Community discussions

MikroTik App
 
ahtoh
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Fri Jan 25, 2013 3:10 pm

6to4 tunnel does not work with 192.88.99.1

Fri Jan 25, 2013 5:07 pm

router: RB750
RouterOS version: 6.0rc7

6to4 tunnel setup:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Setting_u ... l_via_6to4
with only difference in the route (one from manual does not work):
ipv6 route add dst-address=::/0 gateway=ipng-tunnel

ping ipv6.google.com - works
ping ipv6.yandex.ru - does not work, as well as for many other sites

What I guess is that 6to4 tunnel does not accept incoming packets that has source address different from one set up in the tunnel ( 192.88.99.1 in my case)

I found this by enabling logging with firewall on WAN interface with Proto-41 filter - reply packets from ipv6.yandex.ru showed up.

Please fix this in the next release
 
ahtoh
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Fri Jan 25, 2013 3:10 pm

Re: 6to4 tunnel does not work with 192.88.99.1

Wed Jan 30, 2013 10:44 am

any update?
 
ahtoh
newbie
Topic Author
Posts: 37
Joined: Fri Jan 25, 2013 3:10 pm

Re: 6to4 tunnel does not work with 192.88.99.1

Fri Feb 08, 2013 1:01 pm

6RC9 installed - the issue is still there
can I have at least a confirmation or any comment on this?
can anyone confirm that I'm in the right forum for this issue?
how can I get any support from mikrotik? is it official forum or what?
 
User avatar
tomaskir
Trainer
Trainer
Posts: 1157
Joined: Sat Sep 24, 2011 2:32 pm
Location: Slovakia

Re: 6to4 tunnel does not work with 192.88.99.1

Fri Feb 08, 2013 2:41 pm

This is just a user forum. You can email official Mikrotik support at support@mikrotik.com
Unimus - configuration management, automation and backup solution
Mass Config Push, network-wide RouterOS upgrades, and more!
 
hizel
just joined
Posts: 1
Joined: Wed Jun 19, 2013 9:49 am

Re: 6to4 tunnel does not work with 192.88.99.1

Wed Jun 19, 2013 11:53 am

Hello! The problem is resolved? I repeated in 6.1 version.
 
abaddon
just joined
Posts: 1
Joined: Sun Nov 10, 2013 1:07 am

Re: 6to4 tunnel does not work with 192.88.99.1

Sun Nov 10, 2013 2:02 am

I had the same problem with 6to4.nro.net

I found workaround: create second 6to4 interface with empty remote-address (tested on RouterOS 6.6).

For example:
/interface 6to4 local-address=192.0.2.34 mtu=1280 name=ipng-tunnel-in

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], Bing [Bot] and 20 guests