Community discussions

MikroTik App
 
nikolayzhelev
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Dec 08, 2020 4:26 pm

Multiple corrupted backups

Sat Dec 12, 2020 2:37 am

Hi guys,

I’m using RouterOS v 7.1 beta 3, the latest release on RBD53iG-5HacD2hnD.

I tried to restore from my daily backup, but it was corrupter, no error message All backups are on the board in the file menu and I found that only one is working correctly.

All backups are almost the same size.

Has anyone experienced this issue and how to fix it.

Is there anything I can do to restore my configuration from my backups.
 
User avatar
memelchenkov
just joined
Posts: 24
Joined: Sun Oct 11, 2020 12:00 pm
Contact:

Re: Multiple corrupted backups

Sat Dec 12, 2020 3:10 am

I use export to preserve configuration, don't rely on backups on beta. I don't think you can restore, no utilities to read backup file available.
 
nikolayzhelev
just joined
Topic Author
Posts: 7
Joined: Tue Dec 08, 2020 4:26 pm

Re: Multiple corrupted backups

Sat Dec 12, 2020 1:06 pm

Hi,

Is there any way to check and repair the backup file? It’s password encrypted, however I’ll be lucky if there is something I can do.

On the other hand, with this issue is there a possibility of file system issues / bad memory blocks?

P.S. can you please advise the proper way to export my configuration?

Kind Regards,
Nikolay
 
User avatar
memelchenkov
just joined
Posts: 24
Joined: Sun Oct 11, 2020 12:00 pm
Contact:

Re: Multiple corrupted backups

Sat Dec 12, 2020 3:32 pm

Is there any way to check and repair the backup file? It’s password encrypted, however I’ll be lucky if there is something I can do.
Maybe Mikrotik support can help, I don't know.

On the other hand, with this issue is there a possibility of file system issues / bad memory blocks?
It's an issue of beta firmware, not hardware. I faced into non-restoring backups too, on a new Chateau router.

P.S. can you please advise the proper way to export my configuration?
From terminal:
/export file=backup1
. Export function was fixed in 7.1b4 (no public release yet), on 7.1b3 it just hangs.

Who is online

Users browsing this forum: baronkis, CTassisF, Google [Bot] and 14 guests