes nat-src-port=yes \
out-interface=yes packets=yes protocol=yes src-address=yes src-address-mask=yes src-mac-address=yes src-port=yes tcp-ack-num=yes tcp-flags=yes tcp-seq-num=yes tcp-window-size=\
yes tos=yes ttl=yes udp-length=yes
/ip upnp
set allow-disable-external-interface=no enabled=no show-dummy-rule=yes
/ip vrf <---THIS IS THE LAST LINE IT PRINTS
Terminal (ie. the RouterOS CLI shell) crashes (hangs).
 
User avatar
Chupaka
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 8389
Joined: Mon Jun 19, 2006 11:15 pm
Location: Minsk, Belarus
Contact:

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Thu Apr 30, 2020 12:41 pm

Seems to happen with all "export verbose" commands, ie. "/export verbose" as well "/ip export verbose":
This can be shortened to "/ip vrf export verbose hangs" :)
Russian-speaking forum: https://forum.mikrotik.by/. Welcome!

For every complex problem, there is a solution that is simple, neat, and wrong.

MikroTik. Your life. Your routing.
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs

Thu Apr 30, 2020 12:56 pm

Seems to happen with all "export verbose" commands, ie. "/export verbose" as well "/ip export verbose":
This can be shortened to "/ip vrf export verbose hangs" :)
True, error is isolated, or located, or even found. Debugging 101 :-)
 
User avatar
mutluit
Forum Veteran
Forum Veteran
Topic Author
Posts: 714
Joined: Wed Mar 25, 2020 4:04 am

Re: beta5 bug: '/export verbose' hangs  [SOLVED]

Sun Jun 28, 2020 4:18 pm

This error seems to be fixed in later versions. In 7.0beta8 it's not present (tested on router hAP ac^2).

Who is online

Users browsing this forum: andriys, cfcnightmare and 5 guests