Community discussions

 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

[bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Thu May 01, 2014 3:36 pm

Hello, everyone.

Currently, he is to verify the CRS226, but if you use a 1Gb-SFP module in SFP + port, would be Linkup properly?
In my environment, symptoms SFP module is not recognized properly, repeat the Linkdown and LinkUp has occurred.
Further, looking at the Interface information, the value of the bias voltage and is not acquired successfully.

For example)
sfp-temperature: 0C
sfp-tx-power: 2147483647dBm

SFP module having tried so far are as follows.

FINISAR CORP.
· FTLF8519P2BNL-AJ
· FTLF8524P2BNV-FJ
· FTLF8519P2BNL

SumitomoElectric
· SCP6584-GL-CTH

AlliedTellesis
· FTLF8519P2BNL-AJ

AVAGO
· AFBR-57R6AEZ-HP

CISCO-FINISAR
· FTLF8519P2BCL-CS

Would not those who have the same symptoms in the direction of others?

Best regards.

[Ticket # 2014040766000698]
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1681
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Thu May 01, 2014 10:20 pm

Same problem here but with mikrotik modules (550m MM gigabit one). Last ROS version.
Martín
martinruiz at ibersystems.es
Experto en redes WiFi y enlaces WiFi.

Facebook: @Ibersystems
Twitter: @Ibersystems

Certified in Traffic Shaping, Wireless, Internetworking, Routing and User Management.
MTCTCE - MTCWE - MTCINE - MTCUME - MTCRE
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Thu May 01, 2014 10:25 pm

Same problem here but with mikrotik modules (550m MM gigabit one). Last ROS version.
Thank you for reaction.

I have tried everything from 6.12 ROS6.9, but is struggling to be no signs of improving at all.
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
onnoossendrijver
Member
Member
Posts: 418
Joined: Mon Jul 14, 2008 11:10 am
Location: The Netherlands

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Thu May 01, 2014 10:59 pm

This is what the datasheet tells: First port supports 1.25G/10G modules, second port only 10G modules.
I assume that's not the problem here?
Linux/network engineer: ITIL, LPI1, CCNA R+S, CCNP R+S, JNCIA, JNCIS-SEC
 
User avatar
Ibersystems
Forum Guru
Forum Guru
Posts: 1681
Joined: Wed Apr 12, 2006 12:29 am
Location: Cabrils, Barcelona - Spain
Contact:

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Fri May 02, 2014 1:10 am

No, I'm using first port.
SOmetimes it links, but it doesnt work.
Martín
martinruiz at ibersystems.es
Experto en redes WiFi y enlaces WiFi.

Facebook: @Ibersystems
Twitter: @Ibersystems

Certified in Traffic Shaping, Wireless, Internetworking, Routing and User Management.
MTCTCE - MTCWE - MTCINE - MTCUME - MTCRE
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Fri May 02, 2014 1:40 am

Symptoms that do not Linkup correctly even when using the First Port comes in.

It was also overlooked information that Second Port 10Gb Only.
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
reverged
Member Candidate
Member Candidate
Posts: 270
Joined: Thu Nov 12, 2009 8:30 am

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Tue May 06, 2014 2:40 am

I had the same problem; 1G would not link in sfp1.
But 10G did link so I used 10G in sfp2!
 
User avatar
kometchtech
Member Candidate
Member Candidate
Topic Author
Posts: 194
Joined: Sat Jun 15, 2013 4:25 am
Location: Japan
Contact:

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Tue May 06, 2014 2:52 am

Thing of the correspondence during the seems to know about this problem I asked to support.
By the way, sfp port 2 in the state using the SFP+ module, Are you sure you want to Linkup at 1G?
Have you ever heard that seem to say that it does not normally Linkup After a review.
--
Routerboard Users Group JP
http://www.rb-ug.jp/
CCR1009-8G-1S-1S+, RB750Gr3, CRS226-24G-2S+, RB850Gx2, RB960PGS, CRS317-1G-16S+,
RB2011UAS, CRS125-24G-1S, RB962UiGS-5HacT2HnT, CRS212-1G-10S-1S+, RB3011UiAS
 
Cheldobrekus
just joined
Posts: 1
Joined: Tue Mar 31, 2015 12:55 pm

Re: [bug][CRS226] SFP module does not normally Linkup

Tue Mar 31, 2015 1:07 pm

Thing of the correspondence during the seems to know about this problem I asked to support.
By the way, sfp port 2 in the state using the SFP+ module, Are you sure you want to Linkup at 1G?
Have you ever heard that seem to say that it does not normally Linkup After a review.
Did you solve problem with 1Gb SFP on CRS 226? I have it too, with different models of SFP
CRS saw the module's S/N, wave length, but no link.
firmware 6.12, and then upgrade to 6.27, whatever.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests